11. DECEMBER 2007 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Po ture mikulassky vecierok

   Na sobotu 9. decembra si breznianski turisti pripravili bohaty program. Skupinka skalnych absolvovala vychadzku do okolia po znamom okruhu Dubravka, Markova cesta, Maluska, kde si nakladli ohnik, opekali slaninku a tesili sa na popoludnie, kedy sa konal v poradi uz stvrty mikulassky vecierok.

   Zatial tim „kucharok“ pripravoval vsetko pre uspesny priebeh vecierka: uvarit velikansky hrniec kapustnice, prichystat masko, klobasky a vselijake dobroty na oblozene misy, sviatocne upravit stoly, prevonat priestory cerstvou cecinou.
Cas rychle leti. Prichadzaju prvi  turisti. Pri vchode ich organizatori vitaju a usadzaju za vyzdobene stoly. Je pol stvrtej a to je aj zaciatok vecierka. Mikulas, cert a anjel, ktori pricestovali az zo „severneho polu“, zazelali vsetkym pohodu, veselu mysel a dobru zabavu. Medzitym sa rozdavaju darceky.
Po chutnej veceri nasledoval bohaty kulturny program, ktory uz striedal spev a tanec. K vybornej atmosfere vecera prispela aj harmonikarka Evka. A tak sa turisti vo vire tanca pretancovali az do neskorych vecernych hodin, kedy sa lucili s pozdravom: Bolo to super a dakujeme.

(ek)

 V Helpe sutazili polovnici

   Zvaz technicko-sportovej cinnosti a kruzok mladych priatelov polovnictva v Helpe usporiadali na strelnici Za trnim sutaz v strelbe z malorazky pre dospelych, pre deti sutaz v strelbe zo vzduchovky a pre tych odvaznejsich aj v strelbe z luku. Vitazom hlavnej kategorie muzov sa stal V. Kysucky str., ktory ziskal aj putovny pohar. V sprievodnom programe sa predstavila skupina historickeho sermu Diadem z Martina a Sokoliarska skupina sv. Bovana z Banskej Stiavnice.

Jozef Pupis

 

Spod vysokej siete

Zeleziarkam sa nedari urobit posledny krok

   Rozhodnutie, kto bude hrat v prvej sestke zarucujucej istu ucast v play-off i extraligovu prislusnost v buducom rocniku a kto v skupine bojujucej o zachranu, prinesu posledne tri kola. Predpokladana vyrovnanost nabrala na vaznosti a vysledky viacerych subojov sa daju len tazko predpovedat.

   ZP Sport Podbrezova - VK ZU Zilina 1:3 (19, -23, -20, -20), zostava ZP: Dobrovicova, Benova, Luptakova, Krajkovicova, Vestfalova,Tuzinska, libero Mukova (Vanikova,

Michelcikova, Michalcova). Pred 100 divakmi rozhodovali Matis a Matus, 93 minut.

   Dolezity suboj zacali volejbalistky Podbrezovej dobre. Stale viedli a prvy set dotiahli do vitazneho konca. Aj uvod druheho setu patril zeleziarkam, po peknych akciach pri Dobrovicovej podani viedli 6:0 a neskor 8:1. Tu nastal zlom. Po technickom time-oute zacali Zilincanky lepsie branit, uhravali lopty v obrane, co bolo napokon rozhodujuce. Hra sa vyrovnala a dolezitost suboja zvazovala zeleziarkam ruky. Nemozno im upriet snahu, no v sobotu urobili vela chyb a nedokazali uhrat lopty, s ktorymi nemavali ziadne problemy. ZP Sport neustrazil slubny naskok, Zilincanky vyrovnali, do koncovky sa vstupovalo za stavu 20:20 a zeleziarky viedli 21:20. Zilina vsak stvorbodovou snurou rozhodla o zisku setu. Zeleziarky bojovali, dve tretiny tretieho setu boli vyrovnane (Podbrezova viedla 18:17), koncovka opat patrila Ziline. Strata tretieho setu otriasla druzstvom Podbrezovej od zakladov. Este ani poriadne nezacal stvrty set a zeleziarky uz prehravali 0:5. Nevzdali sa, bojovali, aj ked hra nesla podla predstav. Naskok superiek sa im nepodarilo dobehnut, prehrali stvrty set 20:25 a cely zapas 1:3. Nevysiel tak potrebny posledny krok k postupu do prvej sestky.

   Druzstvu ZP Sport chyba k udomacneniu sa v elitnej sestke snad jedine vitazstvo. Teoreticky by sa do sestky mohli prebojovat i posledne Kosice, prakticky sa suboj zuzil na sedem druzstiev. Kym Slavia UK, Doprastav a Senica maju ucast istu, Podbrezova, SG Nitra, Pezinok a UKF Nitra o nu musia bojovat. Komu z tejto stvorice ostane Cierny Peter? To sa rozhodne v poslednych troch kolach. Najlepsie je na tom horehronsky zastupca - ZP Sport Podbrezova, ktoremu teoreticky staci na postup jedine vitazstvo. Najblizsi vikend si zeleziarky zmeraju sily s druzstvami z opacnych polov tabulky. Kym v sobotu sa predstavia na pode poslednych Kosic, v nedelu 16. decembra o 17. hodine privitaju na Horehroni v SH na Stiavnicke doterajsieho lidra - Slaviu UK Kupele Dudince Bratislava. Divaci tak budu mat opat moznost vidiet na Horehroni jedno z najlepsich sucasnych slovenskych druzstiev.

   Milan Muka, trener ZP: „V poslednom case sa nam hra nedari tak, ako by sme si predstavovali. Tazsie chvile pridu v zivote i v sporte. Verim, ze sme si kalich horkosti vypili az do dna a teraz opat zaberieme. Spravime vsetko pre postup do prvej sestky. Trosku ma mrzi spravanie niektorych divakov, ktori by boli pred par dnami nosili nase hracky na rukach, teraz, ked zapas nevysiel, ich castuju nadavkami. Naopak dakujem skalnym za doveru a neustale povzbudzovanie. Verim , ze uz v nedelu, v poslednom tohtorocnom domacom zapase, sa budeme spolu tesit.“

   Uplynuly tyzden v stredu si volejbalistky vitazstvom v Liptovskom Hradku vybojovali postup medzi najlepsiu stvoricu v Slovenskom pohari. V semifinalovom suboji sa v januari stretnu so Slaviou UK. Druhu semifinalovu dvojicu tvoria Doprastav Bratislava a VK Senica.

   15. kolo: SG Nitra - Racianska 3:1, Kosice - Senica 0:3, Doprastav - Slavia UK 3:2, UKF Nitra - Pezinok 3:2.

Tabulka extraligy zien: 

                                                                                                                                 

1. Sl. UK BA                 15        13        1          44:09    29   

2. Doprastav BA            15        13        2          41:15    28

3. Senica                      15        12        3          40:15    27 

4. ZP                            15          7        8         30:29     22  

5. SG Nitra                   15          7        8          26:31    22

6. Pezinok                    15          6        9          27:31    21 

7. UKF Nitra                 15           6        9          22:32   21

8. Racianska BA           15          4       11         18:36    19

9. Zilina                        15          3       12          21:41   18   

10. Kosice                    15          3       12         12:40    18

(mm)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT