11. DECEMBER 2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


 

   Adam Lenco z Valaskej, Marek Kormansky z Valaskej, Frederika Puskova z Brezna, Veronika Turanska z Brezna, Patrik Brando z Brezna, Diana Puskova z Polomky, Jan Pancik z Brezna, Sarah Roncakova z Brezna, Adam Kvietok z Pohronskej Polhory, David Kalisky z Brezna.

 

 

         Opustili nas_image

     

 

    Daniel Sroka (53) z Pohronskej Polhory, Milan Fischer (77) z Valaskej, Viera Trnavska (66) z Brezna, Adela Pistolova (79) z Hronca, Darina Piarova (62) z Hronca, Margita Kvackajova (72) z Jasenia, RNDr. Pavol Auxt (55) z Hornej Lehoty, Anna Banikova (72) z Valaskej, Marta Pitova (77) z Jasenia, Maria Giertlova (80) z Brezna, Martin Danis (73) z Hronca, Zdenek Podrazka (55) z Brezna.

 

 

Zachranne zlozky zasahovali

150

   Cez vikend startovali hasici k dvom nahlasenym pripadom. V sobotu absolvovali ekologicky zasah v Brezne na Nalepkovej ulici, kde unikal benzin z poskodenej palivovej nadrze Skody 120. Vytecenu pohonnu hmotu zasypali vapexom a zbytky materialu po zasahu pozbierali. V nedelu hasili poziar jednoucelovej budovy skladu v breznianskej zahradkarskej osade Kulbova. Horel interier jednopodlaznej budovy, poziar zlikvidovali vysokotlakym prudom vody. Majitelovi nehnutelnosti vznikla skoda priblizne za 5000 korun.

155

   Rychla zachranna sluzba z Brezna poskytla pomoc v styridsiatich dvoch pripadoch. Okrem jedneho zneuzitia tiesnovej linky zaznamenala dvanast nahlych prihod srdca a obehu, devat inych kolapsov, osem urazov, sest neurologickych a styri dychacie problemy. Do Banskej Bystrice previezla dvoch pacientov a jednemu pomahala chirurgickym zakrokom. V Lome nad Rimavicou zachranari najcastejsie startovali k urazom. Z deviatich zasahov za uplynuly tyzden bolo sest urazov, raz neurologicka prihoda, porod a vysoky krvny tlak. V Bystrej mali osemnast pripadov, z toho patkrat prevazali pacienta do vzdialenejsich nemocnic. Vyskytlo sa pat nahlych prihod srdca a obehu, problem s dychanim, tri neurologicke a styri ine pripady. Helpianski lekari absolvovali trinast vyjazdov. Zaznamenali sest srdcovocievnych a dve neurologicke prihody, tri urazy, porod a iny pripad.

Cestna zachranna sluzba SCK

   Menej rusny tyzden mali aj pracovnici Cestnej zachrannej sluzby. Dvakrat pomahali vodicom nepojazdnych aut. Mercedes s poruchou odtiahli z Polomky do Banskej Bystrice a Skodu 120 so zlomenou polosou z Cierneho Balogu do Brezna. Toyotu po dopravnej nehode previezli z Podbrezovej do Bratislavy a havarovanu Feliciu z Polomky do Brezna. Dve skodovky presunuli na likvidaciu do Banskej Bystrice.

Horska zachranna sluzba

   Zachranari z Horskej sluzby v uplynulom tyzdni nezaznamenali ziadnu patraciu alebo zachrannu akciu vo svojom „rajone“. Dvaja pracovnici absolvovali koncom tyzdna skolenie na Donovaloch zamerane na lavinovu prevenciu. Ostatne dni venovali kontrole terenu a vystroja, tradicnym pracam na zaciatku zimnej turistickej sezony.

  

Blahozelanie

  

 

Podakovanie

 

   Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym, ktori dna 1. decembra odprevadili na poslednej ceste nasho milovaneho

Antona Turnu.

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

Spomienky

   Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
  
Dna 9. decembra uplynulo osem rokov odvtedy, co nas opustil otec, stary a prastary otec

Vojtech Kovacik z Brezna.

   S laskou spominaju manzelka, deti a vnucata s rodinami.

 . . .

   Zavrela sa kniha tvojho zivota na patdesiatej druhej strane. Vtedy stichol dvor, osirela zahrada i dom. Ako tazko je bez teba, ocko, zit, ked nema kto poradit, potesit. Na hrobe kytica, kahancek svieti, spomienka manzelky a tvojich deti.
  
Dna 10. decembra sme si pripomenuli nedozitych sestdesiatpat rokov nasho otecka

Jaroslava Grolmusa z Lopeja.

   S laskou a uctou spominaju manzelka, synovia Jaroslav a Peter s rodinami, dcera Adriana s rodinou a ostatna rodina.

 . . .

   Cas rany postupne hoji, spomienky na jedinecneho cloveka znasobi.
  
Dna 12. decembra si pripomenieme dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil milovany

Ing. Ivan Lamac

a dna 1. decembra sme si pripomenuli jedenaste vyrocie umrtia

MUDr. Ladislava Lamaca.

   Ak ste ich poznali, venujte im, prosim, tichu spomienku.
   S laskou a uctou spomina manzelka – nevesta so synmi – vnukmi a ostatna rodina.

 . . .

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti, maminka, za vsetkych nas.
  
Dna 13. decembra uplynie pat rokov odvtedy, co nas vo veku osemdesiatjeden rokov navzdy opustila nasa draha mama, stara mama a prastara mama

Maria Gajdosikova z Podbrezovej.

   So smutkom v srdci spominaju dcery a synovia s rodinami.

 . . .

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
  
Dna 14. decembra uplynu dva roky odvtedy, co nas opustila mama, starka a prastarka

Maria Poprovska z Polomky.

   Spominaju dcery s rodinami.

 . . .

   Smrti si sa neubranil, hoc si este mlady bol, svojim drahym srdce ranil necakany tazky bol. Stichlo srdce i tvoj hlas, len spomienky zostali v nas. Cas plynie ako tichej vody prud, kto ta mal rad, nevie zabudnut.
  
Dna 15. decembra si pripomenieme nedozitych tridsatpat rokov a dna 12. januara uplynie devat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil

Jozef Hrnciarik.

   S laskou spomina manzelka s dcerou, rodicia, surodenci a ostatna blizka i vzdialena rodina.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

 . . .

   Stichol dom, zahrada, dvor, uz nepocut tvoje kroky v nom. Marne ta nase oci hladaju, marne uz slzy po tvari stekaju. Ticho trpel a s chorobou si zapasil, bolestou unaveny nahle si nas opustil. Snivas svoj vecny sen, no v nasich srdciach zostalo prazdne miesto len.
  
Dna 21. decembra uplynu tri roky odvtedy, co nas nahle opustil

Pavel Piliar z Polomky.

   S laskou a nadejou spomina manzelka, dcera Marta a vnuk Marcel.

 . . .

   Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac ako ostatni. O to tazsie je naucit sa zit bez nich! Aj ked clovek nikdy neumiera v srdciach tych, ktori ho milovali.
  
Dna 22. decembra uplynie rok odvtedy, co nas po tazkej chorobe opustil nas drahy

Stefan Bencok z Brezna.

   S uctou, smutkom a neuhasinajucou laskou spomina manzelka Vierka, dcery Lubka a Ivka so svojimi rodinami, ako aj cela ostatna rodina.

 . . .

   Pracoval vzdy do unavy, pokoj sam sebe nedoprial. Srdce jeho zlate bolo, kazdemu len dobre prial. Stichol dom, zahrada i dvor, uz nepocut jeho kroky v nom. Ako je tazko bez neho zit, ked nema kto poradit i potesit. Ako mu z oci ziarila dobrota, tak nam bude chybat do konca zivota.
  
Dna 23. decembra uplynie rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary a prastary otec

Jan Bitala z Lomu nad Rimavicou.

   S laskou spomina manzelka, synovia a dcery s rodinami, vnucata, pravnucata a ostatna rodina.

 . . .

   Kto poznal, spomenie si, kto mal rad, nikdy nezabudne.
  
Dna 28. decembra uplynie prvy smutny rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Oto Baldovsky.

   S laskou a uctou spominaju manzelka Viera a dcery s rodinami.

   Sucasne sme si dna 5. decembra pripomenuli piate vyrocie umrtia nasej drahej matky, starej a prastarej matky

Anny Galyovej,

ktora nas opustila vo veku devatdesiattri rokov.
   Spominaju dcera Viera a vnucky s rodinami.

 . . .

   Zavrel si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusil, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol dalej zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy, v nom. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob a spominat.
  
Dna 29. decembra uplynie sedem rokov odvtedy, co nas opustil nas milovany otec, manzel a stary otec

Stefan Vetrak z Brezna – Mazornikova.

   S uctou spomina manzelka Rozalia dcery Irena a Anna s rodinami, synovia Jan a Jozef s rodinami a ostatna rodina.

 . . .

   Hoc si odisiel, niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostanes zit stale s nami.
  
Dna 30. decembra uplynie rok odvtedy, co nas nahle opustil manzel, otec, syn

Jozef Sekac z Brezna.

   Kyticu kvetov na hrob ti davaju, s laskou v modlitbach spominaju manzelka, dcera, syn, ostatna rodina.



Vazeni citatelia!

      Dosial sme v rubrike Podakovania neuverejnovali fotografie vasich blizkych. V buducnosti sa to zmeni. Podakovania chceme rozsirit podobne ako Spomienky a vytvorit priestor nielen pre text, ale aj pre fotografie nedavno zosnulych, ktore dorucite inzertnemu oddeleniu nasho tyzdennika najneskor vo svrtok.

Redakcia

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   U
kazte svojmu okoliu, ze nemyslite stale len na seba a pri prilezitosti narodenin ci sviatku ich nezabudnite obdarovat malym darcekom. Ludia vam budu tuto pozornost oplacat rovnakou mierou.

 Byk
   Zijete si lepsie ako druhi, cim vzbudzujete v okoli zavist. Nic si z toho nerobte. Dobre viete, ze nic z toho, co mate, vam nespadlo z neba. Svoje pracovne a najma osobne uspechy by ste vsak nemali tolko vystavovat na obdiv.

 Blizenci
   Zda sa vam, ze o vas nikto nepovie nic pekne, ze vas skratka nikto nema rad a vase schopnosti nie su docenene. Je to vsak aj vasa chyba, nebudte ku vsetkym taky chladny.

 Rak
   Rozhodnutie, ktore urobite pod vplyvom emocii, vam moze poriadne skomplikovat zivot. Nedajte sa otravit zachmurenymi pohladmi svojho nadriadeneho.

  Lev
   V zamestnani polavite, ale mozete si to dovolit. Nadriadeni vas hodnotia viac ako kladne a rysuje sa pred vami slusna perspektiva. Netreba si to vsak nicim pokazit!

Panna
   Pokial ste dostatocne vyzbrojili svoje telo proti chorobam a citite sa zdravy, prospeje vam trochu sportu alebo prechadzka po praci. Venujte sa dostatocne vasim domacim milacikom!

Vahy
   Nic nie je take hrozne ako sa na prvy pohlad zda. Vsetky chmary su prec a vy opat srsite optimizmom a chutou do zivota. Ste schopny popasovat sa s celym svetom.

Skorpion
   Neskusajte hladat noveho partnera, v tejto oblasti vam stastie priat nebude. Neskusajte ani riesit zavazne problemy so sucasnym partnerom.

 Strelec
    Mate pocit, ze vase problemy v zamestnani nemaju   konca kraja. Nevesajte hned hlavu. Zverene ulohy hravo vyriesite. Mali by ste si viac doverovat.

Kozorozec
   Pokial budete mat dojem, ze od vas vsetci chcu peniaze, necudujte sa, vasa planetarna konstelacia vam financne straty predpoveda.

 Vodnar
   Nepatrite k tym, ktori stoja pevne nohami na zemi. Lietate v oblakoch a nemozete sa vyrovnat so skutocnostou. Ale pokial ide o financie, mozete byt skutocne spokojny.

Ryby
   Nezapajajte do istej pracovnej zalezitosti viac ludi, ako je v skutocnosti potrebne. Pokuste sa co najviac vyuzit a poznat svoje moznosti a schopnosti.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT