Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 8

CISLO

06

8. FEBRUAR  2000 4,50-Sk

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vyhodnotenie ankety TOP ´99
najlepsich sportovcov a sportovych kolektivov Breznianskeho okresu

Devatclenna hodnotiaca komisia mala nelahku ulohu rozhodnut o vitazoch tejto ankety a vybrat najlepsich v sedemnastich druhoch sportu. Schvalila tieto kriteria zoradenia jednotlivych sportovcov a ich vykonov do skupin podla tychto faktorov: olympijsky ci neolympijsky sport, popularita sportu, priestor v mediach, rozsirenost sportu, pocet divakov a pocet registrovanych clenov na Slovensku a vo svete.

h0006a.jpg (58866 bytes)
Jednotlivci v kategorii dospelych
h0006b.jpg (63608 bytes)
Jednotlivci v kategorii mladeze

A tak podvecer 4. februara do mestskeho domu kultury prisli priaznivci sportu z Brezna i okolia, aby svojou ucastou a potleskom odmenili sportovcov mesta a okresu.

Myslienka usporiadat nieco take skrsla v hlave riaditela Mestskeho sportoveho klubu Mgr. Vladimira Libica a Komisie pre sport a rekreaciu pri Mestskom zastupitelstve v Brezne. Mesto a jeho zlozky - MSK a komisia sportu a rekreacie - vyzvali k spolupraci viac organizacii a firiem. Nakoniec podporu prislubili, podujatie organizacne a financne podporili mesto Brezno, firma Sajgal oil a jej konatel Igor Sajgal, ZP Sport, a. s., Podbrezova, Klub biatlonu VTJ Osrblie a Regionalne zdruzenie miest a obci Horehronia a Stredneho rudohoria.

Na slavnostnom podujati sa zucastnili aj zastupcovia subjektov, ktorym okres dakuje za podporu sportu: primator Brezna Ing. Vladimir Fasko, zastupca generalneho riaditela Zeleziarni Podbrezova a. s. Mgr. Marian Zima, konatel firmy Sajgal oil Igor Sajgal, riaditel ZP Sport, a. s., Podbrezova Vladimir Vanik a prednosta okresneho uradu Ing. Jaroslav Demian.

Organizacny vybor sa rozhodol vyhlasenie uskutocnit v styroch kategoriach: kolektivy mladeze, jednotlivci mladeze, kolektivy dospelych a jednotlivci dospelych. V tomto poradi aj oceneni za asistencie chlapcov oblecenych v sportovych dresoch vystupovali na podium.

Po niekolkych zasadnutiach hodnotiaca komisia rozhodla takto: Na tretom mieste sa v kolektivoch mladeze umiestnili juniorski cyklokrosari ZP Sport,
a. s., za 2. priecku v Slovenskom pohari v roku 1999.
Druhe miesto v kategorii mladeze patri dorasteneckym cyklokrosarom ZP Sport, a. s., Podbrezova, co si zasluzili svojim vitazstvom v Slovenskom pohari v tejto vekovej kategorii. Prvenstvo v ankete kolektivov mladeze patri druzstvu ziacok Zakladnej skoly na Pionierskej 2 v Brezne v atletike za 2. miesto v medzinarodnej sutazi Kalokagatia.

V druhom bloku vyhlasili desiatich jednotlivcov v kategorii mladeze bez udania poradia. Tuto desiatku tvoria: Matej Kazar (Klub biatlonu VTJ Osrblie za vysledky v sutaziach majstrovstiev Slovenska a Slovenskeho pohara), Michal Manaska (drahovy golf MTGK Brezno za 3. miesto na majstrovstvach slovenska, za 15. miesto na majstrovstvach Europy juniorov a za 3. miesto v Slovenskom pohari), Dusan Orgonik (cyklokrosar ZP Sport, a. s., za 1. miesto na majstrovstvach Slovenska juniorov a za 2. miesto v Slovenskom pohari), Miroslav Prachar (cyklokrosar ZP Sport, a. s., za 1. miesto na majstrovstvach Slovenska dorastu a za 2. miesto v Slovenskom pohari), Peter Saktor (snoubordista ZP Sport, a. s., za 34. miesto na majstrovstvach sveta v USA,

h0006d.jpg (51769 bytes)
Ustrednou postavou slavnostneho vecera bola
olympionicka Anna Murinova, ktora skoncila v ankete
na prvom mieste.

za 7. miesto na majstrovstvach Slovenska a za 2. a dve 3. miesta v podujatiach Slovenskeho pohara), Marek Sihelsky (karate klub MSK Brezno za vykonnostny skok vo svojej kategorii a za umiestnenie na stupnoch vitazov v slovenskych i v oblastnych pretekoch), Igor Sajgal (za 3. miesto v seriali majstrovstiev Slovenska v country crosse a za 11. miesto na majstrovstvach Europy Enduro do 125 cm3), Lucia Skrovinova (z oddielu plavania ZP Sport, a. s., za dve 1. miesta na majstrovstvach Slovenska, Bibiana Svejkovska (clenka Klubu biatlonu Osrblie za dvojnasobny titul majsterky Slovenska v zimnom biatlone, za vitazstvo v slovenskom rebricku a za dvojnasobne vitazstvo na majstrovstvach Slovenska v letnom biatlone a za vitazstvo v rebricku), Ervin Velic (nominovany do reprezentacneho druzstva Slovenska v horolezeckom sporte, za sportovu vsestrannost v lezeckom, horolezeckom a lyziarskom sporte, ale hlavne za 3. miesto v Slovenskom pohari a za 2. miesto na majstrovstvach Slovenska).

Pri hodnoteni kolektivov v kategorii dospelych organizacny vybor vyzdvihol styri: na 3. mieste kolektivy ZP Sport, a. s., za sportove odvetvie cyklokros a kolky (cyklokrosari za 1. miesto v Slovenskom pohari a kolkari za 2. miesto v extralige), na 2. mieste druzstvo extravolejbalovej Petrochemy Dubova (za semifinalovu ucast v play off v roku 1999), na 1. mieste futbalove muzstvo ZP Sport, a. s., Podbrezova (za vysledky v II. futbalovej lige a za naplnanie tribun priaznivcami).

h0006c.jpg (72191 bytes)
Sportove kolektivy dospelych

Vsetkych v sale hadam najviac zaujimali vysledky ankety TOP 10 najuspesnejsich sportovcov okresu v kategorii jednotlivcov dospelych, kde vyhlasili vitaza a devat najuspesnejsixch sportovcov bez udania poradia - motocykloveho pretekara Sajgal teamu Petra Belka (za 1. miesto v seriali majstrovstiev Slovenska v country crosse a za 9. miesto na majstrovstvach Europy Enduro nad 125 cm3), Jovana Calica (za 2. miesto kolkarskeho klubu ZP Sport, a. s., ktory bol druhym najlepsim hracom extraligy v sezone 1999), kulturistovi ZP Sport, a. s., za 1. miesto na majstrovstvach Slovenska v kategorii do 65 kg 5. a 6. miesto v medzinarodnej kvalifikacnej sutazi o postup na majstrovstva sveta), skialpinistu ZP Sport, a.s, Miroslava Leitnera (za medailove umiestnenia v Europskom pohari s partnerom Petrom Svatojanskym), cyklokrosara ZP Sport, a. .s, Pavla Medveda (za 1. miesto v Slovenskom pohari, za 2. miesto na majstrovstvach Slovenska a za pravidelnu ucast v startovom poli Svetoveho pohara), Mariu Medvedovu (zastupkynu Barbot Slovakia v elektronickych sipkach za pravidelnu ucast na medzinarodnych podujatiach a hlavne za 1. miesto v pretekoch Europskeho pohara v Spanielsku), legendu slovenskeho futbalu Milana Nemca z muzstva ZP Sport, a. s., Podbrezova), kynologa Igora Podmanickeho (za 2. miesto na majstrovstvach Slovenska a za 19. miesto na majstrovstvach sveta), Ing. Karola Slabaka a jeho sport - lietanie na teplovzdusnom balone Deltaklubu ZP Sport, a. s.(za prve miesto na majstrovstvach Slovenska a za vitazstvo na Velkej cene Portugalska. Prve miesto v sirokej skale sportovcov a vykonov patri biatlonistke a reprezentantke Slovenska Anke Murinovej (za bronzovu medailu vo Svetovej zimnej univerziade a za vysledky vo Svetovom pohari).

(r)
Snimky: Viktor Sajgalik


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT