8. FEBRUAR 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

V case od osmej vecer 27. januara do druhej popoludni 30. januara ktosi saraptil v objekte Ciernohronskej zeleznice na Hlavnej ulici v Ciernom Balogu. Z drevenej budy chyba modry moped Korado a priemyselna kamera s monitorom, cim majitelovi P. O. z Cierneho Balogu vznikla skoda za 21 050 korun.

...

Desat minut po jedenastej hodine predpoludnim 31. januara sa na miestnej komunikacii v Podbrezovej stala dopravna nehoda. N. V. z Hronca za volantom Skody 105 S tu odbocoval z vedlajsej cesty na hlavnu a pre neprehladnost krizovatky sa posunul do hlavnej cesty, kade prave vtedy prechadzala Skoda Pickup, ktoru viedol G. P. z Cierneho Balogu. Pri zrazke sa nastastie nikto nezranil, pozitie alkoholu nezistili. Nehoda sa obisla bez zadrzania vodicskeho preukazu, len na autach je skoda dovedna za 11 000 korun.

...

Pravdepodobne pod ruskom noci na prelome januara a februara sa neznamy pachatel vlamal do kancelarie uctarne hotela Myto v Myte pod Dumbierom, kde z prirucnej pokladnicky ukradol financnu hotovost. Skoda sposobena spol. s r. o. Myto predstavuje bezmala 61 000 korun. Na mieste cinu pouzili sluzobneho psa, avsak so zapornym vysledkom.

...

O pol siedmej vecer 1. februara na ucelovej komunikacii medzi Chvatimechom a Valaskou neznamy vodic svetlomodrej Skody 100 nezisteneho ev. c. zapricinil dopravnu nehodu. Vosiel do protismerneho jazdneho pruhu, kde ohrozil Skodu Feliciu, ktoru viedol P. T. z Hronca. Ten pri vyhybani sa vpravo narazil do zvodidla, cim majitelovi auta Z. M. z Jasenia sposobil sedemtisickorunovu skodu.

...

V tom istom case sa stala aj dopravna nehoda na ceste I/72 v Piesku. Vodic nakladneho motoroveho vozidla Mercedes Benz O. M. zo Ziaru, ktory isiel z Liptovskeho Mikulasa do Podbrezovej, sa plne nevenoval vedeniu vozidla a zisiel do priekopy vedla cesty, kde zachytil strom. Na aute majitela T. J. z Bratislavy je skoda asi za 400 000 korun, okrem toho na prepravovanom textilnom tovare utrpel asi 200 000-korunovu skodu. Pri nehode neuradoval alkohol, obisla sa bez zraneni a bez zadrzania vodicskeho preukazu.

Breznianski kriminalisti vypatrali pachatelov kradeze vlamanim do drogerie v Polomke z 10. januara a do potravin v Bravacove z 21. januara. Po obvineni vznesenom vysetrovatelom okresneho uradu vysetrovania boli umiestneni v cele predbezneho zadrzania v Podbrezovej a 2. februara sudca okresneho sudu akceptoval navrh okresneho prokuratora na ich vzatie do vazby. Su nimi 34-rocny K. R. z Predajnej a o pat rokov starsi M. J. z Banskej Bystrice, obaja nezamestnani a uz viackrat sudne trestani. Po kradezi v Polomke im v Bravacove "pomahal" trojlistok z Nemeckej, 20-rocny J. J. , 22-rocny V. T. a 19-rocny F. P, aj proti nim bolo vznesene obvinenie z trestneho cinu kradeze podla § 247 Trestneho zakona.

...

O tristvrte na jedenast vecer 2. februara na ceste III. triedy v Krpacove vodic Skody Octavie P. I. z Brezna nevenoval dostatocnu pozornost vedeniu vozidla, nasledkom coho zasiel ku krajnici vozovky, kde narazil do betonoveho stlpa telefonneho vedenia. Odnieslo si to auto so skodou asi za 40 000 korun.

...

Zly stav miestnej komunikacie v Hornej Lehote sposobil 2. februara o pol stvrtej popoludni neprijemnosti. K. J. z Cierneho Balogu s nakladnym autom Mercedes s privesom, na ktorom bol bager, zastavil, pretoze dalej nevysiel. Riadne ho nezaistil proti zosunutiu a auto sa dalo do pohybu, pricom prives isiel mimo cesty, kde narazil do oplotenia rodinneho domu a bager narazil do rohu tohto domu. Skodu, sposobenu majitelovi L. J. poskodenim oplotenia a domu, vycislili na 50 000 korun.

...

V uplynulych dnoch prislusnici policajnej stanice v Ciernom Balogu zistili zlodeja, ktory v noci z 21. na 22. januara sarapatil v kolibe salasa na Palenicnom v Ciernom Balogu. Ku kradezi sa priznal 44-rocny M. M. z Cierneho Balogu, v minulusti uz trestany, ktory odtial ukradol 70-litrovy medeny kotol na otvaranie zincice. Majitelovi J. B. tym sposobil skodu za 7000 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 28. januara do 5. februara

V nedelu 30. januara na Taloch poziarnici vytahovali Citroen BX. Nik sa nezranil a auto po vytiahnuti pokracovalo v ceste. Na byvalej skladke komunalneho odpadu vo Valaskej horela 3. februara drevena buda. Preco sa tak stalo, skuma zistovatel pricin poziaru. Vo stvrtok este trikrat vytahovali Tatrou 815 auta, ktore po smyku na zladovatelej vozovke skoncili v priekope. Najprv v Gasparove nakladne auto s navesom, v Bacuchu na hlavnej ceste Skodu Feliciu a v Benusi Ladu. Vsetky nehody skoncili bez zranenia.

 

h155.jpg (2913 bytes) Z 29 vyjazdov, ktore absolvovala sanitka RZP v tomto tyzdni bolo az 11 k nahlym prihodam srdca a obehu, 5 k mozgovym, po 2 k dychacim prihodam a otravam, 7 k inym pripadom, raz vystartovala k urazu a jedneho pacienta previezla do Banskej Bystrice. V piatok 28. januara utrpela 34-rocna pani z Dubovej popaleninu tvare a vlasovej casti luhom. Po osetreni ostala na pozorovanie v oddeleni urazovej chirurgie v breznianskej nemocnici.

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym za prejavy sustrasti a zboru pre obcianske zalezitosti za dostojnu rozlucku so zosnulym

 

Jozefom Pacesom z Brezna,

ktoreho sme na poslednej ceste odprevadili 1. februara.

Manzelka, deti a vnucata

 

 

Spomienky

 

Ten, kto bol milovany, nie je nikdy zabudnuty. Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe sme mali, to nam osud vzal.

Dna 15. februara si pripomenieme druhe vyrocie umrtia nasho manzela, otca, starkeho a prastarkeho

 

Jana Vondercika z Brezna - Kozlova.

S laskou spomina jeho rozvetvena smutiaca rodina.

Spomienky

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som do vecnosti ist. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 6. februara uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustil milovany syn, brat a svagor

Jan Tazky z Brezna.

Venujte mu, prosim, tichu spomienku.

S laskou spominajuca rodina.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 8. februara uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Jozef Kostial z Cierneho Balogu.

Spominaju manzelka, synovia a dcera s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 9. februara uplynie sedem rokov plnych spomienok na nasho otca, stareho otca a manzela

Jozefa Bariho.

S laskou spominaju manzelka, dcera, synovia a vnucata.

...

Dna 11. februara uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustila mama a stara mama

Emilia Bursova z Brezna - Prednych Halan.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

S uctou spominaju dcera Maria a syn Milan s rodinami.

...

Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi co je bolest a zial.

Dna 13. februara uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustil manzel a otec

Peter Zelinko z Brezna.

Spomina smutiaca rodina.

 


BARAN

V pokoji si dobre premyslite, ktore akcie su perspektivne. Ak v niektorych pripadoch nemate uplnu istotu, neriskujte bezhlavo, poradte sa s odbornikmi. Posedenie a zabavu zatial odlozte. Vo svojom okoli mate vela priaznivcov, ktori vas podporuju.

BYK

Pokial sa neviete rozhodnut v citovych zalezitostiach, vrhnete sa do narucia niekoho, kto vas dokaze zaujat, ba aj rozosmiat. Ale neverte, ze bude dobrym partnerom, mohli by ste byt totiz neprijemne prekvapeni. Vase doterajsie vztahy vyzaduju zmeny.

BLIZENCI

Nesmiete mysliet na nic ine, iba na fantasticku ponuku, ktoru ste dostali. Presetrite realnost a podstatu celej zalezitosti. Mate stale taky pocit, ze vam niekto chyba. Nechajte preletiet hlavou, ake stretnutie ste mali v ostatnom obdobi. Objavi sa vam jedna pekna tvar.

RAK

Pre vase znamenie je priznacne, ze rychlo stracate trpezlivost. Mate uz plne zuby roznych stopercentnych prislubov a zavazkov. Napriek tomu si zivot nekomplikujte. Nahle ticho okolo vas nevesti nepriaznivy vyvoj. Budte vsak bedlivi a opatrni.

LEV

Doma aj na pracovisku je akesi bezvetrie, ktore vam lezie na nervy. Budte trpezlivi, ovladajte sa. Cez vikend, ak vas neprekvapi neohlasena navsteva, dodrzte svoj povodny plan. Urobte konecne poriadok v byte. Ak vsak pride navsteva, prisposobte sa.

PANNA

Kym kolegovia pokojne sedia na vavrinoch, vy stale tvorite. Pustili ste sa do narocnej prace a dokazete, ze vam to mysli na jednotku. Niekto vam nie je prave sympaticky, no nedajte sa oklamat prvym dojmom. Pomozte mu, ostane vasim vdacnym dlznikom.

VAHY

Niektori ludia problemy z pracoviska nosia domov a otravia rodinne ovzdusie. Vy to nastastie nerobite. Nezhody ci napatie vyriesite hned na pracovisku, pripadne najdete chapavych kolegov a veci si poviete pri pohariku. Pozor na stratu penazi.

SKORPION

Niekto vam slubil, ze sa u vas prihlasi. Nebudte sklamani, ak svoj slub nedodrzi, vyskytli sa mu zrejme nejake problemy. Nemali by ste, najma cez vikend, zabudat ani na kulturu. Stale tuzite po peknych zazitkoch. Staci vam vyhladat tie spravne miesta.

STRELEC

Vo vsetkych cinnostiach bude vasa situacia priazniva a pri primeranej snazivosti mate sancu na dobre vysledky a uspech. Hoci laska kvitne v kazdom veku, vyzera to, ako keby ste si pomylili mesiace. Bolo by lepsie, keby ste sa viac sustredili na svoje ulohy.

KOZOROZEC

Na pracovisku v tychto dnoch vladne nervozita. Mate vsak skusenosti, viete, ze kasa sa nejedava horuca. Zostante nadalej otvoreni voci ludom vo svojom okoli, inak vsak neocakavajte nic mimoriadne. Jediny telefomat bude stacit, aby ste vyriesili zlozitu vec.

VODNAR

Nebude vam lahko rozhodnut sa, co si mate pre seba vybrat zo zaplavy dobrych, ale aj nepriaznivych sprav. Podla osobneho hodnotenia si vyberte tie najlepsie a perspektivne. Hola skutocnost vas presvedci, ze pravda sa meni a ta vcerajsia uz dnes neplati.

RYBY

Ponuka, ktoru dostanete, je na prvy pohlad lakava, vas vsak zacnu trapit pochybnosti a neistota. Zial, pomoc zo strany partnera by ste povazovali za prejav slabosti. Vo vasej hlavicke sa deju velke veci, snivate o romantickych udalostiach a radostiach.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT