22. FEBRUAR 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Od 18. hodiny 21. februara do stvrt na sest rano nasledujuceho dna neznamy pachatel vykonal kradez vlamanim do potravin na Kolkarni v Podbrezovej. Zo skladu predajne, zo skladovych a predajnych priestorov ukradol doposial nezistene mnozstvo rozneho potravinarskeho, drogerioveho tovaru, tabakovych vyrobkov, alkoholickych a nealkoholickych napojov. Touto kradezou sposobil najomkyni objektu S. A. skodu dovedna za 20 000 korun.

Pat minut pred tretou hodinou popoludni 22. februara sa na Taloch zrazili dva autobusy. K nehode doslo tak, ze B. M. z Brezna nedodrzal bezpecnu vzdialenost od autobusu, ktory isiel pred nim a za volantom ktoreho sedel S. D. z Osrblia, a narazil do jeho zadnej casti. Nehoda sa obisla bez zraneni, odniesli si to len autobusy so skodou 60 000 a 50 000 korun.

Doteraz neznamy pachatel vnikol do haly na stanici Poziarnej ochrany na Razusovej ulici v Brezne, kde z kaloriferov sluziacich na ohrev vzduchu ukradol pat elektromotorov. Kradezou, ktora sa stala niekedy od 18. do 21. februara, sposobil kmin odboru poziarnej iochrany okresneho uradu skodu asi za 10 000 korun.

O deviatej rano 23. februara na miestnej komunikacii v Nemeckej - Zamosti D. M. z Revucej, vodic Skody Picup ev. c. RA263-AD, zapricinil dopravnu nehodu. Nevenoval dostatocnu pozornost vedeniu vozidla a narazil do zaparkovanej skodovky Ch. M. z Podbrezovej. Na autach je skoda po 10 000 korun.

Na miestnej komunikacii medzi Chvatimechom a Valaskou 23. februara o stvrt na tri popoludni vodicka F. J. z Podbrezovej nevenovala dostatocnu pozornost vedeniu Daewoo a presla do protismeru. Narazila do nakladneho auta Tatra 815, ktoru viedol D. J. zo Zavodia a ten uz zrazke nedokazal zabranit. Pri nehode sa nastastie nikto nezranil, na autach je skoda dovedna za 50 000 korun.

Jeden vyhasnuty ludsky zivot a dve tazke zranenia, taka je bilancia zrazky motoroveho vlaku s osobnym vozidlom Ford Sierra 23. februara pat minut po pol desiatej predpoludnim. K tomuto nestastiu doslo v useku trate Cervena Skala - Polomka na zeleznicnom priecesti oznacenom vystraznym krizom oproti Drevokombinatu v Polomke. V tomto roku je to uz strnasta dopravna nehoda na zeleznicnom priecesti.

Volkswagen Polo Klassic, odstaveny na parkovisku pred krytou plavarnou v Brezne na Mazornikove, sa stal obetou vykradaca. Kradez sa stala 22. februara od siedmej do tristvrte na osem vecer, kedy zlodej majitela Ch. M. obral o radioprehravac Pioneer, mobilny telefon Nokia, fotoaparat Samsung, dve magnetofonove pasky a o financnu hotovost. Skodu ukradnutych veci odhadli na 27 500 korun a na poskodenom vozidle je 3000-korunova skoda.

O pol piatej podvecer 22. februara neznamy vodic na Ulici 1. maja v Dubovej so Skodou 120 ev. c. BR414-AB sa neostatocne vyhol stojacemu autu a lavou prednou castou narazil do tohto vozidla (skoda za 10 000 korun). Potom z miesta nehody ufujazdil. Policia coskoro majitela vozidla vypatrala.

Vecer 22. februara zo zaparkovanej Skody Felicie v Brezne ktosi ukradol autoradio s CD prehravacom Pioneer. Skodu sposobenu firme G. P. so sidlom v Brezne vycislili na 13 000 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 18. februara do 25. februara

Poziarnici v piatok 18. februara pomocou Tatry 815 vytiahli z priekopy v Benusi havarovane Volvo. Kolegovia v nedelu hasili bunku na futbalovom stadione v Pohorelej. Pravdepodobne ju niekto umyselne podpalil. Po dopravnej nehode na hlavnej ceste na Tale vapexom cistili vyteceny olej. Pri Baldovskom moste v Brezne smerom od Mostarne Tatrou 815 vyrovnali skrizeny kamion, ktory pokracoval v ceste. Dve dopravne nehody v Polomke priniesol 23. februar. Zial, pri prvej na zeleznicnom priecesti bola jedna osoba usmrtena, pri druhej sa auto zosmyklo do priekopy. Vo stvrtok vytahovali posypove vozidlo z technickych sluzieb, ktore sa v Rohoznej zosmyklo do priekopy.

 

154.jpg (4764 bytes)Pomoc Narodneho automotoklubu vyuzili styria vodici s technickymi problemami. Niektorym chybali pohonne hmoty, ale casto sa v poslednom obdobi stava, ze vodici si pri zatvarani dveri zabuchnu v aute kluce. Motoristi, davajte si preto pozor na vase kluce, nebudte roztrziti. Pomahali aj pri dvoch dopravnych nehodach.

 

155.jpg (4763 bytes)Z 22 vyjazdov bolo po 6 k mozgovym prihodam a inym pripadom, 5 k nahlym prihodam srdca a obehu, raz k urazu, dvaja ludia zomreli pred prichodom sanitky a dvoch previezli do Banskej Bystrice. Po havarii osobneho auta s vlakom v Polomke 23. februara dopoludnia ostal muz na mieste mrtvy, jeho manzelka so zlomenou rukou a rebrami je v stabilizovanom stave v breznianskej nemocnici. Deti boli prevezene do nemocnice v Banskej Bystrici, najma 14-rocne dievca je v kritickom stave.

 

hs.jpg (5636 bytes)Clenovia Horskej sluzby kazdodenne v terene osetrili niekolko mensich, beznych poraneni. Nastastie v tomto tyzdni sa vaznejsie zranenia nevyskytli. Napriek premenlivemu pocasiu boli hory bohato navstevovane turistami, teraz najma z Madarska a Polska. Jarne prazdniny zrejme zvysia aj pocet domacich lyziarov.

 

Opustili nas

Milan Horvath (65) z Polomky, Jozef Novysedlak (90) z Telgartu, Agata Dzinkova (53) z Jasenia, Jan Olah (44) z Valaskej, Julius Kudelka (91) z Valaskej, Emilia Chovancova (78) z Valaskej - Piesku, Ing. Elena Lajtosova (57) z Brezna, Irenka Lackova (80) z Lopeja.

 

Uzreli svetlo sveta

Natalia Havlickova z Brezna, Monika Starke z Valaskej, Jozef Skultety z Brezna, Monika Divokova z Brezna, Andrej Fujka z Brezna, Tomas Holubek z Brezna, Martin Barcis z Bacucha, Simon Harvan z Pohorelej, Ivana Turcanova zo Zavadky nad Hronom, Emil Holko z Pohorelskej Mase, Dusan Scwarzbacher z Brezna, Alexandra Zlukyova z Bacucha, Timea Krnacova z Dolnej Lehoty, Andrea Lopusna z Filipova, Richard Orovcik z Bacucha.

 

Blahozelame

Marii Lovicovej z Brezna, ktora sa 5. marca dozije osemdesiatich rokov.

Pri tvojom krasnom vyroci, slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi.

Zi dlho, mama, medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.

Syn a nevesta Zlatica s rodinami

Spomienky

Dna 11. februara uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas opustil

Ing. Miroslav Bielik z Brezna.

S laskou spomina manzelka a smutiaca rodina.

 

Dna 19. februara uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil

Jozef Katriak.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
S laskou spomina manzelka, syn Juraj a Ivan s rodinou.

 

Zly osud nam ta vzal, ostal nam len smutok, zial. Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, nezomrel.

Dna 20. februara sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia

Mateja Makucha z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, synovia, nevesta a vnucikovia Danko a Matko.

 

Dna 27. februara uplynulo devat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil

Gustav Lapin z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
S laskou a uctou spominaju manzelka Zuzana, dcera Anna a syn Jaroslav s rodinami.

 

Spi Sonicka sladky sen, slniecko zlate hreje tvoju ciernu zem. Smutok a zial vo svojich srdciach mame, s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 28. februara sme si pripomenuli rok odvtedy, co nas vo veku 56 rokov navzdy opustila nasa draha manzelka, mama, svagrina a teta

Sona Stehlova z Brezna.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.
Smutiaca rodina

 

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka vam otec za vsetkych nas.

Dna 28. februara sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Frantiska Babola z Bacucha.

S laskou spominaju manzelka, syn Jozko s rodinou a ostatna smutiaca rodina.

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.

 

Dna 28. februara uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Stefan Duda z Brezna.

Spomina mama, brat Jan s rodinou, brat Martin a svagrina Evka s rodinou.

Podakovanie

Z uprimneho srdca dakujeme vsetkym pribuznym, znamym, zastupcom mikroregionu Horehron i okresu Brezno, ktori odprevadili na poslednej ceste 15. februara nasho manzela, otca a stareho otca

Ludovita Detvaja z Valkovne.

Zaroven dakujeme za dostojnu rozlucku so zosnulym, za kvetinove dary a prejavy sustrasti.
Smutiaca rodina


BARAN

Ani v profesionalnych, ani v osobnych otazkach neocakavajte prekvapenie. Bude to tyzden pokoja, ktory by ste mali venovat rodine. Cez vikend zorganizujte spolocny vylet do prirody.

BYK
Nie ste v najlepsej psychickej forme, to ale neznamena, ze sa nemate venovat rodine. Naopak, dobre urobite, ked sobotu alebo nedelu stravite spolu s najblizsimi.

BLIZENCI
Majovi Blizenci budu mat nudny tyzden. Junovi by mali mat poriadne otvorene oci, aby videli, co tyzden ponuka. Venujte viac casu upevnovaniu svojho zdravia. Zaplavajte si.

RAK
V domacom vazeni budete nepokojni a neudrzite prchkost v prijatelnych hraniciach. Na vikendovej prechadzke budte pokojnejsi aj mili, aby ste nanarusili dobre vztahy.

LEV
Vasa uprimna snaha urobit nieco uzitocne v zaujme rodiny i svojom, prinesie ovocie len vtedy, ak budete dosledni. Na navstevu vystavy alebo muzea lahko ziskate podporu.

PANNA
Jar sa blizi rychlostou postnych vetrisk. Pomaly sa mozete tesit na jarne prace v zahrade, i ked zatial je vsade dookola sneh. Ale to neznamena, ze vas nemoze navstivit laska.

VAHY
Na najkrajsie rocne obdobie si este musite pockat. Napriek tomu vyuzite volny cas na dlhsie prechadzky a na pobyt v prirode. Vase telo si ziada viac pohybu a pluca cerstvy vzduch.

SKORPION
V kuchyni sice mozete pripravit maskrty, ale vase telo tam kondiciu neziska. Kvoli tomu sa musite vybrat do telocvicne alebo na plavaren. Nechodte sami, vezmite aj rodinu.

STRELEC
Ak mate pozvanie na kus reci, na priatelske posedenie, rozhodne vyuzite prilezitost. Kontakty aj informacie su teraz velmi cenne. Ziskate impulzy pre nove aktivity.

KOZOROZEC
Prezivate tazke chvile. Kazdeho upodozrievate z neuprimnosti, nikomu nedoverujete. Ale nekonajte unahlene. Najprv sa presvecte o vierohodnosti svojich informacii.

VODNAR
Stretnutie s priatelmi vam doda vela optimizmu a vytvori dobre predpoklady na riesenie zloziteho problemu. Ale nechajte si cas i energiu aj pre svojho lubostneho partnera.

RYBY
V rodinnom prostredi na chvilu prenechajte velenie ci vedenie inym a vy len pozorujte z ustrania, co ako prebieha. Pridete na to, ze vsetko klape aj bez vasho pricinenia.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT