Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 8

CISLO

10

7. MAREC  2000 4,50-Sk

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

h0010d.jpg (16838 bytes)

 

 

FASIANGOVY
VIKEND V MIKROREGIONE CIERNY HRON

h0010e.jpg (14674 bytes)
h0010f.jpg (13123 bytes)

 

 

h0010h.jpg (19109 bytes)

 

FOTOOBJEKTIVOM
PETRA BECIKA

Jedna otazka

primatorovi Brezna Ing. Vladimirovi Faskovi
O com rokovalo ostatne mestske zastupitelstvo?

- Mestske zastupitelstvo v pondelok 28. februara malo na svojom programe niekolko zaujimavych bodov, predovsetkym to bola kooptacia Ing. Milana Kovacika za zosnuleho poslanca Andreja Jursu. Novy poslanec bol po zlozeni slubu zaradeny do dopravnej komisie a do Rady skoly v gymnaziu. Zmena nastala aj v kulturnej komisii.

Zo zaujimavejsich bodov spomeniem spravu o stave mesta, ktoru som predniesol. Niektore casti tejto spravy zverejnime v nasich regionalnych novinach v buducom cisle. Uz dost dlhe obdobie pripravujeme uzemny plan sidelneho utvaru Brezno, ktory by mal byt schvaleny po obdrzani vyjadreni institucii 25. aprila na mestskom zastupitelstve. Hovorili sme aj o parkovani vozidiel v centralnej mestskej zone a vobec v Brezne. Mestske zastupitelstvo ulozilo riaditelovi technickych sluzieb a nacelnikovi mestskej policie vymedzit vodorovne znacenie a existujuce parkoviska oznacit znackami podla cestneho zakona. Okrem toho nacelnikovi mestskej policie ulozilo v plnej miere vyuzivat novelu zakona o mestskej policii, t. j. zakladat prostriedky na zabranenie odjazdu motoroveho vozidla tak, ako je to dane v zakone c. 319/99 Zb. pri poruseni dopravnych predpisov o stati a zastaveni. Dochadza k rozsireniu parkovacich miest, polovicu plochy namestia urcili poslanci na parkovanie motorovych vozidiel. Uvazuje sa aj o zriadeni dohladu nad parkovacimi sluzbami na vsetkych parkovacich miestach. Na namesti alebo v jeho blizkosti vyhradime parkovisko pre zajazdove autobusy.

Pretoze obdobie prveho kvartalu je pre samospravu prakticky zhodnocovanim uplynuleho roka, boli predlozene spravy o vyhodnoteni telovychovnych, sportovych, turistickych akcii i kulturnych aktivit na uzemi mesta za rok 1999 a ulohy na rok 2000. Mestske zastupitelstvo sa zaoberalo aj cintorinskymi sluzbami, rozsirenim cintorinov, zlepsenim osvetlenia, ozvucenia v cintorine i budovanim domu smutku. Najvacsim problemom su financie, o ktorych bude mestske zastupitelstvo rokovat 25. aprila. Pravdepodobne schvali vypisanie zbierky na vybudovanie domu smutku. Sucastou rokovania bola aj sprava o cinnosti mestskej policie. Pre obcanov najzaujimavejsim bodom bola asi sprava o predaji bytov, kde bolo konstatovane, ze k 31. decembru 1999 sme predali 575 bytov, ostava este predat 382 bytov. Uz v programe rozvoja byvania, ktory bol prijaty v roku 1996, sa uvazovalo o nadstavbach na Laskomerskeho, Svermovej a na Sladkovicovej ulici. Mesto Brezno pre aspon ciastocne riesenie napatej situacie vo vystavbe bytov pripravuje projektovu dokumentaciu a 9. marca o pol siedmej vecer bude beseda s odbornikmi, ktori zaujemcov oboznamia s moznostami zabezpecenia nadstavbovych bytov, samozrejme za ucasti obyvatelov tychto blokov.

Zaver patril interpelaciam poslancov, ktori informovali o problemoch obcanov v jednotlivych volebnych obvodoch, a majetkovym zalezitostiam.

Pomozte pri patrani

V priebehu jednej hodiny vecer 4. marca z parkoviska pred plavarnou v Brezne zmizla modra Skoda 120 L ev. c. AKC93-57. Spolu s autom zlodej ukradol aj sest audiokaziet, modrocervenu sustiakovu bundu, osobne doklady a zbrojny preukaz, cim majitelovi K. P. z Prahy sposobil skodu dovedna za 57 000 korun. Policia sa obracia na obcanov s prosbou o pomoc pri patrani po tomto vozidle a po pachatelovi kradeze. Akekolvek informacie oznamte na znamom telefonnom cisle 158, pripadne v ktoromkolvek utvare Policajneho zboru.

Sedi za mrezami

Uznesenim Okresneho sudu v Brezne bol 3. marca vzaty do vazby osemnastrocny nezamestnany a uz sudne trestany L. R. z Podbrezovej za trestne ciny kradeze a porusovania domovej slobody. Na rovasi ma lupez v zlatnictve na namesti v Brezne, odkial si v noci 14. januara odniesol lup za 23 500 korun a pod ruskom 26. februarovej noci z neobyvaneho rodinneho domu v Podbrezovej so skodou za 4400 korun.

Falzifikat v sporitelni

O deviatej rano 29. februara pracovnicka beznianskej filialky Slovenskej sporitelne, a. s., zadrzala bankovku nominalnej hodnoty 1000 korun, ktora vykazovala znaky falzifikatu. Tisickorunacku predlozila v trzbe uctovnicka spolocnosti Myto, spol. s r. o., kde nou platil neznamy zakaznik. Bankovku zaslali na odborne posudenie do skusobne platidiel Narodnej banky Slovenska v Bratislave.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT