7. MAREC 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Pravdepodobne pod ruskom 26. februarovej noci sa ktosi vlamal do predajne Aqua Chov produkt na Namesti gen. M. R. Stefanika v Brezne. Ukradol odtial pocitac s monitorom a s klavesnicou, rybarske potreby, krmivo pre psov, macky a vtactvo, doplnky k akvariam a peniaze v hotovosti. Majitelovi P. D. sposobil kradezou skodu vo vyske 46 650 korun a poskodenim zariadenia asi 2000 korun.

...

V administrativnej budove firmy Agrojas, spol. s r. o., Predajna sarapatil zlodej niekedy od podvecera 25. februara do rana nasledujuceho dna. Uchmatol peniaze v hotovosti a kratku gulovu zbran - pistol CZ, ktoru mal v legalnej drzbe konatel firmy. Kradezou vznikla pre Agrojas skoda asi za 40 000 korun, pre konatela firmy asi za 10 000 korun a na zariadeni nechal zlodej skodu za 10 000 korun.

...

Elektricku vrtacku Narex, tranzistor Song, golasadu, pumpu na bicykel, ohnovzdornu bluzu a ruksak - takyto lup za 4400 korun si odniesol neznamy pachatel z neobyvaneho rodinneho domu v Podbrezovej. Kradez v dome majitela L. I. z Podbrezovej sa stala 25. februara.

...

Pat minut po jednej popoludni 28. februara na ceste I. triedy medzi Halnami a Breznom K. P. z Brezna za volantom Renaultu nedodrzal bezpecnu vzdialenost za nakladnym autom Tatra, ktore slo pred nim. Ked vodic Tatry B. P. z Brezna zastavil, lebo odbocoval vlavo a daval prednost oprotiiducemu vozidlu, Renault narazil do jeho zadnej casti. Zrazku si odniesli len auta, Renault so skodou za 200 000 korun a Tatra za 1000 korun.

...

Pri vychadzani z parkoviska pred postou na Ulici B. Nemcovej v Brezne vodicka Citroenu F. I. z Polomky sa plne nevenovala vedeniu a narazila do zaparkovaneho Peugeotu. Pri nehode, ktora sa stala 28. februara o pol druhej popoludni, vznikla na Citroene skoda za 10 000 korun a na Peugeote za 30 000 korun.

...

M. I. z Brezna 2. marca o pol osmej rano za volantom Favoritu na ceste II. triedy smerom z Brezna na Mazornikovo nedodrzal bezpecnu vzdialenost od autobusu, ktory isiel pred nim a narazil do jeho zadnej casti. Nehoda skoncila bez zraneni, ale s poskodenim Favoritu (skoda za 30 000 korun) a autobusu (5000 korun).

Falzifikat v sporitelni

O deviatej rano 29. februara pracovnicka beznianskej filialky Slovenskej sporitelne, a. s., zadrzala bankovku nominalnej hodnoty 1000 korun, ktora vykazovala znaky falzifikatu. Tisickorunacku predlozila v trzbe uctovnicka spolocnosti Myto, spol. s r. o., kde nou platil neznamy zakaznik. Bankovku zaslali na odborne posudenie do skusobne platidiel Narodnej banky Slovenska v Bratislave.

(kv)

 

V areali Mostarne Brezno sa o pol jednej popoludni 1. marca stala dopravna nehoda, ktorej ucastnici vyviazli bez zraneni. Pri cuvani s nakladnym autom Liaz S. M. z Beladic narazil do zaparkovaneho Renaultu F. M. z Brezna, na ktorom vznikla skoda za 40 000 korun.

...

V noci na prelome februara a marca sa neznamy pachatel vlamal do budovy firmy Valbyt, spol. s r. o., vo Valaskej, odkial ukradol dva pocitace, dve tlaciarne a monitor s prislusenstvom. Skodu vycislili na 107 000 korun.

...

Desat minut po siedmej hodine 2. marca na statnej ceste v smere z Brezna do Benusa neznamy vodic modreho dodavkoveho vozidla nezisteneho evidencneho cisla zapricinil dopravnu nehodu, po ktorej usiel. Na zasnezenej neujazdenej vozovke presiel do protismeru, kde ohrozil oprotiiduci VW Passat, ktory viedol K. S. z Brezna. Ten v snahe zabranit celnej zrazke strhol vedenie doprava, pravym prednym kolesom presiel na nespevnenu cast krajnice a narazil do zvodidla. Na Passate je skoda za 300 000 korun.

...

V skolkarskom stredisku lesnych drevin na Makovej v katastri Benusa ktosi vycinal niekedy od popoludnia 1. marca do siedmej hodiny nasledujuceho rana. Kradezou roznych pracovnych pomocok zo skladu sposobil OLZ Benus skodu dovedna za 26 000 korun.

...

Pattisic korun, to je skoda, ktora vznikla pri dopravnej nehode 2. marca predpoludnim v Ciernom Balogu - Pustom majitelovi Skody 105 D. B. z Brezna. Nevenoval totiz dostatocnu pozornost vedeniu svojho vozidla a jeho prednou castou narazil do stojaceho nakladneho auta Praga V3S. Okrem skody na aute vodici vyviazli bez zraneni.

(km)

 

Co sa udialo v tyzdni od 18. februara do 25. februara

.V tomto tyzdni vacsina vyjazdov smerovala k mensim dopravnym nehodam, ktore sposobilo nepriaznive pocasie, najma poladovica. Z priekopy vytahovali auto na Taloch, v Hornej Lehote a v Ciernom Balogu. V Zavadke sa zrazila Avia s autom autoskoly a skutocne stastie mala posadka Volkswagenu Passat, ktory bol zacviknuty na zvodidlach v Bujakove. Vsetky tieto nehody skoncili bez zranenia. Kamiony mali tiez problemy, skrizene ostali na Besniku v Telgarte a v Polomke. Dvakrat otvarali byty na Ulici L. Saru v Brezne. Na Mladeznickej ulici v Brezne hasili 29. februara vysokym tlakom poziar kontajnera.

 

154.jpg (4764 bytes).Pri dopravnej nehode v Lopeji, ktora sa stala 2. marca, pomahali clenovia Narodneho automotoklubu. Audi s bratislavskym evidencnym cislom skoncilo mimo vozovky a tak navrat z prazdnin nebol pre jeho posadku najprijemnejsi. Uskutocnili styri odtahy. Jeden z nich bol naozaj mimoriadny, ked auto nemeckeho klienta odtahovali z Talov az do Nemecka.

155.jpg (4763 bytes)Na prelome mesiacov sa menilo aj pocasie, co zrejme bolo pricinou hypertenznych pripadov. K problemom s vysokym tlakom 29. februara boli az tri vyjazdy. Podla statistickeho vyhodnotenia mala RZP dovedna dvadsatpat vyjazdov. K nahlym prihodam srdca a obehu startovala desatkrat, k mozgovym a urazom po trikrat, k dychacim dvakrat, po raze k brusnej, gynekologickej a inej prihode, styroch pacientov prevazali do banskobystrickej nemocnice.

hs.jpg (5636 bytes)Clenovia Horskej sluzby pocitili jarne prazdniny prilevom vacsieho poctu lyzovaniachtivych dovolenkarov. Okrem mensich odrenin osetrili dva urazy lyziarov, pri ktorych obaja pacienti zhodne utrpeli zlomeninu ruky

Opustili nas

Stefan Zelinka (76) z Brezna, Veronika Haliarska (62) z Brezna, Jan Tisovcik (84) z Brezna, Jozef Krsacok (87) zo Zavadky nad Hronom, Jan Teslar (78) z Pohorelej, Pavel Kantor (42) z Valaskej, Jan Dobrik (49) z Valaskej, Anna Sipulova (89) z Helpy, Juraj Jonas (87) z Helpy.

Uzreli svetlo sveta

Anna Ambrozova z Cierneho Balogu, Patrik Tazky z Michalovej, Patricia Bartosova z Brezna, Ivana Mucova zo Zavadky nad Hronom, Martina Kubarova z Nemeckej, Kristina Markusova z Brezna, Kristina Cunderlikova z Brezna, Dominika Puskova z Pohorelej.

Blahozelame

Jozefovi Medvedovi - Knazikovi

z Brezna, ktory 5. marca oslavil krasnych
devatdesiatdevat rokov.

Z tvojej lasky, srdca, dlani, vzdy k nam prudil stastia tok. Zelame ti, nech i dalej po nasom priani, Boh ti zehna kazdy rok.

Rodina Medvedova, Repkova, Strbova a Licha

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym, susedom a znamym, ktori sa snazili zmiernit nas zial kvetinovymi darmi a prejavmi sustrasti pri poslednej rozlucke 29. februara s nasou drahou

Veronikou Haliarskou
z Brezna.

Zachovajte si na nu peknu spomienku.

Smutiaca rodina

Spomienky

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.

Dna 2. februara uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Alojz Pavlovsky
z Predajnej

Spomina smutiaca rodina

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 24. februara sme si pripomenuli nedozitych sedemdesiat rokov

Pavla Mazureka
z Brezna

S laskou spominaju manzelka, dcery, synovia, nevesty, zatovia a vnucata

...

Len sviecu horiacu na hrob ti mozeme dat a na krasne prezite roky s tebou spominat.

Dna 4. marca uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila

Elena Istvanova
z Brezna

S uctou spominaju synovia a dcery s rodinami
Mama, nikdy na teba nezabudneme!

...

Ked vecer slnko zapadlo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na predajnianskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 4. marca uplynulo osem rokov odvtedy, co nas nahle opustil

Emil Cuma
z Predajnej

S laskou spomina druzka Anna a cela smutiaca rodina

...

Dakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.

Dna 8. marca uplynie rok odvtedy, co nas opustil

Frantisek Fasko
z Filipova

Spomina manzelka, dcera a syn s rodinami

...

Dna 11. marca si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Pavla Giertliho
z Cierneho Balogu - Dobroce

S laskou spomina manzelka a syn s rodinou

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 12. marca uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil

Pavel Rosik
z Brezna

S laskou spominaju manzelka, syn, dcera s rodinou a ostatna smutiaca rodina


BARAN

Zo strany Stasteny vas bude cely tyzden sprevadzat pozornost a priazen. Vela zlozitych otazok sa vyriesi pre vas priaznivo, v obchodnych otazkach neriskujte.

BYK

Drobne pozitivne zazitky, priznaky vam zvestuju prichod novych nadeji. Momentalne vas sice trapia financne starosti, ale s pomocou partnera ich coskoro prekonate.

BLIZENCI

Jeden z vasich kolegov v zamestnani postupuje sposobom, ktory sa vam vyslovene nepozdava. Na nezmyselnost celeho pocinania upozornite nadriadenych co najopatrnejsie.

RAK

Zlozitost tohto tyzdna spociva v tom, ze vas postavi pred tazku volbu. Dlho budete uvazovat, ci mate prijat alebo odmietnut novu ulohu. Ked vas vybrali, berte ju!

LEV

Zaujimave novinky vas cakaju na pracovisku. Dozviete sa, ze aj podla sefa dozrel cas na to, aby ste postupili vyssie. Nie je vylucene, ze dostanete dobru ponuku zvonka.

PANNA

Napriek tomu, ze nie ste povercivi, magicka sila cisel ma na vas zvlastny vplyv. Dajte sa do naplanovanej prace a zabudnite na povery. Vikend venujte oddychu.

VAHY

Nad malickostami si nelamte zbytocne hlavu. Dokoncenu pracu prekontrolujte este raz, ci ste neurobili vacsiu chybu. Ostatne veci nechajte na inych, nech sa realizuju.

SKORPION

Dostanete nepriaznive spravy o zdravotnom stave blizkeho znameho. Jeho stav sa rapidne zhorsuje. Musite ho co najskor navstivit. Vase rozhovory zaposobia ako liek.

STRELEC

Neprijemne veci odlozte na neskorsie casy. Vytvorite tak podmienky pre harmonicku, tvorivu atmosferu na pracovisku. Jeden telefonat - dobra sprava - vas velmi potesi.

KOZOROZEC

Keby ste mali dost penazi, boli by ste ochotni cele dni iba nakupovat. Minat peniaze za vsetko, co je honosne a ligotave. Mate nerealne tuzby. Potrebujete realnu lasku.

VODNAR

Caka vas prijemna navsteva, ktora prinesie radost a dobre spravy. Ale nemiesajte sa do veci, ktore sa vas netykaju. Mohli by ste sa stat uplne zbytocne obetou.

RYBY

Budte pripraveni na vymeny nazorov o profesionalnych otazkach a konkretnych planoch, no nepokusajte sa nikoho ovplyvnovat. Ak sa vas navrh zapaci, dostanete ponuku.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT