7. MAREC  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Majstri Slovenska v biatlone znami

V prvy marcovy vikend sa za ucasti reprezentantov v Osrbli uskutocnili Majstrovstva SR v biatlone pre rok 2000, ktore boli zaroven Akademickymi majstrovstvami Slovenska v biatlone. Bezmala 170 ucastnikov zazilo pocas troch dni vsetky formy zimneho, ale aj nezimneho pocasia, ked piatkove prijatelne pocasie pocas vytrvalostnych pretekov vystriedal v sobotu silny dazd, kedy boli rychlostne preteky a nedelnajsie stihacie preteky sprevadzal vietor a obcasne snezenie

.Ani pocasie vsak neodradilo pretekarov v sestnastich kategoriach od ucasti na pretekoch. Nie vo vsetkych kategoriach vsak bolo mozne vyhlasit majstrovstva Slovenska, a tak pre nedostatok pretekarov v kategorii nevyhlasovali majstra Slovenska v kategoriach dorasteniek 16-rocnych, junioriek a v piatok a v nedelu ani v hlavnej zenskej kategorii. Jediny titul majsterky Slovenska v kategorii ziskala Sona Mihokova (KB Osrblie) v rychlostnych pretekoch pred svojimi oddielovymi kolegynami Annou Murinovou a Miroslavou Valustiakovou. Dvojnasobnym titulom majstra Slovenska sa moze od tohto vikendu pysit dalsi pretekar z Osrblia Pavol Hurajt, ktory v konkurencii vsetkych adeptov na reprezentacne tricko v hlavnej muzskej kategorii ziskal, po roku posobenia v biatlone, tituly majstra Slovenska v rychlostnych aj v stihacich pretekoch. Tituly majstrov Slovenska zdobia aj dalsich pretekarov nasho okresu: Mateja Kazara (SB SZB Osrblie) vo vytrvalostnych pretekoch a Moniku Poliakovu (SB SZB Osblie) v rychlostnych aj stihacich pretekoch. Prve miesto bez udelenia titulu v stihacich pretekoch obsadila Anna Murinova (KB Osrblie - VTJ Brezno) a prve miesta na Majstrovstvach Slovenska v ziackych kategoriach, v ktorych sa neudeluju majstrovske tituly, obsadili z nasho okresu vo vsetkych troch pretekoch Peter Kazar (ZP Sport Podbrezova), Eva Sebova z toho isteho klubu a Viktoria Gröneova (KB Osrblie - VTJ Brezno), vo dvoch pretekoch zvitazila Janka Murinova (KB Osrblie VTJ Brezno) a raz na stupni najvyssom stal Michal Mojzis (KB Osrblie - VTJ Brezno).

Napriek divokemu pocasiu sa Majstrovstva Slovenska v biatlone pre rok 2000 vydarili a priniesli dobre sportove vykony. Vdaka dobrym spotovym zapoleniam, ale aj pomerne silnej divackej kulise, znamenali dostojnu bodku za celou domacou zimnou sezonou 2000, v ktorej sa podarilo uskutocnit vsetky planovane celoslovenske preteky, o co sa, okrem pocasia, zasluzili organizatori z Osrblia, za com im patri podakovanie. Napriek tomu, ze oficialna zimna biatlonisticka sezona skoncila, verime, ze Osrblie neosirie ani v najblizsich dnoch a pretekari, ale aj sportovci - amateri vyuziju zasnezene trate pre potesenie z pohybu. Treba vyuzit kazdu prilezitost, ved nevieme cim nas prekvapi buduca zima.

(oh)

Sipkarska liga

V regionalnej lige druzstiev sa na prve miesto posunulo druzstvo Postrach junior Brezno. Mladici si poradili nezvycajne hladko s najvacsim favoritom ligy druzstiev 1. Dart clubom Brezno v pomere 9:2. Dalsie breznianske druzstvo Barbot team si taktiez pocinalo uspesne a vyhralo na pode supera Harrows teamu Zvolen v pomere 9:2 a celkove mu patri sieste miesto. V utorok sa hralo Split Score, kde sa po dlhsej prestavke presadil Pavol Urda pred Ivanom Tschampom, treti skoncil Mato Hrasny. V turnaji o zajazd do Chorvatska zvitazil Miro Mucha, druhy bol Robo Mozer a treti Andrej Turna. Vo stvrtok vo dvojiciach sa presadili juniori M. Mucha - M. Majer pred I. Vajcikom - J. Jergelom, treti skoncili P. Pocklan - I. Svantner. V lige muzov vyhral Dusan Rusnak, ktory vo finale porazil Rasima Cupara a na tretom mieste sa umiestnil Igor Vajcik.

Mladez mala svoj hraci den v nedelu. Medzi mladsimi juniormi si prve miesto vybojoval Matus Juhaniak pred Jarkom Pancikom a Katkou Lenhardtovou. V kategorii starsich juniorov si prvenstvo odniesol Milan Majer, na druhom mieste skoncil Mato Putnok a na tretom Martin Skantar. V stredoskolskej lige sa najviac darilo Mirovi Muchovi, ktory vo finale porazil Petra Kvietka a Mata Gernica.

V sobotu 4. marca sa v pohostinstve Adamova v Pohorelej uskutocnil turnaj neregistrovanych hracov. Prve miesto si vybojoval Jozef Gandzala z Pohorelej, druhy skoncil Michal Lenhardt z Polomky a treti Jan Buvalaj z Pohorelej.

Tento tyzden sa hra podla harmonogramu. V sobotu 11. marca o 7. hodine bude pristaveny autobus pre zaujemcov o Cyberdine Dart cup v Martine. Cena prepravneho je pre juniorov 150 korun a pre dospelych 200 korun. Prihlasit sa mozete u personalu v Dart clube v Brezne.

(lh)

Pripravne futbalove zapasy

Utorok 29. februara: JUH Celpap Sturovo - Podbrezova 4:1 (3:0), gol hosti: D. Nemec

Podbrezova hrala prvykrat na vynikajucom terene, ktory hracov zaskocil, ale ich zodpovednost k zapasu mala byt ina...

Sobota 4. marca: SCP Ruzomberok - Podbrezova 1:0 (1:0)

Na pomerne dobrom terene bez snehu bol celok Zeleziarni Podbrezova maximalne vyrovnanym superom marssuperligovemu muzstvu SCP Ruzomberok. Spravodliva by bola remiza.

Miroslav Saur

Nedela 5. marca: Kremnicka - Tatran Cierny Balog 3:0 (1:0). Po vyrovnanom prvom polcase sa ukazala v druhom polcase vacsia herna vyspelost domaceho muzstva.

Dusan Potkany

 

Tomacovce - ZP Sport Podbrezovy B-Valaska 2:1 (1:1), gol hosti Patras.

Zapas bol vyrovnany, domaci dvakrat vyuzili zavahanie obrany hosti.

Marian Lauer

Zeny vitazne

I. liga zien

Strnaste kolo kolkarskej sutaze odohrali podbrezovske zeny v sobotu 4. marca. ZP Sport, a.s. - Druzba Piestany 15:5 2535:2462, Babelova 420, Lehocka 430, Turcanova 419, Petkova 425, Vankova 416, Hiadlovska 425. Vyrovnany vykon celeho druzstva zabezpecil jednoznacne vitazstvo nad superom z Piestan.

Jan Daucik

Z hokejovych stadionov

Ladova plocha zimneho stadiona v Brezne, podobne ako aj na inych nekrytych klziskach, osirela. Na posledny zapas stvorkolovej serie s Kezmarkom sa vybrali muzi Brezna uz v piatok 3. marca. Okrem prveho zapasu, s tymto superom este v prvej casti sutaze, vsetky dalsie vyhrali Breznania. Tuto tendenciu potvrdili aj v poslednom stretnuti.

 

II. slovenska narodna hokejova liga muzov

HK 31 VTJ Kezmarok - HK MSK VTJ Brezno 5:6 (0:1, 4:4, 1:1), goly hosti: Fabry 2, Michal 2, Peter Krupcik, Slanina.

Domaci celok nastupil v pocetnejsej zostave ako v predoslych troch zapasoch a bolo to citit na odpore voci superovi. Prvy gol po 42 sekundach hry do branky Kezmarku bolo povzbudenim pre hosti, ale ani super nerezignoval. V priebehu celeho zapasu vsak stacil len znizovat naskok Brezna. Tak to bolo na zaciatku druhej tretiny, ked prvym golom v branke hosti domaci vyrovnali stav stretnutia. Potom vsak v priebehu pol minuty inkasovali dva goly a na breznianskej striedacke bolo opat veselsie. Kuriozny bol druhy gol do branky hosti. Brankar sa pri predchadzajucej akcii rozhanal hokejkou tak zanietene, ze sa jej koniec zasunul cez oka bocnej siete a gumena nasada na jej konci branila vytiahnut ju. Po niekolkych marnych pokusoch sa priblizil utocnik Kezmarku, a tak sa mu brankar postavil aj bez hokejky. Golu vsak nezabranil. Hokejku sa potom predsa len podarilo zo siete vytrhnut. Dalsie dva goly v branke supera a aktualny stav 3:5 priniesol len zdanlive upokojenie, lebo domaci aj tento naskok do konca druhej tretiny znizili, a na zaciatku tretej tretiny premenili trestne strielanie a vyrovnali. Dramaticky priebeh zaujimaveho hokejoveho stretnutia dopadol priaznivejsie pre Brezno, ked stav stretnutia zavrsil poslednym golom sezony Slanina.

...

Za to, ze hokejova sezona 1999/2000 mohla vo vsetkych vekovych kategoriach prebehnut vcelku uspesne, odohrane boli vsetky zapasy jednotlivych sutazi a je na com stavat uvahy o tom, co v buducom rocniku zlepsit, dakuje vybor HK MSK VTJ Brezno v mene vsetkych hracov a priaznivcov breznianskeho hokeja za podporu tym, ktori ju v akejkolvek forme prejavili. V prvom rade, poznajuc moznosti, ktorymi disponuju v sucasnosti samospravy miest a obci vseobecne a Brezno v tom nie je vynimkou, ocenuje pochopenie mestskeho zastupitelstva i osobne primatora Ing. Vladimira Faska pri jednak priamej financnej dotacii na cinnost hokejoveho klubu, ako aj financovanie nakladov na prevadzku zimneho stadiona, ktore narastaju takmer vo vsetkych polozkach. Vdaka patri aj pracovnikom MSK za vsetko, co pre brezniansky hokej robia a zelanie skoreho doliecenia po uraze jeho riaditelovi Mgr. Vladimirovi Libicovi. Vyznamnym a spolahlivym sponzorom, ktory popri inych aktivitach nezabuda ani na hokej su Zeleziarne Podbrezova. Aj vsetkym dalsim, bez ktorych by nemol mozno dostojny priebeh celej sezony, patri uprimne podakovanie.

...

Je teda cas na bilancovanie. Zacneme od najmladsich. Po par rokoch, ked prave k tejto kategorii smerovalo viacero vyhrad, najviac na malo pocetnu zakladnu hokejovej pripravky, sa trenerska dvojica Marian Bauer a Michal Simko nedala odradit neucinnostou plagatovych naborov. Sami obisli breznianske zakladne skoly a na rozdiel od svojich predchodcov dokazali presvedcit mlade nadeje a ich rodicov o uzitocnosti svojho snazenia. Pocas sezony potom bolo mozne vidat na lade cez styridsat najmladsich hokejistov, co je v podstate naplnenie poctu, ktory je mozne na jednej ladovej ploche este efektivne viest k zvladnutiu hokejovych zakladov. Snahu naucit sa co najviac prejavovali vsetci a tych, ktorym sa bude darit aj dalej, urcite spozname v dalsej sezone. Treneri hracom na kazdom treningu okrem nezistnych rad a skusenosti odovzdali aj trochu svojej lasky k tomuto sportu a laskavo pristupovali aj k malym bojovnikom. Takymto pristupom si ziskali aj naklonnost a ochotu k spolupraci u rodicov, a tak do dalsej sezony maju velke plany. Uz teraz je pripraveny zakladny ramec pre rozvoj kondicnej pripravy v medzisezonnom obdobi. Dalsich zaujemcov radi privitaju v stredu 15. marca o 17. hodine na zimnom stadione v Brezne.

(jk)

...

V sobotu 4. marca sa uskutocnil prvy rocnik hokejoveho turnaja ziakov zakladnych skol v Zavadke nad Hronom. Zucastnili sa na nom ziaci z Telgartu, Polomky a zo Zavadky nad Hronom. Sportovym zapoleniam sa prizeralo 50 divakov.

Vysledky: ZS Polomka - ZS Telgart 4:3 (2:1, 1:2, 1:0), goly: Berky, Harvanka, Dudas, Cesnak - Podsklan 2, Milcik, ZS Telgart - ZS Zavadka nad Hronom 0:10 (0:1, 0:4, 0:5), goly: Peter Nosko 3, Vraniak 2, Sekerka 2, Oravec, Nemcok, Nosko, ZS Zavadka nad Hronom - ZS Polomka 4:0 (1:0, 1:0, 2:0), goly: Vraniak 2, Hruska, Molota.

Vitazom turnaja sa stala ZS zo Zavadky nad Hronom, ktora ziskala styri body a skore 14:0, druhe miesto obsadila ZS z Polomky s dvoma bodmi so skore 4:7, tretia bola ZS Telgart, ktori neziskala ziaden bod so skore 3:14. Najlepsim strelcom turnaja bol Vraniak zo Zavadky nad Hronom, ktory zatazil konto superov styrmi golmi. Najlepsim brankarom turnaja bol Bubeliny, najlepsim utocnikom Peter Nosko (obaja zo Zavadky nad Hronom) a najlepsim obrancom Kunak z Telgartu. Druzstva a jednotlivci obdrzali od usporiadatelov diplomy.

Za pripravu turnaja a jeho dobry priebeh v nepriaznivych klimatickych podmienkach treba podakovat obetavym nadsencom hokeja v Zavadke nad Hronom, najma Janovi Oravcovi, Janovi Noskovi, Jurajovi Vraniakovi, Milanovi Zatureckemu, Jozefovi Kubandovi, pedagogom Elene Gregusovej zo ZS Zavadka nad Hronom a Ivanovi Citterbergovi zo ZS Telgart, sportovcom zucastnenych skol a rozhodcom.

Milan Chudik

Fasiangova sankovacka

V sobotu 4. marca sa pri lyziarskom vleku Bucnik v Polomke uskutocnil prvy rocnik zaujimaveho podujatia Fasiangova sankovacka alebo Fasiangove pele-mele za ucasti 40 pretekarov. Sutazili jednotlivci i zmiesane druzstva, dolezite bolo, aby mali nezvycajny dopravny prostriedok (koryto, valovcek, metla, raketa) a k nemu primerany kostym. Na trati dlhej 400 metrov, vhodne upravenej k jazde, boli narocne ulohy - slalom, hadzanie snehovymi gulami. Vladla tu dobra nalada a pohoda, s recesiou, hudbou a veselym slovom.

Z dvadsiatich troch posadok tri najhlavnejsie ceny ziskali tieto dopravne prostriedky: 1. najoriginalnejsi - Husenica, 2. najtechnickejsi - Raketa, 3. najestetickejsi - Anjel na horach.

(hn) 


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT