21. MAREC 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

V plavarni na Mazornikove 11. marca podvecer od tristvrte na sest do pol siedmej neznamy pachatel otvoril drevenu skrinu sluziacu na prezliekanie a z nohavic K. H. z Cierneho Balogu vytiahol penazenku, z ktorej ukradol 8060 korun, tiket Sportky a dva tikety Kena. Dovedna mu sposobil skodu za 8210 korun. Pripad preveruje OO PZ Brezno.

...

Pravdepodobne pod ruskom noci z 12. na 13. marca v Podbrezovej na Stiavnicke spred vchodu ktosi z vozidla ukradol autoradio Sony, elektricky skrutkovac, dvanast audiokaziet, autoteplomer, popolnik a firemnu peciatku firmy Prugorol. Majitelovi K. J. z Banskej Bystrice vznikla skoda vo vyske 15 050 korun. Pripad preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Prislusnici Obvodneho oddelenia Policajneho zboru v Brezne vypatrali pachatela trestneho cinu kradeze vlamanim do dielne Zakladnej skoly na Skolskej ulici v Brezne. Je nim 24-rocny nezamestnany Z. R. z Brezna, ktory za sebou nechal skodu bezmala za 15 000 korun.

...

Zamestnanec firmy S/B Sport 16. marca oznamil Obvodnemu oddeleniu PZ v Brezne, ze od popoludnia predchadzajuceho dna sa ktosi vlamal do pozicovne lyzi na Certovici. Odniesol odtial cerveny overal a dvojo ciernych nohavic Brugi, flysovu budnu Alpinus, zimnu ciapku Rossignoll, dva jednorazove fotoaparaty Fuji a pat filmov Kodac. Skodu sposobenu majitelovi firmy so sidlom v Liptovskom Mikulasi vycislili dovedna na 12 300 korun.

O pol deviatej rano 15. marca sa na ceste I/72 v kilometri 22,300 stala dopravna nehoda. Vodic Renaultu Megan zastavil na zladovatelej neposypanej vozovke, pricom auto sa svojvolne zosmyklo do nakladneho motoroveho vozidla Fiat Iveco odstaveneho v protismernom jazdnom pruhu a narazilo do jeho prednej casti. Nehoda, pri ktorej neuradoval alkohol, za obisla bez zraneni. Odniesli si to len auta, Renault so skodou asi za 60 000 korun a nakladne auto asi za 10 000 korun. Dopravnu nehodu objasnuje SDN ODI Brezno.

...

O jedenastej vecer 18. marca v Lopeji vodic Trabantu nevenoval dostatocnu pozornost vedeniu vozidla a narazil do lavej strany zaparkovanej Audiny 80 S. Ku skodam na zdravi nedoslo, zaznamenali len skody na vozidlach (na Trabante asi za 2000 korun a na A - 80 S za 40 000 korun). Dopravnu nehodu, pri ktorej neuradoval alkohol, preveruje ODI Brezno.

...

V spolocnych pivnicnych priestoroch na Ulici 9. maja v Brezne sarapatil zlodej niekedy od podvecera 14. marca do popoludnia nasledujuceho dna. Z pivnice M. E. chybaju dva horske bicykle za 8050 korun. Pripad preveruje OO PZ Brezno.

...

Pneumatiky s hlinikovymi diskami z VW Golfu uchmatol neznamy pachatel v noci zo 14. na 15. marca. Auto majitela O. J. z Brezna bolo zaparkovane na Ulici MPCL 5. Skodu sposobenu kradezou odhadli na 20 000 korun. Pripad preveruje OO PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 10. marca do 17. marca

.Poladovica v piatok 10. marca na ceste Jaraba - Certovica sposobila, ze sa tu skrizilo viac kamionov. Poziarnici ich pomocou Tatry 815 vyrovnali a vytiahli na vrch, niektore este predtym pomocou startovacich kablov nastartovali. V sobotu sa v Podbrezovej zrazili dve osobne auta, v Jaseni po smyku tri osobne auta tvorili prekazku na ceste, preto ich narovnali a cestu uvolnili a na Vrchdolinke vytahovali zosmyknuty kamion. V nedelu vytiahli z priekopy smerom na Bystru Ford Fiesta, ktory potom pokracoval v ceste. Technicka chyba sposobila poziar Skody Favorit 13. marca. V stredu uradovala opat poladovica na Certovici. Skrizeny autobus vytiahli Tatrou 815 na vrch, ostatne kamiony zatiahli na kraj a cestu uvolnili. Osobne auto v priekope v Bystrej im niekto hlasil vo stvrtok 16. marca, islo o plany poplach.

154.jpg (4764 bytes).Zlty anjel vystartoval patkrat, aby odstranil poruchy vozidiel priamo na ceste. Styrikrat vytahovali z priekopy vozidla, ktorych vodici neprisposobili jazdu stavu vozoviek. Odstanovali nasledky dvoch havarii. V Podbrezovej pri nemocnici v sobotu 11. marca sa zrazil Ford Fiesta a Fiat 125. Vodic fiatu mal velke stastie, lebo skoncil len s mensimi odreninami, kym jeho auto odviezli hned do srotu. Zachranari upozornuju vodicov, ze aj ked podla kalendara je uz jar, zima na cestach este neskoncila a pocasie je casto nevyspytatelne.

155.jpg (4763 bytes)V minulom tyzdni sanitka RZP uskutocnila dvadsattri vyjazdov. Pat zasahov si vynutili zlyhania srdca a obehu. Po jednom vyjazde mala k brusnej a mozgovej prihode, patkrat k urazom, devatkrat k inym, raz k zneuzitiu a jedneho pacienta previezla do Banskej Bystrice. V sobotu 11. marca poobede okolo 16. hodiny vystartovala do jednej z horehronskych dedin, kde vznikol konflikt medzi synom a otcom. Po vzajomnej roztrzke otec utrpel poranenie tvare a otras mozgu.

hs.jpg (5636 bytes)V utorok 14. marca vecer sa rozbehlo patranie po pracovnikovi meteorologickej stanice, ktory sa vybral so snoubordom z Chopka na chatu pod Dumbierom, kde ho cakali kamarati. Ked neprisiel, oznamili to Horskej sluzbe a zacala paracia akcia. Podla jednej spravy snoubordova stopa viedla do Janskej doliny, ale nebolo iste, komu patri. Pat pracovnikov z Chopku - juh cakalo na Taloch, aby zacali kontrolu hrebena Chopok - Dumbier. Medzitym skupina zachranarov z Jasnej odisla terennym autom do Janskej doliny a potom sneznym skutrom a na lyziach do opusteneho salasa. Tu nasli hladaneho muza okolo 23. hodiny. Medzi inymi mensimi poraneniami vynika pripad 60-rocneho pana, ktory si pri zatvarani kufra auta na Srdiecku poranil prst. Zrejme dostal silny sok a preto ho museli odviezt do breznianskej nemocnice..

Uzreli svetlo sveta image

Adam a Dominik Mikovinyovci z Brezna, Robert Bella z Podbrezovej, Martin Ziga z Cierneho Balogu, Zuzana Zajkova z Myta pod Dumbierom, Maria Nemcakova z Brezna, Alex Durcenka z Brezna, Ondrej Eremias z Valaskej.

Blahozelanie_image

Dna 23. marca sa dozije krasnych sedemdesiatich rokov mama a stara mama

Maria Berkyova.

Do dalsieho zivota jej vela zdravia, stastia a lasky praju dcera a synovia s rodinami.

Podakovania

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym za odprevadenie na poslednej ceste 11. marca nasho draheho

Vladimira Auxta z Cierneho Balogu.

Zaroven dakujeme aj za prejavy sustrasti a kvetinove dary.

Manzelka, synovia a ostatna rodina

...

Z uprimneho srdca dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym, ktori sa prisli 15. marca rozlucit s nasou drahou mamou, starou a prastarou mamou

Katarinou Marekovou z Brezna.

Dakujeme aj za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

Spomienky

Len kyticku kvetov a sviecu horiacu ti na hrob mozeme dat a na roky prezite s tebou s laskou a uctou spominat.

Dna 20. marca uplynu tri bolestne roky odvtedy, co nas navzdy opustil

Jan Motycka z Brezna.

O tichu spomienku prosi manzelka, dcera Janka s rodinou a syn Peto s manzelkou.

...

Len sviecu horiacu a krasnu kyticu na hrob ti mozeme dat a na krasne prezite roky s tebou spominat.

Dna 21. marca uplynie pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila

Juliana Mikovinyova z Brezna.

S uctou spominaju syn, dcery a nevesty s rodinami.

Mama, nikdy na teba nezabudneme!

...

Mal som vas rad a chcel som este zit, ale prisla chvila, ked musel som vas opustit.

Dna 21. marca uplynie patnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil

Jan Medved z Cierneho Balogu.

S laskou spominaju manzelka a tri dcery s rodinami.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto ocko, stary ocko, nevrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe sme mali, to nam osud vzal.

Dna 21. marca si pripomenieme tretie vyrocie umrtia nasho ocka

Martina Vondercika z Brezna - Zadnych Halan.

S vdakou a laskou spominaju syn, dcery s rodinkami a vnucata.

...

Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von. Cas nam nevrati, co nam osud vzal, zostali len spomienky a hlboky zial.

Dna 22. marca uplynu dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy

 

Jaroslav Kovacik

z Cierneho Balogu - Komova.

S uctou a laskou spominaju manzelka, dcera, synovia, matka a svokrovci.

...

Ten, kto bol milovany, nebude nikdy zabudnuty.

Dvadsiateho tretieho marca uplynie desat rokov od tohto smutneho dna, kedy nas naveky opustil nas milovany

Ondrej Chovanecz Brezna.

Hoci uz uplynula dlha doba a neprebolel zial z jeho nahleho odchodu, v nasich srdciach bude zit navzdy.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S laskou spominaju manzelka Kveta a dcery Iva, Maria a Anna s rodinami.

Opustili nas_image
Elena Harnikova (67) zo Sumiaca, Jan Kovac (76) zo Sihly, Jan Zubak (76) zo Zavadky nad Hronom, Maria Liskajova (86) z Predajnej, Marta Kristekova (88) z Predajnej, Agnesa Turcanova (86) z Hronca, Maria Simkova (103) z Brezna, Maria Biacovska (68) z Brezna, Katarina Marekova (69) z Brezna, Janka Galovicova (42) z Brezna, Jozef Piliar (74) z Bacucha, Martin Krsnak (94) z Pohorelej, Katarina Riaposova (86) z Helpy.


BARAN

Z nevysvetlitelnych dovodov sa znasobia vase sily, moznosti i vykony a dosiahnete necakane dobre vysledky. Pri pocuvani pochvalnych slov myslite aj na pomoc kolegov.

BYK
Neraz sa stava, ze len s tazkymi obetami dokazete zladit pracovne a osobne zaujmy. Keby ste mali viac casu, s niektorymi ulohami by ste sa aj pohrali. Mozno niekedy...

BLIZENCI
Ked mate vazne povinnosti, nerozptylujte sa v praci zbytocnymi malichernostami. Mohli by ste premeskat vyznamnu prilezitost. Vdaka vasej bystrosti vam vsak neunikne.

RAK
Prijemne jarne luce nabili vase fyzicke i psychicke zdroje cerstvou energiou. Nepoznate ziadne prekazky na ceste k uspechom. Vydrzte do konca tyzdna.

LEV
Sled roznych udalosti sa nezvycajne zrychli. Stratite prehlad, nebudete vediet, co mate uprednostnit. Dostanete priaznivu spravu z necakanej strany a spamatate sa.

PANNA
Snezienky uz kvitnu, ale lastovicky sa este nevratili. Aj ked sa uz lahsie obliekate, budte pripraveni na vykyvy pocasia. Pokial uvazujete o kupe nehnutelnosti, nastava vhodne obdobie.

VAHY
Mate iste stereotypne predstavy a neraz uplatnujete mechanicke pristupy. Tieto metody umrtvuju vasu iniciativu vo vsetkych oblastiach zivota, najma vsak v laske.

SKORPION
Ak mate nejake vhodne pracovne ci osobne zelania a naroky, mozete ich premenit na skutky. V ziadnom pripade sa vsak neunahlite a zachovajte si primeranu sebakritickost.

STRELEC
Ak chcete uplatnovat svoj vplyv, nevynechajte nijaku prilezitost na styk s ludmi. Uplatnite svoju duchaplnost a vtipnost. Z financnej stranky mozete cakat uspech.

KOZOROZEC
Ako keby sa kuchynske stroje a zariadenia sprisahali proti vam. U vas momentalne plati Murphyho zakon: co sa moze pokazit, to sa aj pokazi. Citite sa ako udrzbari.

VODNAR
Za mimoriadny pracovny vykon ste ocakavali osobitne ohodnotenie, ale to sa nestalo. Nemali by ste pripad dramatizovat. Nemusi o tom vediet kazdy.

RYBY
Surne potrebujete pomoc vplyvneho cloveka. Mali by ste co najrychlejsie rozbehnut potrebne aktivity. Byt velkorysym nie je lahke, ale prinasa vzdy ovocie.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT