18. april 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

 V sklade so stavebnym materialom banskobystrickej firmy Venta Prestige v Brezne ktosi sarapatil v case od poludnia 4. aprila do pol deviatej rano 7. aprila. Zo skladu zmizlo 96 ocelovych sieti do betonu, cim neznamy pachatel sposobil tejto firme skodu bezmala za 26 500 korun.

...

O stvrt na devat rano 8. aprila Obvodnemu oddeleniu PZ v Brezne oznamili, ze od dvanastej hodiny 6. aprila je nezvestny 57-rocny K. S. z Brezna. Ihned zacala patracia akcia a v Padlickove o tristvrte na jedenast predpoludnim nasli utopeneho muza, ktoreho telo sa zaplietlo v konaroch. Lekar konstatoval, ze smrt nastala bez zavinenia cudzej osoby.

...

Fotoaparat, dalekohlad, dva zimne kabaty, par ciziem, dve zimne ciapky, dva plaste, noz, rozne alkoholicke napoje a potraviny - toto vsetko zmizlo z chaty vo Valkovni. Kradezou, ktora sa stala niekedy od konca marca do 13. aprila, vznikla majitelovi K. V. z Bratislavy skoda za 11 000 korun, na zariadeni nechal zlodej tisickorunovu skodu.

...

O tristvrte na tri popoludni 10. aprila na ceste I/66 pred Pohorelou D. M. z Helpy, ktory jazdil na VAZe v smere od Pohorelskej Mase do Helpy, zrazil 32-rocnu chodkynu CH. K. z Pohorelej. Stalo sa to na mieste, kde sa nachadzaju zastavky. Zeny utrpela zlomeniny obidvoch noh, co si vyziada vyse polrocnu praceneschopnost. Vodicovi, ktoremu zistili v dychu 0,6 promile alkoholu, zadrzali vodicsky preukaz.

...

K. V. z Lucenca za volantom Citroenu 11. aprila o tristvrte na desat predpoludnim smeroval z Hrinovej do Brezna, avsak na patnastom kilometri sa plne nevenoval vedeniu vozidla a skoncil mimo vozovky. Dopravna nehoda sa obisla bez zraneni, odnieslo si to len auto so skodou za 80 000 korun.

Desat minut po desiatej hodine vecer 14. aprila z neznamych pricin vznikol poziar v prizemnej drevenej chatke, ktora sa nachadza v objekte firmy Komax v Brezne. Poziar lokalizovala jednotka Poziarnej ochrany mesta Brezna o 22.25 hodine. K zraneniu osob nedoslo, pricinu vzniku poziaru urci technik odboru PO Okresneho uradu v Brezne. Majitelke K. D. z Brezna sposobil ohen asi 50 000-korunovu skodu.

...

Preverovanim policajtov Obvodneho oddelenia PZ v Pohorelej boli vypatrani pachatelia trestneho cinu kradeze, a to 26-rocny P. M., 17-rocny S. B. a 28-rocny P. D. Tito traja nezamestnani Telgartcania sa v presne nezistenom case od 6. januara do 8. aprila vlamali do rekreacnej chalupy v mieste svojho bydliska. Odniesli si odtial rozne druhy oblecenia, obuv, alkoholicke napoje, potraviny a rozne veci osobnej potreby. Majitelovi S. J. z Banskej Bystrice vznikla kradezou skoda asi za 5000 korun.

...

Desiateho a jedenasteho aprila dopravni policajti zastavovali vodicov na ceste pri Benusi. V prvy den dopravnu akciu zamerali na plynulost cestnej premavky. Povolenu rychlost tu prekrocilo tridsatdevat vodicov, ktorym ulozili pokuty v hodnote 12 000 korun. Zaznamenali len prekrocenie rychlosti, pozitie alkoholu nezistili. Druhy den sa orientovali na vazenie napravnych tlakov nakladnych motorovych vozidiel. K prekroceniu povolenej nosnosti doslo len vo dvoch pripadoch.

...

Do neobyvaneho rodinneho domu na Zahradnej ulici v Brezne sa 11. aprila podvecer vlamali 19-rocny P. D., 20-rocny P. V. a 40-rocny P. S. z Brezna. Ukradli rozne naradie, taniere, pohare, obraz a obuv, cim majitelke S. H. z Brezna sposobili skodu za 1300 korun. Z lupu sa vsak dlho netesili, pretoze ich coskoro odhalili policajti Obvodneho oddelenia PZ v Brezne v spolupraci s mestskou policiou.

Co sa Co sa udialo v tyzdni od 7. do 14. aprila

. Na prichod skutocnej, teplej jari sa uz vsetci velmi tesime, ale poziarnici toto obdobie zacinaju pocitovat zvysenym poctom vyjazdov k vypalovanej suchej trave. V uplynulom tyzdni to bolo patkrat - v Brezne ku Baldovskemu mostu a do Hlbokej, do Polomky, Zadnych Halan a na Chvatimech. Hasili ich vacsinou jednoduchymi hasiacimi prostriedkami, vacsie skody nevznikli. V sobotu 8. aprila ich policia privolala do Zadnych Halan, kde pomohli vytiahnut utopeneho muza. Vo stvrtok pomocou vyskovej mobilnej techniky otvorili na Mazornikove byt, ktoreho dvere sa zabuchli a kluce ostali dnu.

154.jpg (4764 bytes).Lepsie pocasie na cestach, uz konecne bez snehu a ladu, prinieslo menej vyjazdov cestnych zachranarov. Pocas tyzdna odtahovali tri auta s poruchami. Do servisu v Banskej Bystrici odtiahli Daewoo, dalsie dve boli skodovky, s odtrhnutou poloosou a poskodenym ramenom. Styrikrat poskytoval technicku pomoc Zlty anjel. Dvakrat islo o docerpanie pohonnych hmot, ktore dopravil az na Certovicu a dvakrat o mensie opravy imobilizera a zapalovania na ceste.

155.jpg (4763 bytes) V uplynulom tyzdni sanitka RZP vystartovala dovedna 19-krat, z toho k nahlym prihodam srdca a obehu 5-krat, k mozgovym prihodam 4-krat, k brusnej raz, k inym 3-krat a troch pacientov previezla do Banskej Bystrice. V pondelok 10. aprila popoludni osetrili v nemocnici v Brezne zenu z Pohorelej, ktoru na ceste pred Pohorelou pri zastavkach autobusu zrazilo auto. Utrpela mnohonasobne zlomeniny koncatin, toho casu lezi v urazovom oddeleni.

hs.jpg (5636 bytes) Silny vietor, nad 1500 metrov sneh, nizsie dazd - taketo neprijemne a nevhodne pocasie sposobilo, ze nase hory nemohli byt minuly tyzden primerane vyuzite. Hoci snehove podmienky su dobre, navstevnost je mala. Poctu turistov zodpovedali aj vyjazdy clenov Horskej sluzby, osetrovali len mensie bezne poranenia. Cez vikend 7.-9. aprila sa v Jasnej pod Chopkom uskutocnil 35. rocnik medzinarodnych pretekov Horskej sluzby, na ktorej sa zucastnili traja clenovia HS Chopok - Juh. Dvojica Miroslav Nemcok a Miroslav Jambrich v sobotnajsom obrovskom slalome obsadila prve miesto v kategorii najmladsich.

 

Uzreli svetlo sveta image

Denis Dubeci z Brezna, Lukas Jagercik z Polomky, Jan Chudic z Valaskej, Laura Stachurova z Pohronskej Polhory, Peter Giertl z Cierneho Balogu, Simona Sperkova z Brezna, Adrian Bartos z Pohorelej.

 

Opustili nas_image

Jan Horvath (59) z Polomky, Milan Balaz (49) z Polomky, Emilia Frgelcova (77) zo Zavadky nad Hronom, Zelmira Vrtova (78) zo Zavadky nad Hronom, Julia Humarova (79) z Brezna, Lydia Cikosova (71) z Brezna, Stefan Kilvady (57) z Brezna, Milada Strbova (63) z Brezna, Irma Cabanova (83) z Bacucha, Verona Turnova (93) z Cierneho Balogu, Pavel Kovacik (42) z Cierneho Balogu - Dobroce, Rudolf Barbierik (70) z Hornej Lehoty, Jozef Sevcik (63) z Valaskej.

Blahozelanie_image

Dna 21. aprila sa dozije sestdesiatich rokov manzel, otec a stary otec

Jan Petro z Brezna.

K jubileu srdecne blahozelaju a do dalsich rokov zivota praju radost, stastie a dobre zdravie manzelka a dve dcery s rodinami. Vnucatka Danielka, Petko, Mirko a Marek dakuju za laskavost a posielaju vela bozkov.

Spomienky

Cely zivot vesely si bol, a preto odchod tvoj je pre nas uz treti rok velky zial a bol. Skoro si nam odisiel, nechal si nas v ziali, no zostanes nam v spomienkach navzdy.

Dna 13. aprila uplynuli tri roky odvtedy, co nas nahle bez slova rozlucky vo veku patdesiatdevat rokov opustil nas milovany manzel, otec, stary otec a pribuzny

Vojtech Svantner
z Brezna.

Vdaka patri tym, co sa na chvilu pozastavia a spomenu si.

S laskou a uctou spominaju manzelka, synovia s rodinami a ostatna rodina.

...

Dna 19. aprila uplynu dva roky odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec a stary otec

Jozef Auxt
z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, dcery a synovia s rodinami.

...

Unavene srdce prestalo bit, hoc by chcelo i nadalej zit. Tak nahle odisla dusa tvoja, nestihol si povedat: Zbohom deti a manzelka moja.

Dna 23. aprila uplynie sedem rokov od nahlej smrti manzela, otca, stareho a prastareho otca

Jozefa Giertliho
z Cierneho Balogu - Dobroce.

Spomina smutiaca rodina.

...

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.

Dna 24. aprila uplynie sedemnast rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Jozef Vrbovsky
z Brezna.

Spomina smutiaca rodina.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nik nevrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe sme mali, to nam osud vzal.

Dna 25. aprila uplynie dvadsat rokov od tragickej smrti

Milana Giertliho
z Cierneho Balogu - Dobroce.

S laskou a uctou spominaju mama, brat, sestra, svagor a neter s rodinou.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Mala som vas vsetkych rada a chcela som este zit, ale prisla ta chvila, ked musela som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat co mi bolo sudene muselo sa stat.

Dna 18. aprila uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustila

Anna Mesiarkinova
z Polomky.

S laskou spominaju mama, manzel, synovia, dcery, zatovia a vnucata.

Mama, nikdy na vas nezabudneme.


BARAN

Najradsej by ste teraz nechodili do prace, lebo vas tam caka vela uloh. Napriek tomu, ze sa vam nechce, chodte a dajte sa do systematickej prace. Aspon sa zbavite dusevnej zataze.

BYK
Stale sa menia osoby, pomery i situacie. Ak tuto skutocnost ignorujete, sposobujete si iba zbytocne starosti. Zamerajte svoju pozornost na pozitivne a tvorive ciny.

BLIZENCI
Opat mate pred sebou tyzden s novymi ulohami, ale aj novymi moznostami. Vyuzite prilezitost a prihlaste sa na rekvalifikacny kurz. Nic nestratite, mozete len ziskat.

RAK
Konecne sa mozete realizovat. Z fyzickej prace v zahrade pocitujete prijemnu unavu, ale mate z nej aj radost. Po vikendovom relaxe si kazdy musi vypocut vas referat.

LEV
Nahneva vas jedna poznamka, ktora bude mat niekolko dni negativny dopad na vasu naladu. Ale nevytvarajte zbytocne napatie, zachovajte sa dostojme a pokojne.

PANNA
Nestracajte hlavu, ked sa na pracovisku, ale aj doma opat stretnete s velkou hromadou novych uloh. Dajte sa do prace svojim stylom, pokojne a precizne vsetko zvladnete.

VAHY
Vase momentalne podmienky umoznuju optimisticku naladu, vhodnu pre tvorivu pracu. K tomu sa moze pridruzit aj stastie v podobe odmeny, pripadne vyhry. Co viac mozete este chciet?

SKORPION
Rodinni prislusnici i blizsi kolegovia si nie nahodou myslia, ze u vas nieco nie je v poriadku. Ste nervozni, netrpezlivi, nesustredeny. Rozmyslaju, co vas asi trapi?

STRELEC
Podari sa vam spravne odhadnut momentalnu situaciu. Zacnete riesit ulohy, na ktore ste si az doteraz netrufli. Zasadnym rozhodnutiam sa vsak zatial radsej vyhnite.

KOZOROZEC
Pocas celeho tyzdna su pre vas praiznive podmienky na uspesne absolvovanie sukromnych a najma sluzobnych ciest. Davajte si dobry pozor na penazenku.

VODNAR
Je od vas pekne, ze chcete pomoct priatelovi, ktory sa dostal do financnej krizy. Ale myslite realnejsie. Kedy vam pozicku vrati? Ved ani vy nemate vlastnu banku.

RYBY
Nove pracovne plany, ktorym sa v tychto dnoch venujete, vyzaduju plnu sustredenost. Riziko je ovela vacsie, ako by ste si mohli dovolit. Aj doma vas caka jarne upratovanie.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT