18. APRIL  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vikendove futbalove zrkadlo

II. liga
23. kolo 12. aprila
Piestany - Podbrezova 0:1 (0:0), gol hosti: Bazik, rozh. Duris, 450 div.
Zo strany Podbrezovej zapas nepremenenych golovych prilezitosti. Keby Daniel Nemec premenil golove sance, mohol byt medzi prvymi tromi strelcami.

24. kolo 15. aprila
Podbrezova - Sala 2:0 (1:0), goly domacich: Bukovec, Gajan, rozh. Tomcik, 2500 div.
Hoci domaci hrou nepresvedcili, predsa zvitazili 2:0. Tymto vitazstvom sa v tabulke posunuli na 4. miesto.
Jan Karas

Nove Zamky - Puchov 0:1, Novaky - Lokomotiva 5:0, Spisska Nova Ves - SKP Devin 0:4, Stropkov - Bardejov 2:0, Inter B - Piestany 0:0, Senica - Licartovce 3:2, Ziar nad Hronom - Rimavska Sobota 2:1, Levice - Slovan B 2:0.

III. liga
19. kolo 16. aprila
Tornala - Dubova 2:4 (1:2), goly hosti: Luptak, Meskan, Hurik, Stacho, rozh. Koncek, 400 div.
Hostia boli v priebehu celeho stretnutia lepsim muzstvom a nebyt streleckej smoly mohli domacim ustedrit este vyssiu nadielku.
Jan Chamko

Zilina B Strazov - Martin 2:2, L. Mikulas - Bytca 0:2, Cadca - Rudina 1:1, Kremnicka - Selce 3:1, Revuca - Namestovo 7:0, K. Lieskovec - Istebne 0:0, Lucenec - Bela 4:1.

IV. liga sk. Juh
17. kolo 16. aprila
Banik Kalinovo - MSK Brezno 2:1(1:0), gol hosti: Krsacok, rozh. Libiak, 150 div.
Mlady kolektiv Brezna v Kalinove nesklamal. Zapas mal vyrovnany priebeh, aj ked rozhodca Libiak Breznu prilis neprial. Uz v 10. minute odpiskal proti hostom diskutabilny pokutovy kop, ktory vsak brankar Radovic vyrazil na roh. Paradoxne sa Kalinovo ujalo vedenia po chybe hostujuceho brankara, ktory bol najlepsim hracom na ihrisku a okrem pokutoveho kopu kryl sest az sedem vylozenych sanci Kalinova. Brezno nezvladlo nastup do druheho polcasu a inkasovalo pomerne lacny gol. Od tohto momentu breznianski hraci zatlacili domacich pred vlastnu sestnastku, co vyustilo ku golu a k znizeniu stavu na 2:1. Domaci v snahe udrzat vysledok uz iba odkopavali lopty. Smola Brezna sa prejavila pri nepremeneni sanci, ked domaci vykopavali niekolkokrat z brankovej ciary. Hlavny rozhodca po diskutabilnom pokutovom kope proti Breznu pat minut pred koncom zapasu neodpiskal jasny faul na hraca Brezna Budovca v pokutovom uzemi a aj preto Brezno odislo z Kalinova porazene.
Ladislav Hanzlovic

Velky Krtis - Zvolen 4:1, Filakovo - Hrinova 2:1, Tomasovce - Rakytovce 2:2, Tisovec - Nova Bana 2:0, Kremnica - Dukla B. Bystrica B 1:4, Hrochot - L. Vieska 0:2,

V. liga sk. C
17. kolo 16. aprila
Radvan - Podbrezova B-Valaska 4:3 (2:2), goly hosti: J. Gajdosik, Gajan, Patras, rozh. L. Szabo, 150 div.
Bolo to rusne futbalove stretnutie dvoch technickych muzstiev, ale s nekompromisnymi, nie najcistejsimi subojmi o kazdu loptu, ktore rozhodca dost toleroval a vyvolaval nevolu hracov obidvoch muzstiev a ich priaznivcov. Uvod stretnutia vysiel lepsie hostom, ktori si vytvorili dobre strelecke prilezitosti Patrasom, Pisojom, Turnom, Jancim. Dobru prilezitost vo 8. minute mali domaci, ktoru obranca Janko odvratil hlavou na roh. V 19. minute Pisoja od rohovej ciary idealnou nahravkou nasiel na hranici sestnastky Gajdosika, ktory z "voleja" ziskava vedenie pre hosti. V 30. minute domaci vyrovnali z trestneho kopu z dvadsatich piatich metrov po chybe brankara a obrany. Tlak hosti v zavere prveho polcasu bol korunovany po zahrati trestneho kopu Pisojom nezadrzatelnou hlavickou spoza patky Gajanom na 2:2. V 45. minute domaci nastrelili z rychleho protiutoku brvno. Zaciatok druheho polcasu patril domacim a v 48. minute znovu ziskavaju vedenie. V 57. minute Pisoja vybojoval loptu, na sestnastke nasiel volneho Patrasa, ktory kriznou strelou vyrovnava na 3:3. V 60. a 62. minute prudke strely Smolu a Patrasa chyta domaci brankar. Pisojova strela sa odraza od brvna za branu. V 70. minute z trestneho kopu domaci strielaju rozhodujuci vitazny gol zapasu. V zavere stretnutia hostia uz nedokazali svoju prevahu zuzitkovat aspon na strelenie vyrovnavajuceho golu, co by bolo spravodlivejsim vyjadrenim pomeru sil na ihrisku.
Juraj Cibula

Predajna - C. Balog 0:2 (0:1), goly hosti: Kliment, Belko, rozh. Izdinsky, 200 div.
Domaci nepodali ocakavany vykon. V ich hre bolo dost chyb a nepresnosti, zle branili a v utoku toho vela nevymysleli. Hostia boli lepsi a prvy raz sa golovo presadili v 32. minute, ked ich akciu zakoncil Kliment. Hoci domaci nastupovali do druheho polcasu s predsavzatim otocit vysledok, hned v 47. minute inkasovali po strele Belka druhy gol. Hostia uz potom doviedli zapas do vitazneho konca.
Ing. Jan Bulla

Detva - Sliac 4:0, Poniky - Zarnovica 4:3, Sasova - Dolne Hamre 3:0, Brusno - Priechod 1:1.

I. trieda
17. kolo 16. aprila
Salkova - Bravacovo 0:1 (0:1), gol hosti: Bubeliny, rozh. Mojzis, 80 div.
Hraci Bravacova boli od zaciatku stretnutia lepsim muzstvom, skoda ze nevyuzili hlavne v prvom polcase dobre golove prilezitosti, ktore mohli rozhodnut o vysledku tohto prveho jarneho stretnutia. Domaci v druhom polcase boli aktivnejsi, ale obrana hosti podala vyborny vykon a domacemu muzstvu nedovolila skorovat, a tak vitazstvo hosti je zasluzene. Za predvedeny vykon treba pochvalit Sajgalika, Gasperana a Radoca.
Miroslav Sperka

Osrblie - Kraliky 0:1 (0:0), rozh. Direr, 120 div.
V prvom jarnom zapase podali dobry vykon obidve muzstva. Od 1. minuty sa hralo na oboch stranach, muzstva si vypracovali niekolko golovych prilezitosti. Domaci mali tri ciste golove sance, ale ich nedokazali zuzitkovat. Hostom sa v prvej polovici druheho polcasu po chybe domacej obrany podarilo strelit vitazny gol a do konca zapasu sa na vysledku uz nic nezmenilo.
Erik Trnik

Badin - Helpa 1:1 (1:1), gol hosti: Belan, rozh. Melcer, 100 div.
Obe muzstva si vytvorili niekolko golovych sanci, domaci sa ujali vedenia golom z priameho kopu z rohu sestnastky. Vyrovnali po chybe domaceho brankara. Ostatne sance oboch muzstiev zostali nevyuzite, rozhodca odviedol "povinny vykon" pre domacich.
Jozef Klimko

P. C. Balog - Malachov 4:1 (2:0), goly domacich: Sarvas 2, Tazky 2 - Mazuch, rozh. L. Chriastel, 220 div.
Prvy zapas sezony, tomu zodpovedal aj uvod zapasu, kym si domaci zvykli na ihrisko a "otukanie" supera. V 16. minute otvoril skore zapasu Tazky a domaci sa upokojili. Druhy gol nedal na seba dho cakat a dal ho po rohu Tazkeho najlepsi hrac zapasu Sarvas po peknej hlavicke. Domaci potom uz v prvom polcase nedokazali prekonat zhustenu obranu hosti. Druhy polcas zacali lepsie domaci, hralo sa na polovici hosti, ale z mnozstva sanci sa podarilo skorovat len Tazkemu. Potom hostia po chybe obrany znizili, ale domaci este priadali a golom Sarvasa uzavreli golovy sucet zapasu.
Ivan Belko

Rakytovce B - Myto 0:0, rozh. Hikker, 80 div.
V priemerne hranom zapase superi nevyuzili golove sance, a preto sa stretnutie skoncilo bezgolovo.

II. trieda sk. A
17. kolo 16. aprila
Nemecka - Lubietova 3:3 (0:2), goly domacich: P. Srot 2, Ruzinsky, rozh. Horny 110 div.
V zapase priemernej urovne sa superi rozisli zasluzenou delbou bodov.
Vladimir Pejko

II. trieda sk. B
17. kolo 16. aprila
Benus - Jasenie 1:5 (0:1), goly: Kochan - Kochan, J. Weisbacher, H. Weisbacher 2, Kozak, rozh. Debnar, Mandyzevsky, 50 div.
Hostia boli vyrazne lepsim muzstvom. Vacsina zapasu sa odohravala na polovici domaceho muzstva, z coho rezultovalo pat golov a niekolko dalsich nevyuzitych sanci.
K. Kosik

H. Lehota - Michalova 0:0, rozh. Hikker, 70 div.
Obidve muzstva hrali priblizne rovnaky futbal. Domaci nevyuzili viac vylozenych sanci, ktore sa im naskytli. Oporou muzstiev boli dobre chytajuci brankari. Futbal, to je kolektivna hra, preto kazdy hrac na ihrisku by mal hrat s vacsou zanietenostou. Pohyb a "behavost" hracov v domacom muzstve z vacsiny nebol taky, ako by sa vyzadovalo. To sa prejavilo aj na vysledku domacich.
Frantisek Sperka

Zavadka - D. Lehota 0:6 (0:1), goly: Zahradnicek 2, Migo, Badic, Fodor, Chladek, rozh. Hartvich, 60 div.
Stretnutie priemernej urovne. Zasluzene zvitazili hostia, ktori vstupili do sutaze lepsie pripraveni po kondicnej aj hernej stranke.
Jozef Bartosik

Telgart - Hronec 1:2 (0:1), goly: Citterberg - Tazky, Hitzüpichler, rozh. Chriastel, 40 div.
Uz v 3. minute preklzla domacemu brankarovi pod telom lahka strela z dialky a hostia sa ujali vedenia. Vzapati obrancovia a brakar hosti ponukli svojimi "kiksami" domacim moznost vyrovnat. Pri najvacsej z prilezitosti sa Telgartcania uz-uz tesili z golu, ale loptu poskakujucu na ciare v poslednej chvili odkopaval obranca Hronca. V uvode druheho polcasu sa hostia tesili druhykrat, ked vyuzili svoju ojedinelu ozajstnu prilezitost v zapase a domaci sa az do konca snazili o zvrat, pritlacili svojho supera a vypracovali si vyborne prilezitosti. Napriek tomu, ze dohravali desiati, vystupnovali svoj tlak, ale stacili to len na znizenie nepiazniveho stavu. V domacom druzstve vynikli Sifra, Fasko a Kochan, u hosti podal vyborny vykon brankar.
Ivan Citterberg

P. Polhora - Polomka 2:2 (2:0), goly: Lubo Krupa, Goceliak - Bulla, Frantisek Kohut, rozh. Pavliak, 110 div.
Domaci po polcase znacne polavili, co vyuzili ciperni hostia na zvratenie nepriazniveho stavu a dosiahli necakanu remizu.
L. Singer

Sihla - Pohorela 3:3 (2:0)

 


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT