16. MAJ 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

  O stvrttej popoludni 6. maja na miestnej komunikacii na Ulici CSA v Brezne vodic cierneho vozidla nezisteneho typu a evidencneho cisla zapricinil dopravnu nehodu. Tento doteraz neznamy vodic narazil do bicykla maloleteho, stojaceho na chodniku vela cesty, ktory utrpel lahke zranenie. Po nehode jej vinnik usiel, chlapec sa bude zo zraneni liecit asi tyzden. Eviduje ODI Brezno.

...

S tazkymi zraneniami v banskobystrickej nemocnici skoncil 4-rocny B. R., ktory o pol stvrtej popoludni 6. maja na ceste druhej triedy v Pohronskej Polhore vbehol do jazdnej drahy autobusu. Jeho vodic G. P. z Brezna uz nestihol nestastiu zabranit

...

Niekedy od 21. aprila do 8. maja sa ktosi vlamal do rekreacneho domu v katastri Telgartu pri tuneli Besnik. Z domu ukradol styri plynove horaky zo sporaka, zavesy na okna, visiace zamky, dve desatkilogramove a tri dvojkilogramove propanbutanove flase, minivezu Sony, postelnu bielizen a rozne naradie, cim majitelke S. M. z Bratislavy sposobil skodu dovedna za 50 000 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Od 8. do 11. maja sa ktosi vlamal do rekreacnej chaty Za Brezinkou v katastri Michalovej. Majitela F. V. z Pohronskej Polhory zlodej obral o hasiaci pristroj a tri paplony, dovedna za 4800 korun.

...

Patrocny V. P. 11. maja o pol siestej podvecer pri prechadzani cez cestu v Hornej Lehote vbehol do jazdnej drahy Wartburga. Jeho vodic T. Z. z Brezna uz zrazke nemohol zabranit, a tak chlapec utrpel mensie zranenia. Alkohol v dychu vodica nezistili.

Mraznicka Calex, radiomagnetofon, radio s hodinkami, nocna lampa, styri zahradne plastove stolicky, dve deky, strunova kosacka, keramicka policka s korenickami, termoska, tlakovy hrniec, sest nozov, sada hrncov, sest poharikov, pohar s napisom Urpin, rucne svietidlo, petrolejka, sietova antena - toto vsetko si odniesol zlodej z rekreacnej chaty z lokality Horny koniec v katastri Osrblia. Okrem tohto lupu poskodil aj farebny televizny prijimac Philips a z drevarne vedla chaty ukradol motocykel Jawa typ 21. Tato kradez vlamanim so skodou dovedna bezmala za 22 000 korun sa stala pravdepodobne pod ruskom deviatej majovej noci.

...

Pat minut pred dvanastou 10. maja na Razusovej ulici v Brezne sestrocny chodec T. M. pri prechadzani cez cestu sa dostatocne nepresvedcil, ci moze prejst a vbehol do jazdnej drahy cyklistky, ktora smerovala na Mazornikovo. Po dopravnej nehode cyklistka z miesta zrazky usla. Chlapec utrpel lahke zranenie, ktoreho liecenie si vyziada sedem dni. Objasnuje SDN ODI Brezno.

...

Sudca Okresneho sudu v Brezne 11. maja vzal do vazby 41-rocneho F. E. z Brezna, ktory bol uz viackrat sudne trestany. Tentokrat trestu neujde za to, ze 9. aprila doma napadol svoju 62-rocnu matku a vyhrazal sa jej zabitim, pricom jej sposobil zranenia, z ktorych sa bude liecit sedem dni. Nebolo to poprvykrat, syn-vytrznik sa svojim rodicom vyhrazal castejsie.

...

Desat minut pred piatou popoludni 11. maja v Brezne K. M. za volantom Skody 120 pri cuvani na parkovisku na Clementisovej ulici narazil do Fordu Eskord. Svojou nepozornostou sposobil majitelovi 5000-korunovu skodu. Nehoda, pri ktorej neuradoval alkohol, sa obisla bez zraneni.

Co sa udialo v tyzdni od  5. maja do 12. maja

.

V piatok 5. maja poziarnici 1C prudom uhasili poziar drevenych pilin v sklade na namesti v Brezne. V sobotu pomahali trikrat. V Pohorelej, cast Skalka, hasili lesny poziar, na Fucikovej ulici v Brezne pomocou specialneho naradia otvorili prievanom zabuchnute dvere bytu a poskytli prvu pomoc chlapcekovi, ktoreho v Pohronskej Polhore zrazil autobus. V nedelu 1C prudom zahasili velkokapacitny kontajner na Ulici CSA, v pondelok kontajner na Cipkovom nabrezi v Brezne. V Stvrti Laca Novomeskeho, kde voda vytapala byt, odstavili stupacku a poruchu nahlasili havarijnej sluzbe. Vo stvrtok 11. maja otvarali byt na Ulici MPCL, lebo majitel stratil kluce a v Pohorelskej Masi pomocou vysokozdviznej plosiny opilili konare strmov, ktore zasahovali do cesty.

154.jpg (4764 bytes).Cestni zachranari trikrat poskytovali technicku pomoc. V Predajnej otvorili Skodu Favorit, v ktorej si majitel zabuchol kluce, v Brusne opravili skrinku riadenia na Avii a na Skode 105 cistili karburator a vymenili sviecky. Odtahovali havarovany Favorit v Polomke, ukradnutu a havarovanu Skodu 120 z Lopeja majitelovi do Brezna a do autoservisu v Brezne Feliciu kombi.

155.jpg (4763 bytes) Minuly tyzden sanitka RZP absolvovala dovedna 34 vyjazdov. Z toho k nahlym prihodam srdca a obehu vystartovala 7-krat, k mozgovym 6-krat, k plucnym 2-krat, raz k brusnej, k urazom 5-krat, k inym 7-krat, k umrtiam 3-krat a troch pacientov previezla do Banskej Bystrice. V sobotu 6. maja priblizne o tretej poobede privolali zachranarov do Pohronskej Polhory, kde autobus zrazil 4-rocneho chlapceka. Za pomoci poziarnikov mu poskytli prvu pomoc a rychlo previezli do breznianskej nemocnice, neskor do Banskej Bystrice. V pondelok 8. maja medzi druhou a pol tretou popoludni havarovalo v Ciernom Balogu sportove lietadlo, v ktoreho kabine sedel 59-rocny muz. Lekari po prichode skonstatovali smrt na mieste nehody.

hs.jpg (5636 bytes) Aj napriek tomu, ze na horach vladne pekne a teple pocasie, turistov je cez tyzden pomenej. Lepsie to bolo cez vikend. V nedelu 7. maja sa uskutocnil 30. rocnik vystupu na Dumbier, preto mali clenovia Horskej sluzby v Chate pod Dumbierom pohotovost. Teraz sa venuju udrzbe chodnikov, obnove putacov a smeroveho oznacenia.

Uzreli svetlo sveta image

Nikolas Harvan z Telgartu, Tomas Conka zo Zavadky nad Hronom, Kamil Capko zo Zavadky nad Hronom, Viktoria Fizolova z Pohronskej Polhory, Erika Hajkova z Polomky, Mario Bartos z Brezna, Katarina Dvorska z Lopeja, Patrik Baran z Cierneho Balogu, Viktor Slezak z Valaskej, Rolanda Baranova z Valaskej.

Opustili nas_image

Jozef Baliak (22) z Medvedova, Gizela Haviarova (89) z Nemeckej, Jan Luptak (62) z Bravacova, Jan Bahleda (71) z Filipova, Adolf Bartos (71) z Brezna - Prednych Halan.

Blahozelanie_image

Dna 19. maja sa dozije sedemdesiatich rokov

Julius Fogel z Hronca.

Zdvihnime hore case, nech sladkym cvengom za nas vravia a s nimi spolu srdcia nase, nech ti da Pan Boh vela zdravia!

Vela zdravia a sil praju manzelka, syn a dcera s rodinami.

Spomienky

Len kyticku kvetov z lasky vam na hrob mozeme dat a na roky prezite s vami s laskou a uctou spominat.

Dna 1. maja uplynul rok odvtedy, co nas opustila mama, stara a prastara mama

Anna Mesiarkinova

a 16. maja uplynie trinast rokov odvtedy, co nas opustil manzel a otec

Jan Caban z Benusa.

Prosime vsetkych, ktori ich poznali, o tichu spomienku.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 8. maja uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana mama a stara mama

Anna Giertlova.

Kto ste ju poznali a mali radi, venujte jej tichu spomienku.

Spomina syn Dusan a ostatne deti s rodinami.

...

Dna 9. maja sme si pripomenuli 13. vyrocie odchodu do vecnosti nasho brata, svagra a uja

Jozefa Medveda.

Dakujeme vsetkym, ktori mu s nami venuju tichu spomienku.

...

Nezomrel. Spi. Ak ma sen, je krasny, zda sa mu o tych, ktorych miloval a ktori milovali jeho.

Dna 13. maja uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil

Robert Kosiciar z Brezna.

Spomina manzelka, synovia Andrejko a Robko a ostatna rodina.

...

V nasich srdciach zostanes navzdy nasa milovana.

Dna 17. januara si pripomenieme druhe vyrocie umrtia

Ing. Marie Cinovej.

S laskou a uctou spominaju otec, svokra, manzel, syn, dcerka, sestry, brat, svagrine, svagrovia a cela rodina.

...

Len horiacu sviecu a kyticu kvetov na hrob ti mozeme dat a na roky spolu prezite s laskou a uctou spominat.

Dna 20. maja uplynie desat rokov od toho smutneho dna, kedy nas nahle a bez slova rozlucky opustil

Pavel Krakovsky z Lopeja.

So smutkom v srdci spominaju manzelka, syn a dcera s rodinou.

Dakujeme vsetkym, ktori mu s nami venuju tichu spomienku. 


BARAN

Aj o stastie treba vytrvalo bojovat. Vy zijete v mylnej predstave, ze kazdy vyhrava na sportke, iba vy nie. Prvou podmienkou vyhry je to, aby ste boli stale v hre.

BYK
Ukaze sa, ze viete byt aj pozorni, aj mili a starostlivi. Vasi najmilsi uz davno cakali na tuto vzacnu prilezitost. Rozdavanie stastia vam urobi velku radost.

BLIZENCI
Tyzden sa zacina v prijemnych intimnych podmienkach. Tieto vplyvy budu trvat, dokonca budu mat vzostupnu tendenciu az do vikendoveho vyvrcholenia.

RAK
Vas povodny plan narusia nepriaznive telefonicke spravy, ktore sa vsak neskor ukazu ako nepodlozene. Nemate dovod pre ziarlenie a partner vas o tom presvedci.

LEV
Je uz nad slnko jasnejsie, ze ste prehrali, ale nechcete prijat tuto potupu. Ste presvedceni, ze je v tom ruka neprajnikov. Nemyslite jednostranne iba na pomstu.

PANNA
Mate uz dost tych nespocetnych pokusov o stastie a uspesnost. Teraz tuzite po odpocinku. V tieni lip a borovic rozmyslajte o dlhsom vylete alebo o dovolenke.

VAHY
Vase uspechy u opacneho pohlavia sa stale mnozia. Zcasti ma na to vplyv vas zovnajsok, ze sa dobre obliekate, ale najviac zavazi vasa inteligencia a vystupovanie.

SKORPION
Spravidla vzdy viete, co sa pripravuje v rodine, teraz vsak nemate ani predstavy, ani informacie. Nevadi, postupne ich dostanete a perzijete same prekvapenia.

STRELEC
Okolie pozitivne hodnoti vase dlhodobe usilie o riesenie vsetkych rodinnych a pracovnych povinnosti. Ma pre vas otazky, ale aj poziadavky. Budete v centre pozornosti.

KOZOROZEC
Mate cinorode predstavy, ste plni vitality a enegie. Tento svoj potencial cez vikend mozete ucelne uplatnovat v domacnosti, v zahrade, ale i na vylete.

VODNAR
Konecne sa mozete znovu usmievat na svet. Tazkosti mate za sebou a vdaka svojmu sarmu urobite vyhodne dohody. Ich pozitivny vplyv budete citit az do konca roka.

RYBY
Na vikend sa vzdy pripravujete s velkym elanom, ale potom ste sklamani a rozcarovani. Nespajajte relax s komplikovanymi pracovnymi planmi a bude dobre.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT