16. MAJ  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vikendove futbalove zrkadlo

II. liga
28. kolo 13. maja

N. Zamky - Podbrezova 0:2 (0:2), goly hosti: Styvar 2, rozh. Angus, 500 div.

Hostia postupne ovladli stred pola. Skore otvoril pat minut pred prestavkou po rohovom kope Styvar a ten isty hrac pridal do prestavky este jeden gol, ked mu loptu pritukol Pauk. Dalsie sance ostali este nevyuzite.

Jan Karas

Novaky - Sala 2:0, R. Sobota - Bardejov 1:1, Slovan B - Lokomotiva 1:0, Stropkov - Piestany 1:2, Ziar nad Hronom - Puchov 1:2, Senica - SKP Devin 3:2, Spisska Nova Ves - Inter B 0:4, Levice - Licartovce 2:2.

III. liga
23. kolo 14. maja

Dubova - Rudina 4:2 (0:1), goly: Hurik, Stacho 2, Meskan, rozh. Banas, 50 div.

V prvom polcase sa domaci viac trapili ako hrali futbal. Par sanci, ktore si vytvorili, nedokazali zuzitkovat a po chybe obrany v 26. minute sa hostia ujali vedenia. V druhom polcase domace druzstvo vystupnovalo snahu zvratit priebeh stretnutia, no vyrovnania sa dockali az v 70. minute. O vysledku stretnutia rozhodli tri rychle goly v rozmedzi 80. - 86. minuty.

Jan Chamko

Cadca - Martin 0:1, Bela - Namestovo 1:2, Revuca - Bytca 5:0, Tornala - Istebne 1:0, Lucenec - Selce 6:3, L. Mikulas - Zilina-B Strazov 1:0, K. Lieskovec - Kremnicka 0:0.

IV. liga sk. Juh
Dohravka
15. kolo 10. maja

Kremnica - Brezno 4:0 (0:0)

Hostia v prvom polcase nevyuzili viac golovych sanci, co sa im napokon vypomstilo. Ako sa premienaju sance, im ukazali v druhom polcase domaci, ked prakticky do coho kopli skoncilo v sieti brankara Radovica.

21. kolo 14. maja
Spartak Hrinova - Brezno 1:3 (0:2), goly hosti: Krsacok 2, Resutik, rozh. Hives, 50 div.

Trener hosti mal pred stretnutim problemy postavit jedenast zdravych hracov, pricom islo o velmi dolezity zapas, ked pripadna prehra by pre Brezno znamenala posun na dolne priecky tabulky. Hostom vsak vysiel uvod stretnutia a uz v 5. minute sa radovali z golu, ked si Krsacok nabehol na center a s prispenim domaceho obrancu rozvlnil siet. Krsacok este do polcasu strelil dalsi gol a aj ked domaci v druhom polcase znizili, vitazstvo poistil Resutik, ked sa spolu s Krsackom pohrali s celou obranou hosti.

Ladislav Hanzlovic

Rakytovce - Zvolen 5:0, V. Krtis - N. Bana 0:2, Filakovo - B. Bystrica B 3:1, Tomasovce - L. Vieska 4:2, Kalinovo - Hrochot 7:0, Tisovec - Kremnica 2:0.

V. liga sk. C
21. kolo 14. maja

Radvan - C. Balog - nehrali, superovi sa pokazil autobus.

Podbrezova B-Valaska - Hlinik 2:1 (1:0), goly domacich: J. Gajdosik, R. Gajdosik, rozh. L. Madera, 50 div.

Samotne stretnutie sa vyznacovalo neuprosnou bojovnostou o kazdu loptu. V jeho uvode Pisojovu strelu brankar hosti chyta. Vzapati unik Zazrivca, obrana hosti s namahou zahrava na roh. V 6. a 10. minute nebezpecny utok hosti zakonceny tvrdou strelou a trestny kop chyta domaci brankar Petrinec. V 20. minute sanca domacich a vzapati protiutok hosti, strelu z vnutra sestnastky Petrinec chyta. V 29. minute Patras vyhral suboj o loptu s brankarom hosti, ktory ho zo zadu v sestnastke fauluje, ale rozhodca loptu diplomaticky vytiahol za trestne uzemie. V 36. minute Jan Gajdosik prizemnou strelou v sestnastke striela prvy gol domaceho muzstva. Hned na to velka prilezitost domaceho Patrasa nevyuzita. Do polcasu za domacich este ohrozili branu Sokol a Pisoja. U hosti v 48. minute najvacsia golova prilezitost z patky nepremenena. Vynahradili si to v 80. minute, ked Kristof zblizka dotlacil loptu do domacej brany a vyrovnal na 1:1. Domace muzstvo v druhom polcase malo viac z hry, vytvorilo si niekolko dobrych prilezitosti, ale vitazny gol strelilo az v 90. minute Romanom Gajdosikom po enormnej snahe celeho muzstva. Vitazstvo domaceho muzstva bolo zasluzene.

Juraj Cibula

Poniky - Predajna 5:1 (4:0), gol hosti: Zrubak, rozh. Palik, 30 div.

Hostia nastupili na stretnutie len s desiatimi hracmi. Nemali preto pred zapasom velke ambicie a hoci sa snazili hrat s domacimi vyrovnanu partiu, prejavil sa v zapase nedostatok hostujucich hracov, ked ich domaci viackrat precislili hlavne pri golovych situaciach. Prvy polcas mal do dvadsiatej minuty vyrovnany priebeh, prilezitost skorovat mal v 15. minute hostujuci Zrubak, ked trafil zrd domacej brany. Potom hru ovladli domaci a styrikrat skorovali. V zavere polcasu isiel sam na brankara domacich. Dunajsky ale neskoroval. Druhy polcas bol vyrovnany, s golovymi prilezitostami na oboch stranach. Z hosti mohol strelit gol dvakrat Kordik a raz Demeter a Giertl. Nakoniec sa to podarilo Zrubakovi po prihravke Kordika. V zavere stretnutia pridali domaci este pat golov a specatili tak svoje vitazstvo.

Ing. Jan Bulla

I. trieda
21. kolo 14. maja

P. C. Balog - Helpa 5:1 (2:0), goly: Nather, Sarvas, Giertl, Tazky, Hros - Durica, rozh. Kadlec, 50 div.

Pred slabou navstevou sa hral v prvom polcase slaby futbal v podani obidvoch muzstiev, ale aj napriek tomu sa domaci ujali vedenia. Druhy polcas bol uz lepsi, domaci zlepsili pohyb, hostia sa len branili, premenili sance, z coho bolo nakoniec vysoke vitazstvo.

Ivan Belko

Podkonice - Myto 3:2 (1:1), goly hosti: Knazik, Danis, rozh. Gudza, 40 div.

Zapas mal vyrovnany priebeh, hostia mohli ziskat minimalne bod, no doplatili na nepresne zakoncenie.

Sl. Lupca - Bravacovo 1:2 (0:0), goly hosti: Bubeliny, M. Vrbovsky, Citara, 50 div.

Hraci Bravacova podali v tomto stretnuti zodpovedny vykon, ktory dotiahli do vitazneho konca. Su to ich prve ziskane body za ucinkovania v tejto sutazi na ihrisku v Slovenskej Lupci. O vysledku zapasu mohli rozhodnut uz v prvom polcase, ked zahodili tri ciste golove prilezitosti, a tak o osude rozhodol kapitan Vrbovsky, ktory s prehladom premenil pokutovy kop za likvidacny faul domaceho brankara na prenikajuceho Radoca. Pochvalu za predvedeny vykon si zasluzi Gasperan.

Miroslav Sperka

Osrblie - Salkova 4:2 (0:0), goly domacich: Harvan 3, Hrebenak, rozh. Hikker, 70 div.

V prvom polcase sa hralo na obidvoch stranach. Druhy polcas sa zacal velkou snahou domacich, co potvrdzuje aj vysledok.

Emil Trnik

II. trieda sk. A
21. kolo 14. maja

Podlavice - Nemecka - nehrali pre problemy s autobusom.

II. trieda sk. B
21. kolo 14. maja

H. Lehota - Pohorela - hostia sa nedostavili na stretnutie.

Michalova - Jasenie 0:3 (0:1), goly: Henrich Weisembacher 2, Kovacik, rozh. Suchy, 20 div.

Rychlejsi a technickejsi hostia mali najma v prvom polcase prevahu, no z vytvorenych sanci dokazali premenit len jednu, pretoze nemali presnu koncovku a dobre chytal aj brankar domacich Muransky. V druhom polcase bola hra vyrovnanejsia, ale hostia si poistili vitazstvo este dvoma golmi, pretoze sa domacim vobec nedarilo.

Jaroslav Vojtas

Zavadka - Sumiac 1:5 (0:0), goly: Siska - Melo 3, Kaniarik, Dudas - vlastny, rozh. Hartvich, 40 div.

V stretnuti hostujuce muzstvo vyucovalo domacich v efektivite premienania golovych prilezitosti, ktore si domaci vypracovali aj na dve stretnutie, ale realizovali len jednu.

Jozef Bratosik

Telgart - P. Polhora 2:2 (2:1), goly: Martin Lunter, Marek Cernak - Vajs, rozh. Benko, 20 div.

Vedenia v zapase sa ujali hostia exportnou delovkou po rozohratom priamom kope. Domaci hraci vsak uspesne kontrovali a este do konca polcasu otocili skore vo svoj prospech. V druhom polcase sa domacim darilo vyuzivat diery v obrane hosti, ale ich utocnici nedokazali zoci-voci osamotenemu brankarovi strelit rozhodujuci gol. Trest v podobe vyrovnavajuceho golu prisiel dve minuty pred koncom. Podla priebehu zapasu by si domaci zasluzili tri body. Vykonmi uputali Jan Vrbiar a Vajs.

Ivan Citterberg

D. Lehota - Polomka 5:0 (2:0), goly: Hajek 2, Fodor, Bartos, Kürty, ZK: 0 - Kohutik, Bulla, Hrablay, Tokar, CK: 0 - Bulla, rozh. Daxner, 50 div.

Domaci svojou hrou potvrdili umiestnenie v tabulke. Vitazstvo Dolnej Lehoty je zasluzene, ale nerodilo sa lahko. Kym hostia vladali, boli domaci vyrovnanym superom. Prvy polcas skoncil 2:0, v druhom domaci este pridali tri pekne goly, cim zvyraznili svoje vitazstvo. Hostia sklamali svojou nedisciplinovanostou, co sa prejavilo styrmi zltymi a jednou cevenou kartou. Rozhodcovia zvladli zapas dobre.

Milan Tazky

Benus - Hronec 0:2 (0:2), rozh. Krupa

Hostia zasluzene vyhrali po dobrom vykone. Domaci nevyuzili sance a stale trpia streleckou nemohucnostou.

 


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT