30. MAJ  2000 Strana 5

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Program kin od 1. do 7. juna

Kino Fabova hola Polomka

3.sobota - AFERA THOMASA CROWNA (USA,MP/12,19.30) - Remake thrilleru z roku 1968. Po tom, co bohaty playboy (Pierce Brosnan) spacha velku lupez, je mu nastope poistovacia agentka (Rene Rusoova) a do nej zamilovany policajt. Vsetko sa vsak vyvinie uplne inak.

Kino Panorama Podbrezova

3.sobota - ZAMOK HROZY (USA,MP/12,19.00) - Desive tajomstva domu sa zjavuju navstevnikom v zavislosti od ich specifickej citlivosti. Liam Neeson a Catherine Zeta-Jonesova vo fantastickom horore.

4.nedela - KLUB BITKAROV (USA,MP/15,19.00) - Anarchia. Chaos. Mydlo. Ironicka drama. Brad Pitt a Edward Norton v hlavnych ulohach.

Kino Trangoska Valaska

6.utorok - STIGMATA (USA,MP/12,19.00) - Dvadsatrocna Frankie je temperamentna, rada sa bavi. Jej zivot sa necakane zmeni od okamziku, ked jej matka z cesty po Brazilii posle bezny suvenir - ruzenec. Thriller.

Kino Mostar Brezno

1.stvrtok o 16.00, 2.piatok o 17.00 - SOKOLIAR TOMAS - Historicky rodinny film pri prilezitosti MDD.

2.piatok o 19.30 - OSPALA DIERA (MP/15) - Hrozostrasna komedia.

3.sobota, 4.nedela o 19.30 - MISIA NA MARS (MP/12) - Cele storocia sme hladali povod zivota na Zemi. Hladali sme vsak na nespravnej planete. Scifi.

Kam za kulturou

Horehronske muzeum v Brezne vas pozyva:

- do vystavnych priestorov na Namesti gen. M. R. Stefanika c. 55 (radnica) na vystavu Boh zehnaj poctivemu remeslu!

- do budovy na Namesti gen. M.R.Stefanika 13, kde mozete navstivit stalu expoziciu Brezno v premenach casu

- v spolupraci so Stredoslovenskym muzeom v Banskej Bystrici a Lesnickym muzeom vo Zvolene na vystavu Odlesky kovu v historii Pohronia, ktora je v Thurzovom dome na Namesti SNP 4 v B. Bystrici.

...

Statna opera v Banskej Bystrici ponuka:

- v utorok 30. maja o 18.30 - G. Verdi: LA TRAVIATA - Znama opera o kurtizane, ktore je ochotna kvoli laske sa vzdat vlastneho stastia,

- v sobotu 3. juna o 18.30 - E. Kalman: GROFKA MARICA - svetoznama operet,

- v utorok 6. juna o 19.00 - J.A.N. umelecka spolocnost J. Durovcik - N. Slovak: ... NA VASE HROBY - netradisne a sokujuce tanecne divadlo.

...

V Mestskom dome kultury v Brezne sa v sobotu 3. juna od 13. do 18. h uskutocni prednaska Ing. Iva A. Bendu autora knihy Rozhovory s poucenim od mych pratel z vesmiru I. a II. diel. Vstupne dobrovolne.

...

Funny club Brezno pozyva v sobotu 3. juna o 22. h.na Rapid party s akciovou cenou napoja Rapid od firmy Jan Becher a hostom vecera D.J. Mino (Nove Zamky). Vstupne 40 Sk.

V prirodnom amfiteatri v Helpe sa v nedelu 4. juna o 14. hodine uskutocni 1. rocnik detskeho folklorneho festivalu Kolovratok.
Ucinkuju: Telgartcok z Telgartu, Sumiacanik zo Sumiaca, Mladost z Pohorelej, Helpancok z Helpy, Brezinky z Polomky , Stastne detstvo z Brezne, Ocovianik z Ocovej, Rozmaria z Presova.
Hlavnym garantom podujatia je Slovpump-trade Zavadka nad Hronom.
Vstupne je jednotne 10 Sk. V tombole mozete ziskat hodnotne ceny: 1. horsky bicykel, 2. kolieskove korcule, 3. futbalova lopta.
Spoluorganizatori: Obecny urad a Zakladna skola v Helpe

Stredoslovenske osvetove stredisko v Banskej Bystrici a Obecny urad vo Valaskej pozyvaju v nedelu 4. juna o 15. hodine na Namestie 1. maja vo Valaskej na 29. rocnik regionalneho festivalu dychovych hudieb
Popoludnie s dychovkou.

Ucinkuju:
male dychove hudby - Svitorka Valaska, Mostarenka Brezno, Poziarnicka Slovenska Lupca, Selcianka Banska Bystrica,
velke dychove hudby - Dychova hudba Valaska, Cementon Banska Bystrica, DH Zeleziarne Podbrezova, Dychovy orchester mesta Brezna,
hostia - Vojenska hudba vzdusnych sil Banska Bystrica, Brassband Lubora Chovanca, Dychove kvarteto ZUS Slovenska Lupca,
solisti orchestrov a mazoretky SOS.

Po skonceni prehliadky v Letnej zahrade restauracie Perla hra do tanca i na pocuvanie dychova hudba Svitorka.
Okresna organizacia Unie zien Slovenska v Brezne a mestske kulturne stredisko organizuju okresne kolo Vansovej Lomnicky - sutaze v prednese poezie a prozy zien, ktore sa uskutocni 22. juna o 15.hodine v Mestskom kulturnom stredisku na Namesti gen. M. R. Stefanika 2.
Na sutazi sa mozu zucastnit vsetky zeny a dievcata, ktore dosiahli 16 rokov. Sutaznym textom moze byt lubovolne dielo slovenskej alebo svetovej literatury v trvani: poezia 6 minut, proza 8 minut. Zaujemkyne sa mozu prihlasit na adrese: Emilia Gibalova, Hronska 432, 976 46 Valaska do 10. juna.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT