30. MAJ  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vikendove futbalove zrkadlo

II. liga
31. kolo 27. maja
Podbrezova - Senica
3:0 (1:0), goly: Pelegrin 2, D. Nemec, rozh. Vlk, 1200 div.
Domaci zlepsenou hrou v druhom polcase presvedcivo zvitazili.

Jan Karas

SKP Devin - Rimavska Sobota 1:2, Inter B - Stropkov 1:1, Lokomotiva - Bardejov 0:3, Nove Zamky - Levice 2:1, Piestany - Slovan B 0:6, Spisska Nova Ves - Novaky 0:2, Sala - Ziar nad Hronom 0:2, Puchov - Licartovce 2:0.

III. liga
26. kolo 28. maja
Selce - Dubova
3:3 (1:2), goly hosti: Stacho 2, Kucera, rozh. Ambroz, 150 div.Hostia este v 60. minute viedli 1:3. Po hrubych chybach hlavne brankara Hauera domaci zapas vyrovnali.

Namestovo - Liptovsky Mikulas 1:3, K. Lieskovec - Cadca 4:1, Kremnicka - Lucenec 7:3, Zilina B-Strazov - Tornala 2:1, Martin - Revuca 2:0, Istebne - Bela 6:1, Bytca - Rudina 0:0.

IV. liga sk. Juh
23. kolo 28. maja

Brezno - Zvolen 2:0 (2:0), goly: Mahut, Malus, rozh. Hives, 50 div.V stretnuti dvoch davnych rivalov zvitazili zasluzene domaci, ktori v niektorych fazach hry prevysovali supera. Po obojstrannom sa spoznavani v 16. minute kopal rohovy kop Kovacik, pohotovy Mahut poslal loptu hlavou do siete a bolo 1:0. V 19. minute z lavej strany zacentroval do sestnastky Kovacik, Budovec pustil loptu nestarnucemu Malusovi a ten bombou zaznamenal druhy uspech. To bol signal pre hosti, ktori sa snazili o skorigovanie stavu zapasu, ale domaca obrana pracovala pocas celeho zapas spolahlivo, takze na stave sa uz nic nezmenilo. Na obidvoch stranach si utocnici vytvorili niekolko dobrych prilezitosti, ktore ostali nevyuzite. Zapas mal dobru technicku uroven s pomerne castou strelbou. Hralo sa v rychlom tempe za umornej horucavy a dusna. Zaujimave je, ze so stupajucim vykonom domacich a dosahovanymi vysledkami klesa navstevnost zapasov. Ze by domaci divak bol uz presyteny futbalom?

Tibor Gilla

Rakytovce - Nova Bana 4:1, Hrinova - Dukla Banska Bystrica B 1:7, Velky Krtis - Ladomerska Vieska 3:1, Filakovo - Hrochot 0:1, Tomasovce - Kremnica 3:0, Kalinovo - Tisovec 4:3.

V. liga sk. C
23. kolo 28. maja
Detva - Predajna 2:0 (1:0), rozh. Verkin, 100 div.Na kvalitnom terene odohrali muzstva vyrovnane stretnutie, v ktorom by nerozhodny vysledok bol spravodlivym vyjadrenim diania na ihrisku. Hostia vsak nedali gol ani z vylozenych golovych prilezitosti, naopak dostali dva pomerne lacne goly, a tak prehrali. Je to skoda, lebo keby sa boli vyvarovali zbytocnych chyb a nedoslednosti v niektorych hernych situaciach, mohli dosiahnut ovela lepsi vysledok.

Ing.Jan Bulla

Podbrezova B-Valaska - D. Hamre 7:0 (4:0), goly R. Gajdosik 2, Turna, Vaclavik, J. Gajdosik, Skantar, Patras, rozh. Uhorskai, 200 div.Od zaciatku zapasu malo hru v rukach domace muzstvo. V 5. minute stretnutia po centri Pancika Turna ziskava vedenie. V 30. minute Vaclavik hlavickou priklincoval loptu po druhykrat do hostujucej brany. V 43. minute zo sestnastky striela treti gol Jan Gajdosik. V 45. minute ihned striedajuci Roman Gajdosik upravuje stav stretnutia na 4:0. Ciste sance domaceho muzstva v prvom polcase spalili Skantar, J. Gajdosik a Patras. Hostia prvu nebezpecnu strelu na domacu branu vyslali v 20. minute a dalsiu v 40. minute, ktore Petrinec bezpecne chyta. V 60. minute Skantar po sole zvysuje na 5:0 a v 74. minute po centri Patrasa R. Gajdosik hlavou na 6:0, v 85. minute na konecnych 7:0 upravuje Patras. Domace muzstvo po snazivom vykone mohlo ziskat i dvojciferne vitazstvo. Naopak hostia svojim vykonom sklamali.

Juraj Cibula

Zarnovica - Hlinik 1:5, Sliac - Priechod 2:1, Radvan - Brusno 2:1, Poniky - Sasova 2:1.

I. trieda
Dohravky
14. kolo 24. maja
Malachov - Myto 1:4 (0:2), goly hosti: Danis 3. Keresteny, rozh. Citara, 40 div.V dohravanom stretnuti Myto od uvodneho hvizdu ovladlo hru, co tentokrat aj strelecky vyuzilo na svoje vyrazne vitazstvo.

P. C. Balog - Osrblie 4:0 (1:0), goly: Tazky, Bubeliny, Sarvas, Stulrajter, rozh. Hikker, 120 div.Derby stretnutie dvoch rozdielnych muzstiev prinieslodobry futbal. V prvom polcase sa domaci tazsie presadzovali proti zhustenej obrane hosti, ale peknym golom Tazkeho sa ujali vedenia. V druhom polcase sa prejavila vacsia skusenost domacich, dobra hra, z coho boli nakoniec tri krasne goly v sieti hosti.

Ivan Belko

Helpa - Bravacovo 4:1 (3:1), goly: Pavol Oravkin 3 - Bubeliny, Janosik, rozh. Direr, 80 div.Domaci, ktori potrebuju body na zachranu, sa so "starsimi hracmi vyhecovali" hned od uvodu k vynikajucemu vykonu, ked za stvrthodinu strelili tri goly. Hostia hrajuci pod stalym tlakom sa zmohli iba na niekolko sanci. Plny bodovy zisk domacich je zasluzeny. Predvedeny vykon uspokojil pritomnych divakov, ktori sa zan odmenili potleskom.

Jozef Klimko

Kraliky - Salkova 0:2, Balaze - Rakytovce B 1:4, Jakub - Badin 1:3, Slovenska Lupca - Podkonice 5:1.

23. kolo 28. maja
Balaze - Helpa 4:2 (2:2), goly hosti: Janosik, Belan, rozh. Gudza, 100 div.Domaci predvadzali technicky futbal, z vytvorenych sanci vyuzili maximum. Hostia bojovnostou stacili vyrovnat dvojgolovy naskok, ale nevyuzitim vytvorenych sanci sa pripravili o lepsi vysledok.

Jozef Klimko

P. C. Balog - Bravacovo 3:1 (1:0), goly: M. Tazky, Kovalcik, Hros - M. Sajgalik, rozh. Vanik, 150 div.V prvej desatminutovke prveho polcasu domaci pritlacili supera, ktory sa ubranil a do konca polcasu prevzal iniciativu. Druhy polcas bol v rezii domaceho muzstva, vypracovalo si mnozstvo streleckych prilezitosti, zrealizovalo z nich dve. Super vsietil gol po nedorozumeni obrany s brankarom.

Jan Hros

Osrblie - Badin 2:0 (1:0), goly: Harvan 2, rozh. Dian, 70 div.Domaci zacali neustalym tlakom a uz v 20. minute sa ujali vedenia peknym golom Harvana. V prvom polcase si vypracovali este niekolko cistych golovych sanci, ale musku mali vychylenu. Druhy polcas zacal opat tlakom domacich, za co treba pochvalit cele muzstvo na cele s Harvanom a Stulajterom. Hostia sa vsak nevzdavali do poslednej minuty, domaci im vsak skorovat nedovolili. Domace muzstvo zvitazilo zasluzene.

Emil Trnik

Jakub - Myto 0:3 (0:2), goly: Caban, Vrtal, Macko, rozh. Debnar, 40 div.Aj v dalsom zapase na superovej pode hostia potvrdili dobru formu a bez vacsich problemov ziskali dalsie body.

Kraliky - Malachov 4:0, Podkonice - Salkova 1:1, Slovenska Lupca - Rakytovce B 6:0.

II. trieda sk. A
Dohravka
14. kolo 24. maja
Riecka - Nemecka 3:0 (2:0), rozh. Vanik, 80 div.Nemecka nepodala taky vykon ako v nedelu, o com hovori aj samotny vysledok.

23. kolo 28. maja
Strelniky - Nemecka 7:3 (3:2), goly hosti: Jablonsky, Kobzos, Ruzinsky, rozh. Weiss, 200 div.Nemeckej sa v ostatnych zapasoch nedari, co potvrdila aj teraz.

Vladimir Pejko

II. trieda sk. B
Dohravky
14. kolo 24. maja
Hronec - Pohorela (1:0), gol: Tazky, rozh. Vrbovsky, 50 div.Ked sa domaci v 5. minute ujali vedenia, zdalo sa, ze to bude jednostranna zalezitost, ale nestalo sa tak, lebo domaci za osemdesiatpat minut nevymysleli nic na zvysenie naskoku. A tak z pohody bolo trapenie.

Jozef Zahurak

Sumiac - Sihla 2:1 (1:1), goly: Kaniarik, Durco - Melicher, rozh. Benko, 30 div.V uvode zapasu domaci naznacili, ze chcu bodovat naplno. V prvej patnastminutovke zatlacili supera do defenzivy, lenze presadit sa nedokazali. Potom prebrali iniciativu hostia a ujali sa vedenia golom Melichera, do konca polcasu stihli domaci iba vyrovnat. V druhom polcase bola hra vyrovnana so sancami na jednej aj druhej strane. Nakoniec vyhralo stastnejsie muzstvo, ked v 90. minute po rohovom kope Durco hlavickou strhol vitazstvo na stranu domacich.

Jaroslav Fujka

Michalova - P. Polhora 0:1 (0:1), gol: L. Krupa, rozh. Sico, 100 div.V prijemnom pocasi a s pocetnou divackou kulisou sa od 1. minuty derby zapasu hralo s nasadenim. Hostia mali v prvom polcase prevahu, ale chybalo im presne zakoncenie alebo si so strelami poradil dobre chytajuci brankar domacich Muransky. Hostom sa predsa len poradilo v poslednej minute prveho polcasu strelit gol, ked vyuzili azda jedine zavahanie rozhodcu, ktory neodpiskal ofsajd, co sa nakoniec ukazalo ako rozhodujuce. V druhom polcase domaci pridali na bojovnosti, snazili sa vyrovnat, ale hoci mali prevahu, v koncovke neboli uspesni, a tak sa z vitazstva tesili stastnejsi hostia. Spravodlivejsia by vsak bola podla priebehu zapasu delba bodov.

Jaroslav Vojtas

Zavadka - Telgart 3:0 (3:0), goly: Bubeliny, Michalisko, Telgartsky, rozh. Chriastel, 35 div.V stretnuti po zlepsenom vykone, hlavne v prvom polcase, zasluzene zvitazili domaci. Hostia v druhom polcase hru vyrovnali, ale do vaznejsich golovych prilezitosti sa nedostali.

Jozef Bartosik

Jasenie - Polomka 7:0 (2:0), goly: Kovacik 2, J. Weisenbacher 2, Kochan, Mistrik, H. Weisenbacher, ZK: Petras, Kochan - 0, rozh. Sitarcik ml., 60 div.Domaci pevnym krokom kracaju v ustrety prvej triede. Vysoke vitazstvo mohlo byt aj vyraznejsie, ale zaverecna exhibicia bola poznacena mnozstvom nepremenenych golovych prilezitosti.

Milan Strecok

D. Lehota - H. Lehota 1:2 (1:1), goly: Hajek - Strba, rozh. Turna, 120 div.Domaci hraci zrejme podcenili supera a predvedenou hrou sklamali svojich fanusikov. Hostia si vytvorili dve sance, ktore dokazali vyuzit.

Milan Tazky

23. kolo 28. maja
Michalova - Hronec 4:2 (3:0), goly: Vlcek 2, L. Podmanicky, Gasperan - Repka (z 11 m), J. Danis, rozh. Malcek, 60 div.Zapas mal dva rozdielne polcasy. V prvom ovladali hru domaci, aj ked im chybalo niekolko zranenych hracov. Skore otvoril uz v 2. minute hlavou Vlcek, ktory po kope z rohu zostal osamoteny pred branou hosti. Potom si domaci vypracovali niekolko sanci, pridali este dva goly a zdalo sa byt rozhodnute. No v druhom polcase sa hostia zlepsili a ked strelili dva goly, zapas sa zdramatizoval. Nakoniec vsak domaci stvrtym golom specatili vitazstvo.

Jaroslav Vojtas

H. Lehota - P. Polhora 1:2 (1:1), goly: Strba - Goceliak, Kan rozh. Direr, 70 div.Futbalisti H. Lehoty nepodali taky vykon, ako v predchadzajucich zapasoch a k tomu este pred domacimi divakmi. Hostia z P. Polhory boli doraznejsi v druhom polcase, co sa im aj vyplatilo a sedem minut pred koncom zapasu rozhodli vo svoj prospech golom. Rozhodca Direr viedol zapas objektivne.

Frantisek Sperka

Benus - Pohorela 4:3 (1:2), goly: Srnka, Sajgalik, Slabej, Zeravy - B. Tlucak, M. Tlucak, Kalman, rozh. Kosik, 50 div.Stretnutie sa nezacalo vyvijat pre domacich dobre. Po polcasovej prehre 1:2 hned na zaciatku druheho polcasu dostali domaci treti gol a zdalo sa, ze hostia si odvezu tri body. No vdaka starsim hracom (Srnka, Slabej, Pavliak) domaci svojou bojovnostou strhli i ostatnych hracov k dobremu vykonu a nepriaznivy vysledok zasluzene otocili vo svoj prospech. Mlade muzstvo Pohorelej viac recnilo s rozhodcom, vybijalo sa v slovnych prestrelkach, k comu prispela aj nervozna lavicka hosti. Na stretnutie sa nedostavili delegovani rozhodcovia.

Kamil Kosik

Zavadka - Polomka 1:4 (1:0), goly: Kubica - Kohut 3, Bodak, rozh. Krupa, 50 div.Stretnutie nieslo typicke znaky derby, avsak urovnou divakov vobec nenadchlo. Bol to suboj dvoch slabych, kde zvitazil jednooky.

Jozef Bartosik

Sumiac - Jasenie 0:3 (0:3), goly: Kovacik, Jan Weisenbacher 2, rozh. J. Sitarcik, 100 div.V 23. kole privitali domaci lidra sutaze z Jasenia. Hostia od zaciatku davali najavo, preco su na 1. mieste v tabulke. Boli technickejsim muzstvom, comu zodpovedal aj prvy polcas, v ktorom trikrat skorovali. V druhom sa uz golovo nepresadili, za co treba pochvalit aj domacich, hlavne za ich velku bojovnost. Smutne je, ze hracov Jasenia musel akoby podrzat hlavny rozhodca, ktory za stavu 1:0 pre hosti neodpiskal pokutovy kop za ruku a zopakoval to pred koncom zapasu opat za ruku v pokutovom uzemi. Myslim, ze technicky vyspeli hraci Jasenia pomoc od rozhodcu v tomto zapase urcite nepotrebovali.

Jaroslav Fujka

D. Lehota - Sihla 8:0 (4:0), goly: Migo, Hajek, Babic 2, Zahradnicek, Fodor, rozh. Sitarcik, 150 div.Domaci zacali hned od zaciatku hrat dobry futbal. Vytvorili si vela sanci, ktore tentokrat dokazali aj premenit. Hral sa futbal dobrej urovne z obidvoch stran. Ako padali goly: v 30. minute (1:0) Hajek, v 36. minute (2:0) Migo, v 44. minute (3:0) Babic, v 45. minute (4:0) Babic, v 49. minute (5:0) Migo, v 60. minute (6:0) Zahradnicek, v 67. minute (7:0) Hajek, v 89. minute (8:0) Fodor. Pochvalit mozeme hlavneho rozhodcu, cely kolektiv domacich futbalistov a z hosti nestarnuceho Jozka Nomilnera.

Milan Tazky

 


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT