30. MAJ 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

   Zo spachania trestneho cinu ublizenia na zdravi s nasledkom smrti obvinili 34-rocneho L. M. z Polomky. Tento doteraz sudne netrestany muz v noci z 11. na 12. aprila sposobil 49-rocnemu Polomcanovi B. M. zlomeninu kosti nosa a spodiny lebecnej so zakrvacanim do mozgu. B. M., ktory mal v krvi dve promile alkoholu, osudny vecer popijal v miestnom pohostinstve Marina, kde utocil na hosti a coskoro na to ho objavili mrtveho na Zahradnej ulici.

...

Elektroniku rozneho druhu, nabytok a ine zariadenie povynasal ktosi od 21. aprila do 19. maja z rekreacnej chaty na Tajchu v katastri Dolnej Lehoty. Majitelovi H. M. z Bratislavy sposobil zlodej skodu dovedna za 466 000.

...

Pod ruskom 20. majovej noci sa neznamy pachatel vlamal do skladu firmy Rolta na Brezenskej ulici v Brezne. Ukradol odtial hlinikove zaluzie, plastove rolety a zvaraci agregat, cim majitelovi firmy K. P. z Brezna vznikla skoda za 125 000 korun.

...

Breznianski policajti vypatrali pachatela kradeze vlamanim do Kulturneho domu v Ciernom Balogu. Je nim B. M., ktory z miestnosti skusobne hudobnej skupiny ukradol gitaru za 12 000 korun. Hudobny nastroj vratili jeho majitelovi L P. z Brezna v neposkodenom stave.

...

V skorych rannych hodinach 21. maja sarapatil zlodej v bare Metalik na Kuzmanyho ulici v Brezne. Odniesol si financnu hotovost z registracnej pokladne, pocitacovu supravu, prirucne pokladnicky a alkoholicke napoje. Skodu sposobenu firme JES, s. r. o., so sidlom v Brezne vycislili na 114 000 korun.

...

Pri vykopovych pracach na novostavbe domu v Bystrej T. M. nasiel 22. maja o druhej popoludni delostrelecky granat pochadzajuci z druhej svetovej vojny. Na zneskodnenie nalezu privolali pyrotechnika Krajskeho riaditelstva PZ Banska Bystrica.

V presne nezistenom case od novembra lanskeho roka do 22. maja v katastri Pohorelej v lesnom obvode Orlova na Bogoske neznamy pachatel vyrubal 14 smrekov, co predstavuje asi 14 metrov kubickych drevnej hmoty. Lesom Slovenskej republiky, s. p., Odstepny zavod Benus sposobil skodu bezmala za 27 600 korun.

...

O piatej popoludni 22. maja doslo k dopravnej nehode na ceste pri Lome nad Rimavicou, kde vodicka H. A. sa nevenovala vedeniu svojho motoroveho vozidla, presla mimo vozovky a havarovala. Pozitie alkoholickych napojov nebolo zistene, na aute je 30 000-korunova skoda.

...

Z lesneho kolesoveho traktora, ktory bol odstaveny na Javorine v katastri Lomu nad Rimavicou, zmizli 2 lana, 10 klzakov na lano, 2 haky na lano, 7 uvazkov, alternator, 2 palivove filtre, chladic oleja, celne sklo, starter, 60 l hydraulickeho oleja a priemerok. Kradez so skodou za 22 100 korun pre Lesnu spravu Kokava nad Rimavicou sa stala niekedy od popoludnia 23. maja do rana nasledujuceho dna.

...

V skorych rannych hodinach 25. maja sa doteraz neznamy pachatel vlamal do osobneho motoroveho vozidla V. J. z Pohorelej, ktore bolo zaparkovane pred pohostinstvom Globus v Zavadke nad Hronom. Ukradol mu radioprehravac a audiokazety dovedna za 6000 korun.

...

Farebny televizor OTF, ponorne cerpadlo Alko, miniveza Aiva, heligonka, kavovar a rychlovarna kanvicu Philips - takyto lup dovedna za 53 400 korun ma na rovasi neznamy pachatel. Niekedy od 8. do 25. maja sarapatil v Brezne na Luckach, a to v rekreacnom dome na Siasove, ktory patri K. M. z Bratislavy.

...

Desat minut pred tretou popoludni 17-rocny J. K. z Brezna pri vedeni Skody 120 v smere Tale - Bystra z neznamych pricin vbehol z cesty do priekopy. Z otrasu mozgu tazkeho stupna a z reznych ran na lavej casti tvare sa bude liecit asi dva tyzdne. Pri kontrole sa ukazalo, ze mlady muz nie je drzitelom vodicskeho opravnenia. Na aute je skoda asi za 50 000 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 19. do 26. maja

.Pri vyhybani sa konskemu povozu v Bujakove skoncil v piatok 19. maja v priekope autobus. Vytahovali ho Tatrou 815. Podzemne sirenie ohna zapricinilo, ze sa 21. maja opat museli vratit do Hroncianskej doliny, kde hasili minuly tyzden. V pondelok na Mostarenskej ulici poskodeny spatny ventil na hadici sposobil poziar zvaracej acetylenovej supravy. Hasili ho vysokym tlakom. Potom sa presunuli na Stiavnicku k poziaru drevenej budy, kde hrozilo jeho rozsirenie do lesa. Na uhasenie pouzili 1C prud. V utorok sa vo Valaskej na polnej ceste na salasi prevratil traktor. Dvom osobam poskytli prvu pomoc, jednu zniesli k sanitke, ktora sa k miestu nehody nemohla dostat. Z prevrateneho traktora zachytili vytekajucu naftu. Na useku Bystra - Tale 25. maja havarovala Skoda 120. Poziarnici vyprostili vodica, poskytli mu prvu pomoc a pomohli nalozit do sanitky RZP. Potom vytiahli vozidlo a vycistili vozovku.

154.jpg (4764 bytes).Cestni zachranari odtahovali dvakrat vozidla. Z Lopeja do Brezna odtiahli Skodu 100 so zhnitou prednou napravou a z Predajnej do Lopeja Ziguli 1500, na ktorom potom vymenili rozvodovu retaz. Technicku pomoc poskytli aj vodicovi Skody 120, ktoremu vymenili termostat. V nocnych hodinach zaviezli zakaznikovi pohonne hmoty na Krpacovo.

155.jpg (4763 bytes) Vykyvy teplot sposobili problemy hlavne "srdciarom", co potvrdzuje aj statiska vyjazdov sanitky RZP. Z dvadsiatich styroch bolo az devat k nahlym prihodam srdca a obehu, jeden k dychacej prihode, dva k mozgovej, tri k urazom, pat k inym, jeden k umrtiu este pred prichodom sanitky a trikrat prevazali pacientov do Banskej Bystrice. V stredu 23. maja o 9. hodine zachranari odviezli z trangosskej doliny do breznianskej nemocnice podchladeneho studenta polskej vojenskej akademie, ktory bol vo vaznom stave. Po jeho stabilizovani vo stvrtok 25. maja ho prelozili na urazove oddelenie, evidentne sa citi dobre. Teple pocasie vylakalo do ulic i cyklistov, ktori si nepozornostou na cestach zapricinili neprijemny pad z bicykla.

hs.jpg (5636 bytes) Na hory akoby sa vratila zima. Od nedele 20. maja zacalo snezit a napadlo 25 - 30 cm noveho snehu, fukal silny vietor, bola zima. Toto pocasie sposobilo zachrannu akciu, o ktorej sa blizsie docitate na 1. strane. Ku koncu tyzdna uz ziadne nebezpecenstvo nehrozilo, sneh sa zacal topit, na juznych svahoch rychlejsie, na severnych ostane o nieco dlhsie.

Uzreli svetlo sveta image

Gabriela Spirkova z Cierneho Balogu, Stefania Bartosova z Valkovne, Martin Voznik z Brezna, Veronika Puskova z Cierneho Balogu, Jessica Daubnerova z Dolnej Lehoty, Kristina Lustiakova z Michalovej, Jaroslav Eremias z Pohronskej Polhory, Lukrecia Sojakova z Nemeckej, Katarina Kurajdova z Brezna, Paulina Mihalikova zo Zavadky nad Hronom, Mario Pokos z Telgartu, Denis Kubajda z Polomky, Katarina Kopcanova z Brezna.

Opustili nas_image

Anna Turosikova (77) zo Zavadky nad Hronom, Pavel Tomcik (79) zo Zavadky nad Hronom, Pavol Vrtan (43) z Valkovne, Peter Pitlovic (27) z Valaskej, Peter Anjel (41) z Benusa, Blazena Rudnayova (61) z Brezna, Stefan Sreiner (69) z Brezna, Alexander Fasko (72) z Brezna.

 

Spomienky

 

Zavrela si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas starka draha v nom. V nasich srdciach zijes stale.

Dna 19. maja uplynul rok odvtedy, co nas opustila

Zofia Stancikova z Brezna.

S laskou a uctou spominaju syn Jozef s priatelkou, dcery Janka a Danka s rodinami a pravnucka Saska.

...

Dna 20. maja uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil

Peter Potkany z Cierneho Balogu - Fajtova.

S laskou spominaju manzelka, synovia Stanislav a Jozef s rodinami, dcery Anna a Olga s rodinou.

...

Dna 27. maja uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy otec, stary otec, syn, brat a svagor

Jozef Stulajter.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Deti Bozena a Jozef

...

Spi sladko, otecko nas milovany, smrt ta nam vzala, ked sme ta najviac potrebovali.

Dna 29. maja sme si pripomenuli deviate vyrocie umrtia nasho milovaneho

Jana Malusa z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S laskou spomina manzelka, synovia Milan a Michal, dcera s manzelom a svokra.

...

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.

Dna 2. juna uplynie dvadsat rokov odvtedy, co tragicky zahynul

Ing. Stanislav Marisler.

S uctou a laskou spominaju rodicia, sestry Anka, Gitka, Evka, Janka s rodinami a manzelka s detmi.

...

Mal som vas vsetkych velmi rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som do vecnosti ist. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 2. juna uplynie rok odvtedy, co ma navzdy vo veku patdesiatsedem rokov opustil manzel

Kamil Pinkava.

Spomina smutiaca manzelka.


BARAN

Otazka uspechu buducich dni zavisi od vasich citovych vztahov. Vo vsetkom sa vam bude darit, ale neslubujte nic take, co nemozete splnit. Radsej si najdite vyhovorku.

BYK

Casto myslite na svoje umelecke ambicie, ale neviete sa pevne rozhodnut pre sustavnu tvorbu. Odteraz zacnite pravidelne pracovat aspon hodinu denne.

BLIZENCI

Uz v prvych dnoch sa vyskytnu tazkosti, ale pomoze vam ich zmiernit podpora priatelov. Po vikende sa uz len zasmejete nad problemami, ktore vas trapili.

RAK

Neviete sa dockat vikendu, ked sa pod hviezdami posiatou oblohou budete prechadzat s milovanou osobou. Najzaujimavejsie bude, ze uplne stratite velavravnost.

LEV

Ci sa vam to paci alebo nie, musite sa rozlucit s iluziami o nahodnom stasti. Najblizsie kroky musite robit v znameni tvrdej roboty. A ked stastie pride - tym lepsie.

PANNA

Nie ste si isti, ze sa vam podari realizovat vsetko, co ste si vytycili. Zostante vsak verni svojim snom, je to lepsie, ako trapne improvizovat a zosmiesnit sa.

VAHY

Stastie vas prekvapi vzdy vtedy, ked to najmenej ocakavate. Ale ved prave preto sa nazyva prekvapenim! Caka vas poverenie so znacnym financnym vysledkom.

SKORPION

Idealne podmienky pre pracovny start moze niekto narusit neprijemnou informaciou, ktora sa neskor ukaze ako nepodlozena. Snazte sa zachovat si vyrovnanost.

STRELEC

Nesnazte sa posunut niektore povinnosti na inych, urobte poctivo vsetko, co ste povodne slubili. Mozno by ste niekoho aj oklamali, ale to by vas urcite neuspokojilo.

KOZOROZEC

Naskytne sa moznost, aby ste komusi jednoznacne prejavili charakter svojich citov. Nacerpali ste dostatok dovery, takze lahko prekonate pripadne roztrzky.

VODNAR

Tento tyzden predstavuje pre vas pokoj, vyrovnanost a harmoniu. Boli by ste radi, keby trval dlhsie. Podari sa vam vyriesit haklivu zalezitost.

RYBY

O tomto tyzdni by ste mohli povedat, ze nie je ani ryba, ani rak. V dosledku istych prijemnych chvil sa neviete dobre sustredit na pracu. Zaktivizujte sa!


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT