11. JUL 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

    Niekedy medzi 9. hodinou 18. juna a 8.30 hodinou 1. jula sa neznamy pachatel vlamal do rekreacnej chaty v Krpacove v katastri Hornej Lehoty. Z chaty si odniesol farebny televizor Sony, satelitny prijimac Columbia, radiomagnetofon nezistenej znacky, dve deky a fujaru. Majitelke M. M. z Brezna sposobil kradezou skodu za 21 400 a poskodenim zariadenia za 5000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Kriminalna policia v spolupraci s Obvodnym oddelenim PZ v Brezne zadrzala pachatelov trestneho cinu lupeze. Dopustili sa ho nezamestnany a v minulosti uz trestany pre ublizene na zdravi 18-rocny Jan K. z Predajnej, 21-rocny Martin P., 19-rocny Stefan S., obaja nezamestani z Bravacova a 17-rocny Pavol Z. z Benusa. Tento stvorlistok 1. jula podvecer v Brezne na chodniku napadol B. B. zo Zavadky nad Hronom. Bili ho pastami po tvari, kopali, nasilim mu vyzliekli koselu, v ktorej mal obciansky preukaz, kartu poistenca a 9000 korun. Okrem 10 000-korunovej skody mu sposobili zlomeninu nosa, pomliazdenie hlavy a trzne hlavy, z ktorych sa bude liecit 7-10 dni. Obvineni su stihani na slobode.

...

Od druhej hodiny popoludni 1. jula do pol siedmej vecer 2. jula sa ktosi vlamal do autodielne J. N. v Lopeji, cast Vajskova. Odniesol si z nej 20 metrov dlhy zvaraci kabel, elektricku vrtacku Narex a autoprehravac nezistenej znacky, cim majitelovi autodielne vznikla skoda 4000 korun.

...

Elektricku vyhodnocovaciu skrinku typu Thermifle a dva teplomery PS 123 v meraci tepla typu Schlumberg poskodil neznamy vytrznik od popoludnia 30. juna a do siedmej hodiny rano 3. jula. Firme BYPOS, s.r.o., Brezno vznikla poskodenim zariadenia 20 000-korunova skoda. Preveruje OO PZ Brezno....

Hodinu pred poludnim 3. jula v Bacuchu, cast Makova, pri vykopovych zemnych pracach dosial nezisteny pachatel poskodil dialkovy telekomunikacny kabel. Cez poskodeny obal kabel zatiekol vodou a preto bola od 11. do 18. hodiny prerusena telefonicka prevadzka. Slovenskym telekomunikaciam vznikla skoda priblizne za 6000 korun. Pripad preveruje OO PZ Pohorela.

...

Medzi 1. a 4. julom sa neznamy kmin vlamal do rekreacnej chaty v Bacuchu v doline Velke Zelene. Ukradol tu 2 valandy, 2 paplony, hlavnicu, 2 vesiaky z parozia, 5 diek Larisa, 50 metrov dreveneho obkladu Tatranka. Pre Lesy Slovenskej republiky vznika skoda za 23 000 korun.

...

V OO PZ Podbrezova 5. jula dopoludnia ohlasil L. M. z Valaskej, ze 3. jula asi o 16. hodine mu B. P. vykopol sklenenu vypln na balkonovych dverach. Vosiel do bytu a fyzicky ho napadol, nastastie k zraneniu osob nedoslo. Poskodenim balkonovych dveri vznikla skoda 500 korun.

...

Na statnej ceste I/66 v Podbrezovej sposobil 4. jula popoludni vodic dodavky Nisan S. M. z Dolnej Lehoty dopravnu nehodu. Pri riadeni vozidla nedodrzal bezpecnu vzdialenost od vozidla Opel iduceho pred nim. Ked jeho vodic J. J. z Brezna pre dovody vyvolane cestnou premavkou nahle znizil rychlost, narazil do neho. Na vozidlach je 25 000-korunova skoda, alkohol u vodicov nebol zisteny.

...

Niekedy od 4. do 6. hodiny rano 5. jula sa neznamy pachatel bez pouzitia nasilia dostal do vnutra Nemocnice s poliklinikou v Brezne. Zo steny odtrhol automaticky hlasic poplasneho systemu a poskodil ovladaci panel signalizacnej ustredne. Nemocnici sposobil poskodenim zariadenia skodu za 2750 korun a Slovenskej sporitelni poskodenim poplasneho systemu za 17 750 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 30. juna do 7. jula

.V nedelu 2. jula poziarnici hasili pri kamenolome v Podbrezovej poziar lesneho porastu, ktory vznikol pri vypalovani travy. Na druhy den v Ciernom Balogu v miestnej casti Sitarka vytahovali z rieky mrtveho muza. Okrem toho na Ulici MPCL na Mazornikove otvarali pomocou specialneho naradia zabuchnute dvere bytu. V utorok 4. jula po silnej burke a krupobiti odstranovali spadnute stromy z vozovky na Banisku v Brezne a v Zlatne. V stredu 5. jula im ohlasili poziar lesneho porastu v Predajnej, ktory urbarialisti svojpomocne uhasili. Vo stvrtok v dopoludnajsich hodinach na krizovatke v Podbrezovovej pomahali pri dopravnej nehode, ktora vznikla zrazkou dvoch aut, dve osoby boli lahko zranene.

154.jpg (4764 bytes) Cestni zachranari z Lopeja styrikrat odtahovali vozidla. Z Chvatimechu do Zvolena odtiahli Mitsubischi s poruchou elektriky (zapalovania), z Benusa do Brezna Skodu 120 so zlomenou polosou, z Lopeja do Banskej Bystrice Audi s poruchou rozvodoveho remena a az do Detvy vystartovali, aby odtial do Zvolena odtahli Kiu Sephiu so zadretym motorom. Na cestach pomohli opravit tri vozidla. V Predajnej na Favorite roztrhnute plynove lanko, v Slovenskej Lupci na Skode 105 rozdelovac a v Brezne zalepili a vymenili koleso na Octavii.

155.jpg (4763 bytes) Uplynuly tyzden sanitka RZP vystartovala dovedna 38-krat, z toho k nahlym prihodam srdca a obehu 6-krat, k urazom 4-krat, k inym 7-krat, k umrtiam 3-krat a piatich pacientov previezla do Banskej Bystrice. Vo stvrtok 6. jula vo vecernych hodinach na Razusovej ulici v Brezne zrazilo auto mladeho muza, ktoreho s poraneniami dolnych koncatin previezli do breznianskej nemocnice. V ten isty den o pol siedmej rano sa v Podbrezovej stala dopravna nehoda, pri ktorej sa zranili dve osoby, lekari ich osetrili v urazovej ambulancii v Brezne.

hs.jpg (5636 bytes) Slnecne a prijemne pocasie na horach prilakalo domacich i zahranicnych turistov. Aj ked lanovka zo Srdiecka na Kosodrevinu z technickych pricin zatial nepremava, dovolenkova sezona sa zacala. Prechadzky krasnou prirodou posobia blahodarne na telo i dusu. Nacerpat novych sil a nadychat sa sviezeho vzduchu prisli aj deti zo skoly v prirode.

Uzreli svetlo sveta image

Petra Kovacikova z Brezna, Tomas Muransky z Michalovej, Jana Karvaiova z Valkovne, David Harvan z Brezna, Tomas Komora z Jasenia, Sofia Srokova z Pohronskej Polhory, Paula Pobisova z Brezna, Scarlet Bartosova z Cierneho Balogu, Erik Bartos z Brezna, Tomas Miklosko z Polomky, Eva Bartosova z Cierneho Balogu, Adrian Fizola z Pohronskej Polhory.

Opustili nas_image

Julius Medved (68) z Cierneho Balogu, Jozef Olostiak z Bacucha, Jan Durta (65) z Brezna, Michal Sotak (16) z Brezna, Rudolf Bayer (74) z Brezna.

 

Podakovanie

Dakujeme susedom a vsetkym znamym za prejavy sustrasti a kvetinove dary pri poslednej rozlucke s

Rudolfom Bayerom z Brezna.

Smutiaca rodina

 

Spomienky

 

Zostalo ticho. Je po bolesti.

Dna 5. jula sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia

Marie Medvedovej.

Mama, chyba nam tvoj usmev a radost zo zivota, ktoru si vedela rozdavat uprimne zo srdca.

S laskou spomina manzel Jan, syn Pavol a dcera Katarina s rodinami.

...

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.

Dna 8. jula uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustila mama a stara mama

Anna Bubelinyova z Brezna.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

Dcera a vnucky s rodinami.

...

Uz len kyticu kvetov na hrob ti mozeme dat, s laskou a uctou na teba spominat.

Dna 8. jula uplynul rok od tragickej smrti nasho draheho

Milana Kupca z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S laskou spominaju manzelka, deti, rodicia a surodenci.

...

Spi otecko sladky sen, nech ta hreje cierna zem, nech ti vtaci stale peju, tvoju piesen oblubenu. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na benusskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 8. jula sme si pripomenuli nedozitych sedemdesiat rokov

Dezidera Nemcoka z Bravacova

S laskou spominaju manzelka, dcery s rodinami a synovia.

...

V neznamy svet odisiel si spat, zaplakal kazdy, kto ta mal rad. Dotlklo srdce, co milovalo nas, doznel hlas, ktory uz nepovie: "Mam vas rad." Uz ti nepodame ruku, nepovieme vins, len ticho k hrobu s modlitbou a kvetmi mozeme prist. Prazdny a smutny je nas dom, smutno je bez teba v nom. Ale v srdci navzdy tvoju lasku mame a s nou tie tazke chvile prezivame.

Dna 8. jula sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela, dobreho a laskaveho otca a stareho otca

Gregora Vetraka z Jasenia.

Prichadzajte ku mne modlit sa, nie plakat, ja vas uz budem v nebi cakat.

S vdakou a uctou spominaju manzelka Melania, dcera Alena s manzelom Ferkom, syn Vladimir, milovane vnucatka Matko, Monika a svatka Gitka.


BARAN

Sledujte pozorne vsetko okolo seba. Mate moznost ziskat dolezite informacie, ktore vam ochotne zaplatia. Pripadnu ponuku prijmite bez vahania.

BYK

Mate radost zo svojej zahrady. Po sladkych ceresniach ochutnate sladkokysle visne a vzapati si osladzujete usta jahodami. Spolu s vami sa tesi cela rodina.

BLIZENCI

Vo vasom citovom svete vladne neistota, neviete vsak, co by sa malo stat. Najlepsie urobite, ak svoju pozornost sustredite na zaujmy rodiny.

RAK

Nova znamost otvori pred vami netusene moznosti. Podla hviezd by z nich mohli vyplynut pravidelne financne prijmy. Vasa fantazia zacne horuckovito pracovat.

LEV

Netrpezlivo ste cakali na priaznivejsie fazy. Teraz nastava vo vasom zivote obrat. Vdaka priaznivym kozmickym podmienkam sa upevni vase postavenie v zamestnani.

PANNA

Najradsej by ste odisli, ba odleteli kdesi na neobyvany ostrov. Je vsak iste, ze este pred pristatim by ste sa citili nostalgicky. Zostante radsej pekne doma.

VAHY

Pre niekoho odpocinok je predstavitelny iba v posteli alebo vo foteli. Vy vsak prijemne chvile relaxu stravite na turistickych chodnikoch a potom sa osviezite pri vode.

SKORPION

Vase prejavy uprimneho priatelstva a tolerantnosti neraz odplacaju odmeranostou a nedoverou. Ste az prilis obetavi a uprimni, co niektori kolegovia neznasaju.

STRELEC

Ked budete nadvazovat nove znamosti, v lubostnych dobrodruzstvach dajte prednost rozumu pred romantickymi citmi, ktore nikam nevedu. Sledujte aj zaujem partnera.

KOZOROZEC

Nepoznate zlutovanie s tymi, ktori maju slabsiu akceleraciu ako vy. To vsak nie je dovod, aby ste niekoho ponizovali. Hladajte riesenie pomocou diplomacie.

VODNAR

V situacii, do ktorej ste sa dostali uplne nevinne, by ste mali vediet rozlisit, co je pravdive a co je falzifikat. Osvedci sa vas zmysel pre spravodlivost.

RYBY

Pocas tyzdna dostnete niekolko obraznych vavrinovych vencov za drobne i vacsie uspechy v roznych disciplinach. Najvacsiu radost vsak budete mat z vikendoveho vyletu.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT