Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 8

CISLO

31

1. AUGUST  2000 4,50-Sk

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

NABYTOK

Vyrobna firma LOMI ponuka nabytok za vyrobne ceny:

- celocalunenu manzelsku postel od 8800
- valandu s uloznym priestorom od 2990
- kompletnu spalnu od 15 700
- obyvaciu stenu s. 3,2 m od 12 990

Adresa: Dom textilu, Nam. SNP 20, B. Bystrica, tel.: 088/4152106.
Nakupujte za vyrobne ceny, usetrite az 20% penaznych prostriedkov.

 

h0031i.jpg (18092 bytes) Pri navsteve nemocnice ste iste zaregistrovali culy pracovny ruch na strechach. Ako nas informoval riaditel Nemocnice s poliklinikou v Brezne MUDr. Anton Bucko, prave prebieha kompletna rekonstrukcia celeho arealu. Vyziadala si ju krizova situacia, ked do objektov opakovane zatekala voda, v mnohych miestnostiach bolo sucastou zariadenia vedro, do ktoreho nielen kvapkala, ale az tiekla voda. Pripravne prace oprav zacali v zime, pravdepodobny termin ukoncenia je april buduceho roka. V sucasnosti su zrekonstruovane budovy kuchyne, operacnych sal a dokoncila sa poliklinika. Na opravu cakaju objekty ARO, komplementov, lozkovej casti, patologie a dopravy. Opravy, ktorych hodnota bude asi 31 milionov korun, realizuje breznianska firma Hronstav.

Zbili a okradli cyklistu

Okresny urad vysetrovania Policajneho zboru v Brezne vysetruje lupezne prepadnutie, ktore sa odohralo za bieleho dna. Medzi cerpacou stanicou Benzinol a regulacnou stanicou zemneho plynu v Brezne neznami pachatelia o tristvrte na tri 24. jula prepadli sedemnastrocneho H. T. z Brezna. Ked chlapec tadial prechadzal na horskom bicykli, zastal pri nom cierny Renault Megane, z ktoreho vyskocili styria muzi. Surovo ho kopali do celeho tela a jeden dokonca porezal na hlave a zapasti. Potom mu ukradli bicykel za 11 000 korun a usli na aute. Zranenia H. T. (povrchove rezne rany na hlave a zapasti, trzna rana na bradavke, pomliazdeniny na pravom predkoleni a na bruchu a otras mozgu) si vyziadaju asi tyzdennu praceneschopnost.

Odchadzal spokojny

Chvilu, ked v predajni M-Nabytok v Brezne popoludni 25. jula zastupca veducej F. J. obsluhoval zakaznika, vyuzil zatial neznamy pachatel a pootvorenymi dverami vosiel do kancelarie veducej. Odchadzal spokojny, pretoze v kabelke veducej nasiel 220 000 korun. Majitelovi firmy M-Nabytok so sidlom vo Zvolene vznikla kradezou skoda za 160 000 korun a veducej predajne z Brezna za 60 000 korun. Pripad vysetruje Okresny urad vysetrovania Policajneho zboru v Brezne.

Nasiel ukradnute auto

Na parkovisku vo Vagnari v katastri Brezna 26. jula P. P. z Cierneho Balogu objavil osamotene biele nakladne motorove vozidlo Iveco Eurotech 440 s navesom Pacton. Ked svoj nalez oznamil prislusnikom Obvodneho oddelenia Policajneho zboru v Brezne, ukazalo sa, ze ide o auto, po ktorom bolo rano toho isteho dna vyhlasene patranie. Najdene vozidlo prevzal zamestnanec firmy Trans Expres so sidlom v Rimavskej Sobote.

Oslavy SNP

V malej zasadacke Okresneho uradu v Brezne sa v stredu 26. jula zisli clenovia koordinacnej komisie na pripravu oslav 56. vyrocia SNP v Brezne. Zasadnutie za ucasti primatora Brezna Ing. Vladimira Faska a predsedu okresneho vyboru Slovenskeho zvazu protifasistickych bojovnikov Jana Zemka viedol prednosta okresneho uradu Ing. Jaroslav Demian. Na tomto rokovani sa dohodli, ze spomienkove oslavy 56. vyrocia SNP sa uskutocnia v sobotu 26. augusta popoludni na Namesti gen. M. R. Stefanika v Brezne.
Do programu oslav zaradili slavnostne zasadnutie OV SZPB, koncert Dychovej hudby mesta Brezna, polozenie vencov k pomnikom obeti zavrazdenych fasistami v Krticnej, slavnostny prejav, slavnostny slub pretekarov, start Polmaratonu SNP a kulturny program na mestskom stadione, kde bude i ciel Polmaratonu.
Sucastou spomienkovych oslav bude aj 29. rocnik Stafetoveho behu vdaky, mieru a svornosti Kalinov - Banska Bystrica. Jeho ucastnici pojdu nasim okresom v dnoch 27. - 28. augusta. Ich prichod do sidla okresu je naplanovany na 27. augusta o 18. hodine, kedy sa stretnu s ucastnikmi odboja a sportujucou mladezou mesta i okolia.

Daniel Rakyta

Jedna otazka
veducemu technickeho useku Stredneho odborneho ucilista hutnickeho v Lopeji Lubomirovi Kriskovi:

o Preco je zatvorena plavaren na Mazornikove?

- Zatvorenie plavarne si vyziadali prevadzkove, respektive financne dovody. Prevadzkovanie plavarne je financne vysoko nakladne, najvacsie polozky su za vodu a vykurovanie a nenasiel sa ziadny sponzor, ktory by pomohol. Z prostriedkov Stredneho odborneho ucilista hutnickeho v Lopeji sa vedlajsia hospodarska cinnost financovat nemoze a plavaren si nedokaze vyrobit prostriedky na vlastnu prevadzku, aby bola sebestacna. Z dlhodobeho prieskumu sme zistili, ze jul a august su po financnej stranke najslabsie mesiace v roku, co viedlo k tomu, ze sme sa rozhodli prave cez tieto mesiace plavaren uzavriet. V septembri uvazujeme o jej otvoreni, ak sa najde sponzor. Ak bude financna situacia ako teraz, budeme ho musiet hladat, inak ... V mene ucilista chcem aj touto formou vyzvat podnikatelske subjekty, aby pomohli, poskytli financne dotacie na prevadzku plavarne. Obraciam sa aj na mestsky urad a poslancov, ved ide o sluzby pre obyvatelov mesta. Ziadna z krytych plavarni v okoli nie je schopna zarobit si na seba sama, su dotovane z inych zdrojov (mesto, sponzori).

h0031g.jpg (21743 bytes) V ramci Breznianskeho kulturneho leta sa v posledny julovy piatok na namesti takmer hodinovym programom predstavil Dychovy orchester mesta Brezna. Divakov zaujal sirokym repertoarom zaujimavych skladieb, ktory nacvicil pod dirigentskou taktovkou noveho kapelnika Ing. Ivana Sykoru.
Nacelnik stabu Velitelstva domobrany plukovnik Ing. Marian Girtler z Topolcian a predstavitelia mesta a okresu sa v piatok 28. jula zucastnili na vojenskej prisahe stovky vojakov v breznianskych kasarnach. h0031h.jpg (16407 bytes)

 


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT