1. AUGUST  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Kam za futbalom

II. liga 1. kolo
29. jula o 17.00
Podbrezova - Dubnica

III. liga 1. kolo
5. augusta o 16.30
Dubova - Cadca (Putra - I. Szabo, Kosa - Zavaternik)

IV. liga sk. Juh 1. kolo
6. augusta o 16.30

Brezno - Zvolen (Hives - Kucharsky, Zdechovan - Sihelsky)

V. liga sk.C 1. kolo
6. august o 16.30
Brusno - Podbrezova B-Valaska ( Poliak - Rucka, Droppa - Dusan Hrcka), C. Balog - Dubova B-Predajna (Budinec - Toth, Urbacok - Krahulec)

I. trieda 1. kolo
6.augusta o 16.30
Balaze - Jasenie (o 10.30, Trso - Kosec, Hikker - Cunderlik), Osrblie - Helpa (L. Chriastel - Citara, Daxner - Hric), Myto - Bravacovo (Malcek - Vrbovsky, Fencl - Kotran), S. Lupca - P.C.Balog (Weiss - Sedliak, Debnar - Kosec)

II. trieda sk. A 1.kolo
6. augusta o 16.30
H. Prsany - Nemecka (Piar - Gonda)

III. liga dorast 1. kolo
6. augusta o 14.00
Bytca - Brezno (Nather - Banas, Kubacka - Sevec), N. Bana - Podbrezova (Vojtek - Nosal, Koncek - Milka), Lucenec - Dubova (11.45 Maga - Ambroz, ObFZ LC - Macak).

V.liga dorast sk.C 1. kolo
6. augusta o 14.00
C. Balog - Medzibrod (Toth - Urbacok - Krahulec)

II.liga SZ a MZ sk. Juh 1. kolo
5. augusta o 10.00

Brezno - Hlinik (Medved - Peter Turna), C. Balog - Filakovo (Cunderlik - Ridzon), Podbrezova - Divin (D. Lehota, Pavol Turna -M. Krahulec), B. Bystrica B - Dubova (Ronec - Trso)

IV. liga ziaci sk.C 1. kolo
5. augusta o 10.00
Harmanec - Zavadka (ObFZ BB), B. Stiavnica - Bravacovo (Bollo), S. Lupca - Pohr. Polhora (Kralka)

I.trieda ziaci 1. kolo
6.augusta o 10.00
P.C. Balog - Medzibrod (o 12.00, P.Sitarcik), Polomka - Badin (Benko), Helpa - Radvan (Sico)

Volejbalovy nonstop 2000

Bielohandelske kulturne zdruzenie Bukovinka z Bravacova pozyva priaznivcov sportu na XII. rocnik volejbaloveho maratonu - Nonstop 2000, ktory sa uskutocni v dnoch 4. a 5. augusta v kulturno - sportovom areali v Bravacove. Pre navstevnikov je pripraveny bohaty sportovy i kulturny program, ktoreho vyvrcholenim bude vystupenie folklorneho suboru Priehyba z Helpy.

Pozvanka na vystup

Klub slovenskych turistov V Helpe usporiada v sobotu 5. augusta jubilejny 25. rocnik Vystupu na velky bok (1727 m n.m.) na trase Helpa - Kolesarova - Oravcova - Zadna hola - sedlo pod Velkym bokom - Velky bok - dolina Hlozkova. Okrem pekneho turistickeho zazitku nebude chybat ucastnicka vlajka, ludova hudba, gulas a tombola. Zaciatok podujatia je o 8. hodine na namesti v Helpe. Organizatori pozyvaju vsetkych priaznivocv nizkotatranskej letnej prirody.

Mgr. Jozef Pupis

 Rakusky Innsbruck bol dejiskom
12. majstrovstiev Europy v zavesnom lietani

V dnoch 7. az 23. jula sa slovenski reprezntanti v zavesnom lietani, ktori su kompletne clenovia ZP Sport Podbrezova, zucastnili na Majstrovstvach Europy v zavesnom letani v Rakusku v zlozeni Juraj Sladky, Ferdinand Nizner, Bohumir Kolesar a Jozef Kunik. V atraktivnom prostredi tirolskych Alp sa stretlo 99 pilotov z 21 statov Europy.h0031j.jpg (20701 bytes)
V sutazi druzstiev zvitazilo domace Rakusko pred Francuzskom a Talianskom. Nase druzstvo skoncilo na peknom 11. mieste. Medzi jednotlivcami sa najlepsie umiestnil J. Sladky na 41. mieste pred F. Niznerom (47.), B. Kolesarom (49.) a J. Kunikom (64.).
Pocas majstrovstiev sa nalietalo dovedna 23 486 km v triede 1, co znamena priblizne 300 km na jedneho pilota pocas siestich letovych disciplin. Ostava nam uz len verit, ze finale tohtorocnej serie majstovstiev Slovenska, ktore organizuje od 15. do 20. augusta na terenoch Nizkych Tatier a Slovenskeho rudohoria ZP Sport, a.s., Podbrezova spolu s medzinarodnou sutazou v zavesnom lietani o Pohar Podbrezovej 2000, bude sprevadzat vynikajuce pocasie a sportove stastie pilotov z Podbrezovej.


Text a snimka: Bohumir Kolesar

Vikendove futbalove zrkadlo

II. liga 1. kolo
29. jula
Podbrezova - Dubnica 1:0 (0:0), gol: Pauk (z 11 m), rozhodca: Kopca, 3100 divakov.
Dubnica potvrdila svojou hrou, ze je ligovym muzstvom. Podbrezova taktickou hrou nepustila ligistov do sanci. V 56. minute prenikol do pokutoveho uzemia Bukovec, bol faulovany a Pauk bezpecne jedenastku premenil.

Jan Karas

TJ Tatran H. Lehota usporiadala v sobotu 29. jula 7. rocnik futbaloveho turnaja o Pohar starostu obce a 2. rocnik Memorialu Jaroslava Vanaka. Na turnaji sa zucastnili muzstva: domaci TJ Tatran, TJ Spartak Hronec, TJ P.Polhora a TJ D.Lehota. Turnaj vyhrali domaci hraci nad muzstvom P. Polhory presvedcivym vysledkom 3:1, v ktorom sa ukazali herne a kombinacne v lepsej pohode hostia z P. Polhory (goly: Balco, Potancok, Skladany - Kovac). Dalsie vysledky: H. Lehota - Hronec 2:2, P. Polhora - D. Lehota 0:0, D. Lehota - Hronec 2:1, umiestnenie dalsich muzstiev: 2. D. Lehota, 3. Hronec, 4. P. Polhora. Pocas obednajsej prestavky odohrali stretnutie stari pani - byvali hraci H. Lehoty s vyberom hracov zucastnenych muzstiev s vysledkom 1:1, pretoze sa nedostavili stari pani z Helpy. Organizatori dakuju vsetkym, ktori sa podielali na priprave a uspesnom priebehu turnaja.

Frantisek Sperka

Cez vikend 29. a 30. jula v Predajnej odohrali turnaj o Putovny pohar starostky obce. Vysledky: Brezno - P. C. Balog 3:1, Predajna - Jasenie 2:4, Predajna - P. C. Balog 7:2, finale: Jasenie - Brezno 0:0 na pokutove kopy 5:3. Konecne poradie: 1. Jasenie, 2. Brezno, 3. Predajna, 4. P. C. Balog. Najlepsi strelec turnaja: Daniel Klesken (Predajna, 4 goly), najlepsi hrac: Peter Svoboda (Brezno), najlepsi brankar: Peter Havran (Jasenie), rozhodcovia: Jan Kadlec, Michal Krahulec, Michal Malcek. V ramci vyhlasenia vysledkov domaci oddiel podakoval dvom hracom Jurajovi Demeterovi st. a Juliusovi Durisovi, ktori ukoncili cinnost v Predajnej. Za toto vydarene podujatie treba podakovat vsetkym organizatorom a sponzorom na cele s obecnym uradom v Predajnej.

Ing. Jan Bulla

V nedelu 30. jula sa v Sumiaci uskutocnil 1. rocnik turnaja o Putovny pohar starostky obce. V uvodnom zapase zvitazilo A- muzstvo Sumiaca nad dorastom 6:4, cim si zabezpecilo postup do finale. V dalsom zapase sa stretli hraci Telgartu so starymi panmi a zvitazili 4:0. Suboj o 3. miesto vysiel lepsie dorastencom, ktori si po vitazstve 4:2 nad starymi panmi zabezpecili 3. miesto. Finale medzi Telgartom a Sumiacom sa skoncilo nerozhodne 1:1. Nakoniec boli na pokutove kopy uspesnejsi hraci Telgartu a po vitazstve 6:5 si odniesli putovny pohar. Najlepsim strelcom sa so siestimi golmi stal hrac dorastu Sumiaca Kapusnak. Zapasy sledovalo 250 divakov. Podakovanie patri hlavnemu rozhodcovi Daxnerovi, ktory odpiskal cely turnaj s prehladom.

Jaroslav Fujka

TJ Sokol Bravacovo usporiadala v nedelu 30. jula futbalovy turnaj s medzinarodnou ucastou o Putovny pohar starostu obce. Ucastnikmi tohto podujatia pred peknou divackou kulisou boli muzstva SK Bukovec Plzen, Slovan Helpa, Sk Lucivna, Sokol Bravacovo. Vysledky stretnuti: Bravacovo - Lucivna 1:0, Plzen - Helpa 6:1, Lucivna - Helpa 2:1, Bravacovo - Plzen 1:1. Vitazom turnaja sa stalo muzstvo z Plzne. Domaci obsadili druhu priecku. O dobru uroven sa postarala aj rozhodcovska trojica v zlozeni Rostar, Chriastel, Mojzis.

Miroslav Sperka

Prazdniny v sipkarskej lige

Prazdninove sutaze tento tyzden pokracovali dalsimi kolami a dostali sa tak do svojej polovice. V piatok medzi muzmi kraloval Jano Zifcak, ktory sa svojim prvenstvom posunul v celkovom poradi hned za Pala Urdu. Na druhom mieste skoncil nestarnuci Dusan Dordik a potvrdil, ze este nepatri do stareho zeleza. Body za tretie miesto si do tabulky pripise Peter Michalko. Medzi juniormi to tento tyzden vyzeralo uplne inak a konecne sa presadili favoriti. Finale bolo cisto v rezii Milana Majera s Mirom Muchom, ktory napokon nestacil na dobre hrajuceho Majera a podlahol mu. Na tretom mieste tentokrat skoncil Mato Putnok
. Piatok bol aj druhym v poradi pre stolnych futbalistov, medzi ktorymi sa najviac darilo dvojici Jano Ambros s Petrom Kovacikom a turnaj vyhrali bez zavahania, ked nestratili ani jeden leg. Na druhom mieste sa umiestnila mladucka dvojica Peter Medved a Matej Baca. Treti dost necakane skoncili Peter Pocklan s Janom Gajdosom.
Tento tyzden pokracuje stolno - futbalova liga v piatok uz tretim kolom a dufame, ze prilakame dalsich priaznivcov tohto sportu.

Bude zit futbal v Brezne?

Pod tymto titulkom sme uz dvakrat pisali na strankach Horehronia. Siedmeho jula sa uskutocnilo stretnutie predstavenstva futbaloveho klubu zastupeneho prezidentom Janom Tomkom, vedenim mestskeho sportoveho klubu s predstavitelmi mesta. Rozobrali celkovu situaciu futbaloveho klubu a jeho druzstiev od najmladsich az po seniorov, najma po stranke financneho a materialoveho zabezpecenia. Dohodli sa, ze opat zorganizuju taketo stretnutie rozsirene o zastupcov podnikatelskej sfery a priaznivcov futbalu v Brezne. A tak primator mesta Ing. Vladimir Fasko a prezident FK Jan Tomko pozvali na piatok 28. jula pozvankami v Horehroni i osobnymi pozvankami (120) zastupcov podnikatelskej sfery a priaznivcov futbalu, u ktorych je predpoklad pomoci pri vzostupe futbalu v Brezne, najma mladeznickeho. Ved mladsi a starsi ziaci hraju v druhej najvyssej sutazi na Slovenku, mladsi a starsi dorastenci v III. lige. Nemile vsak bolo prekvapenie, ked na stretnutie prisiel len jeden z pozvanych, takze sa prakticky nic nevyriesilo. Titulok Bude zit futbal v Brezne? je tak stale aktualny a problemy dalej pretrvavaju.


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT