12. SEPTEMBER 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

  Nezelanych navstevnikov mali niekedy od 5. do 9. septembra v rekreacnej chate na Krpacove. Zlodej tu na stene poskodil eurotermostat a z chaty ukradol farebny televizor Funai, radiomagnetofon Sharp a alkoholicke napoje, cim majitelovi D. C. z Banskej Bystrice sposobil skodu za 18 800 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V noci zo 7. na 8. septembra neznamy pachatel spachal kradez vlamanim do budovy byvalej materskej skoly na Malinovskeho ulici v Brezne, ktora je v sucasnosti majetkom hotelovej akademie. Kradezou uhlovej brusky Bosch, malej a velkej vrtacky Narex sposobil firme, ktora tu vykonava rekonstrukcne prace, skodu dovedna za 11 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno

...

Zmiznutie farebneho televizora Funai za 13 000 korun z obyvacej miestnosti svojho bytu vecer 3. septembra oznamil 39-rocny P. J. z Brezna. Policajti zistili, ze kradez maju na svedomi K. L. a S. Z., ktori vosli do odomknuteho bytu v case, ked jeho majitel spal a televizor potom odniesli do bytu S. Z. Presetruje OO PZ Brezno.

...

Niekedy od 2. do 4. septembra ktosi sarapatil v garazi v Ciernom Balogu. Zo zaparkovaneho nakladneho motoroveho vozidla Avia 31 tu odmontoval a ukradol kompletnu rozvodovku, cim Horehronskemu spotrebnemu druzstvu Brezno sposobil skodu dovedna za 35 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

Od jednej popoludni 2. septembra do siedmej rano 4. septembra sa neznamy pachatel vlamal do predajne maso - udeniny na namesti v Brezne. Odniesol si prazdnu pokladnicku, cim Horehronskemu spotrebnemu druzstvu vznikla skoda za 5000 korun, okrem toho M. J. z Benusa obral o 2000 korun a H. S. z Pohronskej Polhory o CD prehravac Aiva za 5000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pravdepodobne pocas prveho septembroveho vikendu vykradli chatu M. K. z Brezna, ktora sa nachadza v rekreacnej oblasti Krpacovo v katastri Hornej Lehoty. V lupe za 9300 korun sa nachadzal elektricky radiator, slnecnik s podstavcom, paplon, styri deky, baterka, ovcia koza a orezavac skla. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Do skladu nocneho baru hotela Junior v Krpacove sa ktosi vlamal od predpoludnia 5. septembra do nasledujuceho rana. Zlodej sa obohatil o rozne druhy alkoholickych napojov v hodnote 106 800 korun a o rozne druhy cigariet za 12 300 korun. Majitelovi E. M. z Liptovskeho Mikulasa vznikla skoda dovedna za 119 100 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Neprijemne prekvapenie cakalo rano 6. septembra B. D. z Brezna po prichode do chaty v Krpacove. Chybali z nej dva spacie vaky, stan Solava, zimna bunda, panske topanky, fotoaparat Olympus Camera, radiobudik, dve lovecke dyky a rozne druhy alkoholickych napojov a konzerv vsetko dovedna bezmala za 26 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova. 

Co sa udialo v tyzdni od 1. do 8. septembra

.V piatok 1. septembra sa v Podbrezovej stala dopravna nehoda. Islo o havariu dvoch motorovych vozidiel, poziarnici na odstranenie ropnych produktov z cesty pouzili Vapex. V ten isty den uhasili poziar rodinneho domu v Hronci, v ktorom horela chodba a pivnica. V sobotu 2. septembra ostala na ceste v Michalovej prevratena S 100, v ktorej bola zranena osoba. V nedelu 3. septembra vo vecernych hodinach im nahlasili poziar v chatovej oblasti Bystra. Po prichode citili dym, no poziar nenasli. Na druhy den v spolupraci s Dobrovolnym poziarnym zborom v Nemeckej 1C prudom zlikvidovali poziar ubytovne pre rekreacie v Hradisku. V utorok 5. septembra o osmej hodine vecer im niekto nahlasil poziar v Lopeji. Po prichode ziadny horiaci objekt nenasli a po prekontrolovani trasy sa vratili. Vyjazd do Sumiaca absolvovali vo stvrtok 7. septembra. Horiaci olej z transformatora po suhlase elektrarni a vypnuti elektrickeho prudu uhasili jednoduchymi hasiacimi prostriedkami, vznikla skoda asi za 140 000 korun. V ten isty den v Certovici pomohli vozidlu poziarnej jednotky, ktore sa vracalo z opravy a malo upchate filtre.

 

154.jpg (4764 bytes) Zachranari NAMK v tomto tyzdni odtahovali tri vozidla. Po dopravnych nehodach do Banskej Bystrice Feliciu z Krpacova a Daewoo Espero z Bystrej, do Lopeja Skodu 120 s poskodenou prevodovkou. Technicku pomoc poskytli styrikrat. V Lopeji opravili Skodu 120 a rozvodovy remen v Mazde, v Gasparove alternator vo Felicii, v Podbrezovej hlavny brzdovy valec v Avii.

 

155.jpg (4763 bytes) Tento tyzden bol celkom pokojny. Svedci o tom aj statistika vyjazdov RZP. Pocas volnych dni 1. a 2. septembra sa stali dve dopravne nehody, pri ktorych nedoslo k ziadnym vaznejsim zraneniam. Zachranari absolvovali dovedna 28 vyjazdov, z toho k nahlym prihodam srdca a obehu vystartovali osemkrat, k mozgovym prihodam patkrat, k brusnym dvakrat, raz k prihode dychacieho systemu, trikrat k urazom, sedemkrat k inym a dvoch pacientov previezli do Banskej Bystrice.

 

Uzreli svetlo sveta image

Jakub Puska z Valaskej, Tomas Treger zo Zavadky, Vladimir Majer z Brezna, Simona Stubnova z Nemeckej, Andrea Snopkova z Brezna, Maros Bosela zo Zavadky, Stefan a Adam Szöke z Brezna, Stanislav Sidla z Cierneho Balogu, Jozef Bokos z Polomky, Jana Matuchova z Brezna, Miriam Racakova z Brezna, Lenka Molnarova z Valaskej, Simon Stulrajter zo Sihly, Peter Harvan z Telgartu, Alexandra Sperkova z Cierneho Balogu, Sara Pavlovska z Lopeja, Lukas Banko z Hronca.

Blahozelania
Zavcas rana na svitani pocula som hlas v spani, anjeli pekne spievali a tebe moj manzel

Julko Prepletany k sedemdesiatym narodeninam vinsovali.

Aj ja sa k nim pripajam, stastie, zdravie ti zelam, nech ta bozske srdce Jezisovo ochranuje vo dne v noci a nech ti je dobry Pan Boh na pomoci.

Zo srdca zela manzelka Terka.

...

Patnasty september je den, kedy sa nasa draha manzelka, mamicka a stara mama

Julia Noskova z Brezna

doziva sedemdesiatich rokov.

Roky preleteli ponad tvoju hlavu, roky poorali tvoju tvar, rokmi merala si cestu zivota a nadeje a stastie neraz preslo v zmar. Nech tvoj zivot je plny kras, stastie, zdravie a spokojnost nech ta nadalej sprevadza a ochranuje Panna Maria, tovja patronka.

To ti zo srdca praju manzel, dcera Maria s manzelom, synovia Jan a Igor s manzelkami a vnucata Janko, Igorko a Zuzka, ktora ti za vsetkych posiela sladku pusu.

Spomienky

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Deviateho septembra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila manzelka, matka

Mariana Blazekovaz Cierneho Balogu.

Kto ste ju pozanli, venujte jej tichu spomienku.

Smutiaca rodina.

Jedenasteho septembra uz uplynulo desat rokov odvtedy, co nas po tragickej nehode navzdy opustila vo veku 29 rokov nasa dcera

Evka Frankova, rodena Cordasovaz Valaskej.

S bolom a laskou v srdci spominaju rodicia, manzel, deti Marek a Lucka a brat s rodinou.

Kto ste ju poznali, venujte jej prosim tichu spomienku.

...

Casto prichadzame k tvojmu hrobu, spominame na lasku tvoju, postojime a kyticku kvetov ti vzdy na hrob polozime. Mala si nas rada a chcela si este zit, ale prisla ta chvila, ked musela si nas opustit

Dna 13. septembra si pripomenieme prve smutne vyrocie umrtia

Pauliny Sitarcikovejz Cierneho Balogu - Dobroce.

S uctou a laskou na teba draha mamicka spomina dcera Anna, vnucky Kristinka, Ivanka a sestra Maria.

...

Uz len kyticu kvetov na hrob ti mozeme dat, s laskou a uctou na teba spominat. V srdciach svojich najblizsich zijes nadalej

Dna 16. septembra uplynu tri roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana manzelka, dcera, nevesta, sestra a svagrina

Valeria Poliakova, rodena Baliakovaz Bravacova.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Tak s nami tuzil zit a svoje sestdesiate narodeniny s rodinou a s priatelmi oslavit. Jeho ubolene srdce, ktore marne cakalo vcasnu lekarsku starostlivost, uz nevladalo dalej bit.

Dna 17. septembra si pripomenieme nedozitych sestdesiat rokov nasho draheho otca a stareho otca

Ludovita Detvaja z Valkovne.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S laskou spominaju manzelka, dcery s rodinami, priatelia a ostatna rodina.

Horska sluzba

Na horach je idealny cas na tury, pretoze je ustalene, pekne, a slnecne pocasie. Turisti obdivuju krasnu prirodu najma cez vikend, "cucoriedkari" aj cez tyzden. Clenovia Horskej sluzby menia poskodene putace turistickych chodnikov za nove.

Opustili nas_image

Jan Bosela (55) z Helpy, Jan Dolinsky (68) z Filipova, Ludovit Puska (74) z Prednych Halan, Sona Rappensbergerova rodena Kamenska (39) z Podbrezovej, Emilia Streckova (76) z Jasenia, Ladislav Fasko (72) z Gasparova, Jan Zak (89) z Brezna, Milan Hruska (69) z Valaskej, Jozef Ferko (63) z Valaskej, Stefan Belko (82) z Brezna, Frantisek Lach (41) z Bujakova, Pavla Valachova (9) z Podbrezovej, Anna Prepletana (83) z Brezna, Gabriela Gemzicka (74) z Brezna, Stefan Dekret (69) z Brezna, Vojtech Giertl (60) z Cierneho Balogu.


BARAN

Vase zivotne tempo vysoko prekracuje normu. Potrebujete oddych a relax. Vikendove dni stravite so svojou rodinou. Podari sa vam vyriesit financne problemy.

BYK

Svoje povinnosti by ste mali urobit co najrychlejsie, aby ste mohli vacsinu casu stravit vo dvojici s milovanou osobou. Ak pocasie dovoli, stravte den v prirode.

BLIZENCI

Cim viac budete uvazovat o svojom novom povereni, tym viac sa ponorite do mlaky neistoty. Tato uloha vyzaduje, aby ste konali. Uvazujte o svojich najblizsich cinoch.

RAK

Netvarte sa prilis prekvapene, ak sa vo vasich dverach rano objavia necakani hostia. Budu to mili ludia, ktori vam prinesu moznost zaspominat si na mlade casy.

LEV

Mozete mat krasne predstavy o vylete, ale najprv musite urobit surne domace prace. Vodovodne kohutiky vam kvapkaju, odtok vody mate zapchaty. Aj to relax.

PANNA

Aj ked ste dosiahli nevsedne uspechy, korunovane s odmenou, svoju profesiu nemozete odstavit na slepu kolaj. Aspon par hodin obetujte svojim kolegom.

VAHY

Zaciatok tyzdna si nepokazte s vycitkami za nedotiahnute pracovne i vztahove zalezitosti. Berte vsetko tak, ako je, robte ulohy tak, ako ich zivot zadava.

SKORPION

Niekto na vas mysli viac, nez vy na neho. Ak sa trochu zamyslite, lahko zistite, o koho ide. Vase skontaktovanie sa by mohlo byt obojstranne uzitocne.

STRELEC

Ak dostanete chut podlahnut sklonu k marnotratnosti, tak si rychlo hladajte niekoho, kto vam to dokaze vyhovorit. Skor sa venujte dusevnej praci a otazkam rodiny.

KOZOROZEC

Nepoddavajte sa zlej nalade. Berte to tak, ako ked na nebi prebehne mracik. Potom sa vycasi a Slnko opat rozdava optimizmus.

VODNAR

Ak chcete mat svojich najmilsich i blizkych pri sebe, musite vyvinut mimoriadne usilie i diplomaticku pracu. Najvacsim magnetom bude vasa kulinarska specialita.

RYBY

Velmi lahko sa dostanete do rozporov s okolim. Konflikty vyvolava vasa netrpezlivost a prehnany zmysel pre spravodlivost. V pripade hadky radsej taktne ustupte.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT