12. SEPTEMBER  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vikendove futbalove zrkadlo

II. liga
8. kolo 9. septembra
Podbrezova - Senica 1:1 (1:0), goly domacich: v 15. minute Bukosec, rozhodca: Kacenga, 3100 divakov.
Spravodliva remiza. Hostia sa v Podbrezovej predstavili ako velmi dobry kolektiv.

Jozef Karas

B. Bystrica - Prievidza 0:1, Novaky - Slovensky Grob 2:0, Rimavska Sobota - Martin 1:2, Dubnica - Cana 2:0, Topolcany - Nitra 1:2, Bardejov - Senec 0:3, Devin - Licartovce 2:0, Humenne - D. Streda 1:0.

III. liga
6. kolo 10. septembra
K. Lieskove - Dubova 1:1 (0:0), gol hosti: Kamensky, rozhodca: Nather, 400 divakov.
Hostia az na prvych patnast minut posobili futbalovejsim dojmom aj napriek tomu, ze od 64. minuty hrali oslabeni o vyluceneho Kubinca. V 68. minute sa ujali vedenia a dobrou obrannou hrou si vedenie udrzali az do 88. minuty, ked rozhodca nariadil velmi prisny pokutovy kop a domaci vyrovnali. Minutu pred koncom stretnutia mohli hostia strhnut vitazstvo na svoju stranu, no pekna strela Kuceru z tresneho kopu skoncila na lavej zrdi domacej brany.

Jan Chamko

Selce - Lucenec 2:1, Ziar nad Hronom - Rakytovce 4:0, Istebne - L. Mikulas 1:2, Bytca - K. N. Mesto 1:2, Kremnicka - Cadca 2:0, T. Teplice - Zilina B 3:1, Namestovo Tornala 0:1.

IV. liga sk. Juh
6. kolo 10. septembra
Brezno - V.Krtis 2:2 (1:2), goly domacich: Ocel a Krsacok, rozhodca: Patrinec, 120 divakov.
Uvod zapasu patril hostom, ktori udavali tempo zapasu, ale vaznejsie neohrozili domacu branu. Domaci sa vcas spamatali a obraz hry sa zmenil. V 13. minute Kupcovou strelou do "vinkla", v 14. minute Hanzloviocovou a v 21. minute Kupcovu Holub so stastim povyrazal na roh. V 26. minute dostal peknu prihravku od Valacha Krsacok, ale ju nezuzitkoval. V 32. minute Tokar idealne uvolnil Krsacoka a ten z blizka vypalil priamo do brankara. V 34. minute v sestsnastke domaca obrana tiesnila Zingora a rozhodca nariadil pokutovy kop, ktory bezpecne premenil Holub na 0:1. Po tomto gole domaci ostali otraseni, ked podobne "prehresky" ani pred 34. minutou ani po nej rozhodca netrestal. Tento ich otras sikovne vyuzil Horn a po nedorozumeni v obrane zvysil v 36. minute na 0:2. V 40. minute kopal trestny kop asi z tridsiatich metrov Ocel a jeho prudka strela pomedzi hracov skoncila v sieti prekvapeneho Holuba a bolo 1:2. V 42. minute Caban vypalil do brankara a v 45. minute Budovec strelil do zrde. V 45. minute Cabanova krizna strela isla tesne vedla. V 56. minute Kupcovu strelu Holub s namahou vyrazil, ale nemal ju kto usmernit do siete. V 65. minute Budovcov center Krsacok hlavou poslal do siete na 2:2. V 66. minute sa Szabo dostal do vyhodnej sance, ale Gemzicky vcas zasiahol. V 75. minute v sestnastke hosti zahral obranca rukou, ktoru mal od tela rozpazenu, z tribuny sa ozvalo zborove "ruka", ale rozhodca ju nevidel. V 77. minute sa opat dostal do sance Szabo, ktoru Gemzicky zlikvidoval. Zaver zapasu sa dohraval v dost nervoznom prostredi nielen na travniku, ale aj v hladisku. Ak mali domaci v predchadzajucich zapasoch futbalove stastie, to sa od nich v tomto zapase odklonilo. Hostia so stastim vydolovali bod. Domaci si za vykon a bojovnost zasluzili vyhru.

Tibor Gilla

Zvolen - Ziar nad Hronom B- L. Vieska 2:3, Hrinova - D. Strehova 1:3, N. Bana - Dukla B. Bystrica B 1:0, Tomasovce - Hlinik nad Hronom 5:0, Tisovec - Kalinovo 6:1, Hrochot - Kremnica 1:1.

V. liga sk. C
6. kolo10. septembra
C. Balog - Detva 2:0 (1:0), goly: Figlus, Kliment, rozhodca: Ocovay, 350 divakov.
V prvom polcase divaci vela futbalu nevideli. Prva polhodina bola futbalovo nemasna - neslana mnozstvom nepresnych prihravok, po ktorych viazla kombinacia a hlavne domaci Tatran sa nevedel dostat do hry. V 28. minute po faule na prenikajuceho Mareka Melichera sa Tatran golom Figlusa z penalty ujal vedenia a niekolkymi peknymi futbalovymi akciami "pripomenul" divakom, ze su na futbale. V druhom polcase sa hra zrychlila a aj ked sa nehral oku lahodiaci futbal, rusnych momentov na ihrisku bolo dost. Je na skodu, ze sa o ne velkou mierou pricinil aj hlavny rozhodca, ktory vytahoval karty ako na mariasi a niektorymi svojimi verdikatami hre viac uskodil ako pomohol. Dvadsat minut pred koncom sa dostal Kliment pred brankara hosti, kde ho obrana Detvy nedovolene zastavila, no pistalka rozhodcu zostala nema. O par minut na to sa Kliment znova dostal do sance, no nepremenil ju. Nakoniec si to vynahradil po najkrajsej akcii domaceho muzstva a poistil vysledok.

Dusan Potkany

Predajna - Radvan 2:3 (0:1), goly domacich: Dunajsky 2, rozhodca: Sedlacek, 150 divakov.
Stretnutie malo vyrovnany priebeh. Hostia viedli dvojgolovym rozdielom, ked vyuzili chyby domacich v 45. a v 60. minute a golovo sa presadili. Domaci sa nevzdavali a dvoma golmi v 62. a v 80. minute vyrovnal najlepsi hrac Predajnej Dunajsky. Ked sa zdalo, ze stretnutie dkonci spravodlivou remizou, domaci v 88. minute dostali po dalsej chybe treti gol, ked nechali pri rohovom kope Radvane volneho superovho hraca a ten prudkou kriznou strelou skoroval. Domaci tak prehrali, ked dostali pomerne lacne goly, ktorym sa pri vacsej pozornosti a koncentracii dalo zabranit. Odklonilo sa od nich aj stastie, ked inkasovali v zavere oboch polcasov. Je to skoda, lebo aj napriek tomu, ze nastupili v oslabenej zostave, dalo sa v tomto stretnuti bodovat.

Ing. Jan Bulla

Valaska - Priechod 2:0 (1:0), goly: Skantar, Cibula, rozhodca: J. Buchinec, 250 divakov.
Hostia od zaciatku zapasu hrali s domacimi vyrovnanu partiu. Do vedenia sa domace muzstvo dostalo v 15. minute po trestnom kope Skantara, ktory z dvadsiatich metrov kriznou tvrdou strelou vymietol lavy dolny roh brany hosti. V 17. minute mali velku prilezitost vyrovnat hostia, ale z rohu patky domaceho brankara Gardosika neprekonali. Na domacej strane dobre prilezitosti nezuzitkovali J. Gajdosik, Pancik, Pisoja. Druhy plcas tak isto priniesol rusny futbal plny osobnych nekompromisnych subojov a golovych prilezitosti o nieco viac domaceho muzstva, najma z kopaciek Svantnera, Pancika a Patrasa. V zavere zapasu v 85. minute domaci B. Janko nepremenil pokutovy kop, ale v 90. minute po trestnom kope domacich Cibula hlavickou do praveho horneho rohu brany hosti upravil stav stretnutia na 2:0 pre domacich.

Juraj Cibula

D. Niva - D. Hamre 1:0, Kraliky - Sasova 4:0, Brusno - Poniky 2:1, Zarnovica - Lovcica 1:0.

I. trieda
6. kolo 10. septembra
Jasenie - Bravacovo 3:1 (0:0), goly: Jan Weisenbacher 2, Kochan - Stanislav Gasperan, ZK: Sekac, Petras, 0, rozhodca: Zeman, 100 divakov.
V zapase, ktory svojou urovnou urcite nenadchol pritomnych divakov, sa domaci hraci presadeili strelecky az v druhom polcase, ked v rozpati dvadsiatichpiatich minut rozhodli o svojom vitazstve. Hostia korigovali vysledok v zavere zapasu po nedorozumeni v obrane domacich.

Milan Strecok

Rakytovce - P. C. Balog 4:5 (2:4), goly hosti: Meskan 3, Kovalcik, Tazky, rozhodca: Mecele, 30 divakov.
Nerovny teren, teplo a bohata uroda golov videla slaba navsteva. Uvod zapasu vysiel hostom, ked uz v 20. minute vyhravali 3:0 a zdalo sa byt o vysledku rozhodnute. Domacim sa vsak podarilo znizit na rozdiel golov, no hosti v zavere polcasu upokojil peknym golom Meskan. V druhom polcase domaci utocili, snazili sa o zvrat, ale hostia rozumnou hrou uz vitazstvo nepustili.

Ivan Belko

Helpa - Salkova 1:0 (1:0), gol domacich: Skladany, rozhodca: Vrbovsky, 120 divakov.
Domaci v tomto stretnuti predviedli vykon, za ktory im divaci tlieskali pocas celeho stretnutia. Hrali s prevahou, vytvorili si niekolko cistych golovych sanci, ale v prvom polcase premenili iba jednu, ked golovu prihravku pripravil najlepsi hrac v poli Peter Babela. V druhom polcase domaci opat pokracobvali vo vybornom vykone, hostia zvysia doraz a golove sance za striedaju na oboch stranach. Domaci nepremenili z protiutokov niekolko samostatnych najazdov, vynikajuci domaci brankar Kanos krasne pochytal vsetko a "nestastnym hostom" tym neumoznil vyrovnat. Prve vitazstvo domacich je plne zasluzene.

Jozef Klima

Osrblie - Myto 1:4 (0:1), goly: Leitner, Smola 2, Botos, Vrtal, rozhodca: Mecele, 80 divakov.
Domaci nastupili v nekompletnej zostave, chybalo im viac standardnych hracov. V duhom polcase rozhodca vylucil domaceho hraca, co malo vplyv na konecny vysledok.

Emil Trnik

Podkonice - Jakub 1:1, Balaze - Sl. Lupca 3:2, Podkonice - Badin 0:1.

II. trieda sk. A
6. kolo 10. septembra
P. Polhora - Hronec 4:2 (2:2), goly: Lubo Krupa, Goceliak, Maros Krupa, Lehotsky - Svantner, Malcek, rozhodca: Singer, 90 divakov.
V 1. minute sa domaci ujali vedenia, ale uz o minutu bolo vyrovnane. V 18. minute isli znovu do vedenia domaci. Hostia vyrovnali v 27. minute. Bodku za dobrym zapasom, v ktorom mali domaci miernu prevahu dal v zavere zapasu Lehotsky peknym golom z tresneho kopu. Pochvalu si zasluzia aj obaja brankary Muller a Pateras.

M. Schusser

Nemecka - Strelniky 0:1 (0:1), rozhodca: Polankovic, 80 divakov.
Nemecka okusila v jesennej casti sutaze prvu prehru, co je ale na tom smutne, ze sa to stalo na domacom ihrisku. Hostia sa ujali vedenia tesne pred skoncenim prveho polcasu a ako sa ukazalo, tento gol rozhodol o zisku troch bodov. Sance boli na obidvoch stranach, lenze Nemecka nevyuzila ani jednu.

Vladimir Pejko

II. trieda sk. B
4. kolo 10. septembra
H. Lehota - Michalova 2:2 (2:2), goly: P. Demian, Zifcak (z pokutoveho kopu) - Zajak, Kupec, rozhodca: V. Chladek, 70 divakov.
Steretnutie bolo obojstranne korektne, rozhodca Chladek s postrannym ho viedol dorazne a objektivne. V prvom polcase hra patrila domacim, ale golove sance nepremienali. Hostia naopak z minima po slabom vykone domaceho brankara vytazili remizu. Druhy polcas bol na obidvoch stranach rovnaky, ale golovo sa nepresadilo ani jedno muzstvo. Z domacich si pochvalu zasluzi Ivan Demian za obetavost a vybornu hernu stranku.

Frantisek Sperka

Polomka - D. Lehota 0:3 (0:0), goly hosti: Zahradnicek 2, Babic, ZKO - Zvarik, rozhodca: Kadlec, 110 divakov.
V prvom polcase sa hra odvijala medzi sestnastkami a ani jedno muzstvo si nevypracovalo golovu prilezitost. Druhy polcas vysiel lepsie hostom, ked v 47. minute viedli 1:0. Domaci od tohto okamihu otvorili hru a vsadili vsetko na utok. Vypracovali si niekolko golovych prilezitosti na otocenie skore, ktore vsak ostali nepremenene. Boli to hostia, ktori do otvorenej obrany domacich prenikli a specatili vysledok, ktory je kruty pre domacich. Dobry vykon podal rozhodca.

Roman Kohut

Sumiac - Pohorela 1:0 (0:0), gol: Melo, ZK: 0 - L. Lihan, B. Tlucak, CK: 0 - Garec, rozhodca: J. Sitarcik, 150 divakov.
V dalsom kole sa domaci stretli v derby zapase s muzstvom Pohorelej. Po poslednej vysokej prehre chceli hraci Sumiaca divakom dokazat, ze futbal hrat vedia. Zacali to naplnat od uvodnych minut, lenze golovo sa presadit nedokazali. V druhom polcase sa opat predbiehali v zahadzovani golovych prilezitosti, ale jedna im predsa len vysla, ked Melo "z voeja" po centri Durca trafil k lavej zrdi. Hostia zo zriedkavych protiutokov nic nevyprodukovali a domaci si tak zasluzene pripisali prve vitazstvo, o ktore sa pricinilo cele muzstvo kolektivnym a bojovnym vykonom.

Jaroslav Fujka

Benus - Zavadka 5:2 (3:0), goly: Peter Kan, Francisci, Kolocaj, Sabaka 2, - Michalisko, Michalko, rozhodca: Drazdik, 120 divakov.
V slusne hranom zapase si vitazstvo domaci zasluzili a rozhodli o nom uz v prvom polcase. V druhom polcase sa hostom vdaka odbremu pohybu a dorazu podarilo vysledok skorigovat.

...

Ziaci zo Zavadky nad Hronom odohrali zapas v Pohronskej Polhore s vysledkom 3:0 (1:0). Goly strelili Sekerka, Pokos, Jan Nosko.

Telgart - Sihla 3:3 (2:2), goly: Marek Cernak 3, Nomilner P. 2, Uradnik, CK: Demcik - 0, rozhodca: Chriastel, 40 divakov.
Po uvodnom otukavani sa prisiel pre domacich sok. V priebehu niekolkych minut ponukol domaci brankar hrubymi chybami hostom dvojgolove vedenie. Hraci Telgartu sa vsak nevzdali a najmladsi z nich ich krasnymi golmi vratil do zapasu. V uvode druheho polcasu opat Marek Cernak krasnou strelou z priameho kopu dovrsil svoj skvely hetrik. Potom, to uz hrali domaci bez zbytocneho Demcika, Zunter opeciatkoval brvno, hostia ziskali odrazenu loptu a z protiutoku vyrovnali. Do konca stretnutia sa uz skore nemenilo aj ked Sihla proti desiatim vycitila sance na vitazstvo a na druhej strane domaci neskorovali z rychlych protiutokov.

Ivan Citterberg


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT