10. OKTOBER 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

   V noci z 5. na 6. oktobra doteraz neznamy pachatel v Brezne na Cachove ukradol 400-kilogramoveho byka, ktory tu bol uviazany na luke v blizkosti rodinneho domu. Zviera odviedol asi 500 metrov dalej, kde ho zabil a rozobral. Kradezou vznikla majitelovi R. J. 20 000-korunova skoda.

...

Rozne druhy cigariet v hodnote 2000 korun si odniesol zlodej z novinoveho stanku v Myte pod Dumbierom. Kradez so skodou dovedna za 6000 korun pre firmu TOPPRES D. A. B. Bystrica sa stala niekedy od 5. do 8. oktobra.

...

Dvaja 13-rocni mladenci, T. R. a G. M. z Brezna, sa cez vikend na prelome septembra a oktobra vydali na lup do objektu Zakladnej skoly na Ulici 9. maja na Mazornikove. Zapacil sa im radiomagnetofon Philips, stavebica Cheva a stolova futbalova hra, ktore si odniesli so sebou, cim odboru skolstva okresneho uradu sposobili skodu za 10 000 korun. Dlho sa vsak netesili, pretoze ich vypatrali policajti. Eviduje OO PZ Brezno.

...

V skolkarskom stredisku v katastri Benusa sarapatil ktosi niekedy od 29. septembra do 1. oktobra. Ukradol pocitacovu zostavu Easter, stereoradio Sony, tranzistorove radio, pisaci stroj, registracnu pokladnicu ECR 82, rychlovarnu kanvicu a peciatku strediska. Lesom SR, s. p., Lesna sprava Benus vznikla kradezou skoda za 60 000 korun a poskodenim zariadenia za tisic korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Od pol druhej popoludni 1. oktobra do rovnakeho casu nasledujuceho dna z parkoviska na Ulici MPCL v Brezne neznamy pachatel ukradol zelenu Skodu 120 LS ev. c. BR-944AD (rok vyroby 1980) a s autom odisiel na nezname miesto. Skodu sposobenu majitelovi D. H. z Brezna vycislili na 48 700 korun. Vo vozidle bol vodicsky preukaz na meno majitela a osvedcenie o technickom stave. Po aute a po pachatelovi kradeze vyhlasili celostatne patranie. Eviduje OO PZ Brezno.

Nemile prekvapenie zazili desat minut pred siedmou rano 2. oktobra po prichode do Zakladnej skoly na Ulici M. Benku v Brezne. Zistili totiz, ze ich navstivil zlodej a ten si odniesol radiomagnetofon Sony, dve krabicky cigariet a dvesto korun v hotovosti. Potom kamenom rozbil sklenene vyplne na dvoch oknach, cim nechal za sebou skodu bezmala za 5000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Cez vikend od 29. septembra do 2. oktobra vykradli aj Osobitnu skolu na Zahradnej ulici v Brezne, odkial chyba rozne naradie, plynove masky, zvaracia pistol Tafix, dva reproduktory k radiu Proxima, kalkulacka Citize a sedem mliecnych cokolad Figaro. Skoda predstavuje dovedna 14 500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Popoludni 4. oktobra I. G. z Brezna oznamil, ze v doline Kunstova, ktora sa nachadza v katastri Jarabej, nasiel pri ceste odstavenu zeleno-bielu Skodu Pick Up. Ukazalo sa, ze auto v noci z 28. na 29. septembra ukradli na Nabrezi M. R. Stefanika v Ruzomberku. Majitelka si vozidlo prevzala na mieste nalezu. Eviduje OO PZ Brezno.

...

Na ceste I/66 v Podbrezovej sa 4. oktobra o siestej rano stala dopravna nehoda. Vodic D. I. z Podbrezovej pri jazde v smere Brezno - Podbrezova narazil do zadnej casti pred nim iduceho vozidla, ktore riadil K. M. z Liptovskeho Hradku. Pri nehode neuradoval alkohol a nevyziadala si ani zranenie osob. Eviduje a objasnuje SDN ODI Brezno.

...

O stvrtej rano 5. oktobra vycinal cerveny kohut v Zavadke nad Hronom v byte na stvrtom poschodi. Ohen lokalizovali pohorelski a breznianski poziarnici. Poziar, ktory sa obisiel bez zraneni, sposobil majitelovi bytu S. J. skodu asi za 200 000 korun. Pricinou nestastia bol podla vyjadrenia vysetrovatela odboru Poziarnej ochrany z Brezna skrat radia na chladnicke v kuchyni. Preveruje OO PZ Pohorela.

Co sa udialo v tyzdni od 29. septembra do 6. oktobra

.V piatok 29. septembra poskytli predlekarsku pomoc zrazenemu chodcovi v Lopeji. Pri cisticke vo Valaskej regulovali premavku a vycistili vozovku po dopravnej nehode, pri ktorej sa zrazili Volkswagen Passat a Tatra 148. V ten isty den otvarali pomocou lezeckej techniky dvere bytu na Svermovej ulici v Brezne. V nedelu 1. oktobra v Polomke ostal po havarii prevrateny na boku Ford Siera. Dve lahsie zranene osoby sanitka RZP odviezla do nemocnice. Na druhy den odtiahli pomocou lana poskodene vozidlo po dopravnej nehode na Ceste osloboditelov. V stredu 4. oktobra uhasili pomocou C prudu horiacu garaz v Pohronskej Polhore. Vo stvrtok 5. oktobra poziarne jednotky z Pohorelej a z Brezna likvidovali pomocou C prudu poziar bytu v Zavadke nad Hronom. Pri hasebnych pracach pomahal aj tamojsi dobrovolny poziarny zbor.

154.jpg (4764 bytes) Pracovnici NAMK v tomto tyzdni odtahovali styri vozidla. Zo Zvolena do Predajnej Mazdu 626 s poskodenym motorom, z Benusa do Lopeja Skodu 120 so zadretym motorom, z Predajnej do Banskej Bystrice Skodu Felicia s roztrhnutym tesnenim pod hlavou, z Valaskej do Brezna Aviu s poskodenym motorom. Pomoc na cestach poskytli trikrat. V Bacuchu opravili palivovu sustavu v Renaulte, vymenili snimac otacok v Skode Felicia a na Chvatimech doviezli benzin, ktory sa minul Skode 100.

155.jpg (4763 bytes)  Zachranari RZP absolvovali dovedna 21 vyjazdov. Z toho 10-krat vystartovali k nahlym prihodam srdca a obehu, po 2-krat k brusnym a k mozgovym prihodam, 5-krat k urazom, po raze k inemu pripadu a k zneuzitiu. V piatok 29. septembra vysetrili v urazovej ambulancii breznianskej nemocnice osemrocneho chlapca, ktoreho v Lopeji zrazilo osobne vozidlo. V nedelu 1. oktobra doobeda o jedenastej sa v Polomke stala dopravna nehoda. Mladeho muza so zranenym ramenom previezli do nemocnice v Brezne. 

hs.jpg (5636 bytes) Na horach vladne pocasie podla predpovede meteorologov, je zamracene. Clenovia Horskej sluzby ukoncuju tycovanie vychodnej casti Nizkych Tatier - Kralovoholske Tatry. Prebieha aj udrzba horskej chaty. Cakatelia za clenov Horskej sluzby sa zucastnili na letnej casti zakladneho skolenia so zaverecnymi skuskami, ktore sa konalo v Jasnej..

Uzreli svetlo sveta image

Miroslava Giertlova z Brezna, Viktoria Siarska z Polomky, Martin Hazak z Cierneho Balogu, Marek Blasko z Nemeckej, Martin Veverka z Michalovej, Tomas Balcar z Brezna, Jakub Svonava z Brezna, Michal Harvan zo Zavadky nad Hronom, Estera Kohutova z Nemeckej, Michaela Srnkova z Cierneho Balogu.

Opustili nas_image

Maria Sekerkova (90) zo Zavadky nad Hronom, Katarina Tomcikova (74) zo Zavadky nad Hronom, Pavol Fillo (65) zo Zavadky nad Hronom, Anna Slabeyova (77) z Brezna, Erika Figlusova (22) z Brezna, Antonia Svantnerova (64) z Valaskej, Frantisek Vengrin (67) z Pohronskej Polhory, Dusan Pauliak (66) z Bravacova.

Blahozelanie_image

Dna 10. oktobra sa doziva krasnych osemdesiatich rokov zivota nasa mama, starka a prastarka

Rozalia Stipankovichova z Valaskej.

Vsetko najlepsie, hlavne mnoho zdravia, stastia a bozieho pozehnania vam z celeho srdca zelaju dcera Alzbeta s manzelom Adolfom, vnukovia Peter s manzelkou Mariou, Pavol s manzelkou Monikou a pravnucata Matusko a Alexandra.

 

Spomienky

Nahle prestalo ti srdce bit, nestihol si sa s nami ani rozlucit. Uz len kyticku kvetov ti na hrob mozeme dat, tichu modlitbu odriekat a s laskou na teba spominat.

Dna 30. septembra uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas otec a stary otec

Jozef Peniak z Pohronskej Polhory.

S laskou spominaju dcery, synovia, zatovia, nevesy, vnucata a pravnucata.

...

Len sviecu horiacu a krasnu kyticu ti na hrob mozeme dat a na pekne prezite roky s tebou v modlitbach s uctou a laskou spominat.

Dna 4. oktobra uplynul rok odvtedy, co nas nahle a bez slova rozlucky opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Jan Marcok z Jasenia.

So smutkom a bolestou v srdci spominaju manzelka Maria, dcera Elena, synovia Jan a Pavol s rodinami.

Dakujeme vsetkym, ktori mu s nami venuju tichu spomienku.

...

Naveky zavrel si oci, stichol tvoj hlas, anjel strazny neprisiel vcas. Odisiel si nahle, bez rozlucky a tvoja smrt boli nas, no spomienky na teba zostanu v nas.

Dna 5. oktobra uplynuli dva roky odvtedy, co nas tragicky opustil nas syn, brat, svagor, ujo a kamarat

Jozef Vetrak z Lomu nad Rimavicou.

S laskou na neho v modlitbach spominaju mama, brat Jan s rodinou, sest sestier s rodinami a ostatna rodina.

...

Dna 6. oktobra sme si pripomenuli nedozite osemdesiate narodeniny

Jana Longauera z Predajnej.

S laskou a uctou spomina manzelka Anna s rodinou.

Podakovanie

S hlbokym zialom a bolestou v srdci sme 25. septembra odprevadili na poslednej ceste nasu drahu sestru, svagrinu a tetu

Irenku Kuttnerovu z Bacucha.

Uprimne dakujeme vsetkym za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina.

...

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym, ktori sa 25. septembra naposledy rozlucili a odprevadili na poslednu cestu nasho draheho a milovaneho manzela, otca a stareho otca

Stefana Jencu z Brezna.

Dakuje smutiaca rodina.

...

Z uprimneho srdca dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym za prejavy sustrasti a kvetinove dary pri poslednej rozlucke 29. septembra s nasou drahou mamou, starou mamou

Bozenou Jursovou z Brezna.

Smutiaca rodina.


BARAN

Mate pred sebou nove moznosti. Nestracajte cas, vyhrnte si rukavy a pustite sa do realizacie svojich snov. V zaujme uspechu snazte sa ziskat doveru a pomoc partnera.

BYK

Tento tyzden budete pokracovat v uskutocnovani cielov, ktore ste si vytycili. Aj ked vypocujete dobre rady spolahlivych spolupracovnikov, spoliehajte sa najma na seba.

BLIZENCI

Vasi blizki maju pochopenia pre vasu aktivitu, ale musite ich informovat o svojej cinnosti a ziskat si psychicku podporu. Je to akesi fluidum, ktore potrebujete.

RAK

Skuste vsetko vyuzit v zamestnani pre svoje zamery. Budte chapavi a inteligentni. Ked dostanete nejaku ponuku, neprenahlite sa, poradte sa s dobrym priatelom.

LEV

Nielen boj o moc a poziciu, aj laska rozpaluje vasu krv. Dnes u vas prevazuje citova sfera. Mate take velke srdce, ze by ste v nom ubytovali aj mensi harem.

PANNA

Na useku odbornej cinnosti podate vynikajuci vykon, ale nezabudnete ani na svojich najmilsich. Kupite pre nich malickosti, z ktorych budu mat velku radost.

VAHY

Svojou dobrou naladou pripominate majoveho zalubenca. Stale si pospevujete, aj na jednoduchych vtipoch sa dobre zabavite. Laska je nezavisla od rocnych obdobi.

SKORPION

Energia z vas len tak posrsi, no nie vsetci okolo vas budu mat z toho taku radost ako vy. Rozhodne si vypocujte nazor partnera, inak sa nevyhnete nedorozumeniam.

STRELEC

Vsetky zmeny, ktore prinieslo vase doterajsie konanie, zacinaju rodit a prinasat so sebou priaznive vysledky. Vsetko prezivate tak, ako ked ste zacinali.

KOZOROZEC

Podozrivi ludia, ktori vas stale sleduju a niekedy vam davaju smiesne otazky, zrejme nieco od vas chcu. Taktnou formou im dajte najavo, ze su na zlej adrese.

VODNAR

Laka vas cestovanie, ale hviezdy radia prave teraz zostat na mieste a upevnit si poziciu v pracovnej oblasti. Teraz to bude totiz ovela lahsie ako neskor.

RYBY

Mohli by vas v rozhodujucej chvili zradit vase city. Nespoliehajte sa preto len na duchapritomnost, radsej sa vyhnite kritickym situaciam. Chrante si svoje vztahy.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT