10. OKTOBER  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vikendove futbalove zrkadlo

II. liga
12. kolo 7. oktobra

Podbrezova - Senec 3:3 (1:2), goly: v 10. minute Chudik - vlastny, v 22. minute Sykoriak (z 11 m), v 48. minute Sykoriak, v 59. minute vlastny Filak, v 92. minute Pauk, rozhodca: Havrila, 2000 divakov.
Zapas velmi dobrej urovne sa nakoniec skoncil remizou.

Jozef Kras

SKP Devin - Sl. Grob 7:1, Martin - Senica 1:2, Novaky - Bardejov 0:1, Topolcany - Cana 1:0, Licartovce - Prievidza 2:0.

III. liga
10. kolo 8. oktobra

Rakytovce - Dubova 1:2 (1:1), goly hosti: Kamensky, Klesken, rozhodca: Putra, 300 divakov.
Stretnutie bolo vcelku vyrovnane, hostia lepsie zuzitkovali vytvorene sance a za predvedenu hru v druhom polcase si vitazstvo zasluzili.

Jan Chamko

Namestovo - Istebne 3:0, Bytca - Kremnicka 4:3, K. Lieskovec - Tornala 3:1, Selce - Cadca 1:1, Turc. Teplice - L. Mikulas 2:1, Ziar nad Hronom - Kys. N. Mesto 3:0, Zilina B Strazov - Lucenec 1:1.

IV. liga sk. Juh
10. kolo 8. oktobra

Brezno - Ziar nad Hronom B 1:0 (0:0), gol: Gemzicky (z 11 m), rozhodca: Madera, 100 divakov.
V stretnuti pomerne dobrej urovne zvitazili domaci nad lepsim celkom hosti, ktori boli futbalovo zrelsi, pohyblivejsi a zohratejsi. Domaci mohli uz v 10. minute zaznamenat gol, ale nenasiel sa nikto, kto by loptu prechadzajucu pozdlz celej brany dorazil do siete. V 12. minute Vanko poslal loptu hlavou tesne nad branu domacich. V 29. minute Radovic vyrazil prudku strelu Muzika spod zrde. V 32. minute Muzik vystrelil do zrde a odrazenu loptu Zatko vystrelil vedla. V 52. minute sa zaskvel Radovic, ked Laurovcovu bombu vyrazil na roh. V 57. minute Caban v dobrej pozicii vystrelil nad branu hosti. V 76. minute ho napodobnil Budovec. V 86. minute zahral obranca hosti v pokutovom uzemi rukou a nariadeny pokutovy kop bezpecne premenil Gemzicky. V 89. minute mohol zvysit este Makut, ktory idealnu prihravku po uniku Krsacoka z vlastnej polovice asi z desiatich metrov polslal tesne vedla.

Tibor Gilla

Zvolen - Nova Bana 3:1, Tomasovce - Hrinova 16:0, Tisovec - Dolna Strehova 1:1, Hrochot - Dukla B. Bystrica B 2:0, Kremnica - Hlinik nad Hronom 1:1, Kalinovo - Velky Krtis 3:1.

V. liga sk. C
10. kolo 8. oktobra

Predajna - Zarnovica 3:4 (3:0), goly domacich: Cibenka 2, Haviar, rozhodca: Drapac, 150 divakov.
Domaci v prvom polcase strelili tri goly a este dalsie golove prilezitosti nevyuzili. Zdalo sa, ze si v tomto stretnuti vylepsia skore. Opak bol vsak pravdou. Nielenze si nevylepsili skore, ale prisli aj o vsetky body. Z nepochopitelnych pricin svojim pristupm k stretnutiu v druhom polcase dostali styri goly a dovolili poslednemu muzstvu tabulky zvitazit.

Ing. Jan Bulla

D. Niva - Valaska 0:1 (0:0), gol: Brano Janko, rozhodca Bolio, 150 divakov.
Domace muzstvo bolo pod tlakom hosti od prvej minuty. Hostia si vytvorili golove prilezitosti Skantarom, Patrasom a Svantnerova hlavicka v 15. minute triafa brvno domacej brany. Az v 16. minute sa dostali pred sestnastku hosti domaci a vystrelenu loptu brankar hosti Gardosik bezpecne chyta. V 25. minute znova Svantner hlavickou tirafa lavu tyc domacej brany. V ostavajucich minutach prveho polcasu sa viacej hry odvijalo medzi sestnastkami bez golovej prilezitosti. Uvod druheho polcasu patril hostom a v 47. minute po zabranenom rohovom kope Brano Janko hlavickou stiela jediny gol zapasu. V dalsich minutach mohol vitazstvo hosti potvrdit najma Roman Gajdosik, ktory dvakrat siel sam na superovu branu. Domaci sa vzchopili az v zavere zapasu, ked hru v poli vyrovnali a v 80. minute mali jedinu prilezitost, ale brankar hosti preukazal svoje kvality a robinzonadou vyraza loptu umiestnenu k lavej tyci na roh. V 85. minute Pisojovu prudku strelu pre zmenu chyta domaci brankar. Stretnutie sa skoncilo zasluzenym vitazstvom hostujuceho muzstva, ktore predstihlo domacich rychlejsim startom na loptu, ale hlavne dobrou kombinacnou hrou celeho muzstva, v ktorom velmi dobre zahral Branislav Janko.

Juraj Cibula

C. Balog - Lovcica 4:3 (0:1), goly domacich: Figlus, P. Melicher, Kliment, J. Kvietok st., rozhodca: Vrabel, 250 divakov.
Tatran si od zaciatku vytvoril uzemnu prevahu, ktoru vsak nevedel prejavit golovo. Naopak hostia z ojedineleho utoku pohrozili a z penalty sa ujali vedenia. Na zaciatku druheho polcasu hostia krasnym golom z priameho kopu do sibenice pridali druhy gol. Domaci sa ani za tohto nepriazniveho stavu nevzdavali a o dve minuty z jedenastky Figlus znizil. O par minut po peknej akcii Melicher s prehladom vyrovnal a zacalo sa odznova. Po najkrajsej akcii sa Tatran zasluzene dostal do vedenia golom Klimenta a pridal aj dalsi gol. Skoda, ze lacnym golom v zavere zapasu umoznil hostom prikraslit vysledok. V zapase bohatom na goly boli domaci jendoznacne lepsim muzstvom, pocas celeho zapasu mali vyraznu uzemnu prevahu. Pre hosti je vysledok vzhladom na predvedenu hru lichotivy.

Dusan Potkany

Kraliky - D. Hamre 5:1, Brusno - Priechod 2:1, Poniky - Radvan 1:1, Detva - Sasova 3:1.

I. trieda
10. kolo 8. oktobra

Jasenie - Podlavice 1:0 (1:0), gol: Jan Weisenbacher, rozhodca: Piar, 70 divakov.
V rusnom a bojovnom zapase rozhodol o vysledku samostatny prienik domaceho Hajka, ktoreho obrana hosti zastavila v golovej prilezitosti nedovolene. Nariadeny pokutovy kop bezpecne premenil najlepsi strelec domaceho muzstva. V dalsom priebehu zapasu domaci este zahodili dve ciste sance, a tak prisli na rad aj dobre hrajuci hostia. Ti si vsak strelecke kopacky neobuli, takze dobre sance nepremenili a domaci udrzali tesne vitazstvo az do konca zapasu.

Milan Strecok

Myto - Sl. Lupca 2:0 (1:0), goly: Smola, Botos, rozhodca: Daxner, 120 divakov.
V prvom polcase sa hra vacsinou pohybovala medzi oboma sestnastkami, sanci na strelenie golu bolo velmi malo. Obrat nastal v zavere prveho polcasu, ked Myto islo do vedenia, Lupca hru pritvrdila a ked po druhej zltej karte sa oslabila o jedneho hraca, stretnutie sa zmenilo na jednoznacnu zalezitost domaceho celku, ktory z mnozstva prilezitosi skoroval uz len raz.

(ks)

Helpa - Rakytovce B 0:2 (0:1), rozhodca: Fencl, 80 divakov.
Vo vyrovnanom zapase boli hostia technickejsi, vedenia sa ujali po priamom kope. V druhom polcase obe muzstva zahodili jedenastmetrove pokutove kopy a pri domacom tlaku a snahe vyrovnat hostia pridali dalsi gol.

Jozef Klimko

Balaze Selce B - Bravacovo 6:3 (2:1), goly hosti: Radoc, Vrbovsky, Sperka, rozhodca: Melcer, 80 divakov.
Hraci Bravacova odohrali nestastny zapas. V prvom polcase mohli rozhodnut o tom, ze nepojdu domov bez bodu, ak by premenili golove prilezitosti, ktore si vypracovali, mozno by sa zdrodilo ich prve vitazstvo. Za snahu a predvedeny vykon by si zasluzili aspon bod. Domaci rozhodli o svojom vitazstve, ked hrali presilovku, pretoze rozhodca vylucil Radoca a to bol zlomovy okamih v tomto stretnuti.

Miroslav Sperka

Osrblie - P.C. Balog 1:2 (0:1), goly: Spisiak - Hros 2, rozhodca: Chladek, 150 divakov.
V susedskom derby podali obidve muzstva dobry vykon. Hralo sa na oboch stranach, hostia sa ujali vedenia po individualnej akcii a zo skrumaze pred domacou brankou loptu zatlacili za chrbat domaceho brankara. Do druheho polcasu nastupili domaci s odhodlanim vyrovnat, co sa aj stalo. Hostia sa museli do konca zapasu branit tlaku domacich, ale v zavere z jedneho protiutoku kriznou strelou dali veduci gol. No domacim sa uz do zaverecneho hvizdu rozhodcu vyrovnat nepodarilo. Remiza by bola spravodlivejsia.

Emil Trnik

Myto - Sl. Lupca 2:0, Podkonice - Jakub 1:1, Badin - Salkova 2:0.

II. trieda sk. A
10. kolo 8. oktobra

Nemecka - Riecka 2:2 (0:1), goly domacich: M. Bartos, Psenko, rozhodca: Kosec, 120 divakov.
Hostia sa ujali po nedorozumeni domacej obrany vedenia golom Simcika. V druhom polcase Nemecka zvysila na doraze a otocila vysledok golmi Bartosa a Psenku na 2:1. Hostom sa podarilo vyrovnat z trestneho kopu, ked zmenil smer lopty domaci hrac.

Vladimir Pejko

II. trieda sk. B
8. kolo 8. oktobra

P. Polhora - H. Lehota 2:1 (2:1), goly: Molcan, Goceliak - Zifcak, rozhodca: Citara, 100 divakov.
V slusne hranom zapase zvitazili stastnejsi domaci, ked na pekny gol Molcana do sibenice odpovedali hostia golom Zifcaka z penalty zo zrazenia utocnika hosti v sestnastke o vitazstvo sa postaral Goceliak po prituknuti hlavou Marosa Krupu po peknej prihravke Taisa. Hostia v druhom polcase boli lepsim muzstvom, ale stastena tentokrat bola pri domacich.

P. Polhora - Harmanec 2:1 (1:0), goly: Benedik 2. Ziaci P. Polhory vyhrali zapas s Harmancom 2:1.

L. Singer

Sumiac - Benus 3:3 (2:1), goly: Voletz 2, Pajersky - Michalko, P. Kan (z 11 m), Francisci, rozhodca: Jan Kan, 120 divakov.
Za slnecneho nedelneho pocasia sa hral vyborny futbal s peknou divackou kulisou. Uz od uvodnych minut sa domaci zahryzli do supera, ale boli to hostia, ktori z ich jedinej akcie prveho polcasu skorovali ako prvi. Potom prisli opat chvile domacich, ked Voletz dvoma golmi otocil skore ne 2:1. Tak sa skoncil aj prvy polcas. V druhom boli hostia o cosi aktivnejsi a opat skorovali ako prvi po pokutovom kope Kana. Odpoved prisla uz o par minut zasluhou novej posily Pajerskeho a tym sa domaci zasa dostali do vedenia. Hostia sa s tym nechceli uspokojit a tesne pred koncom upravili na konecnych 3:3. Muzstva si tak zasluzene rozdelili po bode a domaci si tym udrzali neporazitelnost na vlastnom travniku. Smutne je, ze na zapas sa nedostavil ani jeden delegovany rozhodca, viedol ho funkcionar hosti a za jeho vykon mu patri podakovanie. Z domacich hracov vynikol Pajersky, z hosti Peter Kan. Podakovanie patri aj divakom za vynikajucu atmosferu.

Jaroslav Fujka

Polomka - Hronec 0:2 (0:0), goly: Kubesa, Puska, ZK: M. Zubal - Kubesa, rozhodca: P. Sitarcik, 40 divakov.
Domaci nastupili proti aspirantovi na postup, no na ihrisku to tak nevyzeralo. V prvom polcase dominovali obe strany az na male chybicky. Druhy zacali lepsie domaci, ked si vytvorili niekolko golovych prilezitosti. Boli to vsak hostia, ktori skorovali aj s prispenim nespravneho verdiktu rozhodcu. Druhy a rozhodujuci gol strelili po zavahani domacej obrany.

Roman Kohut

Sihla - Michalova 4:0 (2:0), goly: J. Nomilner, P. Nomilner, Kluka, P. Pancik (211m), rozhodca: Sico, 60 divakov.

Za nadherneho jesenneho pocasia v slusnom zapase domaci prevysili supera rozdielom triedy, technickou hrou, ktora platila na silove hrajuceho supera. Domaci nadalej pokracovali vo vzostupnom trende, zlepsenom hernom prejave pod vedenim hrajuceho trenera muzstva Ridzona.

Vojtech Ilcik

D. Lehota - Pohorela 2:1 (0:0), goly: Fodor 2, Tlucak, rozhodca: Dolog, 50 divakov.
V celku vyrovnanom zapase sa prvy polcas skoncil 0:0. V druhom polcase v 50. minute dali domaci prvy gol. No dlho sa z neho netesili, lebo o osem minut bolo vyrovnane. Hostia sa radovali, ale ich radost trvala tiez len tri minuty, lebo domaci Fodor peknou hlavickou zvysil vedenie na 2:1. Aj ked do konca zapasu bolo velmi rusno, na obidvoch stranach gol uz divaci nevideli. Za dobry a bojovny vykon si zasluzia pochvalu obidve muzstva, z jednotlivcov uputal pozornost brankar hosti, ktory mal zrejme svoj den.

Milan Tazky

Telgart - Zavadka 4:0 (2:0), goly: Citterberg 2, Demcik, Miroslav Lunter, rozhodca: D. Chriastel, 50 divakov.
Hostia sa od zaciatku zamerali na obranu, prehustovali priestor na vlastnej polovici a stazovali domacim ich kombinacie. Tato taktika im vychadzala asi dvadsat minut, ale potom domaci dvoma golmi naznacili, ako sa zapas bude vyvijat. V druhom polcase uz nekompletni hostia nekladli ziadny odpor a domaci dohrali zapas v treningovom tempe. V pripade lepsej koncovky mohli dosianut aj rekordne vitazstvo.

Ivan Citterberg


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT