10. OKTOBER 2000 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Turisti na Somosku

Klub slovenskych turistov v Brezne pripravuje na sobotu 14. oktobra prechod Siatorskou Bukovinkou s vystupom na hrad Somoska v Luceneckej vrchovine. Zraz je o 7. hodine pri futbalovom stadione, prihlasit sa treba do stvrtka 12. oktobra. Blizsie informacie poskytne Eva Benackova na c. t. 6116213.

Beh Teryho Foxa

Oktober je mesiacom viacerych zdravotnovychovnych aktivit. Viac ako inokedy zdoraznujeme vyznam vyzivy a pohybu pre zdravie. V druhy oktobrovy tyzden sa v Europe v ramci programu Europskej unie organizuje tyzden Europa proti rakovine. Jeho cielom je upozornit verejnost, ze boj proti rakovine nie je len osobnou zalezitostou kazdeho z nas, ale aj vecou spolocnou.
V ramci tohto tyzdna sa uz niekolko rokov organizuje Beh Teryho Foxa. Kazdy aktivny i pasivny ucastnik tohto behu moze prispiet podla svojich moznosti lubovolnou sumou alebo prostriedkami od priatelov, rodinnych prislusnikov, kolegov, ktori sa na behu nezucastnia. Vsetky ziskane prostriedky budu pouzite na vyskum rakoviny v Slovenskej republike.
V nasom okrese tomuto mlademu Kanadanovi, ktoremu v osemnastich rokoch amputovali nohu postihnutu rakovinou, budu venovane dve akcie: v utorok 10. oktobra o 10.30 na mestskom stadione v ramci stafetoveho behu Alojza Sokola (ziaci zakladnych a strednych skol) a v nedelu 15. oktobra o 10.30 v ramci Behu Rudnou magistralou na Tlstom Javore (vsetky vekove kategorie). Prihlasit sa mozete aj na starte.

Zacala mestska liga v malom futbale

V sobotu 7. oktobra sa zacal v telocvicni na plavarni na Mazornikove novy sutazny rocnik mestskej ligy v malom futbale. Do sutaze sa prihlasilo devat druzstiev a odohrali styri z piatich zapasov prveho kola, pretoze este nie je jasny start desiateho druzstva. Doriesi sa tento tyzden. Po prvom zapase vyhodnotili sutazny rocnik 1999/2000 a divaci boli svedkami odovzdavania cien za ucasti predstavitelov mesta a okresu.
Prvenstvo a putovny pohar mesta Brezna ziskalo druzstvo Sens, druhe skoncilo druzstvo Funny Club a tretie miesto patri druzstvu SK ZST ZSR. Cenu najlepsieho strelca 1. ligy dostal Stanislav Vais z druzstva Sens, ktory dosiahol v rocniku styridsat golov. VV MUMF v Brezne dakuje za priazen a podporu vsetkym zainteresovanym, za poskytnute ceny mestu a HSD v Brezne a za priestory SOU v Lopeji.
Organizatori dakuju vsetkym fanusikom za ich ucast na stretnutiach a pozyvaju ich opat do hladiska. Vsetkym ucastnikom zelaju vela uspechov a divakom mnoho prijemnych zazitkov!
Suhrnne vysledky prveho kola: Funny Allianz - Kral. Taverna 7:3, Sens - West extra - 10:0, SKP - Torpedo 4:2, Atlanta - SK Zst. 2:8.

Kolkari z Podbrezovej uspesni

Extraliga muzov: ZP Sport Podbrezova - Slavoj V. Saris 5772:5097 (19:1), Radoslav Foltin 993, Jovan Calic 988, Ondrej Kyselica 928, Zelimir Mirkovic 965, Ivan Cech 981, Matej Srsen 917. Aj ked ani jeden hrac druzstva neprekonal hranicu 1000 zvalenych kolov, vysledok je i tak jednoznacny.
I. liga vychod: ZP Sport Podbrezova B - Slavoj V. Saris B 5187:5158 (11:9).
Tesne vitazstvo potvrdzuje trend B-druzstva, ktore pri svojej premierovej sezone v I. lige patri k jej spicke.

Prvy pripravny zapas

V sobotu 7. oktobra o 19. hodine HK MSK VTJ Brezno odohral v Leviciach druholigovy priatelsky hokejovy turnaj. Brezno vyhralo 9:8 (1:4, 5:1, 3:2), ked goly dali Fabry, Barany a Gero po dva, Sasik, Michal a Simkovic po jednom.

Kam za futbalom

II. liga 13. kolo
15. oktobra o 14.30
Cana - Podbrezova

III. liga 11. kolo
14. oktobra o 14.30
Dubova - Zilina B
(Petrak - Rendko, Cubon - Perasin)

IV. liga sk. Juh 11. kolo
15. oktobra o 14.30
Hrinova - Brezno
(Bobka - Karasek, Kosarnik - Virag)

V. liga sk. C 11. kolo
15. oktobra o 14.30
D. Hamre - C. Balog
(Urbancok - Toth, Balazs - Fazekas), Valaska - Predajna (Nemec - Ilanovsky, Frolo - Marko)

I. trieda 11. kolo
15. oktobra o 14.30

Sl. Lupca - Jasenie (Kosec - Adamec, Ridzon - Cunderlik), Salkova - Myto (Gonda - Hikker, Turna - Behan), P. C. Balog - Podkonice (L. Chriastel - Vrbovsky, Sico - Kotran), Bravacovo - Osrblie (Malcek - Daxner, P. Sitarcik - Mojzis), Podlavice - Helpa (Vanik - Dian, Krahulec - Turna)

II. trieda sk. A 11. kolo
15. oktobra o 14.30

Dubravica - Nemecka (Trso - Melcer)

II. trieda sk. B 9. kolo
15. oktobra o 14.30

Pohorela - P. Polhora (D. Chriastel - J. Balaz - Melos), Michalova - D. Lehota (Kubis - Ivancak), Zavadka - Sihla (Kadlec - Krupa), Hronec - Telgart (o 10.00, Chladek - J. Sitarcik), Benus - Polomka (Fencl - Benko), H. Lehota - Sumiac (J. Sitarcik)

III. liga SD a MD 11. kolo
15. oktobra o 12.00 - 14.30

Dubova - Bytca (Maga - Koncek, Chladek - Kondek), Podbrezova - D. Kubin (14. oktobra vo Valaskej, Repa - Tomcik, Fencl - Spisiak), Brezno - L. Mikulas (Sabo - Segul, Igor Rostar - Melichercik)

V. liga dorast sk. C 11. kolo
15. oktobra o 12.00

Krupina - C. Balog (Fabry - ObFZ ZV)

II. SZ a MZ sk. Juh 11. kolo
14. oktobra o 12.00

Zarnovica - Podbrezova (11.00 - 13.00, Kosarnik - Kollar, ObFZ ZH), Dubova - Podlavice (Cunderlik - Ridzon, Malcek), Ziar B - C. Balog (Gonda - T. Kralik, ObFZ ZH)

IV. liga ziaci sk. C 11. kolo
14. oktobra o 10.00

Hrochot - Zavadka (Repisky), P. Polhora - B. Stiavnica (15. oktobra o 10.00 Kubis - Ivancak), N. Bana - Bravacovo (15. oktobra o 12.30, Polacek - Braucok)

Ziaci I. trieda 11. kolo
15. oktobra o 10.00

Polomka - Salkova, Helpa - Malachov (Juraj Balaz), Brusno - Podbrezova B (Kadlec)

Mladsi ziaci I. trieda 9. kolo
14. oktobra o 10.00

Podbrezova A - Podbrezova C (P. Sitarcik - J. Sitarcik), Helpa - Brusno (nedela o 12.00, Melos), Podbrezova B - SAVON B. Bystrica (o 11.30, J. Sitarcik - P. Sitarcik)

Stari pani 17. kolo
16. oktobra o 16.00

Podbrezova - Badin (Citara), Nemecka - Harmanec (Kadlec)

 

Dni obce Polomka mali aj sportovu cast

Vo stvrtok 5. oktobra sa uskutocnil 1. rocnik obrovskeho cykloslalomu. O 13. hodine cykloturisticku trasu Polomka Bacuch, Polomka Telgart na cykloturistickej zastavke pri pekarni slavnostne otvoril starosta obce, ktory sportovy den na kolesach odstartoval prestrihnutim pasky. Odtial sa vsetci presunuli na Bucnik, kde sa zacala sutaz.

Na pretekoch sa zucastnilo 15 pretekarov Zakladnej skoly Polomka a 19 pretekarov z inych obci. Rozdelili ich do troch kategorii (1. kategoria od 6 do 9 rokov, 2. kategoria od 10 do 15 rokov a dospeli). Po sutazi 1. a 2. kategorie nasledovali ukazky cyklotrialu. Tu ukazal svoje umenie Grirer, sportovec z Popradu. Potom zacali preteky dospelych, ktori sa na start vyviezli vlekom. Start bol na vrcholovej stanici lyziarskeho vleku. Zucastnilo sa na nich 29 pretekarov z Podkonic, Brezna a z Polomky. Medzi tymito sutaziacimi bol aj Mgr. Tomas Vrbovsky z Brezna, ktory je majstrom Slovenska. Po ukonceni sutaze starosta a jeho zastupca odovzdali medaily, diplomy a tricka. Okrem toho kazdy ucastnik dostal ucastnicky list. Sutaziaci aj dospeli mali moznost obcerstvit sa v bufetoch. Odchadzali s dobrym pocitom z prijemne preziteho dna.
K cyklistom sa v dopoludnajsich hodinach pridali aj deti z materskej skoly, ktore v areali absolvovali sutaz na bicykloch po rovnej drahe ako aj s prekazkami. Vsetci to velmi dobre zvladli a odmenou im bola cokoladova medaila a ucastnicky list. Deti si z tejto akcie odniesli pekny a nezabudnutelny zazitok.
Vysledky obrovskeho cykloslalomu: 1. kategoria - mladsi ziaci: 1. Maros Kastan, 2. Adrian Kubasiak, 3. Marek Buvala (vsetci z Polomky), 2. kategoria - starsi ziaci: 1. Jozef Rastocan z Polomky, 2. Erik Kupcik z Telgartu, 3. Marek Schwarbacher z Polomky, 3. kategoria - dospeli: 1. Stefan Ceman z Podkonic, 2. Lukas Longauer z Brezna, 3. Peter Polony z Podkonic.
...

h0041h.jpg (15220 bytes)
V sobotu 7. oktobra sa na sportovom stadione v Polomke v ramci Dni obce - "Polomskeho Babieho leta" uskutocnil 1. rocnik sutaze taznych koni pod nazvom Tazko tomu furmanovi. Do sutaze sa prihlasilo sedem sutaziacich s jedenastimi konmi. Vo velmi peknom, naozaj "baboletnom" pocasi mohlo asi osemsto pritomnych divakov vidiet sest sutaznych disciplin zameranych na silu, presnost a poslusnost konskych zaprahov. Prestavku sutaze vyplnili clenovia jazdeckeho kubu z Kralikov atraktivnymi ukazkami voltizneho jazdenia.
Vysledky: 1. Jan Pompura st., 2. Jan Pompura ml. (obidvaja z Pohorelej), 3, Jan Francisti z Krupiny, 4. Milan Skolnik z Pohorelej, 5. Milan Mazuch z Povraznika, 6. Ondrej Rolko, 7. Ivan Reis (obidvaja z Polomky).


Plastikovi modelari sutazili

V sobotu 7. oktobra sa v stravovacom zariadeni Zakladnej skoly na Pionierskej 2 v Brezne uskutocnila verejna sutaz plastikovych modelarov o Cenu primatora mesta Brezno a All Model Cup za ucasti modelarov z celeho Slovenska.
Sutaziaci z Breznianskeho okresu sa umiestnili v jednotlivych kategoriach takto: L1: 1. Dano Kubini, 2. Karel Jech, L2: 2. Peter Uhlik, PM: 3. Dano Kubini, F1: 1. a 3. Jaroslav Krsiak, 2. Peter Zloch, F2: 1. Zdeno Jech, 2. Martin Jech, 3. Karel Jech.
Cenu za najlepsi model vrtulnika ziskal Ivan Palencar z Liptovskeho Hradku. Pohar primatora mesta Brezno si odniesol Igor Frtus z Kosic.

Spod vysokej siete

Zaciatok volejbalovej extraligy sa Petrocheme Dubova nevydaril, ked v prvom zapase v piatok 6. oktobra prehrala v Ziline 3:2. Stretnutie bolo v prvom sete vyrovnane, ked Dubova dokonca viedla 15:12, aby vzapati set prehrala. Dalsie dva sety sa stali jej koristou. Vo stvrtom sete sa zlepsenou hrou zas presadila Zilina. V piatom sete Dubova viedla 8:6, po serii chyb prehravala 11:8, set prehrala 15:13 a tym aj cele stretnutie. Zostava: Turiansky, Moiseenko, Prochazka, Vanik, Kmet, Gall (libero Harvanek, Skladany, Murgas, Jonak).
Stretnutie v Puchove v sobotu 7. oktobra bolo reprizou minulorocneho finale a vsetko naznacovalo, ze to bude slager kola. Zaciatky setov patrili Dubovej, avsak z vitazstva sa tesili domaci. Puchov urobil v koncovkach setov menej chyb. Skoda stvrteho setu, ked Dubova nepremenila dva setbaly, aby nakoniec prehrala cele stretnutie 3:1. Najlepsie vykony podali Prochazka a Moiseenko, novacikovia druzstva Kmet a Gall sa tiez dobre zhostili svojej ulohy. Zostava: Jonak, Moiseenko, Prochazka, Vanik, Kmet, Gall (libero Harvanek, Skladany, Murgas, Turiansky).
Najblizsie sa volejbalisti Dubovej predstavia v predohravke v utorok 10. oktobra na Myjave a v stredu 11. oktobra v Bratislave, vzdy o 18. hodine. Poharove stretnutie v Kisineve (Moldavsko) odohraju v sobotu 14. oktobra o 17. hodine.

Vladimir Urban

Podbrezovski cyklisti sa nestratili

V dnoch 7. a 8. oktobra usporiadal cyklisticky klub ZP Sport, a. s., Podbrezova v spolupraci so Zeleziarnami Podbrezova a. s. a ZP Sport, a. s., prve a druhe kolo Slovenskeho pohara Zeleziarni Podbrezova v cyklokrose 2000 a zaroven Pohar k 160. vyrociu zalozenia zeleziarni.

Za ucasti 50 pretekarov z celeho Slovenska a slovenskej cyklokrosovej reprezentacie v okoli breznianskej nemocnice na trati dlhej 2900 m zaznamenali tieto vysledky: 1. kolo - 7. oktobra: muzi: 1. R. Glajza (0:58:14), 2. Pavel Medved (0:58:50), 4. J. Spak, 5. Peter Medved, 7. M. Cerepan, veterani: 1. M. Kovacik, juniori: 1. V. Hradisky (Sp. N. Ves), 9. S. Brozman, kadeti: 1. S. Gajdosik (CK Krupina), 3. L. Glovniak, 7. L. Hricak, 11. M. Molcan, dorast: 1. M. Prachar. 10. F. Pacera. 2. kolo - 8. oktobra: muzi: 1. R. Glajza (0:57:33), 2. Pavel Medved (0:57:52), 5. Peter Medved, 6. Jan Spak, juniori: 1. M. Murgas (JOKO BB), 8. S. Brozman, kadeti: 1. S. Gajdosik (CK Krupina), 5. L. Glovniak, 6. L. Hricak, dorast: 1. M. Prachar, 10. F. Pacera.
V Pohari k 160. vyrociu zalozenia Zeleziarni Podbrezova a. s. zvitazili v kategoriach: muzi: R. Glajza, juniori: M. Murgas (JOKO BB), kadeti: S. Gajdosik (CK Krupina), dorast: M. Prachar.

Jan Morozuk


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT