24. OKTOBER 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

   Neznamy pachatel sa v noci z 15. oktobra do rana nasledujuceho dna dostal do Pizzerie na namesti v Brezne, odkial ukradol penaznu hotovost, stravne listky, mikrovlnnu ruru, kavovar, mobilny telefon, hifivezu, potraviny a alkoholicke napoje. Majitelke V. A. z Brezna sposobil skodu dovedna za 190 000 korun.

...

Od podvecera 14. oktobra do pol osmej rano 16. oktobra ktosi z osobneho motoroveho vozidla, ktore bolo zaparkovane vo dvore rodinneho domu v Bystrej, ukradol vetrovky a dioptricke okuliare, cim majitelovi z Danska vznikla skoda za 53 200 korun.

...

Stodesattisickorunovu skodu utrpela V. E. z Brezna, do ktorej bytu na Ulici MPCL sa 19. oktobra vlamal neznamy pachatel. Obral ju o retiazky, privesky, prsten zo zlteho kovu a financnu hotovost v korunach, dolaroch a markach.

...

Na miestnej komunikacii vo Valaskej sa 19. oktobra stala dopravna nehoda, pri ktorej neuradoval alkohol a nevyziadala si ziadne zranenie. Vodic osobneho motoroveho vozidla H. L. z Liptovskeho Mikulasa pri cuvani narazil do auta majitela C. S. z Hronca a sposobil mu skodu asi za 15 000 korun.

 

Izolacny material IPA, elektricke kable, stolicky, elektricka kosacka, plynova bomba a rozny iny material zmizol z rozostavanej chaty v Bacuchu. Kradezou, ktora sa stala niekedy od 14. do 16. oktobra, prisiel majitel G. I. z Brezna o 15 000 korun.

...

Pravdepodobne pod ruskom 18. oktobrovej noci sarapatil zlodej v rekreacnej chate v Telgarte. So sebou si odniesol kavovar, mikrovlnnu ruru, dalekohlad, susic vlasov, radiomagnetofon, televizor, video a dva pary lyziarskych topanok. Skodu sposobenu majitelovi M. F. z Bratislavy vycislili na 47 900 korun, na zariadeni ostala skoda asi za 6000 korun.

...

V Ciernom Balogu, cast Janosovka, doslo 18. oktobra k trestnemu cinu porusenia domovej slobody. Dopustil sa ho B. V. z Cierneho Balogu, ktory bez suhlasu majitela D. J. vosiel do jeho dvora, odkial ukradol bicykel za 500 korun. Lup predal a peniaze minul.

...

Na Clementisovej ulici v Brezne 19. oktobra si vodic osobneho motoroveho vozidla B. L. z Brezna nezabezpecil cuvanie a narazil do tam zaparkovaneho auta. Jeho majitelovi B. V. z Banskej Bystrice sposobil skodu asi za 15 000 korun. K zraneniu osob nedoslo, pozitie alkoholickych napojov nezistili.

Co sa udialo v tyzdni od 13. do 20. oktobra

Tento tyzden bol velmi pokojny. Poziarnici absolvovali iba jeden vyjazd, a to v pondelok 16. oktobra do Pohorolskej Mase, kde horela pastva v blizkosti lesneho porastu. Na miesto vyslali cisternu Tatra 815, poziar zlikvidovali 1C prudom. Pri hasebnych pracach pomahali aj lesni robotnici a spravca.

 

 

154.jpg (4764 bytes) Zachranari NAMK v tomto tyzdni odtahovali styri vozidla. Z Nemeckej do Nitry Audi A8 s poskodenym motorom, z Vernara do Lopeja Ladu 1500, po havarii Audi A6 z Nemeckej do Banskej Bystrice a Citroën z Liptovskeho Mikulasa do Dolnej Lehoty. Technicku pomoc na cestach poskytli styrikrat. Opravili gulovy cep v Lade 1500, zapalovanie v Skode 120, vymenili koleso na Audi A6 a otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce.

 

 

155.jpg (4763 bytes)  Sanitka RZP vystartovala dovedna 23-krat, z toho 10-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 5-krat k mozgovym prihodam, po raze k urazu a k brusnej prihode, 2-krat k inym a 4-krat k umrtiam este pred prichodom zachranarov. Zmena tlaku zapricinovala u srdciarov tazkosti s dychanim. V tomto tyzdni je v statistike vyjazdov zaznamenanych najviac pripadov zastavy srdca a infarktov.

 

 

hs.jpg (5636 bytes) Horska sluzba ukoncila tycovanie vo vychodnej casti Nizkych Tatier. Clenovia su stale v pohotovosti v Dome Horskej sluzby na Taloch. Uplynuly tyzden bolo premenlive pocasie, trosku svietilo slnko, no fukal aj chladny vietor, nekonali sa ziadne zachranne akcie. Podla predpovede by malo byt buduci tyzden na horach pekne pocasie.

 

 

Uzreli svetlo sveta image

Ema Jedlickova z Brezna, Barbora Tokarova z Predajnej, Diana Faskova z Gasparova, Michal Motyka z Cierneho Balogu, Katarina Vetrakova z Lomu nad Rimavicou, Erika Vaisova z Brezna, Kiara Daxnerova z Brezna, Jakub Chladny z Hornej Lehoty, Samuel Markus z Brezna.

 

 

Opustili nas_image

Ernest Stancik (79) z Bravacova, Frantisek Smugala (55) z Pohronskej Polhory, Jan Cernak (65) z Polomky, Jan Tavoda (77) z Brezna, Jan Mutnan (71) z Brezna, Julia Orsaryova (77) z Hronca, Michal Olbrichtovic (78) z Brezna, Jan Knapcok (38) z Benusa, Frantisek Kupcok (70) z Brezna, Milan Pinka (67) z Banskej Bystrice, Anna Havlickova (90) z Cierneho Balogu, Lubomir Oravkin (31) z Helpy, Jan Cellar (44) z Michalovej.

Spomienky

Cas leti, rana v srdci boli, pali, jatri. Niet takeho lieku,ktory ju zahoji. Z jej tmaveho hrobu sa ozyva uz len tichy hlas. Neplacte, nechajte ma tisko spat. Co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 15. oktobra uplynulo devatnast rokov odvtedy, co nas bez slovka rozlucky necakane a navzdy opustila v dvadsiatich dvoch rokoch zivota nasa milovana dcera

Lubica Svantnerova, rodena Gillova.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku, za ktoru vam dakuju zarmuteni rodicia.

...

Zhasli oci, stichol hlas, bez rozlucky si nechal nas. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na balockom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 21. oktobra uplynuli tri roky odvtedy, co nas tragicky opustil nas syn

Tomas Bartos z Cierneho Balogu.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. S laskou spominaju rodicia, bratia a sestry.

...

Umlkli zvony, vtaci uleteli, dotlklo srdce, utichol hlas, mal rad zivot a vsetkych nas.

Dna 21. oktobra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy vo veku styridsat rokov opustil nas manzel, otec, zat, brat a svagor

Stefan Koren z Cierneho Balogu.

So smutkom spomina manzelka, deti a ostatna rodina. Dakujeme vsetkym, ktori mu s nami venuju tichu spomienku

...

Dna 21. oktobra uplynulo trinast rokov odvtedy, co nas po tazkej chorobe opustil nas manzel a otec

Vladimir Svidran z Brezna.

...

Spi sladko mamicka nasa, ved tvoje dcery ctia verne pamiatku tvoju.

Dna 22. oktobra sme si pripomenuli prve vyrocie smrti nasej mamicky, starej a prastarej mamy

Emilie Knazikovej z Osrblia.

S laskou spominaju dcery Ruzenka, Klarika, Blazenka a Katka s rodinami, vnucata a pravnucata.

...

Kto zostal v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel.

Dna 26. oktobra uplynie dvadsatpat rokov odvtedy, co nas opustil

Lubomir Belko z Brezna.

Dakujeme vsetkym, ktori sa na chvilu pozastavia a spomenu si. S uctou spomina manzelka, dcera s rodinou a ostatna rodina.

...

Kto zije v srdciach pozostalych, ten nezomrel, ale navzdy ostava v ich spomienkach a v srdciach.

Dna 27. oktobra si pripomenieme so smutkom a bolestou v srdci tretie vyrocie umrtia

Bozeny Brodzianskej.

S laskou a uctou spominaju manzel Ladislav, syn Vladimir, dcery Elena, Bozena s rodinami, vnucata Andrejka, Martin, Jaro, Marek a Radko.

...

Unavene srdce prestalo bit, hoc by chcelo i nadalej zit. Tak nahle odisla dusa tvoja, nestihla si povedat: Zbohom rodina moja.

Dna 27. oktobra uplynu uz styri roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa

Darinka Laurincova, rodena Fararikova z Bravacova.

Spominaju mama, syn Peter, sestry a bratia.

...

Dotlklo srdce, zhasli oci, stichol tvoj hlas, odisla si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli nas.

Dna 30. oktobra uplynie pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama a stara mama

Irena Lamperova

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

Syn Lubo s rodinou a ostatne deti s rodinami.


BARAN

Niekto sa vam nelutostne zamiesa do sukromia. V tejto situacii kompromis nepomoze, ba poskodi vasu prestiz, ak ho vy budete navrhovat. Urazenost nedavajte najavo.

BYK
Stretnete znameho, s ktorym ste si boli kedysi velmi blizki. Spomienky pri burciaku vas privedu na nove myslienky. Nehovorte do vetra, zapamatajte si dobre temy.

BLIZENCI
Objavili ste dieru v kolaci! Prisli ste konecne na to, ze zasada postupnosti vsade ma zakladny vyznam. Zistite, ze postupne dosiahnete svoje vytycene ciele.

RAK
Tento tyzden vam ubehne ako voda. Mozne su aj male neprijemnosti, ale vsetko prejde skor, ako stihnete zazit sklamanie alebo stres. Neprehanajte narocnost v praci.

LEV
V zaujme svojho zdravia by ste mali viac sportovat. Pohyb na cerstvom vzduchu vam len prospeje. Cez vikend pozvite na prechadzku do prirody svojich najblizsich.

PANNA
Ludia okolo vas, vratane sefstva si vysoko vazia vasu rozhodnost a doslednost v praci. Za tieto vlastnosti sa vam dostane uznania, ktore vas potesi.

VAHY
Udalosti tyzdna vas presvedcia, ze ludia netancuju vzdy tak, ako vy piskate. Ak sa chcete vyhnut sklamaniu, zmente taktiku. Pre inych budte obetavejsi.

SKORPION
V zamestnani sa vyskytne zaujimava ponuka. Musite rychlo konat, povedat ano ci nie, dlho vas premyslat nenechaju. Pri rozhodovani sa opierajte o svoj instinkt.

STRELEC
V lubostnom zivote vam vahanie a neistota moze priniest nove prekazky a silne citove napatie. Ak ste nie s niecim spokojni, povedzte to dotycnemu otvorene.

KOZOROZEC
Tento tyzden vam hviezdy praju len to najlepsie. Cely zivot obetujete svojej rodine, ale nesmiete zabudat aj na seba. Stravite chvile v prijemnej spolocnosti.

VODNAR
Mate pred sebou na dosah ruky niekolko moznosti, ktore by mali byt aspon ciastocne uspesne. Pol stastia uz mate, druha polovica zavisi od vyberu.

RYBY
Vo vasom prostredi vsetkych prekvapi vasa bystrost, pohotovost a vyrecnost. Pomyslite si, ze vas doteraz zle poznali. Nepovedzte vsak nic, pocuvajte skromne ich slova.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT