24. OKTOBER  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vikendove futbalove zrkadlo

II. liga
14. kolo 21. oktobra

Podbrezova - Bardejov 4:1 (2:0), goly domacich: Bukovec 2, Rusko, Bazik, rozhodca: Kocicky, 2000 divakov.

Zapas velmi dobrej urovne. Zeleziari kombinacnou hrou dali styri pekne goly.

Jozef Karas

Prievidza - Senica 2:0, Martin - Sl. Grob 1:0, R. Sobota - D. Streda 1:1, B. Bystrica - Cana 6:0, Topolcany - Humenne 0:0, Devin - Senec 1:0, Dubnica - Novaky 1:0, Licartovce - Nitra 1:0.

III. liga
12. kolo 22. oktobra

Lucenec - Dubova 2:1 (1:0), gol hosti: Luptak, rozhodca: Maga, 700 divakov.

Hostia hlavne v druhom polcase podali slaby vykon, co bola voda na mlyn pre domacich. Aj ked v zavere zapasu sa futbalisti Dubovej snazili dosiahnut aspon remizu po Pavlikovej strele, vysledok sa im nepodarilo obratit.

K. Lieskovec - Istebne 1:0, Rakytovce - L. Mikulas 1:0, Selce - Kremnicka 4:2, Ziar nad Hronom - Cadca 4:1, Zilina B-Strazov - K. N. Mesto , Namestovo - Bytca 4:2, T. Teplice - Tornala 1:1.

IV. liga sk. Juh
12. kolo 22. oktobra

Brezno - N. Bana 1:0 (1:0), gol: Kovacik, rozhodca: Urda, 70 divakov.

Domaci v predposlednom kole nastupili na svoj posledny zapas ne domacej pode so snahou povinne ziskat tri body. To sa im napokon podarilo, ale vykonom v porovnani s inymi zapasmi nepresvedcili. Hra sa pohybovala vacsinou v strede pola. V 18. minute kopal Ocel trestny kop z pravej strany a lopta skoncila nad zrdou na sieti. V 24. minute Kupec nespracoval peknu prihravku od Budovca. V 34. minute opat Kupec triafa tesne vedla. V 43. minute Caban z dobrej pozicie mieri vysoko nad. V zavere polcasu sa vyznamenal Radovic, kotry z "vinkla" vyrazil Kasanovu bombu na roh. Do druheho polcasu nastupili domaci s dvoma zmenami, co sa trosku odrazilo na vykone, ale golove sance si nedokazali pripravit. V 76. minute sa po chybe Maculu v stredovom kruhu uvolnil Mosko a sam smeroval proti Radovicovi, ale vdaka sprintujucemu Mahutovi vystrelil nad branu. V 82. minute Kupec po pravej strane vysunul Kovacika, ten kriznou strelou prekonal Balaza a bolo 1:0. V zavere zapasu mohol zvysit Svoboda, ale jeho strela isla vedla brany. Bol to futbal z kategorie slabsich , domaci si niekedy nedokazali ani presne prihrat, takze divakov viac potesil zisk bodov, ako uroven zapasu a vykon domacich.

Tibor Gilla

Zvolen - Tomasovce 2:3, Tisovec - Hrinova 5:0 nedohrane, Hrochot - Ziar n/Hr. B-L. Vieska 0:0, Kremnica - D. Strehova 0:0, Kalinovo - B. Bystrica B 2:1, V. Krtis - Hlinik n/Hr. 3:1.

V. liga sk.C
12. kolo 22. oktobra

D. Niva - Predajna 0:0, rozhodca: Sedlacek, 150 divakov.

V peknom slnecnom pocasi na kvalitnom travniku odohrali muzstva stretnutie dobrej urovne. Golove prilezitosti boli na oboch stranach, zostali vsak nevyuzite. Hosti podrzal pri niekolkych strelach domacich brankar Kajda. Hraci Predajnej svoje prilezitosti vacsinou nepresne zakoncovali, tak ako v 90. minute Jablonsky, ktory mohol rozhodnut o vitazstve hosti, ale po peknej prihravke Kellera mieril v dobrej pozicii vedla branky domacich. V zavere zapasu kopali domaci este niekolko rohov a priamy kop, gol vsak nedali, a tak sa stretnutie skoncilo vzhladom na jeho cely priebeh spravodlivou remizou.

Ing. Jan Bulla

Kraliky - Valaska 1:0 (1:0), gol: Bednar, rozhodca: Dutka, 120 divakov.

Zaciatok stretnutia bol obojstranne opatrny. V 9. minute stretnutia bola najkrajsia akcia domaceho muzstva. Z vlastnej polovice rychleho protiutoku prudku centrovanu loptu Bednar hlavickou v priestore pokutoveho kopu len jemne nadvihol a lopta ponad brankara hosti trejuc sa o brvno skoncila v jeho brane. V nasledujucich minutach viacej z hry malo muzstvo hosti, vypracovalo si dobre prilezitosti, ktore namiesto strelby sa snazilo dotlacit co najblizsie k domacej brane. V 35. minute stretnutia hostia Skantarom strelili regularny gol, ktory hlavny rozhodca uznal, ale na pokyn postranneho rozhodcu pre postavenie mimo hry (ktore videl asi len on) gol neuznal. V 44. minute Zazrivec hlavickou loptu posiela tesne vedla spojnice pravej tyce a brvna domacej brany. Druhy polcas sa hral skoro cely cas na polovici domaceho muzstva, ktore sa vyborne branilo a golove prilezitosti Pisoju, Bukovca a Skantara vynikajuco vychytal brankar Kralik. Najvacsiu sancu na vyrovnanie spalil Pisoja v 85. minute, ked hlavickou zblizka netrafil branu. Muzstvo hosti po hernej stranke podalo dobry vykon, prehru si nezasluzilo. No na vitazstvo treba strelit goly a tie v tomto stretnuti chybali.

Juraj Cibula

C. Balog - Zarnovica 3:1 (1:0), goly domacich: M. Melicher, V. Figlus, M. Kvietok, rozhodca: Fazekas, 250 divakov.

Uvod zapasu patril domacim ked uz v 3. minute po rychlom utoku poslal Marek Melicher domacich do vedenia. Uvod zapasu nasvedcoval, ze bude len otazkou skore. Sance vsak domaci nedokazali premenit. Postupne sa zapas staval ukazkou nepresnosti na obidvoch stranach. Obraz hry sa nemenil ani po prestavke s vynimkou dvoch akcii, ktore zuzitkovali Figlus a Kvietok. Tatran viedol 3:0. Hostia v zavere skorigovali vysledok po jednej z mnozstva chyb domacej obrany. Domaci hraci akoby sa chceli prisposobit hre hosti, divakov uspokojili len s vysledkom, ich vykon ostal daleko za schopnostami.

Julius Kliment

Brusno - Hamre 4:0, Poniky - Lovcica 3:4, Detva - Priechod 3:1, Sasova - Radvan 3:1.

I. trieda
12. kolo 22. oktobra

Osrblie - Rakytovce B 2:3 (1:1), gol domacich: Letner, Spisiak rozhodca: Hikker, 80 divakov.

Domaci boli pocas celeho zapasu lepsim muzstvom, ale o bod ich pripravil slaby vykon rozhodcu Hikkera.

Emil Trnik

Myto - Jakub 2:0 (1:0), goly: Smola 2, rozhodca: Dian, 100 divakov.

Aj v poslednom jesennom zapase na domacom ihrisku sa futbalisti Myta dost nadreli, kym dosiahli vitazstvo. Supera z Jakuba takmer nevpustili na svoju polovicu, vypracovali si mnozstvo golovych prilezitosti, no v zakonceni chybal Mytu pokoj, ale aj kusok sportoveho stastia.

Jasenie - Helpa - hostia nepricestovali.

Badin - P. C. Balog 1:1 (1:0), gol hosti: Kovalcik, rozhodca: Chladek, 40 divakov.

Za idealneho pocasia sa hral len priemerny futbalo v podani obidvoch muzstiev. Obidve muzstva hrali pozorne v obrane a nechceli inkasovat, a preto golovych sanci bolo pomenej. Hostia mali loptu v prvom polcase castejsie pod kontrolou, ale v utocnej faze sa neprasadili, naopak domaci po zavahani obrany strelili veduci gol. V druhom polcase pritlacili hostia domacich na svoju polovicu a v 17. minute vyrovanli peknym golom Kovalcika. Hra sa potom vyrovnala, ale aj tak viac sanci mali hostia, ale uz nedokazali vsietit gol a nakoniec bola z toho zasluzena remiza.

Ivan Belko

Podkonice - Bravacovo 0:2 (0:1), goly: Bubeliny, M. Vrbovsky, rozhodca: Trso, 70 divakov.

Vitazstvo futbalistov Bravacova je zasluzene, pretoze boli od zaciatku stretnutia lepsim muzstvom. Skoda golovych prilezitosti, ktore nevyuzili v prvej stvrthodine, kedy mohli rozhodnut o vysledku zapasu. Hrac Bubeliny dvakrat prestrelil, ale do tretice mu to vyslo, cim sa Bravacovo dostalo do vedenia. I npariek tomu v tomto dramatickom stretnuti rozhodol o zisku troch bodov Vrbovsky, ktory s prehladom vyuzil svoju ponuknutu sancu. Podakovat treba vsetkym hracom, ktori nastupili v tomto dolezitom zapase.

Miroslav Sperka

Balaze - Podlavice 6:3, Sl. Lupca - Salkova 8:0.

II. trieda sk. A
12. kolo 22. oktobra

Hronsek - Nemecka 3:2 (1:0), goly hosti: M. Bartos 2, rozhodca: Dolog, 50 divakov.

Prvy polcas sa domacim vydaril a hned z prvej akcie v 3. minute strelili gol. Hra sa potom vyrovnala, sance boli na obidvoch stranach. Hostia ku koncu prveho polcasu mali moznost vyrovnat, ale ponuknutu prilezitost nevyuzili. Domaci takisto v druhom polcase hned v 3. minute zvysili na 2:0 po chybe hosti. Hostom sa podarilo znizit na 2:1, vzapati domaci zuzitkovali chyby hosti a zvysili na 3:1. Desat minut pred koncom sa hostom podarilo znizit na 3:2.

II. trieda sk. B
10. kolo 22. oktobra

P. Polhora - Sumiac 3:1 (2:0), goly: Molcan 2, Goceliak - Sevcak, rozhodca: Daxner, 40 divakov.

Uvod zapasu sa vydaril domacim, ktori v 20. minute vyhravali 2:0 a do konca prveho polcasu mali este niekolko sanci, ktore nevyuzili. Po prvom polcase hostia ozili, znizili golmi zo skrumaze, no ich snahu o vyrovnanie zmaril vsak nadherny gol Molcana hlavou po trestnom kope Lehotskeho. Z domacich vynikli Lehotsky, Molcan z hosti Marek Durco.

...

Ziaci P. Polhory prehrali v B. Belej 6:1 (2:1). Gol hosti strelil Santa.

L. Singer

Pohorela - Michalova 1:1 (0:1), goly: J. Matus - Trnavsky, rozhodca: Sitarcik, 70 divakov.

V dedinskom futbale okrem financnych problemov zacinaju aj problemy s hracmi. Domace muzstvo aj v tomo zapase muselo siahnut po starsich hracoch, kotri uz zavesili kopacky na klinec. Tomu zodpovedala aj hra v prvom polcase, kde domaci hladali futbalovu tvar a hostia, aj ked s mnozstvom nepresnosti, mali viacej z hry. Tuto prevahu aj zurocili golom do satne v 42. minute po chybe domacej obrany. V druhom polcase po presune domacich radov a pri hre na troch utocnikov, sa im podarilo peknym prvym strelenym golom Jozefom Matusom zapas vyrovnat a prevziat iniciativu v hre. No aj napriek snahe domaceho muzstva strhnut vitazstvo na svoju stranu, stretnutie sa skoncilo konstatovanim "spravodliva remiza."

Jan Lakanda

Polomka - H. Lehota 1:1 (0:0), goly: Bulla - Gajdos, ZK: Bulla - Floch, Strba, rozhodca: Citara, 60 divakov.

Domaci, az na prvych desat minut zatlacili svojho supera na jeho polovicu a svojou kombinacnou hrou si vytvorili niekolko golovych prilezitosti. Skorovat sa im podarilo az v druhom polcase. Hostia vyrovanli z ojedinelych utokov, a tak si vybojovali cennu remizu.

Roman Kohut

Sihla - Hronec 0:2 (0:1), goly: Jan Repka, Ivan Gromus, rozhodca: Kosec, 30 divakov.

V dobrom vyrovnanom stretnuti mali viacej stastia pri premienani sanci hostia.

Ing. Ivan Hutka

D. Lehota - Zavadka 1:1 (0:0), goly: Babic - Roman Nosko, rozhodca: Krupa, 80 divakov.

Domaci aj ked za staleho tlaku a mnozstva golovych prilezitosti nedokazali v prvom polcase dat ani jedny gol. V druhom polcase to boli hostia, ktori dali prvy gol. No netrvalo dlho a hned z protiutoku strelili hraci D. Lehoty vyrovnavajuci gol. Domaci sa snazili este strhnut vitazstvo na svoju stranu, ale zahodili ciste golove prilezitosti.

Milan Tazky

...

Ziaci zo Zavadky nad Hronom vyhrali doma zapas s Bravacom 10:0 (6:0). Goly strelili Pokos 3, Andrejkovic 2, Svitac 2, Frgelec, Malecky a Oravkin.

Telgart - Benus 3:0 (1:0), goly: Sifra 2, Budinsky, rozhodca: D. Chriastel, 60 divakov.

Uvod zapasu zacali obidve muzstva opatrne a trochu nervozne. Potom prisli sance o cosi aktivnejsie a priamociarejsie hrajucich domacich. Najskor s vyhodnej pozicie prestrelil Demcik a ptom sa po rohovom kope dvakrat zatriaslo brvno nad brankarom hosti. Na druhej strane naznaky sanci hosti likvidovala spolahlivo hrajuca obrana a jedovatu strelu vytlacil spod brvna pozorny brankar. Jediny gol sa zrodil z nevinnej akcie po serii chyb hostujucich hracov. V druhom polcase sa coraz viac zacinali svojou technickou hrou presadzovat hostia. Z prevahy vsak nic nevytazili, lebo sa im nedarila strelba z dialky. O hladkom vitazstve domacich rozhodol ich druhy gol, ked hostujuceho Golmana zaskocil tvrdou strelou z tridsiatich metrov Sifra. Potom uz domaci ovladli hru a zo svojich sanci pridali jeden gol.

Ivan Citterberg


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT