28. NOVEMBER  2000 Strana 3

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Mesto z hladiska odlahcenia od dopravy planuje premiestnit autobusovu stanicu pre primestsku a dialkovu dopravu k zeleznicnej stanici. Ostala by len mestska doprava, cast oproti Dumbierika. Su vypracovane dva projekty o stavebnych upravach a odkanalizovani, ktorych zrealizovanie predstavuje sumu 9 milionov korun. Mesto hlada financne prostriedky na uskutocnenie tohto planu. S nasim anketovym mikrofonom sme niektorych z vas "vyspovedali", ci by vam tato zmena vyhovovala.

S anketovym mikrofonom


Bude to pre vas vyhodne?

Jana Medvedova, pomocna kucharka, Cierny Balog:

- Tu v meste vystupim z nasho autobusu a potom prestupujem na miestny spoj do roboty. Takze by to bolo dost daleko, od ruky. Ale ak by boli vsetky zastavky tam, po tej stranke by to bolo zasa lepsie a v meste by bolo cistejsie ovzdusie.

Jan Janoska, veduci strediska, Pohorela:

- Vsetko zalezi na tom, kto akym spojom cestuje. Ak zeleznicou a potrebuje prestupit na autobus, bolo by to vyhodne. Pokial cestuje autobusmi, je to jedno. Pre toho, kto navstevuje institucie nachadzajuce sa v strede mesta, by bolo lepsie umiestnenie nastupista tam, kde je. A co sa tyka znecistovania zivotneho prostredia prave autobusmi, myslim si, ze je tu vacsie znecistovania okolia.

Dasa Smugalova, nezamestnana, P. Polhora:

- Ja som zvyknuta na toto miesto, je to akurat. Ale zase na druhej strane by mi to vobec neprekazalo. Ista vyhoda je tu pre ludi, ktori vystupia z vlaku a chcu prestupit na autobus, budu to mat blizko. Nevyhody v tom nevidim ziadne.

Maria Hankova, dochodkyna, Lopej

- Mne by to vyhovovalo, pretoze dochadzam vlakom a dost cestujem. Tu v meste je to take spletite, clovek sa tu dakedy ani nevyzna. Ak by to bolo pekne rozmiestnene, ze by sa ludia vedeli orientovat, bolo by to dobre. Mozno vsetkym ludom, napriklad z Horehronia, to nebude vyhovovat.

Ondrej Kocur, Brezno, nezamestnany:

- Autobusy zbytocne jazdia po meste. V ziadnom meste nie je v strede namestia autobusove nastupiste, iba v Brezne. Zdrzuje sa tym premavka. Suhlasim s tym, aby to bolo premiestnene.

Alena Turnova, nezamestnana, Hronec:

- Ja si myslim, ze je to tu lepsie, blizsie pri obchodoch. Ak by mal clovek s plnymi taskami sliapat tak daleko, nebolo by to dobre. Iba ak by jazdil nejaky spoj, mestska linka.

Kamila Kanderova, dochodkyna, Brezno:

- Podla mna by to bolo dobre, nemam proti tomu ziadne vyhrady. Len aby to bolo vhodne umiestnene a nezasahovalo do priestoru, kde by ludom prekazalo. Mne by to vyhovovalo, pretoze byvam blizko zeleznicej stanice. Viete, ludia si zvyknu na vsetko, aj na tuto zmenu by si zvykli.

Erika Kusandova, zivnostnicka, Brezno:

- V podstate by mi to trosku aj nevyhovovalo, pretoze som z Mazornikova. Neviem, ale pravdepodobne by tu nejaka zastavka bola, takze nejaky velky problem v tom nevidim. Dobre by bolo odburat od toho mesto. Je to tak patdesiat na patdesiat. Na nejake daleke cesty nechodime, cize cestovat nepotrebujeme. Predpokladam, ze aspon jedna zastavka v meste bude.

hcitpisu.jpg (8894 bytes)

Nespokojni zakaznici

V utorok 14. novembra som bola na nakupe v Bille, kde som sla s umyslom kupit len jednu stanglu salamy. V ruke som z mesta niesla pohladnicu so znamkou, ktoru som ukazala pokladnicke. Zaplatila som za salamu, vysla som von a sem prisiel za mnou pan z bezpecnostnej sluzby. Vtiahol ma nazad dnu, kde pokladnicka potvrdila, ze som kupovala len salamu. Prikazal mi povykladat na pokladnicny pult vsetko z vreciek a vyzliect bundu. Odmietla som sa vyzliect, len som bundu rozopla a on ma zacal ohmatavat. Samozrejme, ze nic nenasiel. Ked som ziadala ospravedlnenie, odvrkol mi: "Ja si robim len svoju robotu". A to bolo vsetko. Viem, ma pravo kontrolovat, ale nie takymto sposobom robit sou pred ludmi. Hned potom som telefonovala na riaditelstvo do Bratislavy. Riaditel nebol pritomny, v mene celej spolocnosti sa mi ospravedlnila sekretarka a dala mi telefonny kontakt na pana, ktory ma na starosti brezniansku Billu. Slubili mi, ze ma pozvu, aby sa mi dotycny pan ospravedlnil, ale nestalo sa nic.

Beata Piliarova

Vo stvrtok 16. novembra sme sli s dcerou do Billy kupit nieco na ranajky. Dcera kupila mandarinky, odtial sme sli k pecivu, kde sme vzali po dva druhy a jeden hned zacala jest s tym, ze to oznamila panej v lahodkach. Ako sme prechadzali po predajni, prisiel k nam pan z bezpecnostnej sluzby a s bezocivym tonom sa na nas osopil, ze je zvedavy, ci to ukazeme pri pokladni. Nakupili sme, co sme chceli, nebolo toho vela. Pri pokladni som sa rozculil, lebo uctovali len dve pokladne a bolo tam tridsat ludi, a tak sme cakali asi dvadsat minut, kym sme prisli na rad. Ked sme zaplatili a chceli sme ist von, pristupil k nam spominany pan s tym, aby sme ukazali vrecka. Na moju otazku, ci sme nieco ukradli, odpovedal v tom zmysle, ze som znama firma. Povedal som mu, ze sa prehliadnut nedam, ze na to nema pravo, nech zavolaju policiu. Policajti prisli do piatich minut a ukazali sme im obsah vreciek. Velmi sa nas to dotklo, pretoze sa to odohravalo pred ocami kupujucich. Samozrejme, ze nic nenasli. Nenasledovalo ziadne ospravedlnenie. Oznamil som, ze podniknem iny razny krok. Zasiel som za advokatom a budem pokracovat dalej.

Stefan Kupec

Vazeny pan Brano Braucok, sekretar komisie

Chcela by som reagovat na vas clanok "Komisia sportu mladezi mesta Brezna" z minuleho cisla.
Musim sa zastat mladeze, ktora vas prosi o poskytnutie plochy pre sport. Je pravda, ze v nasom meste nie je umoznene mladezi sportovo sa vyzit. Ladova plocha je sice v prevadzke, ale len kym nezasvieti slnko, dostatocne nemrzne a neprsi.
Vo vyklade v obchodnom dome sme si mohli pozriet maketu sportoviska, ale zial vsetci velmi dobre vieme, ze takyto projekt sa v Brezne nikdy neuskutocni. Mozno, keby bol skromnejsi a lacnejsi.
Snad by stacilo pre zaciatok ladovu plochu zakryt strechou (vid Rimavska Sobota) a v ramci financnych moznosti pomaly dobudovavat zimny stadion. Kryta plavaren (nepatri sice mestu) tiez za nejaky ten rocik dozije, ved len vymenit vodu aspon raz za pol roka je velky problem. Tak, to by bolo, co sa tyka sportu v Brezne asi vsetko.
Ale jeden sport sa predsa len rozmaha, a to je sport krcmovy, pretoze ich mame v Brezne dostatocne mnozstvo a stale pribudaju nove. Myslim si, ze poznamka o alkohole a drogach nie je vydieranie, ale ak bude nezaujem o mladez dat im sancu vyuzit svoj volny cas, stane sa skutocnostou. Ale v jednom mate pravdu. Mladeze v Brezne je dost a myslim si, ze aj zamestnancov, ktori by sa mali zaoberat touto problematikou a su za tuto cinnost plateni.
A na zaver by som chcela podotknut, ze v meste patrilo detom dopravne ihrisko, detske ihrisko, co by bolo mozno tiez riesenie na poskytnutie plochy.
Kolko je v Brezne nezamestnanych obcanov? Tento pracovny potencial by sa mohol vyuzit pri upravach tychto ploch.
Drogy a alkohol su pliaga, ale nie je zakorenena v telach a dusiach nasich deti, a preto im dajte sancu vam do dokazat!!!

Alena Richterova

Dakujem ...

Chcem vyslovit uprimne podakovanie organizacnemu vyboru galaprogramu suboru Mostar pri prilezitosti 45. vyrocia jeho zalozenia.
Galaprogram bol popretkavany piesnami a tancami sucasnych, ale aj minulych tanecnikov, spevakov a solovych hudobnikov. Vely potlesk si vytancovali manzelske pary, ktore nasli lasku k sebe v subore a tiez tanec Otcovia a synovia. Slovenske ludove piesne sa dlho do rana ozyvali breznianskym domom kultury.
Podakovanie patri aj vsetkym sponzorom, ktori financne folklorny subor Mostar podporuju. Este raz srdecna vdaka organizatorom, ako i sponzorom. Dovidenia na patdesiatke.

Za byvalych clenov Edita Morova


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT