28. NOVEMBER 2000 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Tretie kolo Slovenskeho pohara

SSpravodajstvo HKSK Sport Teamu

 

Stvrtfinale Slovenskeho pohara odohrali futbalisti Podbrezovej proti Dukle Banska Bystrica na domacom stadione s vysledkom 2:1 (0:0). Goly domacich strelili v 55. minute Pelegrin a v 86. minute Krochta z jedenastich metrov. Zeleziari pred 3000 divakmi presvedcivym vykonom zasluzene zvitazili. Tymto vitazstvom sa prebojovali medzi styri druzstva na Slovensku, ktore budu dalej hrat o Slovensky pohar.

Jozef Karas

 "Zamyslime sa nad buducnostou okresnej organizacie DPO"

V piatok 24. novembra sa v Zavadke nad Hronom uskutocnilo hodnotiace zasadnutie okresnych organov dobrovolnej poziarnej ochrany. O jeho priebehu nas informoval okresny velitel DPO Pavol Zelencik:

- Na zasadnuti okresneho vyboru Dobrovolnej poziarnej ochrany Brezno okrem inych problemov odzneli aj dva palcive okruhy otazok. Prvou bola, aby okresny vybor v Brezne bol zachovany. Treba nam zvysit clenstvo v organizaciach na 1420, co je viac asi o 300 clenov. V opacnom pripade budeme veci poziarnej ochrany vybavovat v Banskej Bystrici alebo vo Zvolena. Vsetko suvisi s ekonomickou situaciou v state. Uz vlani, ked sme na tento fakt upozornovali na vyrocnych valnych zhromazdeniach, organizacie okresu prakticky nevenovali tymto otazkam pozornost. Nase nadriadene organy po prevedenej kontrole po celom Slovensku dospeli k takymto radikalnym opatreniam. Preto by sa nad tymto problemom - nad buducnostou okresnej organizacie - mali zamysliet vo vsetkych organizacicach, a do konca tohto roka, kedy treba zakupit aj clenske znamky.
Druhym problemom je koniec platnosti odbornej sposobilosti velitelov DPZ. Treba prehodnotit cinnost velitelov v obciach a navrh na mena novych kandidatov. Termin skolenia bude oznameny, ale zo strany obci treba zabezpecit ucast na tomto skoleni, aby prostriedky neboli vynalozene zbytocne a velitelia DPZ mohli na zaklade sposobilosti viest svoje zbory pri zasahoch. Dalej sa rokovalo o pokynoch pre vykonanie vyrocnych valnych zhromazdeni v Breznianskom okrese, ktore sa uskutocnia do konca tohto roka. Oboznamili nas s postupom prac na priprave noveho zakona o poziarnej ochrane, ktory nadobudnej platnost priblizne od polovice buduceho roka.

 Vitazstvo breznianskych stolnych futbalistov

Krasna sprava pirsla z Handlovej - dejiska tretieho kola Slovenskeho pohara v stolnom futbale, kde sa breznanom darilo nad ocakavanie. Po neuspechu v druhom kole na domacej pode, si to chlapci vynahradili aj z urokmi. Desatclenna vyprava z Brezna sa domov nevratila na prazdno. Po velmi peknom tretom miete Mareka Kolaja v turnaji jednotlivcov sa Jozovi Lalikovi s Marekom Kolajom podaril husarsky kusok v podobe vitazstva v turnaji dvojic, cim sa prepracovali na spic rebricka Slovenskeho pohara. Do turnaja dvojic sa zapojilo dvadsatstyri parov z celeho Slovenska.

Vysledky turnaja: jednotlivci: 1. Jan Zvara (Zvolen), 2. Jan Lorinczi (Handlova), 3. Marek Kolaj (Brezno), dvojice: 1. Kolaj - Lalik (Brezno), 2. Lorinczi - Dujsik (Handlova), 3. Gregor - Bahno (Handlova). Dalsie kolo Okresnej ligy v stolnom futbale sa uskutocni v sobotu 2. decembra v Dart clube o 17. hodine. Vo stvrtok sa zacina prve kolo stolno-futbalovej ligy jednotlivcov, zaciatok turnaja je o 19. hodine, vsetci priaznivci su vitani.

V piatok pokracovala sipkarska liga muzov dalsim kolom a prekvapenia sa tentokrat nekonali. Do Dartu zavitali aj hraci z B. Bystrice, co sa odzrkadlilo aj na celkovom poradi v podobe tetieho miesta Milana Kapustu. Vo finale sa stretli Peter Pocklan s Palom Urdom a po velmi napinavom finale sa z vitazstva tesil Peter Pocklan.

Subezne s turnajom muzov odohrali zeny dalsie kolo sutaze. Na prvom mieste skoncila Mirka Fararikova, ktora dokazala, ze este stale patri medzi najlepsie hracky na Slovensku, na druhom mieste sa umiestnila Marka Medvedova a tretia skoncila Martina Troligova. V sobotu pokracovala Horehronska liga uz deviatym kolom v Espresse u Horaca na Bacuchu. Svoju stupajucu formu potvrdil Rasto Radoc, ktory uz po stvrykrat v rade zvitazil, na druhom mieste skoncil Jozef Srnka z Bravacova a treti Tomas Gajdos z Benusa. Dalsie kolo Horehronskej ligy sa odohra v sobotu 2. decembra o 18. hodine v Pohostinstve Adamova na Pohorelej.

Nedel sa niesla v znameni juniorskych sutazi Fornetti cup. V prvej lige juniorov sa presadil Martin Skantar, ktory si vo finale poradil s Palom Melicherom a treti prekvapujuco skoncil Michal Sykora. V druhej lige sa uz stava pravidlom ze prvu trojku tvoria ti isti hraci, a ani v tomto kole to nebolo inak. Z vitazstva sa tesil Tomas Suja pred Ondrom Kurekom a Karolom Geregayom. Europsky pohar v elektronickych sipkach uz klope na dvere. Nasledujuce kolo sa uskutocni v bratislave na Vystavisku v dnoch 8. - 9. decembra a v nedlu 10. decembra sa uskutocni druhe kolo celoslovenskej sutaze Cyberdine Dart Cup, prosime zaujemcov o tieto turnaje, aby sa prisli zapisat do Dart clubu, cestovne je 200 korun.

 

HK VTJ Magnezit Revuca - HK SK Sport Team
6:3 (1:3, 3:0, 2:2), goly: 8, 34, 52. Borza, 26. Kozak, 28. Skvarka, 45. Zgravcik - 8. Makovy, 52. Halka, 53. Gaspar, vyluceni: 12:12 na 2 min. Simko 5+OK, 500 divakov.
Prve majstrovske stretnutie Sport Teamu sa odohralo na lade Revucej v sobotu 25. novembra. Svoje prve sutazne stretnutie chlapci ciastocne nezvladli, ked od zaciatku mali zo svojho supera velky respekt. Sport Team sa ujal vedenia v 8. minute stretnutia strelou Radka Makoveho od modrej, ale este v tej istej minute z protiutoku super vyrovnal. V druhej tretine super zvysil svoj naskok uz na 4:1, ked chlapci ani z vylozenej prilezitosti nevedeli prekonat superovho golmana. Ved len v tejto tretine nastrelili niekolko tyciek a brana supera sa stala zakliata. Prve dve, ale aj tretia tretina, boli poznacene castym vylucenim hracov na oboch stranach a na strane Sport Teamu aj vylucenim do konca zapasu Miska Simka. Za vsetko hovori pocet vyluceni 12:12. Ciastocne svoju ulou nezvladla ani mlada rozhodcovska trojica. V tretej casti zapasu konecne muzstvo zacalo produkovat hokej. Super sice v 44. minute po chybe v obrane Sport Teamu skoroval na 5:1, ale od tejto chvile chlapci zatlacili supera, coho vysledkom bol gol Peta Halku v 52. minute. Tu sa hralo prakticky len na branu Revucej, ale ako v uvodnej casti stretnutia, tak aj teraz nevedeli z vylozenych prilezitosti skorovat. V tejto casti zapasu sa zdalo, ze pride k obratu, opak bol vsak pravdou, ked super zmrazil golom v 52. minute. Odpovedali hned z protiutou, ked sa presadil aj Rasto Gaspar golom v 53. minute. Od tejto minuty sa uz len zapas dohraval.

Na zaver uz treba len dodat, ze muzstvo podalo vykon, o ktorom sa neda povedat, ze bol najlepsim, s prihlidnutim vsak na hracsku skladbu muzstva a skonstatovanim, ze toto muzstvo este s urcitostou potrapi svojich superov v tejto sezone.

Hraci srdecne pozyvaju na nedelne stretnutie (3. decembra o 17. hodine) s muzstvom Sokolu Telgart. Vstupne je lubovolne a bude venovane na charitu. Dakujeme sponzorom: ISU Sport, SuNik, Hronstav, Profax Nemecka, Motorest Nemecka, Diago, Data Monika, Globtel GSM.

Vydali kalendar

Klub slovenskych turistov pri TJ Hela na svojom ostatnom zasadnuti prerokoval a schvalil plan vyrocnych podujati na rok 2001. Uvadzame ho v predstihu, aby si jednotlive organizacie v okoli mohli jednotlive podujatia zahrnut do svojich planov cinnosti a aby sa v regione neplanovali v jednom termine viacere podujatia.


21. rocnik Potuliek helpianskym chotarom, lyze - peso, sobota 17. februara.
16. rocnik volejbaloveho turnaja o Pohar predsedu KT, sobota 17. marca.
26. rocnik Vystupu na Velky bok, peso, sobota 4. augusta.
21. rocnik pochodu Od Vahu k Hronu, peso, sobota 6. oktobra
16. rocnik Silvestrovskeho vystupu na velku Vapenicu, pondelok 31. decembra.


Podrobnejsie informacie k jednotlivym podujatiam si mozete vyziadat na adrese predsedu TJ Helpa: Jozef Filo, Caneckeho 794, 976 68, Helpa, c.t. 0867/6186388

Mgr. Jozef Pupis

Mestka liga v malom futbale

Vysledky 8. kola maleho futbalu: Astra - SKP 16:5, goly: Danis 5, Turna 4, Kurek 2, Kan 2, Knazik 2, Michalik - Lehotsky 2, F. Duris, Kubar, Zajak, rozhodca: Daxner, Stefus, Torpedo - Sens 0:17, goly: 0 - Smola 3, Figlus 3, Kovalcik 3, Krupa 2, Lehotsky 2, Macko 2, Medved 2, rozhodca: Pobozny, Stefus, West Extra - Funny Allianz 3:10, goly: Severeny 2, Keller - Makusa 3, M. Turna 2, Kovacik 2, Vaclavik, Husenica, Gemzicky, rozhodca: Stefus, Atlanta - Kralova Taverna 9:4, goly: R. Kucerak 3, Danis 3, D. Kucerak ml. 2, Giertl - Puska, Bucko, Sarvas, Necpal, rozhodca: Daxner, ZST ZSR - Haka 14:6, goly: Slabey 6, Kan 4, Bohacik 2, Belko 2 - B. Lukac 3, M. Lukac 2, Gajdos, rozhodca: Daxner, Oravcik.

Tabulka po 8. kole

1. Sens
2. Funny Allianz
3. ZST ZSR 
4. SKP
5. West Extra
6. Haka
7. Atlanta
8. Kral. Taverna
9. Torpedo 
10. Astra
8 7 1 0 88:29 22
8 7 0 1 61:21 21
8 6 1 1 54:21 19
4 8 3 2 3 40:61 11
8 3 0 5 26:45 9
8 3 0 5 41:61 9
8 2 1 5 46:55 7
8 2 1 5 40:58 7
8 2 1 5 29:67 7
18 1 1 6 43:52 4

V sobotu 2. decembra konci jesenna cast mestskej ligy a vykonny vybor si dovoluje pozvat fanusikov na zaverecne kolo, hlavne na posledny zapas, ktory moze rozhodnut o jesennom majstrovi ligy

Deviate kolo: 2. decembra o 14. h West Extra - SKP, o 15. h Astra - Atlanta, o 16. h Kralova Taverna - SK ZST ZSR, v piatok o 16.30 Funny Allianz - Sens, o 18. h Torpedo - Haka.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT