28. NOVEMBER 2000 Strana 8

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

... 

rady.jpg (8677 bytes)  Moj problem

Je nieco, co ta trapi a nenasiel si nikoho, kto by sa o tvoj problem zaujimal?


Toto okienko je potom pre teba. Staci, ked napises, alebo zatelefonujes do redakcie (svoje meno nemusis uviest, ked nechces).
Tvoj problem sa pokusi riesit skupina odbornikov pod vedenim psychologa alebo uverejnenim tvojho problemu s pomocou citatelov.

Maria

Messer Tatragas - partner pre priemyselne plyny

Messer Tatragas, s.r.o., je clenom nadnarodnej skupiny Messer Group so sidlom vo Frankfurte nad Mohanom, ktora podnika prostrednictvom viac ako 200 spolocnosti v 60 krajinach sveta. Spolocnost vznikla v roku 1991 a podnika v oblasti distribucie, prepravy a predaja priemyselnych, medicinalnych a specialnych plynov a prenajima zariadenia na pouzivanie plynov zakaznikom. Dnes spolocnost zamestnava 200 zamestnancov a dodavky realizuje prostrednictvom styroch obchodnych stredisk v Bratislave, Sali, Kosiciach a v Ziline a hustej, neustale sa rozsirujucej siete predajnych skladov po celom Slovensku. Momentalne ich je 56 a stale pribudaju nove, v ramci co najvacsieho priblizenia sa k zakaznikom.
Sortiment zahrna velmi siroke spektrum produktov. Tvoria ho priemyselne plyny v plynnej a kvapalnej forme, medicinalne plyny a specialne plyny, pri ktorych sa kladu vysoke naroky na cistotu. V ponuke su technologie spojene s priemyselnymi plynmi v oblasti metalurgie, mediciny, chemie, mikroelektroniky, potravinarskeho priemyslu a zivotneho prostredia.
Technicke plyny a ich aplikacia tvoria 85% sortimentu a zahrnaju predaj technickych plynov, prevadzkovanie separatorov vzduchu, siroku ponuku aplikacii pre vsetky oblasti priemyslu a sluzieb, vyvoj, konstrukciu a instalaciu systemov pre On-site, produkciu plynov a systemy na vyrobu kryogennych a nekryogennych plynov.
Priblizne 15% sortimentu tvori zvaracia a rezacia technika - predaj zariadeni na zvaranie a rezanie, predaj specialnych medicinskych zariadeni pre popredne firmy vyrabajuce diagnosticku techniku a anesteziologickych pristrojov Datex - Ohmeda.
Do kategorie specialnych plynov patri napriklad vyroba sklennych vlakien, plyny pre laboratorne pouzitie a izolacne plyny pre dvojite glazovanie. Medzi najmodernejsie produkty patri Megapur - plyny pre elektronicky priemysel a plyny pre fluoraciu - povrchovu upravu plastov.
Kalibracne plynne zmesi su dalsou oblastou sirokeho sortimentu tejto spolocnosti. Messer Tatragas je schopny dodavat akekolvek plynne zmesi s akymkolvek poctom komponentov a v akejkolvek koncentracii, dokonca aj stopove prvky, pokial to neobmedzuje bezpecnost a chemicku kompatibilitu prvkov. Zmesi mozu byt dodavane aj v kvapalnej forme. Kalibracne plynove zmesi sluzia na kalibraciu plynovych analyzatorov a nazyvaju sa tiez testovacie plyny. Preto sa na ne kladu tie najprisnejsie poziadavky, co sa tyka presnosti, stability a reprodukovatelnosti zlozenia.
Podstatnou castou sirokeho spektra sluzieb spolocnosti Messer Tatragas je prenajom zariadeni pre pouzitie technickych plynov. Dalsimi oblastami su opravy a udrzba tychto zariadeni. V priebehu niekolkych rokov spolocnost instalovala viac ako 200 zasobnikov a aplikacii pre svojich zakaznikov a rozsirila ponuku vo vsetkych produktovych radoch.
Produkty su dopravovane k zakaznikom specialnymi automobilmi, ktore su urcene bud na prepravu flaskovych produktov, alebo supravami pozostavajucimi z tahaca a cisterny na prepravu kvapalnych produktov. V pripade zaujmu je spolocnost schopna priviezt produkty priamo k zakaznikovi.
Messer Tatragas dodava svoje produkty s najvyssim stupnom kvality a bezpecnosti. Messer bol prvym specializovanym producentom plynov na svete, ktoremu bol udeleny Certifikat kvality ISO 9001 uz zaciatkom 90-tych rokov. Spolocnosti Messer Tatragas bol udeleny Certifikat kvality ISO 9002 v roku 1997 a ich laboratorium dostalo osvedcenie o akreditacii za analyzy priemyselnych, medicinalnych a specialnych plynov v roku 1998. V roku 1999 ocenili sluzby tejto spolocnosti ministerstvo hospodarstva a Slovenska spolocnost pre kvalitu Cenou Slovenskej republiky za kvalitu v kategorii stredne velkych organizacii poskytujucich sluzby. Spolocnost Messer Tatragas je environmentalne uvedomela a kona s plnou zodpovednostou za zivotne prostredie. Svoju snahu neustale znizovat nepriaznive vplyvy na zivotne prostredie potvrdila aj ziskanim Certifikatu systemu environmentalneho manazerstva podla ISO 14001.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT