28. NOVEMBER 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

  O pol osmej rano 25. novembra Obvodnemu oddeleniu Policajneho zboru v Brezne veduci lesnej spravy oznamil, ze pred hodinou v lesnom poraste v doline Rakytovo nasiel upytliaceneho asi sedemrocneho 150-kilogramoveho jelena. Veterinarny lekar za dovod uhynu urcil postrelenie nezistenou gulovou zbranou asi pred desiatimi dnami. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V noci z 23. na 24. novembra z parkoviska na Paseke v Zavadke nad Hronom neznamy pachatel nezistenym sposobom ukradol biele dodavkove motorove vozidlo Volkswagen Transport ev. c. BCA 26-41. V aute sa nachadzali doklady: obciansky, vodicsky preukaz, karta poistenca M. M. a OTP od vozidla, cim zlodej firme LK Company sposobil skodu dovedna za 350 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Dva radiomagnetofony (jeden Panassonic druhy neznamej znacky) a vojenska vzduchovka zmizli z rekreacnej chaty v Polomke. Tato kradez vlamanim so skodou za 8300 korun pre C. B. z Brezna sa odohrala niekedy od 12. do 24. novembra. Preveruje OO PZ Pohorela..

...

Cas od pol osmej rano do poludnia 22. novembra stacil akemusi odvazlivcovi na to, aby bez zjavnych znakov nasilia z Bytu v Brezne povynasal televizor Vesec, videoprehravac Aiwa, radiomagnetofon Deawoo, pocitacovu zostavu Deawoo s tlaciarnou Epson, nadobu zo skla, potah na postel, dva prstene zo zlteho kovu, par nausnic a styri nausnice bez paru. Majitelke z Gasparova sposobil skodu dovedna bezmala za 65 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

 

Niekedy od 17. do 20. novembra v objekte Harmaneckych papierni Bujakovo sarapatil ktosi v garazi. Ukradol odtial sestnast zimnych pneumatik, styri letne pneumatiky, dvanast kovovych diskov a styri hlinikove disky. Skodu vycislili dovedna na 50 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Eletricke rucne naradie Blecdecker, a to brusku, zvislu pilku, hoblik a radio Sharp ukradol neznamy pachatel z rekreacnej chaty v Jarabej, kde sa vlamal niekedy od 30. septembra do 19. novembra. Majitelovi K. M. z Bratislavy sposobil skodu dovedna za 23 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Z haly lisovania a odprasovania v objekte Harmaneckych papierni v Brezne na Bujakove zmizol kladkostroj, ktory bol zaveseny na strope haly. Kradez so skodou za 10 625 korun sa stala v presne nezistenom case od oktobra a prisli na nu rano 14. novembra. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pravdepodobne pod ruskom 21. novembrovej noci mali nezelanu navstevu v mastali v Novej Masi. Kmin z chlieva ukradol 150-kilogramovu osipanu, cim firme Gindrura, spol. s r. o., Trnava vznikla skoda za 4500 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Na parkovisku hotela Junior v rekreacnej oblasti Krpacovo sa od stvrt na dve popoludni 22. novembra do pol jednej popoludni nasledujuceho dna ktosi vlamal do zaparkovanej Skody Fabie. Odniesol si autoradio Sony s CD prehravacom, reproduktory, tenisove rakety Vilson, termovak a CD disky. Bratislavcanke vznikla skoda za 61 350 korun. Pereveruje OO PZ Podbrezova.

Co sa udialo v tyzdni od 17. do 24. novembra

V sobotu 18. novembra poziarnici odstranili spadnuty strom z hlavnej cesty na Banisku v Brezne. Rozrezali ho motorovou pilou a vycistili vozovku. Na druhy den vytiahli z priekopy osobne vozidlo Sead Cordoba, ktore narazilo do stromu. Vo stvrtok 23. novembra nalozili na auto odtahovej sluzby Hondu Civic po dopravnej nehode vo Valaskej.

155.jpg (4763 bytes) Zachranari RZP absolvovali v tomto tyzdni dovedna 33 vyjazdov. Z toho 13-krat vystartovali k nahlym prihodam srdca a obehu, po 4-krat k mozgovym prihodam, k urazom a k inym pripadom, po raze k brusnej a ku gynekologickej prihode, 2-krat k umrtiam este pred prichodom sanitky a dvoch pacientov previezli do Banskej Bystrice. V sobotu 18. novembra v rannych hodinach doslo k uniku plynu a nasledne k vybuchu propan-butanovej bomby v rodinnom dome v Sihle. V breznianskej nemocnici hospitalizovali tri zranene osoby, dve z nich previezli do nemocnice v Banskej Bystrici.

154.jpg (4764 bytes)Clenovia NAMK odtahovali sedem vozidiel. Po dopravnej nehode Seat Ibiza z Predajnej do Piesku, Skodu 120 z Podbrezovej do Hornej Lehoty, Volkswagen Golf z Podbrezovej do Lopeja, Fiat Punto zo Sihly do Banskej Bystrice, Mazdu 626 z Rohoznej do Bratislavy, Hondu Cinic z Valaskej do blizkeho okolia a Renault Transporter s poruchou prevodovky z Lopeja do Valaskej. Technicku pomoc na cestach poskytli dvakrat. Opravili rozdelovac a nastavili motor v Skode 120 a otvorili Daewoo, v ktorom si majitel zabuchol kluce.

hs.jpg (5636 bytes) Na horach je velmi zle pocasie, hlavny hreben je v oblakoch. Podmienky na turistiku su nepriaznive. Clenovia Horskej sluzby sa venuju priprave na zimu a kontrole horskeho terenu. Horsky hotel Trangoska "navstivil" medved, ktory sa vlupal cez recepciu.

Uzreli svetlo sveta image

Patrik Vanco Lucaf z Predajnej, Igor Lisacek z Brezna, Kristian Harvan z Pohorelej, Patrik Chamko z Dolnej Lehoty, Robert Liptak z Brezna, Maros Pribilina z Helpy, Dominik Jankovic z Polomky, Andrej Trunek z Hronca, Monika Rosikova z Cierneho Balogu, Kristian Harvan z Telgartu, Terezia Fodorova z Jasenia, David Hanzlovic z Podbrezovej.

Opustili nas_image

Milan Majer (68) z Nemeckej, Jan Paulik (59) z Predajnej, Jan Skladany (57) z Helpy, Jozef Janco (48) z Bacucha, Helena Pliestikova (80) z Benusa, Zuzana Herichova (81) z Brezna, Vojtech Dolnan (62) z Hronca, Jozef Maruskin (79) z Polomky, Margita Heczkova (86) z Brezna, Alojz Puobis (94) z Brezna, Adela Pokosova (83) z Brezna, Slavomir Gossnig (23) z Brezna, Stefan Makovnik (80) z Hronca.

Podakovanie

Dakujeme vsetkym, ktori sa zucastnili na poslednej rozlucke s nasim otcom, manzelom

Ing. plk. Frantiskom Babcanom.

Dakujeme aj Vojenskemu utvaru v Brezne za profesionalny pristup pri rozlucke.

Smutiaca rodina.

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym, ktori sa zucastnili 5. oktobra v Revucej na poslednej rozlucke s nasim milovanym bratom synom a otcom

Juliusom Faskom.

S hlbokym zialom a bolestou v srdci sme 12. novemra odprevadili manzela, otca a stareho otca

Juliusa Fasku z Benusa.

Uprimne dakujeme vsetkym za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina.

Z uprimneho srdca dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori sa 21. novembra v Brezne zucastnili na poslednej rozlucke s nasou milovanou mamou, starou a prastarou mamou

Zuzanou Herichovou.

Dakujeme za prejavy sustrasti a kvetinove dary.
Tiez srdecne dakujeme pohrebnej sluzbe IRIS za dostojne a kvalitne sluzby.

Smutiaca rodina.

 

Spomienky

Kto poznal, spomenie si, kto mal rad, nikdy nezabudne.

Dna 10.novembra sme si pripomenuli dvadsiate piate vyrocie smrti otca

Jana Obernauera.

S uctou spominaju manzelka, synovia Peter, Gabriel, Julius s manzelkami, vnucky a vnuci.

...

Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.

Dna 18. novembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustila nasa manzelka, matka a stara matka

Gizela Svitekova z Drabska.

S laskou spomina manzel, pat dcer a dvaja synovia s rodinami.

...

Len sviecu horiacu a krasnu kyticu ti na hrob mozeme dat a na spolu prezite roky v modlitbach s uctou a laskou spominat

Dna 21. novembra uplynie patnast rokov odvtedy, co nas tragicky opustil manzel a otec

Jan Libic z Valaskej.

S laskou a uctou spomina manzelka, syn a dcery s rodinami.

...

Telo v zemi zhasne ako slza na tvari, spomienka na teba ako hviezda zaziari.

Dna 21. novembra uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas opustila nasa manzelka, matka, stara a prastara mama

Maria Schönova z Cierneho Balogu - Komova.

Spomina manzel a dcery s rodinami.

...

Uz rok spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom. Tak nahle odisla dusa tvoja, nestihol si ani povedat: Zbohom, rodina moja. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticku kvetov na hrob a s laskou spominat.

Dna 23. novembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas syn, brat, svagor a ujo

Ladislav Firca z Valaskej.

S uctou a laskou spominaju rodicia, brat Jaroslav s rodinou a sestra Blanka s rodinou.

...

Zili ste len pre nas a my sme vam ani nestihli povedat "dakujeme". Cas plynie, zivot ide dalej vdial, nam po vas ostala velka bolest a zial.

Dna 24. novembra uplynuli tri roky plne spomienok na nasho otca, stareho otca a dedka

Michala Kuzmu z Hronca.

Dna 25. novembra uplynulo devat rokov plnych spomienok na nasu mamu, staru mamu a babku

Amaliu Kuzmovu z Hronca.

S laskou a uctou spominaju dcery a syn s rodinami, vnucata a pravnucata.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, nezomrel.

Dna 29. novembra uplynie dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil manzel a otec

Pavel Veverka.

S uctou a laskou spomina manzelka, syn, dcera a zat.

Blahozelanie_image

A zrazu plecia tuhsie citia tarchu, co rocik s rockom zbieral, dokial sa na snurocke zitia zajagalo patdesiatpat peral.

Dna 27. novembra oslavila patdesiate piate narodeniny

Elena Harvanova.

More stasia, ocean zdravia, potocik lasky a prud kazdodennych radosti jej praju dcera Iveta s rodinou, synovia Ivan a Peter s rodinami.


BARAN

Zucastnite sa na narocnom rokovani. Mate sice improvizacne schopnosti i dost odbornych vedomosti, no aj tak by bolo dobre, keby ste sa na toto stretnutie pripravili.

BYK

Osvojte si volnejsi, akysi hravy pristup k vsetkym javom a udalostiam, ktore riesite. Vyhnete sa nepriaznivym sprievodnym javom.

BLIZENCI

V zasade sa vyhybate nezhodam a roztrzkam, budte vsak dvojnasobne opatrni. Niekto sa bude snazit vas vyprovokovat a zosmiesnit. Argumentujte strucne a vecne.

RAK

Velmi ste cakali tento tyzden a mali ste velke oci. Neostava teda ine ako sklamanie. Nie vsak totalne. Ziskali ste informacie, skusenost i cas na opravnu skusku.

LEV

Pocas celeho tyzdna bude u vas prevladat zla nalada. Nepodlahnite jej, lebo by ste dostali sklony k hadkami, co vsak nema zmysel. Skoncentrujte sa na pracu a ponahlajte sa domov.

PANNA

Vasa ucast na jednom rokovani je jednoznacne potrebna. Nehladajte vyhovorky ci zamienky, naopak sustredte sa na danu problematiku, aby ste uputali pozornost.

VAHY

Pre kazdeho bude lepsie uhnut vam z cesty. Bojovna nalada, kriticky a nekompromisny postoj voci inym vas bude stat vela psychickych sil. Budete uspesni a opusteni.

SKORPION

Niekedy bez vaznejsieho dovodu ulohy, ktore nie su atraktivne, odkladate na dalsi den. V dosledku toho vznikaju napatia a robite si vycitky. Zlikvidujte si resty.

STRELEC

Ked vas poziadaju o pomoc budte velkorysi, ved tym vlastne su vyjadrene a uznane vase prednosti. Dotycny clovek bude vam zaviazani a vdacni za cely zivot.

KOZOROZEC

Partner vam sice nic nevytyka, ale to este neznamena, ze ste v citovej sfere stopercentni. Totiz, aby vasa laska mohla byt plnohodnotna, prejavujte viac city.

VODNAR

Oklame vas clovek, ktoremu ste nikdy neublizili, ba naopak, podporovali ste ho. Budte nadalej srdecni a tvarte sa tak, ako keby ste o nicom nevedeli.

RYBY

Mate uzavretu povahu, ale su aj ine typy ludi. Ak sa vam bude chiet partner zdoverit, vyjdite mu v ustrety. Vas nezaujem by mohol vyvolat nepriaznivu reakciu.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT