3. JANUAR  2001 Strana 3

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Hodiny neuprosne odkrajovali z poslednych chvil roka 2000. V uliciach mesta panoval medzisviatocny ruch. Ludia doplnali zasoby vycerpane vianocnymi sviatkami. Prosto vrcholili pripravy na privitanie noveho tisicrocia.
Ako a kde prezijete koniec roka? Bude vitanie noveho milenia hlucnejsie ako inokedy? Pytali sme sa s mikrofonom v ruke.

S anketovym mikrofonom


pred krokom do noveho tisicrocia

Maria Kovacikova, dojicka, Cierny Balog:

- Na Silvestra budeme u rodiny, u kmotrovcov. Striedame to, jeden rok sme u nich, dalsi u nas. Myslim si, ze to bude normalne, pyrotechnika sice bude, ale len mierne, pretoze mi to dako neslavime a clovek sa dost boji nehod.

Milan Kuvik, dochodca, Brezno:

- Nebude to nic vynimocne, len doma v kruhu rodiny v pokoji, ako kazdorocne. Velke oslavy uznavam, ale nie hadzat pyrotechniku spomedzi cinziakov niekomu na hlavu. To neuznavam.

Martin Filip, student, Brezno:

- Budem s priatelmi v Bystrej v sukromi na chate. Nove tisicrocie patricne oslavime, bude to urcite hlucnejsie ako inokedy.

A. S., referentka, Brezno:

- Kedze privitame nove tisicrocie, bude to historicka chvila. Ved vstupime do 21. storocia. Vlastne zijeme na prelomi dvoch storoci. Malo by to byt hlucnejsie, ale s mierou. Vlanajsi tragicky pripad na breznianskom namesti je varujucim mementom.

Monika Surova, veduca predajne, Brezno:

- Prskavku si urcite zapalim, ale nebude to na silvestrovskej zabave. Radsej niekde v chate, pretoze spolocenske zabavy ja velmi neuznavam. Neviem sice, ci tohto roku stihneme nejaku chatu, pretoze sme pracovne zaneprazdneni. Ale myslim si, ze skor to bude asi "papucova kultura" doma s manzelom, mozno zajdeme na namestie v kruhu svojich dobrych znamych.

Jan Krnac, zivnostnik, Dolna Lehota:

- Strelba urcite bude, ale my ju budeme len sledovat, nie sme na nieco take. Mame malicke dietatko, takze budeme doma. Kazdy ma nejake predsavzatia do noveho milenia, chceme len aby bolo lepsie, budeme sa snazit. Bodaj by to vyslo aj nasim politikom.

Peter Caban, vodoinstalater, Cierny Balog:

- Oslavim to ako tradicne doma s rodinou. Nejake petardy budu urcite, ale nic viac. V dome si to mozeme skor dovolit ako v cinziaku.

hcitpisu.jpg (8894 bytes)

Dakujeme ...

Velmi pekne dakujeme MUDr. Martinovi Tesakovi z Pohronskej Polhory za starostlivost o nasho milovaneho manzela, otca, stareho otca a brata Michala Singera, ktoru mu prejavoval pocas dlhej choroby.

Patri vam srdecna vdaka celej jeho rodiny.

...

O studijne odbory hotelovej a obchodnej akademie prejavilo velky zaujem vyse dvesto ziakov deviatych rocnikov zakladnych skol okresu a kraja, ktore navstivili skolu 6. decembra. Den otvorenych dveri pripravuju uz od roku 1998 a podla vyjadrenia riaditelky Mgr. E. Docekalovej, podarilo sa dosiahnut hlavny zamer podujatia - spropagovat obidva odbory a oboznamit zaujemcov s moznostami studia.

Chceme sa aj touto formou za vsetkych ziakov a rodicov uprimne podakovat vedeniou skoly a vychovnej poradkyni Mgr. L. Hevesiovej za spolupracu, prijatie a vyslovit presvedcenie, ze sa vacsine ziakov vyplni prianie studovat v hotelovej a obchodnej akademii.

...

Pedagogovia a ziaci zakladnej skoly na Oktobrovej ulici vo Valaskej uprimne dakuju za materialnu a financnu pomoc sponzorom, ktori nas podporili v roku 2000. Su to: Obecny urad Valaska, Spolok urbarialistov Ing. Lubomir Krupa, Ing. Felix Bachraty, Ludmila Bachrata, Ing. Emil Grone, Ivan Kassa a mnohi rodicia nasich ziakov. Ich dobrocinnost nam pomohla prezit rok 2000. Do noveho roku im vsetkym prajeme dobre zdravie a vela uspechov.

Ivan Karak, riaditel skoly

...

Dakujeme manzelom Huskovcom, majitelom restauracie Salas pod Zapacmi v Myte pod Dumbierom za vybornu kapustnicu, ktoru nam sponzorsky navarili a priviezli do klubu dochodcov ako aj za velku misu chutnych vianocnych zakuskov. Obdivuhodna bola aj ich myslienka pozvat vsetkych osamelych z obce k svojmu stedrovecernemu stolu.

Rodine Huskovej prajeme v roku 2001 zdravie a stastie, nadalej dobre a sucitne srdce a uspechy v podnikani.

Navstevnici klubu dochodcov

Krasny vianocny vecer

Vo vianocne vyzdobenych miestnostiach Klubu dochodcov v Brezne pripravilo vedenie klubu spolocne so zakladnou organizaciou Jednoty dochodcov Slovenska v utorok 19. decembra vianocny vecer pre sedemdesiat osamelych ludi. Privitala ich veduca klubu a pozvanie prijal aj primator mesta, prednosta mestskeho uradu a veduca socialneho oddelenia.

Pri bohatom slavnostne prestretom vianocnom stole, kde nechybala ani kapustnica a vysvieteny stromcek, clovek najsilnejsie veri vinsom. Atmosferu umocnil kulturny program skolakov z Pionierskej 2 a suboru Kycera s vianocnymi koledami betlehemcov.

Vdaka za mile chvile patri aj sponzorom, prostrednictvom ktorych vznikla neopakovatelna atmosfera Vianoc, su to: p. Fasko - veduci Stredoslovenskych pekarni a cukrarni, Jan Kovacik, Jozef Ocel - sukromni podnikatelia, maso a udeniny, Jozef Kupec - ovocie a zelenina, Emil Durcik - sukromny podnikatel . Bolo to mile stretnutie, na ktorom si vsetci zaspievali a budu nan s radostou spominat.

Anna Stanislavova


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT