3. JANUAR 2001 Strana 8

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

... 

 

rady.jpg (8677 bytes) Moj problem

Je nieco, co ta trapi a nenasiel si nikoho, kto by sa o tvoj problem zaujimal?


Toto okienko je potom pre teba. Staci, ked napises, alebo zatelefonujes do redakcie (svoje meno nemusis uviest, ked nechces).
Tvoj problem sa pokusi riesit skupina odbornikov pod vedenim psychologa alebo uverejnenim tvojho problemu s pomocou citatelov.

Maria

 

Odpovede riaditela Technickych sluzieb v Brezne Ing. Tomasa Gabona na pripomienky poslancov z ostatneho mestskeho zastupitelstva

 

- MUDr. B. Kilvadiova : Dodrzal Miroslav Servej podmienky pre otvorenie prevadzky na SLN ?

o Pan Servej ma stale neuhradene faktury za odvoz odpadu z byvalej prevadzky. Pre novu prevadzku nema uzatvorenu zmluvu na odvoz odpadu s technickymi sluzbami. O tomto sme pisomne informovali odbor zivotneho prostredia a vystavby ako aj spravy majetku pri mestskom urade.

- T. Gilla: Opatrenia technickych sluzieb proti zatekaniu vody k zakladom cinziaku na Clementisovej ulici 2, 4, 6, 8.

o Este v lete 2000 som bol osobne s panom Gillom priamo na mieste. Dohodnute vybudovanie chodnikov v travnikoch uz bolo aj realizovane. Okrem toho sme narezali asfalt v chodniku - pre spravcu kanalizacie. Cely bytovy blok je tak osadeny v terene, ze predtym, ako budu moct technicke sluzby budovat nejake odvodnenie terenu, treba odborne posudit presny dovod a miesto zatekania a podla toho navrhnut sposob riesenia. Na take nieco nie su technicke sluzby ani odborne ani kapacitne vybavene. Takto som informoval pana poslanca uz aj v lete pri osobnej obhliadke.

- Ing. M. Dolnan: Vycistenie priekop v Bujakove.

o Telefonicky bolo dohodnute s panom poslancom, ze osobne spolocne upresnime, o ktore priekopy ide. V pripade, ze po 1. januari 2001 budu pokracovat verejno prospesne prace, nic nebrani v realizacii.

- I. Murinak : Prepadnuty chodnik na Ulici 9. maja c. 8, pod kotolnou. Parkovanie osobnych aut na Ulici 9. maja c. 36 - 48, MPCL c. 46 - 53.

o Na tomto mieste dochadza k velmi rozsiahlemu prepadavaniu chodnika, pravdepodobne v dosledku podmyvania z kanalizacie. Znovu ich pisomne vyzveme. Nie je problem zo strany technickych sluzieb opravit chodnik hned na jar, ked bude k dostaniu obalena asfaltova drva. Ak ale predtym nebude opravena kanalizacia, zivotnost chodnika bude minimalna. Na problem s parkovanim aut na tychto uliciach upozornujem od jari 2000, ked sa zacalo s vystavbou ihrisk pre deti vo dvore MPCL. Tym doslo k este vacsiemu zhorseniu situacie s parkovanim aut. Ziadal som stretnutie za pritomnosti ZPaV, DK, MsP, SBD, TS. Stretol som sa vsak len s dvoma zastupcami DK... Ziadne riesenie doteraz nebolo navrhnute. V pripade, ze zacne snezit, technicke sluzby nebudu moct tieto ulice ani pluhovat a nasledne ani odvazat odpad!

- Ing. P. Porhajas: Verejne osvetlenie na Podkorenovej.

o Technicke sluzby mozu len v ramci existujucich financnych moznosti robit najnutnejsie - financne nenarocne opravy svietidiel, instalovanie rozperiek,... Rozsiahlejsia rekonstrukcia celej trasy verejneho osvetlenia, v ramci ktorej je okrem ineho potrebne uvazovat o nahrade vzdusneho vedenia kablovym, je podmienena vyclenenim financnych prostriedkov.

- M. Juros : Do investicnych akcii pre rok 2001 zaradit potok Glianska.

o V pripade zaradenia akcie do investicii mozu technicke sluzby poskytnut pomoc mechanizmami a ludskou pracou. Odborne riadenie vystavby vodnych tokov nie je v rozsahu technickych sluzieb.

- J. Rochocky: Zaradit chodnik na Ulici M. Benku do investicnych akcii pre rok 2001.

o V pripade vacsieho mnozstva finalnych prostriedkov v roku 2000, ktore sme mali k dispozicii na nakup obalenej asfaltovej drvy, boli by sme ho uz opravili (viac ako mesiac boli vyspravky pozastavene). Musime dufat, ze v tomto roku tie prostriedky budeme mat.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT