23. JANUAR 2001 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

  Po prichode do chaty na Jamine v katastri Hronca 12. januara cakalo jej majitela z Novych Zamkov nemile prekvapenie. Niekedy od 28. decembra tu totiz ktosi sarapatil a za sebou zanechal poskodene pivnicne okna, zavoru vchodovych dveri a tatransky obklad vo vnutri chaty. So sebou si odniesol elektricku vrtacku Narex, elektricky meraci pristroj PU 510, dve sady jedalenskych priborov, sadu kuchynskych nozov a rozne druhy potravin. Skodu vycislili dovedna na 17 400 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Policia zistila, ze zena, ktoru 11. januara vecer medzi Breznom a Valaskou presiel vlak, predtym zavrazdila svojho manzela. Tragediu objasnili 15. januara vecer, kedy policii oznamili, ze uz dlhsie nebol na pracovisku 37-rocny zamestnanec Mostarne Brezno T. Z. Pri tejto prilezitosti zistili aj nezvestnost jeho 51-rocnej manzelky D. Z. V byte, ktory otvorili pomocu klucov, ktore nasli u mrtvej na zeleznici, nasli potom jej manzela. Podla lekara mal dve bodne rany v hrudniku. Zena nechala list na rozlucku. Motivom jej utoku boli pravdepodobne vzajomne nedorozumenia. Pripadom sa zaobera KUV PZ v B. Bystrici.

...

Niekedy od 3. do 5. decembra doteraz neznamy pachatel zo spolocnych priestorov v jednom z breznianskych cinziakov bez pouzitia nasilia ukradol horske bicykle: MTB Vector Extrem modrej metalizy, MTB Vector Bassic fialovej metalizy a detsky Author cervenej metalizy. Kradezou sposobil zlodej majitelke skodu za 18 500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

O pol siestej podvecer 14. januara sa na Ulici CSA v Brezne stala dopravna nehoda, pri ktorej chodkyna pravdepodobne z bezprostrednej blizkosti vbehla spoza lavej krajnice do jazdnej drahy Skody Octavie. Vodic, ktory siel v smere Banska Bystrica - Brezno, zenu zachytil. Trzna rana na pravom uchu a pomliazdenie praveho predkolenia si vyziadaju tyzdennu praceneschopnost. Na vozidle nevznikla ziadna skoda.

...

Vodic Peugeotu pat minut pred pol stvrtou popoludni 14. januara pri vchadzani do krizovatky v Lopeji po ceste oznacenej ako vedlajsia pravdepodobne nedal prednost v jazde Citroenu BX, ktory prichadzal po hlavnej ceste. Pri zrazke vozidiel, kde neuradoval alkohol, sa nastastie nikto nezranil. Vodicovi Peugeotu zadrzali vodicsky preukaz. Na Citroene je skoda asi za 20 000 korun a na Peugeote o 10 000 korun vyssia. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Saunova pec a ovladaci panel Tyllo zmizli z kupelne rekreacneho domu v Brezne na Siasove, ktory patri majitelovi z Bratislavy. Tuto kradez vlamanim ma na svedomi neznamy pachatel, ktory tu vycinal niekedy od 7. do 18. januara a za sebou nechal skodu za 41 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Na miestnej komunikacii pred Hornou Lehotou 18. januara vecer o deviatej havaroval vodic Seatu Ibiza. Pravdepodobne nevenoval dostatocnu pozornost vedeniu vozidla a v pravotocivej zakrute presiel do protismeru. Naraz lavou castou auta do zvodidla sposobil poskriabanie laku so skodou za 5000 korun. K poskodeniu vozidla ani k zraneniu osob nedoslo, nezistili ani pozitie alkoholu. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Breznianski kriminalisti v tychto dnoch objasnili pripad nezvestneho 46-rocneho P. M. z Cierneho Balogu. Vo vlastnom dome ho zabil jeho syn 21-rocny M. M., ktory ho potom zakopal vo dvore ich rodinneho domu. Nezvestnost P. M. nahlasila este 28. decembra Obvodnemu oddeleniu PZ v Brezne jeho manzelka s tym, ze 4. decembra odisiel z domu a odvtedy nedal o sebe vediet. Kriminalisti postupnym patranim zistili, ze hladaneho zabil syn, ktory sa nakoniec ku skutku v plnej miere priznal. Ukazal im miesto, na ktorom otca zakopal a kde telo aj nasli. Z vypovede mladeho muza vyplyva, ze motivom skutku boli pretrvavajuce rodinne nezhody, ktore 2. decembra po vzajomnej potycke vyustili do spachania trestneho cinu uderom sekery do hlavy. Pripad prevzal KUV PZ v B. Bystrici.

 

Co sa udialo v tyzdni od 12. do 19. januara

V sobotu 13. januara breznianski poziarnici v spolupraci s desiatimi dobrovolnikmi z Valaskej a styrmi z Hornej Lehoty 4 C prudmi likvidovali poziar rekreacneho zariadenia v Hornej Lehote. V tento nestastny den z poziaru vyviazlo bez zraneni sest deti a dvaja dospeli. V pondelok 15. januara pomocou specialneho naradia otvorili dvere bytu na Ulici CSA v Brezne. Do Prednych Halan vystartovali zlikvidovat poziar rodinneho domu, ktory az do ich prichodu hasili domaci obcania. Vo stvrtok 18. januara pri vypalovani suchej travy vznikli dva poziare. Prvy v Prednych Halnoch, ktory uhasili pomocou jednoduhych hasiacich prostriedkov, a druhy v Pohorelej 1 C prudom zlikvidovala tamojsia poziarna jednotka. V ten isty den pomocou rebrika cez balkonove dvere otvorili byt na Ulici MPCL na Mazornikove.

 

154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK odtiahli v tomto tyzdni dve vozidla. Z Polomky do Gasparova Volkswagen Golf a z Valaskej do Lopeja Feliciu po havarii. Technicku pomoc na cestach poskytli styrikrat. Nastavili zapalovanie v Skode 120, vymenili nemrznucu zmes vo Favorite, vycistili palivovy system v Skode 105 a do Predajnej doviezli benzin, ktory sa minul v Lade 1200.

 

155.jpg (4763 bytes) Zachranari v tomto tyzdni vystartovali dovedna len 19-krat, z toho 7-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, po 2-krat k mozgovym prihodam a k umrtiam, po raze k nahlej prihode dychacich ciest a k brusnej prihode, 4-krat k urazom a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice. V sobotu 13. januara ich v nocnych hodinach privolali do Hornej Lehoty, kde vznikol poziar rodinneho domu. Nastastie do breznianskej nemocnice sa vratili bez zranenych osob.

 

hs.jpg (5636 bytes) Navstevnost hor je velmi nizka. Clenovia Horskej sluzby preventivne kontroluju schodnost horskych priechodov na hrebenoch. Podmienky na lyzovanie sa v nasich lyziarskych strediskach v uplynulom tyzdni nezmenili. Len strediska s technickym snehom poskytuju, vdaka nizkym nocnym teplotam, sportove vyzitie. Menej narocni lyziari maju moznost navstivit lyziarske vleky aj na Horehroni.

 

Uzreli svetlo sveta image

Jozef Cermak z Banskej Bystrice - Vlkanovej, Dominika Michaliskova zo Zavadky nad Hronom, Andrej Fortiak z Michalovej, Kristian Majernik z Jasenia, Andrej Kratky zo Ziaru nad Hronom, Lucia Ondrasikova z Brezna, Patrik Stulajter z Cierneho Balogu, Kevin Luboslav Patras zo Seliec, Anna Souskova z Brezna, Tadeas Adrian Kvasna z Banskej Bystrice, Timea Kicurova z Valaskej, Milos Rolko z Polomky, Karina Flaskova z Velkeho Krtisa.

 

Opustili nas_image

Elena Jambrichova (73) z Polomky, Maria Buvalova (92) z Polomky, Jozef Buda (76) z Jasenia, Marek Nuter (97) z Jasenia, Samuel Surovy (90) z Brezna, Jan Stieranka (87) z Brezna, Tibor Zazrivec (37) z Brezna, Ing. Bohumil Samek (68) z Podbrezovej, Jolana Ridzonova (50) z Drabska, Valeria Simova (64) z Valaskej, Irma Pacesova (88) z Bravacova, Jolana Popperova (87) z Pohronskej Polhory.

 

Blahozelali sme

Dna 28. decembra 2000 sa dozil devatdesiatich rokov najstarsi clen nasho Polovnickeho zdruzenia Certovica

Aurel Kellner.

V den jeho krasnych narodenin mu boli zablahozelat za PZ Certovica predseda Mirko Oberhauser, hospodar Dusan Brozman a kulturny referent Ing. Milan Gemzicky. Popriali mu v mene vsetkych clenov vela zdravia a pohodu do dalsich rokov zivota.

 

Podakovanie

Z uprimneho srdca dakujem vsetkym, ktori sa snazili zmiernit nas zial kvetinovymi darmi a prejavmi sustrasti pri poslednej rozlucke dna 12. januara s nasim milovanym manzelom, otcom, starym otcom a bratom

Marianom Chlebovcom.

Zachovajte si na neho peknu spomienku.

Smutiaca rodina.

Spomienky

Kto poznal, spomenie si, kto mal rad, nikdy nezabudne.

Dna 10. novembra sme si pripomenuli dvadsiate piate vyrocie smrti otca

Jana Obernauera.

S uctou spominaju manzelka, synovia Peter, Gabriel, Julius s manzelkami, vnucky a vnuci.

Kedze sa nezistil autor tohto oznamu, dovolujem si pripomenut, ze pri vsetkej pocestnosti mame a vychovali sme styroch synov, no najmladsi Erik bol zo spomienky vynechany. Nemoze spominat a mat rad ten, kto ma v srdci zavist a nenavist, tam laska uz nema miesto.

Modlitbou spomina manzelka.

...

Nebolo mi dopriate s vami viacej byt, nebolo lieku, aby som mohol dalej zit. Neplacte a nechajte ma kludne spat, vsak aj bez slz sa da spominat.

Dna 1. januara uplynul rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Jozef Kan - Zluky z Bacucha.

S laskou a uctou spomina manzelka, dcera, synovia a sestry.

...

Casto prichadzame k tvojmu hrobu, spominame na lasku tvoju, postojime a kyticku kvetov ti vzdy na hrob polozime. Mala si nas rada a chcela si este zit, ale prisla ta chvila, ked musela si nas opustit.

Dna 2. januara sme si pripomenuli druhe smutne vyrocie umrtia

Anny Snekovej, rod. Stefancikovej z Brezna.

Spomina manzel, syn, Jan i dcera Ingrid s rodinami a syn Marian.

...

Stolicka za spolocnym stolom ostala prazdna, dotlklo srdce statocneho cloveka, milovaneho otca. Cim viac plynie cas, tym viac nam chybas.

Dna 4. januara uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec

Jan Dvorsky z Brezna.

S uctou a laskou spominame a nikdy nezabudneme. Manzelka Helena, dcery Lubica, Darina a syn Jan s rodinami.

...

Tak velmi si chcel este zit, ale musel si nas tak skoro opustit. Tak nahle odisla dusa tvoja, nestihol si povedat zbohom mama, zbohom otec, zbohom rodina moja. Velky smutok zalahol na nas dom, Palko ty si nam robil velku radost v nom. Bez teba je tam prazdno, smutno, nebavi nas zit, tak velmi nam chybas v nom.

Dna 8. januara sme si pripomenuli stvrte vyrocie, ked pri autonehode tragicky zahynul vo veku dvadsattri rokov nas najdrahsi, milovany syn, brat a vnuk

Pavel Kovacik z Hronca.

S laskou spomina cela rodina a sesternica Zuzana.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 9. januara uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustil otec, manzel, stary otec

Matej Kulifaj z Brezna.

S laskou spomina dcera s rodinou.

...

Uz dva roky spis vecnym snom, hrob tmavy ti je domovom. Nic viac ti nemozeme dat, len kyticku kvetov na hrob a s laskou spominat.

Dna 12. januara uplynuli dva roky odvtedy, co nas nahle bez slova rozlucky navzdy opustil milovany manzel, otec

Jozef Hrnciarik ml. z Brezna - Zadnych Halan.

S laskou a bolestou v srdciach spominaju manzelka, dcerka, rodicia, surodenci, svagrovia a ostatna smutiaca rodina.

 


BARAN

Cakaju vas vzrusujuce chvile. Niektore povahove vlastnosti, ktore vam doteraz sposobovali problemy, vyvolaju zaujem sympatickej osoby opacneho pohlavia. Aj vy podlahnete jej caru.

BYK

Vasu pohodu narusia spory so susedmi. Urcite sa nedate zatlacit, kam nechcete. Ak mozete, vyhnite sa vacsim vydavkom, vo februari budete peniaze potrebovat. Zacnite setrit!

BLIZENCI

Dokazete si rozlozit povinnosti a prijemne chvile? Stane sa nieco, na co uz dlho netrpezlivo cakate. Dolezite je len to, aby ste reagovali vhodnym sposobom. Hviezdy slubuju urcity rozlet.

RAK

V tomto tyzdni sa nevyhnete konfliktom. Prejavite vsak aj pochopenie spolupracovnikov. Rozhodnym a pokojnym vystupovanim sa vam podari odstranit priciny nedorozumeni.

LEV

Zverejnite vase pracovne uspechy a vyvolate zavist. Budte pripraveni pustit sa do slovneho suboja s kazdym, kto ma nieco proti vam. Prekvapite sefa, konkurenciu a presadite sa.

PANNA

Na konci tyzdna sa sustredte na rokovanie s clovekom, ktory zmenil plany suvisiace s vasimi zalezitostami. Asi nadviazete novu znamost. Zda sa, ze hlbku zacinajuceho vztahu trochu podcenite.

VAHY

Ak sa vam vydari praca, vasa financna situacia sa vyrazne zlepsi. Vo vztahoch s partnerom prejavite velkorysost a vysvetlite si nedorozumenia. Najuspesnejsie dni vas cakaju v stredu a v piatok.

SKORPION

Niekto sa vas pokusi oklamat. Velmi rychlo vsetko odhalite a podvodnik sa dozvie, co si o nom myslite. Najvyhodnejsie investujete energiu, ak sa pokusite skraslit domov a jeho okolie.

STRELEC

Tazky tyzden. Stale vas prenasleduju spomienky na nejake udalosti. Nakoniec si poviete, ze treba odpustat a zabudat. Ziskate vec alebo peniaze, ktore ste pozicali uz davnejsie.

KOZOROZEC

Chcete sa uvolnit a zabudnut na starosti? Zacnite cestovat, urcite sa vam to podari. Hviezdy hovoria, ze daleko od domova vas cakaju nevsedne zazitky. Pozor na Strelcov a Levov.

VODNAR

Asi ziskate lakavu ponuku. Kym sa ju rozhodnete prijat, poradte sa s priatelmi a znalcami. To, co vam ponukaju, uz odmietlo niekolko ludi. Uspech budete mat v laske, hrach a sporte.

RYBY

Venujete sa dostatocne sebe? Ste prehnane skromni a kvoli povinnostiam zabudate. Vacsia aktivita vam umozni dosiahnut zmenu neprijemneho rozhodnutia. Dostanete dobru spravu.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT