23. JANUAR  2001 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Volejbalovy turnaj

Volejbalovy spolok GAD Gindura Pohorela v spolupraci s Obecnym uradom v Pohorelej poriada 11. rocnik volejbaloveho turnaja o putovny pohar starostu obce Pohorela. Turnaj sa uskutocni v sobotu 27. januara od 9. hodiny v miestnej telocvicni za ucasti druzstiev z Bravacova, Cierneho Balogu, Helpy, Vojenskej TJ Brezno, Zavadky nad Hronom a domacej Pohorelej.

Jan Pompura

HK Brezno informuje

Ako sme uz avizovali uz pred tyzdnom, hokejova sezona seniorov pokracuje po ukonceni zakladnej casti II. ligy len ucastou postupujucich druzstviev v zapasoch o poustup do I. ligy. No najblizsiu nedelu 28. januara priaznivcov hokeja srdecne pozyvame na 5. rocnik turnaja pri prilezitosti vyrocia oslobodenia Brezna o Pohar primatora mesta s tymto programom:
8.30 - 10.00 HK MSK VTJ Brezno - MHK Magnezit Revuca,
10.00 Otvorenie Turnaja a privitanie ucastnikov, 10.15 - 11.45 HK Sport Team Brezno - HK VTJ Levice, 12.00 - 13.00 Poludnajsia prestavka, 13.15 - 14.45 Zapas o 3. miesto, 15.00 - 17.30 Finale.

II. liga dorastencov

HK Transexpress Rimavska Sobota - HK MSK VTJ Brezno 4:3 (2:1, 1:0, 1:2), goly Brezna: Pampurik, M. Medved, Lesak.
Dorastenecke druzstvo Brezna zdecimovane chorobami a zraneniami potvrdilo na ihrisku suprera, ze vytvorenim muzstva tejto vekovej kategorie dostali prilezitost aj breznianski hraci vo veku po skonceni zakladnej skoly a ze ju vedia vyuzit pre radost sebe i svojim priaznivcom. V Rimavskej Sobote boli domacim hracom vyrovnanym superom, co dokazuje aj skore jednotlivych tretin. Zaciatok stretnutia vysiel domacemu celku, ale nasadenim a zvysenou bojovnostou dokazali hostia vyrovnat stav stretnutia na 3:3. Nebyt zavahania vo vlastnom obrannom pasme, mohol byt tento pre hosti, vzhladom na silu a skusenost supera lichotivy vysledok aj konecnym. Skore zapasu uz nezmenila ani zaverecna power-play hosti.
Druzstvo dorastencov odohralo v uplynulych dnoch aj dva priatelske zapasy. S HK Pohorela vyhrali 9:4 a stretnutie s HK Cierny Balog sa skoncilo nerozhodne 6:6.

II. liga starsich ziakov

HC Naftex Lucenec - HK MSK VTJ Brezno 4:2 (2:0, 1:1, 1:1), goly hosti: Richter, Kolarovic.
V prvej tretine sa dostavali castejsie pred branu hosti domaci hraci, ale pocet golovych prilezitosti hlavne v jej prvej casti bol zhruba rovnaky na oboch stranach. K jej zaveru sa vsak ziakom Lucenca podarilo dvakrat prekonat brankara hosti. Druha tretina priniesla vyrovnany a sympaticky herny prejav oboch celkov. Treti gol Lucenca hostia vzapati opatovali a pokracovali v usili o priatelnejsi vysledok. Tento obraz hry pokracovla aj v teretej tretine, ked si asistent a strelec prveho golu hosti vymenili ulohy a stav zapasu bol 3:2. Osobny trest Kolarovica v druhej casti tretej tretiny oslabil celok hosti. Definitivne sa rozhodlo po nariadenom trestnom strielani domacich, ktore lucenecky strelec premenil. Z hosi prijemne prekvapili brankari Koralka aj strielajuci Marek Pasta.

II. liga mladsich ziakov

HC Naftex Lucenec - HK MSK VTJ Brezno 10:4 (3:2, 5:1, 2:1), goly hosti: Frgolec, Mihalovic, Konkolovsky, Brozman.
Mladsi ziaci Brezna dokazali v Lucenci drzat krok so superom v prvej treine, ked prvy gol padol prave do branky domacich. Neskor, hlavne v druhej tretine sa uz prejavila jednak sila domaceho celku, ale aj stale pretrvavajuce nedostatky v obrannej cinnosti a v branke hosti. Odstranovanie slabych miest prave na tychto postoch by prospelo celemu kolektivu, pretoze vacsia spolahlivost pri zabezpeceni branky by aj strelcom viac uvolnila priestor na pripravu utokov a ich efektivne zakoncenie.

Pripravka HC ORMET Relax Rimavska Sobota - HK MSK VTJ Brezno 23:6 (6:2, 7:3, 10:1), goly hosti: Stefan Sajgal 3, Jakub Zajak, Filip Stulajter.
Vacsina hracov pripravky dostala prvy raz prilezitost zahrat si hokej v zapase so superom, ktory ma za sebou uz podobnych prilezitosti viac. Takyto krst, ako vidiet z vysledku, je sice bolavy, ale urcite potrebny. A mozno ze odveta o tyzden doma prinesie aj potesitelnejsi vysledok.
V sobotu 20. januara o 20.30 hodine sa odohralo priatelske hokejove stretnutie medzi OLDBOYS Brezno a Krupinou s vysledkom 11:2 (5:0, 3:1, 3:1), goly: Servej, Kocur 3, Sima 2, Kmet 2, Pobozny, Bartos.

 

Telgart v derby vitazne

HK SK Sokol Telgart - HC Sport Team Brezno 8:6( 2:0, 4:3, 2:3), goly: Valigura 2, Birka 2, Peter Lunter, Stano Lunter, Cevela, Kozuch - Gaspar 3, Hermanek 2, Halka, presilovky 2:1, oslabeni 0:0, vyluceni 12:14 na 2 minuty (Gregor 10 minut, do konca zapasu Kosek - Muka, Halka), rozhodovali: Vojtech, Laco, Nosal, delegat: Lopusny, trener: Lunter, 110 divakov.
Uvod hry akoby ani nenasvedcoval derby zapasu. Zacalo sa dost ospalo. Super bol pravdepodobne vymrznuty. Gradacia hry vsak stupala a boli to prave domaci, ktori po vysachovani supera vsietili v 7. minute prvy gol Birkom. Ten aspon trochu ozivil nie bohvieako hrajucich druholigistov. Casomiera ukazovala siedmu minutu, ked Telgartcania uz sest minut odsedeli na trestnej lavicke. Super presilovky nevyuzil. Preslo dalsich sedem minut, Stano Lunter trestal za chybu a z trmy-vrmy pod padajuceho brankara dal druhy gol v prvej tretine. Hned v uvode druhej tretiny bratia si vymenili ulohy, Peter Lunter prekonaval dost slabo chytajuceho brankara hosti. Na prekvapenie domacich ziskali velmi rychlo uz dostatocny naskok a vyhravali az 5:0, potom v usili polavili, co super vyuzil a golmi Gaspara, Hermanka a Halka znizil este v tej istej tretine na 6:3. Aj preto, ze do brany nastupil za stavu 4:0 lepsie chytajuci brankar hosti. Do tretej tretiny isli hokejisti Telgartu s tym, ze super vsadi na jednu kartu, musi vrhnut vsetky svoje sily do utoku a strhnut vitazstvo na svoju stranu. Preto hraci Telgartu len strazili vysledok a hrali tolko, kolko potrebovali. Hra sa priostrila, vela sa diskutovalo, kuskovalo, co bolo vyhodou pre domacich. Super znervoznel, bol agresivnejsi, cim viac sa blizil zaver zapasu. Nedokazal prehltnut velke susto pre hru druholigistov, lebo oficialne Telgart hral proti HC Sport Team Brezno, avsak neoficialne proti kompletnemu druholigovemu MHK VTJ Brezno. Regula to dovoluje. Prave preto je vitazstvo nad superom cennejsie. Dobry hracsky kolektiv, velka bojovnost a maximalna snaha uspesnej reprezentacie Telgartu, skusenosti boli hlavnymi zbranami vitazstva. Aj ked Telgart nebol favoritom, taktovku si z ruk nepustil ani po znizeni stavu na 7:5, ci konecneho 8:6. V zaverecnej tretine roztrzka vyustila do osobnych trestov, ktore si odniesli hraci ci Kosek z Telgartu alebo Muka, Halka z Brezna, ked ich hlavny rozhodca Vojtek vylucil do konca zapasu. Domacich treba vyzdvihnut za zodpovedny pristup, sportove nasadenie, vzajomne ferove suboje, zvlast vyborny vykon brankara Hurtuka, ktory svojimi vykonmi prinasal utocnikov supera do zufalstva, isteze i strelcov a asistentov golov. Snura styroch vitazstiev tak nebola prerusena, co ukazuje na psychicku a hernu pohodu. Treba ale zaroven uviest, ze super hral rovnako tvrdo, nie vsak zakerne, kombinacne a takticky vyspelo. Rozhodcovia isteze v takomto derby zapase mali urcite problemy, tie vsak vyriesili k spokojnosti za aktivnej pomoci pana Lopusneho delegata SsZLH.
Telgart v sobotu 27. januara odchadza na superove ihrisko do Rimavskej Soboty.

Mikulas Lunter

Kolkari v dohravke zvitazili

I. liga muzov

ZP sport Podbrezova B - KK Zlate Klasy 12:8 (5239:5176) Pavel Pavlecko 907 Ing. Julius Kivan 820, Karol Pavlecko 831, Jaroslav Zabka 945, Matej Srsen 858, Peter Hricak 878.
Dohravka prvej ligy muzov skoncila tesnym, ale zasluzenym vizaztvom domacich. Svojim vykonom uputal Jaroslav Zabka.

Jan Daucik

Po stopach oslobodenia mesta

V sobotu 27. januara sa uskutocni 14. rocnik turistickeho pochodu pri prilezitosti 56. vyrocia oslobodenia Brezna. Mimoriadny autobusovy spoj s ucastnikmi pochodu bude mat odchod o pol deviatej z namestia spred obchodneho domu. Trasa pochodu lyziarov a turistov je z Cierneho Balogu, pre mladez a veteranov z Vrchdolinky, ciel je v Brezne pri autoservise. Kazdy, kto dojde do ciela, dostane male obcerstvenie a ucastnicky list.

V utorok o breznianskom futbale

V utorok 23. januara o 17. hodine sa vo velkej zasadacke Mestskeho uradu v Brezne uskutocni vyrocna konferencia futbaloveho klubu MSK VTJ Brezno.
Pozyvame vsetkych, ktori maju zaujem o pozdvihnutie breznianskeho futbalu.

MSK informuje

Komisia sportu a rekreacie pri mestskom zastupitelstve a MSK Brezno organizuju pre ziakov zakladnych skol 3. rocnik hokejoveho turnaja Memorial doc. Ladislava Horskeho. Na turnaji, ktory bude v piatok 26. januara od pol deviatej rano (vyzrebovanie od osmej) na Zimnom stadione L. Horskeho, sa zucastnia skoly: Pionierska 2, Pionierska 4, D. Raposa, Mazornikovo a gymnazium. Vstup je volny
...

V ramci popularizacie a rozvoja ladoveho hokeja v okrese Brezno okresny urad, MSK v spolupraci so Zeleziarnami Podbrezova a. s. a firmou Mysiak model sport organizuju 3. rocnik hokejoveho turnaja neregistrovanych hracov o Pohar prednostu Okresneho uradu v Brezne. Uskutocni sa v nedelu 4. februara od pol deviatej rano na Zimnom stadione L. Horskeho v Brezne a zucastnia sa na nom HK C. Balog, HK Krupina, HK Pohorela a Old Boys Brezno. Slavnostne otvorenie je naplanovane na pol jedenastu. Vytazok z dobrovolneho vstuneho ucastnici turnaja venuju mladeznickym druzstvam HK VTJ MSK Brezno.


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT