27. MAREC 2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  V Breznianskom okrese 21. marca M. K. a L. S. z Ukrajiny neopravnene predavali spotrebny a textilny tovar bez povolenia pobytu na uzemi Slovenska. A tak este v ten isty den obidvom zenam v pasoch vyznacili zakaz pobytu na uzemi Slovenska az do 21. marca 2004. Eviduje odbor hranicnej a cudzineckej policie KR PZ B. Bystrica.

...

Desat minut po dvanastej hodine popoludni 21. marca podbrezovskym policajtom zamestnanec Lesnej spravy Osrblie A. F. oznamil smutny nalez. Tesne predtym totiz v katastri Hronca v lokalite Hlobisov pri lyziarskom vleku nasiel mrtvolu zeny. Privolany lekar konstatoval smrt bez zavinenia inej osoby a nariadil zdravotno-bezpecnostnu pitvu. Telo previezli na patologicke oddelenie breznianskej nemocnice, kde v mrtvole spoznali od 16. marca nezvestnu 66-rocnu J. S. z Brezna. Eviduje OO PZ Podbrezova.

...

Nemile prekvapenie cakalo na M. T. z Brezna 20. marca po prichode do chaty na Dolnom Psenicnom v katastri Pohronskej Polhory. Od 10. februara, kedy tu bol naposledy, sa sem ktosi vlamal a so sebou si odniesol rozne textilie zo zariadenia chaty, kuchynsky riad, kilo cukru a liter ovocneho sirupu. Kradezou vznikla majitelovi chaty skoda za bezmala 6000 korun a na zariadeni nechal zlodej skodu za tri stovky. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Obvodnemu oddeleniu PZ v Brezne 22. marca obcan SRN oznamil, ze od 17. do 21. marca sa neznamy pachatel vlamal do rekreacnej chaty na Taloch.. Ukradol mu 900 mariek, 1000 korun a sivy notebook v hnedom kozenom puzdre, vsetko dovedna za 31 800 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Komplet WC misa so splachovacom, dvere z kupelne, kupelnova zostava a sprchovaci kut - toto vsetko zmizlo niekedy od februara do 25. marca z rekreacneho domu v Brezne - Zadnych Halnoch. Kradezou veci a poskodenim zariadenia vznikla majitelovi R. I. skoda dovedna za 45 100 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

 

Pravdepodobne pod ruskom 22. marcovej noci sarapatil ktosi v restauracnej spolocnosti MKT, s. r. o., v Ciernom Balogu. So sebou si odniesol farebny televizor Orava, mikrovlnnu ruru Whirpool, mobilny telefon Ericson 1018, rychlovarnu kanvicu, cigarety, alkoholicke a nealkoholicke napoje roznych znaciek, cukrovinky, maso a 1000 korun. Majitelovi z Cierneho Balogu vznikla kradezou skoda za vyse 72 000 korun a poskodenim zariadenia za 5000 korun. Po ukradnutych veciach vyhlasili patranie. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Niekedy od pol tretej do tretej popoludni 22. marca na miestnej komunikacii na Nabrezi Dukelskych hrdinov v Brezne neznamy vodic na nezistenom aute narazil do Skody Pickup, ktoru tam zaparkoval vodic z Brezna. Nezodpovedny sofer sposobil na aute skodu asi za 15 000 korun. Po vodicovi a jeho vozidle vyhlasili patranie. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Zamestnanec SBS Zeleziarni Podbrezova 25. marca oznamil v Obvodnom oddeleni PZ v Podbrezovej, ze o pol piatej popoludni nasiel v starom zavode v prevadzke srotove pole municiu pravdepodobne z druhej svetovej vojny. Delostrelecky granat zabezpecili v priestoroch prevadzky proti neopravnenej manipulacii. Eviduje OO PZ Podbrezova.

...

Na statnej ceste I. triedy v smere z Brezna do Podbrezovej sa 21. marca tesne po siestej rano stala dopravna nehoda. Zapricinila ju jelenica, ktora nahle vybehla z lesneho porastu sprava v smere jazdy nakladneho motoroveho vozidla Avia. Vodic uz zrazke nedokazal zabranit a zviera zrazil prednou castou vozidla. Jelenica spadla pred auto a zostala pod jeho zadnymi kolesami. Vodic utrpel lahke zranenia hlavne na tvari. Na aute firmy MedMetal P. M. vznikla skoda asi za 10 000 korun. Uhynute lesne zviera prevzal pracovnik polovnickeho zdruzenia. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi sa dopustil B. J. V Michalovej na Ulici Hradza sa 25. marca svojej byvalej manzelke vyhrazal, ze ju zaskrti. Zena v strachu, ze svoje vyhrazky uskutocni, zavolala policiu. Preveruje OO PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 16. do 23. marca

V piatok 16. marca sa na Certovici stala dopravna nehoda, ktora sa nastastie obisla bez zraneni. Poziarnici si veru neoddychli ani v nedelu 18. marca, kedy museli 2C prudmi likvidovat poziar hodpodarskej budovy, ktora sa nachadzala v Brezne, cast Hlboka. Na parkovisku na Ulici SNP v Brezne v utorok 20. marca vodic s osobnym vozidlom narazil do obrubnika a poskodil si olejovu vanu, z ktorej zacal vytekat olej. Po privolani odtahovej sluzby skvrnu zasypali sorpcnou latkou Vapex. Poslednykrat v tomto tyzdni v Ciernom Balogu - Vydrove poskytli pomoc vodicovi, ktoreho kamion sa zosmykol a ostal mimo cesty.

 

154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK z Benusa do Predajnej odtiahli Skodu Forman s poskodenym chladicom, z Lopeja do Brezna Daciu so zablokovanym zadnym kolesom, z Halan do Myta Skodu 1203 so zlomenym prednym ramenom a z Jarabej do B. Bystrice Ford Escort s prasknutou olejovou vanou. Vodicom poskytli styrikrat technicku pomoc. Opravili predne brzdy vo Felicii, riadiaciu paku v Avii, vymenili vodnu pumpu v Skode 130 a alternator v Skode Felicia. Konstatuju, ze cesty su zjazdne a suche, ale opatrnosti nie je nikdy dost.

 

155.jpg (4763 bytes) Predposledny marcovy tyzden bol celkom pokojny, az na niekolko pripadov epileptickych zachvatov, pri ktorych vacsinou uradoval alkohol. Zachranari absolvovali dovedna 25 vyjazdov, z toho 4-krat vystartovali k nahlym prihodam srdca a obehu, 8-krat k mozgovym prihodam, po 3-krat k urazom a k inym pripadom, po raze k prihodam dychacieho systemu, k otrave a k umrtiu a dvoch pacientov previezli do Banskej Bystrice.

 

hs.jpg (5636 bytes) Premenlive pocasie (dazd a 15-centimetrova vrstva noveho snehu) sa odzrkadlilo na znizenej navstevnosti lyziarskych stredisk, kde premavali vsetky vleky. Clenovia Horskej sluzby osetrili niekolko zraneni lyziarov a snoubordistov a odviezli ich na Srdiecko. V stredu ruska snoubordistka spadla na zladovatelej zjazdovke pod Chopkom, odnieslo si to nastastie len jej koleno. Po osetreni zenu kanadskymi sanami odviezli na Kosodrevinu, odtial sedackovou lanovkou na Srdiecko, kde sa jej ujali jej priatelia a odviezli do L. Mikulasa, kde boli ubytovani. Tuto nedelu zabezpecovali priebeh 4. kola Svetoveho pohara v skialpinizme.

 

Uzreli svetlo sveta image

Lubica Pustajova z Brezna, Peter Pancik z Brezna, Klaudia Musukova z Dubovej, Dominik Kovac z Brezna, Lea Sedlakova z Brezna, Silvia Stulrajterova z Brezna, Ladislav Olah z Brezna, Ingrid a Jozef Eremiasovci z Pohronskej Polhory, Ivan Kupec z Brezna, Adrian Durco z Helpy, Matus Brieda z Podbrezovej, Alexandra Strenitzerova z Podbrezovej, Peter Paulovic z Brezna, Emma Bencekova z Banskej Bystrice, Milos Saksa z Popradu, Miroslava Kubaliakova z Cierneho Balogu, David Marcinek z Brezna, Jan Rastocan z Polomky.

 

Opustili nas_image

Ivan Skalos (65) z Lopeja, Jaromir Repka (61) z Brezna, Richard Nuter (67) z Jasenia, Samuel Moncol (74) z Valaskej, Jana Sitarcikova (66) z Brezna, Ladislav Lopusny (63) z Podbrezovej, Stefan Komiska (81) z Nemeckej, Mikulas Duraj (49) zo Sumiaca, Julius Alfonz Veverka (70) z Brezna, Jozef Haraburda (55) z Bacucha, Margita Leitnerova (78) z Valaskej, Maria Stulrajterova, rod. Hladajova (64) z Cierneho Balogu, Julia Faskova (71) z Banskej Bystrice.

BLAHOZELANIA

K dalsej tvojej zitia puti jednym tonom srdcia vravia. Jednym hlasom zelaju ti vela sily, stastia, zdravia!

Dna 24. marca oslavila svoje 60. narodeniny

Gabriela Baranova z Brezna.

K okruhlemu vyrociu blahozelaju manzel, dcery, synovia a vnucata Martin, Slavka Mirko a Andrej.

Podakovania

Z uprimneho srdca dakujeme vsetkym, ktori sa snazili zmiernit nas zial kvetinovymi darmi a prejavmi sustrasti pri poslednej rozlucke dna 7. marca s nasou milovanou

Valeriou Berkovou, rod. Lakatosovou z Brezna.

Zachovajte si na nu peknu spomienku. Smutiaca rodina.

 

SPOMIENKY

Dna 1. marca uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustila vo veku osemdesiatsedem rokov nasa stara a prastara mama

Anna Noskova

Spomina vnuk Jozef s rodinou.

...

Nezomrel ten, kto v spomienkach ostava...

Dna 5. marca uplynuli tri roky odvtedy, co nas po tragickej autohavarii navzdy opustil nas syn

Milan Schreiner

Venujte mu s nami tichu spomienku. Spominaju jeho priatelia a znami. Smutiaca rodina.

...

Kyticu kvetov ti na hrob davame, s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 11. marca uplynuli dva roky plne bolesti odvtedy, co nas navzdy opustil

Pavel Giertl z Cierneho Balogu - Dobroce.

Spominaju manzelka a syn s rodinou.

...

Dna 12. marca uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil vo veku sestdesiatsedem rokov nas manzel, otec a stary otec

Filip Sulej

Spominaju manzelka a dcera s rodinou.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.

Dna 13. marca uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa draha

Maria Biacovska z Brezna.

Spominaju manzel, dcera, synovia s rodinami a teta.

...

,,Cas plynie, bolest trapi, ale teba nam uz nikto nenavrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe sme mali, to nam osud vzal."

Dna 16. marca uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama, stara a prastara mama

Maria Liskajova z Predajnej.

S laskou spominaju dcera Viera, vnucata a pravnucata.

...

Ked prichadzame k tvojmu hrobu a spominame na lasku tvoju, postojime, kyticku kvetov na hrob polozime. Mal si nas rad aj my teba, chcel si este medzi nami zit, no prisla ta chvila a musel si nas opustit.

Dna 20. marca uplynulo dvanast rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec, svokor

Frantisek Kupcok z Benusa.

S laskou spominaju manzelka, dcery, zatovia, vnucky a pravnucata.

...

Dobry clovek nikdy neumiera v srdciach tych, ktori ho milovali.

Dna 26. marca sme si pripomenuli desiate vyrocie smrti

Zoltana Korena z Brezna.

S laskou spominaju manzelka a synovia s rodinami.

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.

Dna 26. marca uplynul rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec

Jan Belasy z Valaskej.

Spomina manzelka, dcery s rodinami, vnucata Zuzka a Juraj.


BARAN

Zachovajte si nenuteny optimizmus co najdlhsie. Radujte sa aj z malickosti, ktore prinasaju prve jarne dni. Vasu snahu oceni najma partner, s ktorym pocas vikendu stravite romanticke chvile.

BYK

Ak mate pocit, ze vasi pribuzni sa k vam nespravaju laskavo, nic to. Tento nesulad vyvazi necakane, ale o to prijemnejsie a uprimnejsie vzplanutie. Slobodni maju sancu prezit vasnive dobrodruzstvo.

BLIZENCI

Oddychnite si od komplikovanych povah a vyhladavajte ludi milych, otvorenych, spontannych a cistych. Budu posobit na vase unavene srdce ako balzam. Snazte sa s nimi stravit co najviac casu.

RAK

Po minulotyzdnovych problemoch v zamestnani vyuzite prilezitost zacat uspesne rokovania s dolezitymi osobami, najma v obchodnej oblasti. Vasu pracovitost nadriadeni ocenia navrhom na zvysenie platu.

LEV

V partnerskom vztahu sa mozu vyskytnut mensie nedorozumenia, ktore zapricini tretia osoba. V nadvazovani noveho priatelstva budte opatrni, mohli by ste sa neprijemne popalit.

PANNA

Davajte si pozor na zdravie a nepodcenujte svoje fyzicke moznosti. Radsej sa snazte po praci pravidelne a rozumne relaxovat. Netravte cas uvazovanim, ci to vsetko stihnete.

VAHY

Zle spomienky na minulost vyuzite vo svoj prospech. S novymi skusenostami sa vas pohlad na ne moze zmenit. Budete urcite prekvapeni, aky blahodarny vplyv budu mat na vas terajsi a buduci zivot.

SKORPION

V tomto tyzdni vam hviezdy budu priat pri dolezitych rozhodnutiach tykajucich sa lubostneho zivota. Vase osobne caro a pritazlivost sa maximalne vystupnuju. Prezijete dni plne pohody.

STRELEC

Mali by ste dbat nielen o blaho druhych, ale najma o vlastne. V pripade, ze sa chytate na radikalnu zmenu v pracovnom alebo citovom zivote, konajte rychlo, teraz je na to najvhodnejsie obdobie.

KOZOROZEC

Mali by ste sa obklopit schopnymi, ale najma citlivymi ludmi, ktori by vam pomohli prekonat hroziace obdobie depresie. Potrebujete optimizmus a vyhladavanie prijemnych veci a zazitkov.

VODNAR

V tomto tyzdni budete mat dostatok schopnosti a sil na vyriesenie zalezitosti tykajucich sa nehnutelnosti, majetkoveho vlastnictva a domacnosti. Vynikajuco sa vam bude darit aj v laske.

RYBY

V pripade, ze ste dlhsi cas pracovali v tichosti a nenapadne, pripravte sa na vacsi spolocensky ruch. Ten si vsak od vas vyziada aj dokladnu upravu vzhladu. S peniazmi narabajte rozumne.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT