10. APRIL 2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Videorekorder Panasonic, elektrocentrala Egres, lyziarky Lange, lampas a spaci vak zmizli z chaty na Kratkom v Katastri Pohronskej Polhory. Kradez so skodou za 32 750 korun pre majitela z Brezna sa stala pravdepodobne v noci z 1. na 2. aprila. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V rekreacnej oblasti Nizke Tatry - juh na parkovisku pri hoteli Trangoska od dvanastej do stvrtej popoludni 2. aprila sa ktosi vlamal do zaparkovaneho Citroenu. So sebou si odniesol obuv Scarpa a North Face, kovovy zapalovac striebornej farby, autoradio a minidisky Sony. Majitelovi vozidla zo Spisskej Teplice vznikla skoda asi za 17 800 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pat minut po osmej vecer 4. aprila sa na Ulici CSA v Brezne stala dopravna nehoda. Chodec B. A. sa pravdepodobne nepresvedcil, ci neprichadzaju auta a zachytila ho Skoda 120. Zraneneho chodca vo vaznom stave odviezli do nemocnice. Pozitie alkoholu u vodica nezistili, na aute vznikla skoda asi za 10 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ v Brezne..

...

Hodinka popoludni 7. aprila stacila akemusi odvazlivcovi na to, aby sa dostal do rodinneho domu v Predajnej a kradol. Odniesol si 149 000 korun v hotovosti. Vysetruje OUV PZ v Brezne.

...

Vodic Skody 110 R v Michalovej 5. aprila tesne po siedmej rano pri odbocovani do prava na miestnu komunikaciu asi nevenoval dostatocnu pozornost riadeniu. S vozidlom presiel do protismeru a narazil do laveho predneho rohu oprotiiduceho autobusu Karosa C 734 1340. Pri dopravnej nehode sa nastastie nikto nezranil. Ukazalo sa, ze vodic osobneho auta nie je drzitelom vodicskeho preukazu. Na vozidle vznikla skoda asi za 5000 korun a na autobuse asi za 10 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ v Brezne.

...

Asi o desiatej vecer 7. aprila doslo k poziaru hospodarskej budovy a kolne v Sihle. Majitelke hospodarskej budovy, v ktorej bolo drevo, slama a iny material, vznikla skoda asi za 70 000 korun. Plamene znicili aj kolnu, cim majitel utrpel ujmu asi za 10 000 korun. Poziar lokalizovali breznianski poziarnici. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Starozitna skrina, elektricka lampa, nocna lampa, porcelanova a keramicka kavova suprava - toto vsetko ukradol neznamy pachatel z rekreacnej chaty v Hronci, okrem toho poskodil prietokovy ohrievac. Kradezou vlamanim, na ktoru prisla jej majitelka 6. aprila, utrpela skodu asi za 8000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Pravdepodobne pod ruskom piatej aprilovej noci sarapatil zlodej v predajni potravin v Ciernom Balogu na Janosovke, ktora je umiestnena v unimobunke. Z predajne ukradol rozne cukrovinky, zuvacky, velkonocne vajicka a pivo, vsetko v hodnote asi 2000 korun. Na zariadeni nechal skodu za tisic korun. Preveruje OO PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 30. marca do 6. aprila

S pribudajucimi jasnymi dnami stupol pocet poziarov, ktore vznikli hlavne pri vypalovani suchych travnatych porastov. V tomto tyzdni absolvovali vyjazdy do Bujakova, Valaskej, Rohoznej, Telgartu, Pohronskej Polhory, Pohorelej, na Mazornikovo a do mnohych dalsich obci, kde horiacu travu uhasili lopatami a vodou. Najrozsiahlejsi poziar bol v pondelok 2. aprila v Zavadke nad Hronom, na odstraneni ktoreho sa okrem breznianskej jednotky podielali dobrovolnici z Polomky, Zavadky a zamestnanci Lesneho zavodu Benus. V prvu aprilovu stredu regulovali premavku po dopravnej nehode na Ulici CSA v Brezne, kde osobne vozidlo Skoda 120 zrazilo chodca. Dvakrat poskytli pomoc pri otvoreni bytov na Ulici Hradby v Brezne a raz vodicovi, ktoreho vozidlo zbehlo mimo cesty.

154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK odtiahli styri vozidla. Zo Sihly do servisu v Brezne Skodu 130 s odtrhnutym zadnym ramenom, z Nemeckej do Podbrezovej Ladu 1500, ktoru zadrzala policia, z Lopeja do Banskej Bystrice Skodu Favorit so zadretym motorom a z Krpacova do Banskej Bystrice V W Passat s poskodenou prednou napravou. Technicku pomoc poskytli trikrat. Opravili pomocny cep riadenia v Avii vymenili kotesa na Mazde 616 a otvorili Skodu Felicia, v ktorej si majitel zabuchol kluce.

155.jpg (4763 bytes) V stredu 4. aprila vo vecernych hodinach o osmej na Ulici CSA v Brezne osobne vozidlo zrazilo tridsatsestrocneho muza, ktory utrpel tazke poranenia viacerych casti tela a hlavy. Po stabilizovani stavu ho previezli na CT-vysetrenie do Banskej Bystrice. Dovedna vystartovali 22-krat, z toho po raze k nahlej prihode srdca a obehu a k prihode dychacieho systemu, 4-krat k urazom, 6-krat k mozgovym prihodam, 6-krat k urazom a dvoch pacientov odviezli do Banskej Bystrice.

hs.jpg (5636 bytes) V prvu aprilovu nedelu clenovia Horskej sluzby poskytli pomoc snoubordistovi, ktoreho s poranenym kolennym klbom transportovali do Krupovej a odtial ho terennym autom previezli do breznianskej nemocnice. Osetrili lyziara, ktory na zjazdovke c. 1 nad Kosodrevinou narazil na skalu a rozbil si obocie a lyziarku s vyklbenym ramenom. Prevladalo pekne slnecne pocasie, pri ktorom nechybala dobra lyzovacka. V prednej a zadnej Deresskej mulde je este dostatok snehu, ktory by sa mal udrzat az do velkonocnych sviatkov.

 

Blahozelame

My iba v myslienkach mozeme svoje prianie mat, to ktore by sme vam k narodeninam chceli zazelat. Aby vas zivot bol krasnym snom, aby vela lasky a stastia bolo v nom.

Dna 16. Aprila oslavi svoje sedemdesiate narodeniny

Rudolf Kvietok z Hronca.

Vela zdravia zelaju manzelka Amalia, dcera Anna smanzelom, syn Rudolf s manzelkou, vnucata Michal, Danka, Janka, Zuzka a Lucka starkeho za vsetkych bozkavaju.

 

Uzreli svetlo sveta image

 

Alex Schonova z Cierneho Balogu, Diana Giertlova z Cierneho Balogu, Andrej Tazky z Cierneho Balogu, Eva Ulicka z Hnuste, Jakub Kvietok z Cierneho Balogu, Matus Jariabka z Dolnej Lehoty, Vanesa Harvanova z Telgartu, Kevin Gabco zo Sumiaca, Olga Ruzinska z Nemeckej, Maria Fizolova z pohronskej Polhory, Lubomir Dedecek z Brezna.

Opustili nas_image

Julius Nosal (57) zo Zavadky nad Hronom, Anna Hrnciarikova (73) z Pohronskej Polhory, Rudolf Kan (72) z Bacucha, Martin Auxt (88) z Brezna, Karol Stulrajter (68) z Cierneho Balogu, Anna Starcokova (79) z Nemeckej, Maria Mikloskova (87) z Polomky, Pavel Margeta (84) zo Sumiaca,  Helena Kurpasova (61) z Raztoky, Jan Stubna (88) z Brezna, Julia Pavliakova (84) z Brezna, Stefan Kunstar (64) z Drabska, Maria Belkova (58) z Cierneho Balogu - Janosovky, Jozef Turna (54) z Cierneho Balogu, Maria Pribylinova (64) z Helpy, Ondrej Dvorsky (86) z Brezna, Jan Vais (60) z Brezna, Anna Chomova (76) z Brezna, Katarina Podsklanova (90) z Valaskej  


Baran
Upratovanie - nakupy - vsetko si odkladate na posledne dni. Ak do prace zapojite aj ostatnych clenov rodiny, urcite to vsetko stihnete. Ich pomoc Vam prinesie potesenie.

Byk
Na velkonocne sviatky ste uz pripraveni. Vo Vasom byte prevlada poriadok a cistota. Este dokupte nejake malickosti na stol a krasne sviatocne dni sa mozu zacat.

Blizenci
V tomto tyzdni vas prekvapi netradicna uloha alebo navsteva. Prinuti vas zmenit najblizsie plany a prinesie pocit unavy. Naplanujte si pokojny vikend, zajdite do prirody.

Rak
Dlho az do vecernych hodin trcite na pracovisku a finisujete. Ste sikovni, ale trochu energie si nechajte aj na zvladnutie sviatkov. Do novych aktivit sa uz radsej nepustajte.

Lev
Vo vasej domacnosti uz vladne predsviatocna nalada. Pripravujete kraslice, malujete vajicka, z kucharskej knihy vyberate lakave recepty. Zlozte na chvilu svoju zataz a oddychnite si.

Panna
Cakaju vas bohate zazitky v citovej sfere. Stretnete ludi, ktori su vam dusevne blizko. Prezijete pekne chvile v kruhu rodiny a dobrych priatelov. Neodmietnite pozvanie na zaujimave stretnutie.

Vahy
Starosti s nakupmi, jarnym upratovanim, napory v zamestnani vas vycerpavaju. K povinnostiam sa prida stres vyvolany zhorsenym vztahom na pracovisku. Najlepsim pomocnikom bude vas rozum.

Skorpion
Bojite sa, ze nemate vsetko nakupene a nieco vam chyba. Nie je dovod k panike. Pred sebou mate este par dni na to, aby ste to stihnli napravit. Rodina vam s pripravami urcite pomoze.

Strelec
Pocitujete prebytok energie? V tomto tyzdni ju venujte len praci a pripravam na velkonocne sviatky. Ak stretnete lasky, zaspominajte si na prijemne chvile, do buducnosti nic neplanujte.

Kozorozec
Prichadzajuce jarne dni venujte najblizsi. Financne a obchodne zalezitosti nechajte bokom, bolo ich dost pocas minuleho tyzdna. Pohlad na kvitnuce stromy a kvety vas urcite osviezi.

Vodnar
Vo svojom byte nenachadzate ani kusocek pokoja. Vsade sa cosi pripravuje, cisti, pecu kolace. Aj vy sa zapojte, no volnejsie chvile si sprijemnite spomienkami na Velku noc z detstva.

Ryby
Dostanete necakane pozvanie na veceru, pripadne stretnutie. Tuto prilezitost mozete vyuzit na nadviazanie novych znamosti. Velkonocnu nedelu stravite s priatelmi v lone prirody.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT