18. APRIL 2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Asi 80 metrov kubickych drevnej hmoty zo smreka a pat metrov kubickych hmoty z buka zmizlo z lesneho porastu na Hroncoku v katastri Zavadky nad Hronom. Tato kradez so skodou najmenej 160 000 korun pre Pasienkovu spolocnost Zavadka nad Hronom sa stala niekedy od novembra lanskeho roka do 3. aprila. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Od 10. marca do 9. aprila vykradli rekreacnu chatu v Ciernom Balogu, ktora patri majitelovi z Bratislavy. V lupe za 32 300 korun boli detske lyze Atomic, lyze Atomic s viazanim Marker, viazanie Tyrolia, naterova hmota Sadolin, rozne naradie a obuv. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Nezelany navstevnik vycinal 10. aprila v jednom z breznianskych bytov. Predpoludnim od pol desiatej do jednej z bytu ukradol videokameru Sony, kovovu pokladnicku, v ktorej boli predmety zo zlteho kovu, troje vreckovych hodiniek, cestovny pas a 4000 korun. Majitelovi bytu vznikla skoda dovedna asi za 43 500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Na autobusovom nastupisti, resp. pocas jazdy v dopravnom prostriedku dochadza k castym kradeziam penazi z kabeliek ci tasiek. Policia preto ziada obcanov o zvysenu opatrnost. Akekolvek informacie oznamte na znamom telefonnom cisle 158.

...

Nemile prekvapenie cakalo A. J. z Brezna po prichode do rekreacneho domu v Zadnych Halnoch. Od 1. marca totiz neznamy pachatel z domu povynasal, co mu prislo pod ruku. Majitelovi sposobil skodu dovedna za 34 200 korun.

...

V nocnych hodinach z 11. na 12. aprila sa neznamy pachatel vlamal do pohostinstva Urbarska krcma v Zavadke nad Hronom. Ukradol cigarety, cukrovinky a drobne mince, cim majitelovi z Helpy sposobil skodu za 15 000 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

B. A. z Bacucha 11. aprila oznamila pohorelskym policajtom, ze napoludnie prisla k nej do domu neznama asi 30-rocna zena strednej postavy, ktora ponukala na predaj postelnu obliecku. Ked ju pozvala dalej, neznama vyuzila jej nepozornost a v spalni z otvorenej skrine ukradla 22 000 korun, ktore boli volne polozene v igelitovom vrecku na poukladanej postelnej bielizni. Zena kradez zistila asi po pol hodine, ked otvorila skrinu.

...

V presne nezistenom case od 15. februara do 13. aprila sa ktosi vlamal do rekreacnej chaty v doline Mlynna v katastri Myta pod Dumbierom. Z chaty majitela z Valaskej chyba varic, televizor, radiomagnetofon a ine veci dovedna asi za 9300 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Pod ruskom 14. aprilovej noci sarapatili zlodeji na parkovisku pred hotelom Trangoska. Z jedneho osobneho auta zmizli totiz kompletne styri kolesa s puklicami, cim majitelka z Komarna utrpela ujmu asi za 11 000 korun. Bezmala 22 000-korunovu skodu nechal za sebou kmin vlamanim sa do dalsieho auta, z ktoreho ukradol mobilny telefon a ruksak s osobnymi vecami. Obidva pripady preveruju breznianski policajti.

...

Elektricku retazovu pilu Husqvarna, krovinorez Bosch, vrtacku Narex a historicku valasku ukradol neznamy pachatel z chaty v rekreacnej oblasti Krpacovo. Majitel chaty z Banskej Bystrice, ktory tu bol naposledy 25. marca, ohlasil kradez vlamanim 10. aprila. Skodu odhadli dovedna asi na 17 200 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Medzi 25. marcom a 6. aprilom sarapatil ktosi v lokalite Hruskovo v katastri Osrblia. Z rekreacnej chaty majitela z Bratislavy zmizlo sestnast drevenych dvierok z kuchynskej linky, kuchynsky stol, styri stolicky, elektricka kolieskova kosacka Flimo, lyze a lyziarky Atomic, kolieskove korcule, drevena skrinka z nabytku Ikea, radiobudik a elektricka rotacna pila. Skodu vycislili na vyse 63 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

 

Co sa udialo v tyzdni od 6. do 12. aprila

V prvy aprilovy piatok vo vecernych hodinach likvidovali poziar starej travy v blizkosti kotolne na Mazornikove. V sobotu 7. aprila im nahlasili poziar osobneho auta v Michalovej. Po prichode na miesto bol uz ohen uhaseny, vo vozidle odpojili bateriu a vytiahli ho von z priekopy. V ten isty den pomocou specialneho naradia otvorili byt na Mazornikove, v ktorom sa nachadzalo male dieta a bol pusteny plyn. Poziar lesneho porastu odstranili aj v hroncianskej doline a v Osrbli, kde pomahal i tamojsi dobrovolny poziarny zbor. V Sihle v spolupraci s dobrovolnikmi z Lomu nad Rimavicou 1C prudom a vysokym tlakom lividovali poziar hospodarskej budovy. Horiacu staru travu hasili aj v Ciernom Balogu - Janosovke. Huste snezenie v pondelok 9. aprila sposobilo smyk vozidla Skoda 1203 na Certovici, ktore vytiahli pomocou terenneho auta. Poslednykrat v tomto tyzdni otvarali byt na Fucikovej ulici v Brezne.

154.jpg (4764 bytes) "Vyjazdovka" NAMK Lopej poskytla trikrat technicku pomoc. Do Krpacova doviezla benzin, ktory sa minul vo Felicii, otvorila Mazdu 626, v ktorej si majitel zabuchol kluce a opravila brzdy v Skode 100. Odtiahla z Predajnej do Lopeja Skodu Felicia po havarii, zo Zvolena do Kosic Renault Trafik s poskodenou prevodovkou, z Brezna do Podbrezovej Fiat Uno s poskodenou spinacou skrinkou, z Nemeckej do Brezna Skodu 120 so zlomenou polosou, z Podbrezovej do Lopeja Skodu 100 po havarii a v Polomke vytiahla Ladu 2107 a Renault Megan po dopravnej nehode.

155.jpg (4763 bytes) V pondelok 9. aprila vo vecernych hodinach osetrili styridsatosemrocnu zenu, ktoru nedaleko vleku v Myte pod Dumbierom zrazilo osobne vozidlo. S poraneniami hlavy a zlomeninou nohy lezi v oddeleni urazovej chirurgie breznianskej nemocnice. V tychto predsviatocnych dnoch vystartovali dovedna 24-krat, z toho 7-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 5-krat k mozgovym prihodam, po 3-krat k urazom, k inym pripadom a k umrtiam este pred prichodom sanitky, 2-krat k brusnym prihodam a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice.

hs.jpg (5636 bytes)

Tento tyzden bol poznaceny nizkou navstevnostou turistov, co sposobilo hlavne nepriaznive pocasie, dazd so snehom. Clenovia Horskej sluzby sa venovali udrzbarskym pracam v Dome Horskej sluzby na Taloch. Na juznej strane Deresskej muldy je este dostatok snehu, vleky premavaju i nadalej a ocakava sa prichod lyziarov vychutnavajucich velkonocne sviatky v lone jarnej prirody.

Blahozelanie_image

A zrazu plecia tuhsie citia tarchu, co rocik s rockom zbiera, dokial sa na snurocke zitia zajagalo patdesiat peral.

Dna 19. aprila oslavi patdesiate narodeniny

Maria Janostiakova z Bujakova.

More stastia, ocean zdravia, potocik lasky a prud kazdodennych radosti jej praju manzel Jan, mamicka, synovia Janko s manzelkou, Bernard s manzelkou a vnucatka Marosko, Michaela a Jakubko, brat Jozko s manzelkou. K blahozelaniu sa pridavaju svokra Janostiakova, synovec Tiborko s priatelkou, svatovci Suchanovci, Marcinekovci a rodina Kunstarova.

Uzreli svetlo sveta image

 

Andrej Martinec z Nemeckej, Peter Zajac z Telgartu, Marek Veselovsky z Brezna, Viktoria Boselova z Helpy, Matus Suhajda z Dolnej Lehoty, Samuel Mesaros z Brezna, Matus Svantner z Valaskej, Peter a Pavol Lodererovci z Brezna, Andrej Kiraly zo Zarnovice, Alzbeta Bialikova z Pohorelej

Opustili nas_image

Rudolf Svantner (61) z Cierneho Balogu - Dobroce, Peter Zazrivec (34) z Brezna, Jozef Belko (60) z Cierneho Balogu, Jolana Böhmova (94) z Brezna, Julius Kurek (69) z Brezna, Elena Pindiakova (58) z Pohronskej Polhory, Anna Gulovicova (90) z Podbrezovej, Pavel Jan Hroncek (84) z Hronca, Ing. Alexander Laluska (68) z Podbrezovej, Alzbeta Tischliarova (87) z Hronca, Stefan Horvath (64) zo Zavadky nad Hronom, Jolana Sojakova (66) z Nemeckej

Podakovanie

V hlbokom ziali so zarmutkom v srdci sme 2. aprila navzdy odprevadili nasho otca a manzela

Martina Auxta z Brezna.

Velke podakovanie vsetkym, ktori ho prisli odprevadit na poslednej ceste.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme pribuznym, priatelom a znamym, ktori dna 22. marca odprevadili na poslednej ceste nasho manzela, otca a stareho otca

Jaromira Repku z Brezna.

Zaroven dakujeme za prejavenu sustrast a za kvetinove dary a prosime o zachovanie peknej spomienky na neho.

Smutiaca rodina

 

Spomienky

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 21. marca sme si pripomenuli patnaste vyrocie odvtedy, co nas opustil otec

Peter Belko z Cierneho Balogu - Pusteho.

Spominaju syn Jan s rodinou, dcera Veronika s rodinou a dcera Alzbeta s rodinou.

 

...

V neznamy svet odisiel si spat, zaplakal kazdy, kto ta mal rad. Uz ti nepodame ruku, nepovieme vins, len ticho k hrobu s modlitbou a kvetmi mozeme prist.

Dna 22. marca sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia manzela, otca, syna a zata

Jaroslava Kovacika z Cierneho Balogu - Komova.

Spomina smutiaca rodina

 

...

Uz rok spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom. Tak nahle odisla dusa tvoja, nestihol si ani povedat: Zbohom rodina moja.

Dna 27. marca uplynul rok odvtedy, co nas opustil otec a manzel

Jozef Kovacik z Cierneho Balogu - Dobroce.

S laskou spominaju manzelka, synovia Dusan, Vlado s rodinou a vnucata.

 

...

Navzdy prestali pre vas hviezdy svietit, uz davno prestalo pre vas slnko hriat. Uz vam nepodame ruku, nepovieme vins, len ticho k hrobu s kyticou kvetov mozeme prist.

Dna 28. marca uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil vo veku patdesiattri rokov nas drahy otec a stary otec

Rudolf Kan

a dna 31. marca uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustila vo veku sestdesiattri rokov nasa mama a stara mama

Margita Kanova

S laskou a uctou spomina najmladsia dcera s druhom a vnucky Martinka a Karinka. Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.

 

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.

Dna 7. aprila uplynul rok odvtedy, co nas nahle bez slova rozlucky navzdy vo veku styridsatdva rokov opustil manzel, otec, syn, brat

Pavel Kovacik z Cierneho Balogu - Dobroce.

Spomina manzelka, dcerky, mama, sestra s rodinou a ostatna rodina. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

 

...

Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.

Dna 13. aprila uplynul rok odvtedy, co nas nahle opustil nas milovany

Jozef Sevcik z Valaskej.

S laskou a uctou spominaju manzelka, dcery a syn s rodinami, vnucata a cela smutiaca rodina.

 

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.

Dna 14. aprila uplynul rok od umrtia

Jozefiny Paucikovej z Dolnej Lehoty.

Spominaju dcery Marika a Marta s rodinami

 


BARAN

Jasne ziari hviezda, ktora strazi vase osobne stastie. Aj bez osobitnej iniciativy mozete dufat, ze luce tejto hviezdy vas neopustia ani v kritickych situaciach. Cas sladkych chvil venujte svojim zalubam.

BYK
Starostlivost o izbove rastliny, najma o exoticke kvetiny pre vas predstavuje osobitny zazitok. Mate prilezitost venovat sa tejto zalube a este aj dostanete pochvalu. Zalubeni preziju krasne chvile.

BLIZENCI
Cakaju vas priemerne dni bez senzacii. Vy vsak o necakane zvlastnosti nestojite. Svoju pozornost sustredujete predovsetkym na psychicku stranku aktivit. Nesmiete vsak zanedbavat svoje zdravie.

RAK
Nastastie nepresadzujete svoje predstavy a nazory za kazdu cenu. Viete pochopit a respektovat stanoviska svojho partnera. Aj vdaka tomu vas caka prijemny, harmonicky tyzden.

LEV
Chyba vam sebakritika. Keby ste sa pozreli do zrkadla, stratili by ste svoje starostlivo pripravovane, sebecke iluzie. Hladajte cestu dohody so svojimi spolupracovnikmi a na upevnenie medziludskych vztahov.

PANNA
Dlho ste cakali na prilezitost, aby ste mohli ukazat svoje kvality v organizacnej oblasti. Dobra skusenost vas presvedci o tom, ze sa skutocne oplati obetovat sa. Mnohym z vas budu vychadzat pripravovane plany.

VAHY
Aj ked mate pravdu, nechovajte sa urazene. Clovek, ktory sa vyjadril nevhodne, uz hlada cestu k zmiereniu. Ked vas pozve na posedenie, neodmietnite ho a budte voci nemu velkorysi.

SKORPION
Sustavne vas cakaju nove ulohy, stale mate nove moznosti ukazat svoje schopnosti, svoju vynaliezavost a tvorivost. Ale nezabudajte na radosti jednoducheho zivota. Vikend vychutnavajte v lone jarnej prirody.

STRELEC
Ste schopni pruzne reagovat na poznamky ludi vo svojom okoli. Ste totiz medzi najblizsimi, tam, kde sa citite v bezpeci, kde vas uznavaju. Vazte si svoje psychicke zazemie, ktore potrebujete k realizacii zamerov.

KOZOROZEC
Zacnete uvazovat o vedlajsej zarobkovej cinnosti. Vyuzite svoje znamosti, nadviazete nove kontakty. Cakaju vas nove ulohy a mate nove moznosti ukazat svoje schopnosti, svoju vynaliezavost a tvorivost.

VODNAR
Niekto prejavi o vas vazny zaujem, neviete vsak, ci ide o osobny a ci o odborny zaujem. Vasa zvedavost je sice velka, napriek tomu budte trpezlivi, ide "len" o lasku. Vzrusi vas jedno stretnutie.

RYBY
Neuvedomujete si, ze vo vasom okoli kazdy sleduje vase gesta, pohyby a prejavy, stale sa sustredujete len na seba. Mali by ste viest so svojimi blizkymi rozhovor a pochopit aj problemy inych.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT