29. MAJ  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Dvadsiateho maja od 19.00 do 19.50 hodiny vznikol v Brezne na Luckach poziar rodinneho domu. Ohen poskodil jeho zadnu cast spolu s mraziacim boxom s masom, automaticku pracku, zariadenie a interier. Majitel domu Z. P. utrpel ujmu za 80 000 korun. Poziar zlikvidovali breznianski poziarnici, na miesto sa dostavil zistovatel pricin poziarov, ktory konstatoval skrat na elektrickom predlzovacom kabli. Eviduje OO PZ Brezno.

...

Pat minut pred druhou hodinou v noci 20. maja v Zavadke nad Hronom pri objekte firmy Slovpump pohorelska policajna hliadka zastavila a kontrolovala B. P. z Helpy, ktory sedel za volantom Renaultu. Muz na vyzvu hliadky odmietol predlozit preukaz totoznosti, doklady od vozidla a jej clenov fyzicky napadol. Poskodil im sluzobne uniformy a jednemu z nich sposobil zranenie vyzadujuce lekarske osetrenie a praceneschopnost. Voci utocnikovi pomohli len donucovacie prostriedky. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Pod ruskom dvadsiatej tretej majovej noci sa neznamy pachatel vlamal do Skody Octavie, ktora bola zaparkovana na Ulici B. Nemcovej v Brezne. Z auta ukradol autoradio s CD prehravacom Sony CDX-4270R, pneumaticku klincovacku, cim firme ROZA sposobil skodu dovedna za 25 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V noci z 22. na 23. maja sarapatil ktosi v predajni Konzum v Hornej Lehote. So sebou si odniesol masove vyrobky, cigarety, alkoholicke napoje, drogeriovy tovar a cukrovinky. Majitelovi z Hornej Lehoty vznikla skoda bezmala za 60 900 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

F. G. z Brezna 23. maja oznamila breznianskym policajtom,. ze asi o pol jednej popoludni neznamy pachatel na autobusovom nastupisti v Brezne jej z kabelky ukradol hnedu kozenu penazenku. Okrem penaznej hotovosti v nej mala aj rozne doklady a nausnice z cierneho striebra. Skodu vycislili na 4270 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

 

Dodatok k dopravnej nehode, ktora sa stala 14. maja o tristvrte na osem vecer na Ulici CSA v Brezne: 15. maja bol zisteny vodic Toyoty, je nim S. J. z Brezna, ktory z miesta nehody usiel. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

V dopoludnajsich hodinach 24. maja akysi odvazlivec v zlatnictve na namesti v Brezne okradol zakaznicku P. E. zo Sumiaca. Z vrecka kozenej tasky uchmatol puzdro, v ktorom mala doklady a vkladnu knizku. Kradezou jej sposobil skodu za 50 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V budove posty v Brezne 25. maja neznamy pachatel nezistenym predmetom rozrezal tasku a ukradol penazenku. Okradnuta zena z Brezna tam okrem financnej hotovosti mala aj obciansky preukaz, kartu poistenca a zdravotny preukaz. Zlodej jej sposobil skodu za 1450 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V. M. z Predajnej 25. maja oznamil podbrezovskym policajtom, ze pocas lesnych prac v Lomnistej v katastri Jasenia nasiel neznamu municiu. V ten isty den pri kopani studne vo dvore svojho rodinneho domu L. M. z Hronca nasiel minometny granat pochadzajuci z druhej svetovej vojny. Prizvany pyrotechnik z Krajskeho expertizneho ustavu KR PZ B. Bystrica obidva nalezy prevzal a odviezol na zneskodnenie. Eviduje OO PZ Podbrezova.

...

Na miestnej komunikacii v Osrbli sa 25. maja o pol dvanastej predpoludnim stala dopravna nehoda, ktoru zapricinil vodic Skody 100. Neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam, dostal smyk a s autom narazil do betonoveho oplotenia vedla cesty. Vodic sa podrobil dychovej skuske na zistenie alkoholu v krvi, pricom pristroj nameral hodnotu 1,23 promile. Bilancia: zadrzany vodicsky preukaz, na aute skoda za 3000 korun a na oploteni za 1000 korun.

...

Na styri kompletne kolesa za 20 000 korun zo zadnej napravy Avie sa ktosi ulakomil v noci z 26. na 27. maja. Auto patriace breznianskej firme bolo v case kradeze odparkovane v areali Zakladnej skoly v Ciernom Balogu.

Co sa udialo v tyzdni od 18. do 25. maja

Prvykrat v tomto tyzdni v nedelu 20. maja absolvovali vyjazd do Dolnej Lehoty, kde v spolupraci s miestnymi obcanmi 2C prudmi uhasili poziar travnateho porastu. Vo vecernych hodinach 2C prudmi lokalizovali poziar rodinneho domu na Luckach. V pondelok 21. maja pri Zakladnej skole na Pionierskej 2 v Brezne spozorovali na strome vcely, o ktore sa nakoniec postaral privolany vcelar. Prudom z lafety odstranili poziar nepovolenej skladky odpadu v Laznej a vysokym tlakom uhasili aj horiace seno a dosky ulozene v starej sope na Ulici Osloboditelov. Poziar travy a stromkov v Piesku, ktory sa rozsiril na rubanisko a mlady porast, zlikvidovali vysokym tlakom a jednoduchymi hasebnymi prostriedkami. Vo stvrtok 24. maja ich privolali na Ulicu CSA v Brezne k zranenemu muzovi, ktoreho vsak po prichode na miesto uz nenasli.


154.jpg (4764 bytes) Clenovia "vyjazdovky" NAMK v tomto tyzdni poskytli trikrat technicku pomoc. Vymenili vodnu pumpu v Skode 120 a brzdove platnicky v Skode Favorit a opravili palivovu sustavu v Avii, ktoru odtiahli z Podbrezovej do servisu v Lopeji. Z Krpacova do Lopeja odtiahli aj Citroën po havarii, zo Stiavnicky do Lopeja Skodu 110 s odtrhnutym zadnym ramenom a do Banskej Bystrice Feliciu s poskodenym motorom.


155.jpg (4763 bytes)  V sobotu 19. maja o tristvrte na dvanast poobede previezli do breznianskej nemocnice so zlomenym predlaktim dvadsatsestrocneho muza po dopravnej nehode pri zdravotnom stredisku v Ciernom Balogu a o nieco neskor asi okolo pol druhej s podozrenim na poranenie krcnej chrbtice 15-rocneho chlapca po havarii. Dovedna vystartovali 24-krat, z toho 8-krat k mozgovym prihodam, po 3-krat k nahlym prihodam srdca a obehu a k urazom, 2-krat k brusnym prihodam, 4-krat k inym pripadom, raz k zneuzitiu a troch pacientov previezli do Banskej Bystrice. Lekari upozornuju ludi s vysokym tlakom, aby sa v teplych dnoch zdrziavali na priamom slnku co najmenej.


hs.jpg (5636 bytes) Na horach prevladalo pekne slnecne pocasie, ktore ocakavaju aj nadalej. Clenovia Horskej sluzby sa venuju cisteniu chodnikov od spadnutych stromov smerom z Certovice na vychod a obnovuju poskodene casti informacno-turistickych putacov. Turistov je zatial poriedko, no potesia sa navsteve skolakov, ktorych s pribudajucimi teplymi dnami bude coraz viacej.


Uzreli svetlo sveta imageRadoslav Dubecy z Brezna, Viktoria Vasinova z Banskej Bystrice, Petra Sinska z Banskej Bystrice, Lukas Levik z Valaskej, Tomas Ondrusek zo Zvolena, Radka Auxtova z Cierneho Balogu, Vladimir Ilcik z Brezna, Marek Vlcko z Podbrezovej, Samuel Luptak z Bravacova, Tim Moskurjak z Banskej Bystrice, Matej Temniak z Brezna, Jakub Bartak z Revucej, Dominika Romancikova z Brezna


Opustili nas_image Jan Liptak (81) zo Zavadky nad Hronom,Anton Medved (75) z Brezna, Margita Uhrinova (78) z Myta pod Dumbierom, Albert Hrnciarik (88) z Pohronskej Polhory, Bibiana Citterbergova (8) z Filipova, Zdeno Pokos (40) z Brezna, Vladimir Brodziansky (49) z Brezna, Maria Dedeckova, rod. Trepacova (86) z Brezna, Juraj Bartosik (80) zo Zavadky nad Hronom, Lucia Kovacikova (70) z Valaskej, Maria Medvedova (47) z Cierneho Balogu - Dobroce, Alzbeta Grolmusova (80) z Lopeja, Zdeno Medved (46) z Polomky, Stefan Pruzina (72) z Valaskej - Piesku, Jan Predajna (81) z Polomky, Anna Svantnerova (74) z Polomky, Alzbeta Hlavacova (74) z Podbrezovej, Anna Dubovska (76) z Podbrezovej, Verona Muchova (66) zo Sihly, Maria Korenova (89) z Helpy

 

Spomienky

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 30. maja uplynu tri roky odvtedy, co nas navzdy opustila milovana mama, stara a prastara mama

Margita Harvanova

Spominaju dcera Viera a ostatne deti s rodinami.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 30. maja uplynu tri roky odvtedy, co nas opustila manzelka, matka, stara matka

Frantiska Sagatova z Jasenia.

Spominaju manzel, dcera Katarina, Daniela a vnucata Petka, Maros, Dusan a Katka.

...

Prveho juna uplynie rok od umrtia nasej drahej mamy, manzelky a starej mamy

Anny Kondelcikovej, rod. Backorovej z Valaskej.

S hlbokou uctou spominaju manzel, syn a dcery s rodinou, vnucky Andrejka a Veronika.

...

Dna 3. juna si s hlbokym zarmutkom pripomenieme ten najsmutnejsi den - desiate vyrocie umrtia nasej milovanej mamy

Julie Zubalovej zo Zadnych Halan.

S laskou a uctou spomina cela rodina.
Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Kratka bola radost nasa, kratky bol zivot tvoj. Spi mi sladko manzel drahy, kym ta vzbudi anjel tvoj.

Dna 3. juna uplynie rok odvtedy, co nas opustil moj manzel

Kamil Pobis rodak z Cierneho Balogu - Dobroce.

S laskou spomina manzelka Anka. Dakujem vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

Blahozelanie

Postoj, postoj a obzri sa spat, v kazduckom kroku jej vykvitol kvet, bo takychto ludi vo svete vela niet, rodia sa raz za sto liet.

Dna 29. maja oslavila svoje styridsiate narodeniny

Danka Zdanska zo Stiavnicky.

K jej vyrociu jej vsetko najlepsie zelaju manzel Vasek, syn Vasek, dcera Patricia, svokra Bozenka, svagrina Janka s manzelom, Milos, Jaroslav a Ivan. Za vsetkych ju bozkava krstna Ivanka.


BARAN

Prekvapi vas necakana udalost, ktora ponukne nove moznosti. Vsetky vyuzite, ale majte hlavu a srdce na mieste. Ak zacnete planovat s mladickym rozletom, hviezdy budu stat pri vas a postaraju sa o uspech v realizacii.

BYK

Prilis vela casu a energie venujete svojim osobnym zalezitostiam a postupne sa vytvara vo vas pocit opustenosti. Venujte viac pozornosti problemom svojej rodiny, lebo jej clenovia sa na vas spoliehaju a ocakavaju to od vas.

BLIZENCI

Mate pred sebou rozchod, s niekym alebo s niecim sa budete musiet rozlucit. Neberte udalost tragicky a nebudte sentimentalni ani v kritickych chvilach rozlucky. Nastane cas, kedy pridu aj pozitivne fazy vasho zivota.

RAK

Este stale pocitujete jarnu unavu. Bolo by nacase, aby ste prelozili toto slovne spojenie. Je to nedostatok vitaminov, pohybu atd. Zmente svoj zivotny styl. Vo volnom case sa viac venujte svojim zalubam.

LEV

Opat sa potvrdi, ze pre vas ostrovom pokoja a radosti je rodinna intimita, blizkost svojich najmilsich. Dajte to na vedomie vsetkym otvorenou formou a pozornostou. Vikend stravite v lone krasnej rozkvitajucej sa prirody.

PANNA

Vasa financna situacia sa vyrazne zlepsi, vdaka tomu urobite radost blizkemu cloveku peknym darcekom. V mocenskom zapase budete mat vela vplyvnych podporovatelov. Kazdy premyslenejsi cin dokoncite uspesne.

VAHY

Nemyslite si, ze ste nenehraditelni, aj ked ste na svojom pracovisku velmi potrebni. Nedavajte najavo, co o sebe viete, no sucasne sa nevzdavajte svojich ambicii, urcitych planov, konkretnych predsavzati a zamerov.

SKORPION

V podstate v kruhu svojich kolegov sa citite dobre, ale uz viac myslite na svoj vikendovy program. Rozlucte sa s nimi co najskor a utekajte za novou laskou. Potesi vas aj prijemna sprava, ktoru dostanete koncom tyzdna.

STRELEC

Tento tyden vas nestretne nic mimoriadne, ale vase pracovne uspechy budu o to vyraznejsie. Mozete sa venovat realizacii podnikatelskych zamerov. Mladsim prislusnikom znamenia sa podari nadviazat zaujimave citove znamosti.

KOZOROZEC

Snazte sa zjednodusovat vsetko, co je zlozite. To vsak neznamena, ze mate byt povrchni. Zaujimavost vasej osobnosti je v tom, ze ste aj priezracni, aj zloziti. Viac casu venujte partnerovi, pozvite ho na prijemnu prechadzku.

VODNAR

Znepokojuje vas, ze ktosi vo vasom okoli chodi zamaskovany. Nikdy nemozete vediet, co sa skryva za jeho dotieravymi otazkami. Nedajte sa nim vyprovokovat a nesnazte si lamat hlavu nad vsetkymi udalostami.

RYBY

Vasa financna situacia nie je najlepsia, ale postupne sa zacne zlepsovat. Neuchadzajte sa o pozicky, ktore by priniesli nove starosti. Hladajte si dalsie zdroje prijmov. Mozno by ste mali vyskusat zamestnanie na vedlajsi pracovny pomer.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT