29. MAJ  2001 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Vikendove futbalove zrkadlo

II. liga
31. kolo 26. maja
Bardejov - Podbrezova 1:0 (1:0), rozh. Olsiak, 930 div. Zeleziari nastupili bez opor Pauka a Pelegrina. V dobre hranom zapase si domaci po chybe Gulasa zabezpecili do tabulky cenne tri body.

Jozef Karas

D. Streda - R. Sobota 2:0, Novaky - Dubnica 1:0, Nitra - Licartovce 2:1, Humenne - Topolcany 2:1, Senec - SKP Devin 1:1, Senica - Prievidza 2:1, S. Grob - Martin 2:2, Cana - B. Bystrica 1:0

III. liga
26. kolo 27. maja

Zilina B - Dubova 1:1 (1:0), gol hosti: Cibenka, rozh. Putra, 70 div. Dubova mala v priebehu celeho stretnutia hru pod svojou kontrolou. Nebyt streleckej smoly, mohli hostia zvitazit.

Jan Chamko

T. Teplice - Cadca 2:1, Ziar n/H - L. Mikulas 1:0, Rakytovce - K. N. Mesto 0:4, Selce - Tornala 2:2, Bytca - Istebne 4:1, Namestovo - Lucenec 1:5, K. Lieskovec - Kremnicka 0:1

IV. liga sk. Juh
23. kolo 27. maja

L.Vieska - Brezno 3:0 (1:0), rozh. Nosal, 500 div. Muzstvo Brezna prislo do Viesky so znacne oslabenym muzstvom. Naopak domaci boli posilneni o sedem hracov A-muzstva Ziaru nad Hronom. V prvom polcase sa vcelku darila defenziva hostujuceho muzstva a inkasovalo iba jediny gol. V druhom polcase sa prejavila vacsia herna skusenost domacich, pricom z mnozstva sanci dokazali strelit iba dva goly. Najlepsim muzom breznianskeho muzstva bol brankar Radovic, z ktoreho boli domaci utocnici zufali. V tomto stretnuti vyhralo jednoznacne lepsie muzstvo.

Ladislav Hanzlovic

N. Bana - Zvolen 0:4, Hrinova - Tomasovce 0:7, D. Strehova - Tisovec 0:1, Dukla B. Bystrica B - Hrochot 1:0, Hlinik - Kremnica 1:1, V. Krtis - Kalinovo 1:1

V. liga sk. C
23. kolo 27. maja

Podbrezova B-Valaska - D. Niva 4:0 (1:0), goly: R. Gajdosik, Turna, J. Gajdosik, Sokol, rozh. M. Sibal, 400 div. Herne kombinacne schopnosti domacich hracov prinutili supera zamerat sa na zabezpecenie obrannej cinnosti s moznostou rychlych protiutokov, co sa im pocas celeho stretnutia darilo minimalne. Naopak domaci hraci z mnozstva golovych prilezitosti vyuzili do polcasu len jednu, na com ma zasluhu i vyborny vykon brankara hosti. Domaci sa ujali vedenia v 40. minute po peknom zalozeni utocnej akcie Argusim a jeho nahravke do volneho priestoru Paucikovi, ktory prudkou prizemnou nahravkou z lavej strany popred branu naserviroval loptu nabiehajucemu R. Gajdosikovi. Aj druhy polcas sa hral vacsinou na polovici supera. Z natlakovej hry domacich vznikali i golove prilezitosti. Jednou z najvacsich bol v 51. minute R. Gajdosik, ked z patky hlavickuje loptu do pravej tyce brany hosti. V 65. minute Turna po kolmej nahravke od Svantnera striela druhy gol domacich. Hostia ozili v rozpati 67. - 70. minuty, ked nebezpecne strely musel riesit spolahlivo chytajuci Gardosik. V 84. minute J. Gajdosik zvysuje stav stretnutia na 3:0. Dobry vykon a zasluzene vitazstvo domaceho muzstva potvrdil stvrtym golom M. Sokol.

Juraj Cibula

Zarnovica - Dubova B-Predajna 3:3 (1:3), goly hosti: P. Keller 2, Haviar, rozh. Bulla, 50 div. Hostia zacali vo vlaznom tempe, no na vykon domaceho muzstva v prvom polcase to stacilo. Uz v 36. minute po dvoch goloch Kellera a Haviara vyhravali 3:0. Gol do satne domacemu muzstvu prospel. V druhom polcase muzstvo Dubovej sklamalo. Po chybach obrany a brankara umoznilo domacemu muzstvu ziskat bod.

Jan Lehotsky

Lovcica - C. Balog 3:0 (1:0), rozh. Nozdrovicky, 150 div. Uz po par sekundach hry si Tatran vypracoval golovu prilezitost, ked kriznu strelu Budovca do sibenice domaci brankar vyrazil na roh. V 2. minute sa ocitol pred domacim brankarom Kliment, no prehodil aj branu domacich. Hostia od zaciatku prejavili snahu bodovat, no zahadzovali jednu sancu za druhou. Zakonite prisiel trest, po nedorozumeni v obrane hosti sa Lovcica v 6. minute ujala vedenia. Ani v druhom polcase sa obraz hry nezmenil, Tatran prakticky pocas celeho zapasu diktoval tempo hry, vytvoril si dostatok dobrych golovych prilezitosti, no zalostnou koncovkou a naivnymi chybami sa podpisal pod krutu prehru. Domace muzstvo si za cely zapas nevytvorilo vaznejsiu golovu prilezitost, vyuzilo tri zavahania Tatrana a vytazilo z minima maximum. Jednoznacne vitazstvo Lovcice nie je spravodlivym vyjadrenim diania na ihrisku, no o vysledku rozhoduju goly a tie dali domaci.

Dusan Potkany

Kraliky - D. Hamre 5:5, Priechod - Brusno 2:0, Radvan - Poniky 2:2, Sasova - Detva 1:1

I. trieda
23. kolo 27. maja
Podlavice - Jasenie 3:1 (0:0), gol hosti: H. Weisenbacher, rozh. Vrbovsky, 100 div. Hostia v nekompletnom zlozeni boli do 70. minuty zapasu domacemu muzstvu vyrovnanym superom, ba tesne pred polcasom mohli ist do vedenia, ked prudku Stulajterovu srelu domaci brankar Vidiecan len zazrakom vytlacil na roh. V zavere, ked uz hostom zjavne chybali sily, sa domaci presadili aj strelecky a rozhodli zapas vo svoj prospech.

Milan Strecok

Vlkanova-Rakytovce B - Helpa 3:0 (1:0), rozh. Direr, 20 div. Hostia, ktorym chybalo v sobotnajsom zapase osem hracov zakladnej zostavy, v prvom polcase drzali krok a domacim boli vyrovnanym superom. V druhom polcase napriek nesmiernej obetavosti, nasadeniu a zodpovednosti inkasovali dalsie goly, ked domaci posilneni niekolkymi hracmi z acka nepremenili este niekolko golovych sanci. Za bojovnost a vykon si hraci hosti zasluzia podakovanie.

Jozef Klimko

Bravacovo - Selce B-Balaze 2:1 (1:0), goly: Radoc, M. Vrbovsky, resp. Adam, rozh. Trso, 100 div. Keby sa futbal hral na sance, domaci by v tomto zapase zvitazili rozdielom triedy. Vytvorili si ich dostatok, no pri ich zakonceni im chybal pokoj a aj kus povestneho stastia. Do vedenia isli po premenenej penalte za faul na M. Sajgalika a pridali po zmene stran aj tzv. ,,poistovaci" gol na 2:0. Ani tento stav ich vsak neupokojil, a tak ked hostia z trestneho kopu znizili na rozdiel golu, dohravali zapas v strachu o konecny vysledok. Fenomen bodov sa podpisuje pod ich psychiku, no to vsetko je dan za zapasy, v ktorych sa ,,musi" vyhrat.

Jozef Sajgalik

P. C. Balog - Osrblie 3:2 (3:0), goly: Hros 2, Kovalcik - Trnik, Leitner, rozh. Dian, 220 div. Slusne hrane derby stretnutie v idealnom pocasi prinieslo dobry futbal. Domacim uvod vysiel vyborne - uz v prvej minute dal Kovalcik gol. Ked dal v 18. minute pekny gol Hros, domaci uz hrali v pohode. Potom ozili aj hostia, ale brankar domacich Patras bol na mieste. V 39. minute po peknej akcii dal gol zapasu Hros a domaci tym potvrdili dobru hru. V druhom polcase domaci nepochopitelne odpadli, prestali sa pohybovat, co vyuzili hostia na strelenie dvoch golov a domaci sa strachovali o vysledok, aj ked sanci bolo este dost na obidvoch stranach. Vitazstvo domacich pred pocetnym publikom je zasluzene.

Ivan Belko

Sl. Lupca - Myto 3:1(1:1), gol hosti: Botos, rozh. Tokar, 300 div. Uvodnych dvadsat minut patrilo domacim hracom, ktori sa vsak do golovych prilezitosti nedostali, naopak Myto po rychlych protiutokoch mohlo dvakrat skorovat, no domaci brankar zazracne sance zlikvidoval. V 38. minute vsak po prizemnej strele z hranici pokutoveho kopu domaci isli do vedenia, no tesne pred prestavkou sa Mytu podarilo vyrovnat. V druhom polcase sa citelne prejavila neucast klucovych hracov Myta Smolu a Danisa a ked dobre bojujuca Lupca pridala v poslednych 20. minutach dva goly, bolo o osude zapasu rozhodnute.

Jakub - Podkonice 2:2, Salkova - Badin 5:0

II. trieda sk. A
23. kolo 27. maja

Riecka - Nemecka 3:1 (2:1), gol hosti: M. Bartos, rozh. Kosec, 110 div. Nemecka nezachytila napor domacich a prehravala dvoma lacnymi golmi. Este v priebehu prveho polcasu z trestneho kopu znizil M. Bartos na 2:1. Rozhodca podla mienky futbalistov Nemeckej ako aj divakov ovplyvnil konecny vysledok.

Vladimir Pejko

Dubravica - Hronsek 3:3, Lubietova - S. Hory 2:4, Lucatin - H. Prsany 1:2, Strelniky - Harmanec 1:1, Medzibrod - Malachov 2:0, Hiadel - Tajov 0:5

II. trieda sk. B
19. kolo 27. maja

H. Lehota - P. Polhora 2:0 (2:0), goly: M. Demian, Cech, rozh. Daxner, 60 div. Muzstvo H. Lehoty privitalo na svojom ihrisku veduce muzstvo tabulky P. Polhoru. Uz od prvych minut stretnutia sa Hornolehotania pustili do supera bez respektu a zatlacili ho na svoju polovicu. Domaci sa ujali vedenia v 29. minute golom M. Demiana. Do konca polcasu pridal este druhy gol Cech. V druhom polcase druzstvo hosti malo asi dvadsatpat minut viac z hry a domacich riadne postrasilo svojimi protiutokmi. Kedze utocnici hosti boli v konecnom efekte bezzubi a domaci nepremenili niektore vylozene sance, vysledok z prveho polcasu sa nezmenil. Za dobry vykon a predvedenu hru patri podakovanie celemu muzstvu H. Lehoty. Z hosti sa dobrym vykonom predstavil Nomilner a u domacich hral s prehladom pravy obranca Krupcik.

Milan Stefanik

Benus - Sumiac 1:0 (1:0), gol: Peter Kan, rozh. Polenkovic, 170 div. Uvod zapasu domacim vysiel nad ocakavanie, ked uz v 3. minute sa ujali vedenia golom Kana. Domaci sa z nepochopitelnych pricin prisposobili taktike hosti, ktori loptu len odkopavali a hra mala v niektorych momentoch podpriemernu uroven. Aj napriek tomu domaci nevyuzili v prvom polcase dve vylozene sance. V druhom polcase si futbalisti Benusa vytvorili mnozstvo golovych prilezitosti a je priam neuveritelne co vsetko domaci utocnici nepremenili. Domaci divaci boli po zapase vykonom svojich hracov sklamani.

Ivan Laurinc

Hronec - Polomka 2:0 (2:0), goly: Danis, Ridzon, ZK: Makovnik, rozh. Horny, 100 div. V teplom a dusnom pocasi hral Hronec s desiatimi hracmi. V prvom polcase to bol futbal slusnej urovne, obe muzstva sa snazili ukazat zo svojho umenia co najviac. Hraci ochotne behali, hralo sa vo sviznom tempe. Domaci sa presadili aj golovo, ked v 15. minute strelili Danisom veduci gol. V 45. minute zvysili svoj naskok na 2:0 golom Ridzona. Druhy polcas uz nemal take tempo a nasadenie, hralo sa vacsinou medzi sestnastkami. Obe muzstva sa dostavali velmi malo pred brankarov a ked aj, zahodili co sa dalo. A tak po dlhom case body zostali doma.

Jozef Zahurak

Zavadka - Telgart 3:1 (0:0), goly: Rakocy 2, Jaroslav Zubak - Lunter (z 11 m), rozh. Soucek, 80 div. V poslednych zapasoch pokracovalo domace muzstvo v zlepsenych vykonoch a hlavne v druhom polcase si vypracovalo dostatok golovych prilezitosti, z ktorych tri vyuzilo. Hostia znizili z prisne nariadeneho pokutoveho kopu pat minut pred koncom. Niektori hostujuci hraci stretnutie nezvladli a museli byt rozhodcom napominani. V IV. lige ziakov skupiny C futbalisti Zavadky vyhrali v N. Bani 0:1. Gol strelil Pokos.

Jozef Bartosik

Michalova - Sihla 2:0 (2:0), goly: M. Gasperan, rozh. Citara, 70 div. Po dobrom vykone zvitazilo zasluzene domace muzstvo nad dobre hrajucou Sihlou.

Pohorela - D. Lehota 2:1 (1:0), goly: Syc, Jozef Matus - Zihlavnik, rozh. Jan Sitarcik, 80 div. Po zaciatocnej iniciative hosti domaci postupne ovladli stred ihriska a zatlacili supera do ich sestnastky. Tak bola rozohrata akcia v 22. minute po lavej strane so zakoncenim domaceho Syca kriznou strelou. Viacere sance, ktore si domaci vytvorili, vratane nastrelenia zrde, uz v prvom polcase zostali nevyuzite. V druhom polcase do 57. minuty bol zapas vyrovnany, v tejto minute aj domaci zasiahli po peknej kridelnej akcii a centri dobre hrajuceho Matusa gol po dorazke B. Tlucaka. Od tohto stavu hostia prevzali iniciativu, ovladli stred ihriska a nedovolili domacim ohrozit ich branku. Tento tlak okrem nepremenenej jedenastky hostom priniesol po banalnej chybe domaceho brankara dorazkou znizenie stavu na 2:1.

Jan Lakanda


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT