29. MAJ  2001 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Stvrty rocnik futbaloveho turnaja

O pohar generalneho riaditela Zeleziarni Podbrezova a. s.

V stredu 23. maja sa na zakladnej casti futbaloveho turnaja ziakov zakladnych skol prveho stupna O pohar generalneho riaditela Zeleziarni Podbrezova zucastnilo 25 druzstiev, ktore boli rozdelene do styroch skupin (pri rozdeleni sa prihliadalo na zemepisnu polohu skoly, aby naklady na cestovne boli co najnizsie).

V skupine A na ihrisku v Nemeckej zvitazila Valaska pred Jasenim a Predajnou, v skupine B na ihrisku v Podbrezovej Pionierska 4 pred Pionierskou 2 a Podbrezovou, v skupine C na ihrisku Partizana C. Balog Mazornikovo pred Janosovkou a Lomom nad Rimavicou, v skupine D na ihrisku v Helpe Zavadka nad Hronom pred Telgartom a Helpou. Kazda skola, ktora sa zucastnila na zakladnej casti bez ohladu na umiestnenie, dostala od Zeleziarni Podbrezova 3000 korun. Vitazi skupin sa zucastnia na finalovom turnaji 9. juna o 14.30 hodine na stadione ZP Sport Podbrezova pred majstrovskym futbalovym zapasom II. ligy Podbrezova - Humenne. Za prve miesto je odmena 15 000, za druhe 10 000, za tretie 7000 a za stvrte 5000 korun.
Tento turnaj organizuje generalny riaditel ZP a. s. Ing. Vladimir Sotak pod mottom Sportom proti drogam. Za poskytnutie futbalovych ihrisk a za financnu pomoc patri podakovanie telovychovnym jednotam Nemecka, Helpa a Partizan C. Balog - Medvedovo.

Marian Lauer

O tyzden v Brezne a v Bystrej

Cyklisticky klub ZP Sport a. s. Podbrezova sa v dnoch 25. - 27. maja zucastnil na medzinarodnych cyklistickych pretekoch v Dubnici nad Vahom. Pretekalo 160 cyklistov z Madarska, Ciech, Polska, Lichtenstajska, Slovenska. Celkove vysledky: kadet: 20. M. Prachar, 25. L. Hricak, muzi: 1. R. Glajza, 3. M. Cerepan, 4. M. Keliar, 10. R. Glovniak, 14. M. Sihelsky.
V sobotu 26. maja sa veterani zucastnili na 1. rocniku cyklomaratonu Jarna klasika Poprad. Na starte bolo 200 pretekarov zo Slovenska a Ciech. Vysledky: 180-km trat do 35 rokov: 5. C. Gandzala, 115-km trat do 45 rokov: 6. J. Ostransky, 15. Z. Bodor, 115-km trat nad 45 rokov: 3. P. Miklos.
O tyzden budu preteky v domacom prostredi v Brezne a v Bystrej. Este raz vaz pozyvame.

M. Strmen

Sipkarska liga

Uplynuly vikend zilo Brezno stolnym futbalom, okrem regionalnych sutazi sa v sobotu stal hostinec Zapad dejiskom 9. kola Slovenskeho pohara v stolnom futbale. V tvrdej konkurencii z celeho Slovenska domaci hraci nesklamali a pri troche stastia sa mohli tesit aj z konecneho vitazstva. V turnaji dvojic sa vo finale stretli hraci z bratislavskeho Corgonu Jaroslav Janko a Daniel Pavlik, proti nim nastupili hraci 1. DC Brezno Marek Kolaj a Jozef Lalik. Breznania nastupili do zaverecneho boja s handicapom jednej prehry a ak chceli zvitazit, museli Bratislavcanov porazit dvakrat.
V prvom zapase sice Breznania zvitazili 2:0, no v opakovanom finalovom zapase podlahli 2:3, a tak z vitazstva sa tesila dvojica Pavlik - Janko. Na druhom mieste skoncili Kolaj s Lalikom z Brezna a na tretom mieste sa napokon umiestnila dvojica Strisko - Villim z Bratislavy. V turnaji jednotlivcov kraloval Roman Dujsik, ktory vo finale porazil Dusana Kubicu (obaja z Handlovej) a cest zvolenskych hracov zachranoval Anton Ulianko, ktory obsadil tretie miesto.
V nedelu bolo na programe dalsie kolo juniorskej sutaze v stolnom futbale, kde sa presadila dvojica Tomas Suja s Matusom Maculom, na druhom mieste sa umiestnil mladsi zo surodencov Kolajovcov Miroslav spolu s Palom Mihokom a tretia napokon skoncila dvojica Robo Balog a Martin Skantar. Nezahalali ani sipkari a tyzden odstartovali v stredu turnajom o hifi vezu. Pre reprezentacne povinnosti nestartovali dvaja veduci hraci rebricka Palo Melicher a Milan Majer. V Akton cupe sa napokon presadili hraci zo stredu tabulky, prijemne prekvapil druhym miestom Miroslav Dolinsky, ktory az vo finale prehral s Palom Urdom. Tretie miesto patri Jaroslavovi Jergelovi.
V piatok sa v Darte uskutocnilo dalsie kolo ligy muzov Boj o titul majstra Brezna sa este zdaleka nekonci. Vo finale sa stretli prvi dvaja hraci rebricka Peter Pocklan a Jano Zifcak. Jano v boji o titul potreboval bezpodmienecne zvitazit, co sa mu napokon aj podarilo a priblizil sa k prvemu v celkovom hodnoteni Petrovi Pocklanovi. Na tretom mieste skoncil dobre hrajuci Miroslav Dolinsky. Nasledujuci tyzden sutaze budu podla harmonogramu a v sobotu sa uskutocni dalsie kolo zo serie horehronskych v pohostinstve Adamova v Pohorelej.

Stolni tenisti MSK opat zvitazili

V sobotu 26. maja sa uskutocnil turnaj slolnych tenistov MSK Brezno o Pohar primatora mesta Brezna. Zucastnili sa na nom hraci banskobystrickeho a breznianskeho okresu. V silnej konkurencii po velkom boji zvitazilo Brezno, ktore hralo v zlozeni: Ing. Galik, Berky, Ing. Macula. Na druhy den sa hralo opat o putovny pohar, a to finale mestskej ligy. Po urputnom boji nakoniec bolo taketo umiestnenie: 1. Sat bar (Ing. Kucerak a Emil Nather, 2. Atleti MSK (Ridzon Glejtek), 3. Kotva (Istvanovci), 4. Bypos (J. Stulrajter, J. Lihan), 5. Yuki (R. Dandul, J. Skalos), 6. Spin (R. Mihal, Durdak). K vynikajucej atmosfere prispeli aj divaci.
V nedelu 3. juna sa o 8. hodine uskutocni zaverecny turnaj jednotlivcov, kde sa mozu prihlasovat vsetci ucastnici mestskej ligy na t. c. 0904 642855.

Bezci vo Francuzsku

V utorok 22. maja clenovia bezeckeho klubu ZP Sport, a. s. Podbrezova Pavol Fasko a Ing. Miroslav Haninec spolu s dalsimi styrmi clenmi tvorili druzstvo slovenskeho bezeckeho spolku v Parizi. Za medzinarodnej ucasti 67 druzstiev, ktore zvitazili na tazkej clenitej maratonskej trati (42 195 m).
Slovensky tim dosiahol vynikajuci vykon a zvitazil casom 2:21:10 a prekonal vlanajsi rekord o devat minut.
V sobotu 26. maja obidvaja pretekari obsolvovali horsky beh v Pravenci. Na 14-km trati zvitazil Pavol Fasko v tratovom rekorde a Ing. Miroslav Haninec obsadil 4. miesto.

Den deti na stadione

Mestsky sportovy klub Brezno organizuje v stredu 1. juna od 14. hodiny na miestnom stadione podujatie venovane MDD. Deti cakaju rozne sportove sutaze a ukazky poziarnej techniky.

Testy do sportovej triedy

Riaditelstvo Zakladnej skoly na Pionierskej 2 v Brezne oznamuje rodicom ziakov stvrtych rocnikov, ze vo stvrtok 31. maja o 15. hodine v telocvicni skoly na Pionierskej 2 budu kvalifikovani pracovnici testovat ziakov do sportovej triedy so zameranim na atletiku. So sebou si prineste telocvicny ubor a tenisky.

Horsky cyklomaraton Detva 2001

Na prvy den prazdnin - v sobotu 30. maja Slovensky cykloklub Polana, Okresny urad v Detve a mesto Detva pripravuju akciu pre vsetkych priaznivcov horskych bicyklov. Na start horskeho cyklomaratonu Detva 2001 sa postavia kategorie: muzi (120 km), muzi (80 km), veterani nad 45 rokov (80 km), zeny (40 km). Prihlasky a blizsie informacie dostanete na adrese: Slovensky cykloklub Polana, Namestie mieru 31, 962 12 Detva, tel/fax 0855/5457692, e-mail: cyklopolana slovanet.sk, www.cyklopolana.slovanet.sk, www.polana.slovanet.sk.

A. Murinova kralovnou biatlonovej stopy

Na pode Slovenskeho zvazu biatlonu v Banskej Bystrici v stredu 23. maja vyhlasili kralovnu biatlonovej stopy. Stala sa nou Breznianka Anka Murinova, ktora v celkovom poradi jednotlivcov vo Svetovom pohari obsadila 43. miesto a vo vytrvalostnych pretekoch na majstrovstvich sveta v slovinskej Pokljuke dvanastu priecku.

Kam za futbalom

III. liga 27. kolo
2. juna o 17.00

Dubova - Lucenec (Spila - Cerchlan, Ambroz - Macak)

IV. liga sk. Juh 24. kolo
3. juna o 17.00

Brezno - Hrinova (Kucharsky - Ihring, Gonda - Kahan)

V. liga sk. C 24. kolo
3. juna o 17.00

C. Balog - D. Hamre (Droppa - Rucka, Guzi - Marko), Dubova B - Podbrezova (Balog - Palik, Majer - Hubka)

I. trieda 24. kolo
3. juna o 17.00

Jasenie - Sl. Lupca (Melcer - Vanik, Kubis - Turna), Myto - Salkova (Horny - Hikker, Kosec - Behan), Podkonice - P. C. Balog (Zeman - Piar, Daubner - Weiss), Osrblie - Bravacovo (2.6. o 17.00, Mecele - Daubner, Drazdik - Kotran), Helpa - Podlavice (Daxner - Suchy, Chladek - Mojzis)

II. trieda sk. A 24. kolo
3. juna o 17.00

Nemecka - Dubravica (Teliar - Kostial)

II. trieda sk. B 20. kolo
3. juna o 17.00
P. Polhora - Pohorela (Citara - Balaz), D. Lehota - Michalova (Soucek - Pribylina), Sihla - Zavadka (o 10.00, Dian - Gonda), Telgart - Hronec (o 10.00, Vrbovsky - Malcek), Polomka - Benus (Malcek - Vrbovsky), Sumiac - H. Lehota (Jozef Sitarcik - Jan Sitarcik)

III. LSD a III. LMD 24. kolo
3. juna o 14.30 - 17.00

Bytca - Dubova (10.00 - 12.30, Vojtek - Kosa, ObFZ ZA - Orsag), D. Kubin - Podbrezova (2.6. o 11.00 - 13.15, Sulgan - Michulek, ObFZ DK - Mastis), L. Mikulas - Brezno (10.00 - 12.30, P. Chovanec - Gregorec, ObFZLM - Kondek)

V. liga dorast sk. C 24. kolo
3. juna o 14.30

C. Balog - Krupina (Rucka - Guzi - Marko)

II. LSZJ a II. LMZJ 24. kolo
2. juna o 10.00 a 12.00

Radvan B - Zvolen B (P. C. Balog, Cunderlik - Medved, Jozef Sitarcik)), Podbrezova - Zarnovica (Samotny - Kratochvila, Malcek), Podlavice - Dubova (Ronec - Horny, Kubis), C. Balog - Ziar B (Pavol Turna - Ridzon, Jan Sitarcik), Brezno - Divin (Kadlec - Kralka, Daxner)

IV. liga ziaci sk. C 24. kolo
2. juna o 10.00

Zavadka - Hrochot (ObFZ BB), B. Stiavnica - P. Polhora (Berta), Bravacovo - N. Bana (Balaz)

SZ I. trieda 24. kolo
3. juna o 10.00

Salkova - Polomka (Horny), Malachov - Helpa (o 15.00, Adamec - Trso), Podbrezova B - Brusno (o 10.00 Myto, Suchy - Chladek)

MZ 20. kolo
2. juna o 10.00

Podbrezova C - Podbrezova A (nedela o 11.30 Myto, Chladek - Suchy), Brusno - Helpa (Kadlec), SAVON B. Bystrica - Podbrezova B (nedela o 9.30 Bakosova, Faber)

4. turnaj pripraviek
2. juna o 9.30

sk. A Podbrezova C (ihrisko Skalica), sk. B P. C. Balog

Mladi zachranari CO sutazili

V sobotu 26. maja v Bystrej pri hoteli Biela medvedica na 7. rocniku Majstrovstiev Slovenska sutazili mladi zachranari Civilnej ochrany. Na sutazi sa zucastnilo trinast druzstiev reprezentujucich kraje z celeho Slovenska a dve druzstva hosti z Ciech a Madarska. Farby Breznianskeho okresu zastupovali druzstva skolakov z Telgartu a z Pohorelej.Vysledky: 1. Osemrocne gymnazium Revuca, 2. Piata zakladna skola Dubnica nad Vahom, 3. Zakladna skola 29. augusta Poprad, 5. Zakladna skola Telgart, 6. Zakladna skola Pohorela.
Podujatie zorganizoval Zvaz CO SR v spolupraci s Oblastnym zvazom CO v B. Bystrici, odborom CO Krajskeho uradu v B. Bystrici, Okresnou organizaciou Zvazu CO v Brezne, odborom CO Okresneho uradu v Brezne a Petrochemou, a. s., Dubova. Na mladych zachranarov sa prisiel pozriet aj riaditel Uradu CO Ministerstva vnutra SR Mgr. Milan Sisulik, prezident Zvazu CO SR Ladislav Kmosena, prednosta Okresneho uradu v Brezne Ing. Jaroslav Demian a dalsi hostia.

Letny pohar v malom futbale

Miestna unia maleho futbalu v Bezne v sobotu 16. juna organizuje sutaz O letny pohar v malom futbale. Startovne je 1000 korun a zapojit sa mozu druzstva z celeho okresu. Prihlasit sa mozete do 9. juna na adrese: Jozef Stefus, Malinovskeho 8, 977 01 Brezno, c. tel: 0904 642853.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT