5. JUN  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Od 26. do 29. maja neznamy pachatel z objektu spol. s r. o.Vomex na Mostarenskej ulici v Brezne ukradol 50 m medeneho kabla s prierezom 4 x 16 mm pripojeneho k zeriavu, 30 m hlinikoveho kabla (4 x 6 mm) veduceho od elektrickeho rozvadzaca a 170 m medeneho kabla (4 x 6 mm) veduceho od kompresora. Pachatel do priestorov firmy vnikol bez zjavnych znakov nasilia a kable od jednotlivych pristrojov odrezal. Spol. s r. o. Vomex sposobil skodu dovedna za 18 180 korun.

...

Pocitac Lybra, monitor Samsung, tlaciaren Epson, videorekorder Aiwa, televizor Sony, zosilnovac Sony, centralny reproduktor Kenwood, tri rozne reproduktory, hifi vezu Panasonic, hodinky s naramkom, tri retiazky, damsky naramok, styri damske prstene, par damskych nausnic, vsetko zo zlteho kovu a peniaze v roznych nominalnych hodnotach - takyto lup si odniesol zlodej z rodinneho domu na Razusovej ulici v Brezne. Vlamal sa sem pravdepodobne pod ruskom noci z 27. na 28. maja. Majitelovi P. V. vznikla kradezou skoda za 223 000 korun a poskodenim zariadenia za 5000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

V noci z 27. na 28. maja sarapatil ktosi v spojenej predajni potravin a pohostinstva na Dolnej ulici v Brezne. Vlamal sa sem a ukradol cigarety, alkoholicke napoje, kavu a cukrovinky. Skodu sposobenu majitelke M. J. kradezou vycislili na vyse 33 000 korun, okrem toho na zariadeni nechal zlodej skodu bezmala za 7000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Nezelanu navstevu mali niekedy od 26. do 28. maja v rekreacnom dome na Ulici Celno v Lopeji. Zlodej vosiel dnu a ukradol mikrovlnnu ruru Sharp, kavovar Moulinex, elektricku rucnu vrtacku Bosch, horsky bicykel Yoko, elektricku kosacku, hnedu kozenu bundu, par botasiek Nike, slnecnik a skateboard. Kradezou a poskodenim zariadenia vznikla P. R. skoda dovedna za 31 800 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

Malolety M. J. z Filipova 30. maja na ceste v Benusi mimo priechodu pre chodcov nahle vstupil do jazdnej drahy osobneho motoroveho vozidla, ktoreho vodic D. M. uz nedokazal zabranit zrazke. Chlapec utrpel zranenie, z ktoreho sa bude liecit asi tyzden. Na aute vznikla skoda asi za 15 000 korun.

...

Prveho juna zamestnanec SBS Zeleziarni Podbrezova a. s. oznamil, ze v priestoroch srotoveho pola nasiel delostrelecky granat z obdobia druhej svetovej vojny. Na druhy den tu pri vykladani vagona so zeleznym srotom nasli dalsie dva delostrelecke granaty. Municiu zobral na zneskodnenie pyrotechnik Krajskeho expertizneho ustavu KR PZ B. Bystrica. Eviduje OO PZ Podbrezova.

...

Druheho juna vycinal v Helpe "cerveny kohut". Z nezistenych pricin zacala horiet strecha hospodarskej budovy, v ktorej sa nachadzalo seno. Poziar uhasili pohorelski a breznianski poziarnici a clenovia DPZ z obce. Majitel F. T. utrpel skodu za 20 000 korun. Eviduje OO PZ Pohorela.

...

Predpoludnim 2. juna K. K. z Cierneho Balogu oznamila breznianskym policajtom, ze od podvecera 30. maja je nezvestny jej 39-rocny manzel J. K. O pol siestej odisiel a odvtedy je nezvestny. Muz bol lieceny v psychiatrickej a protialkoholickej liecebni a v minulosti sa pokusil o samovrazdu obesenim. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Matky dvoch dievcat z Pohronskej Polhory 3. juna oznamili nezvestnost svojich dcer. Devatnastrocna V. V., studentka SOU hutnickeho Podbrezova, 1. juna pred odchodom zanechala doma list, v ktorom oznamila matke, ze ide prec a ze sa jej ozve. So sebou si vzala obciansky preukaz a cestovny pas. O rok mladsia nezamestnana Z. P. v ten isty vecer povedala matke, ze ide von a odvtedy nedala o sebe ziadnu spravu. Aj ona si zobrala obciansky preukaz a cestovny pas. Obidve dievcata pravdepodobne odisli mimo uzemia republiky za pracou. Preveruje OO PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 25. maja do 1. juna

V posledny majovy piatok vo vecernych hodinach 1C prudom a jednoduchymi hasebnymi prostriedkami odstranili poziar travnateho porastu v Ciernom Balogu a na druhy den lafetovym prudom poziar na Banisku. Do Nemeckej vystartovali v nedelu 29. maja, kde pri motoreste vysokym tlakom uhasili horiaci kontajner na odpadky. V utorok 29. maja ich privolali do Valaskej, kde nastastie islo len o priznaky horenia. Poslednykrat v tomto tyzdni poskytli pomoc vodicovi osobneho vozidla, ktore zapadlo na strkom zle zasypanej vozovke na Ulici SLN v Brezne.


154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK skonstatovali, ze tento tyzden bol celkom kludny a hlavne bez vaznejsich dopravnych nehod. Odtiahli styri vozidla, a to z Benusa do Banskej Bystrice Renault Megan s poskodenou prednou napravou, z Valakej do Lopeja Skodu 120 so zadretym motorom, z Predajnej do Banskej Bystrice Skodu Favorit s rozbitou prednou castou a z Lopeja do Zavadky Skodu 120 so zlomenou polosou. Technicku pomoc vodicom poskytli trikrat. Opravili riadenie v Pickupe, vodnu pumpu a klinovy remen v Skode 120 a vymenili brzdovy valec v Avii.


155.jpg (4763 bytes) Asi o tretej hodine poobede v stredu 30. maja pri autobusovej zastavke v Benusi osobne vozidlo zrazilo strnastrocneho chlapca, ktoreho s otrasom mozgu previezli do breznianskej nemocnice. Dovedna absolvovali 34 vyjazdov, 15 k nahlym prihodam srdca a obehu, po raze k prihode dychacieho systemu, k urazu a k brusnej prihode, 7 k inym pripadom, 6 k mozgovym prihodam, jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice a 2-krat konstatovali smrt este pred prichodom sanitky. Lekari i nadalej upozornuju ludi s vysokym tlakom, aby sa v teplych dnoch vyhybali pracam v zahradkach a pobytu na priamom slnku, pretoze to velmi ohrozuje ich zdravotny stav.

 
hs.jpg (5636 bytes) Clenovia Horskej sluzby pocas medzisezony viacej casu venuju obnovovaniu poskodenych casti informacno-turistickych putacov, udrzbe a znaceniu chodnikov. Turistov vychutnavajucich caro prirody bolo i nadalej poriedko. V poslednych majovych dnoch na horach prevladalo slnecne pocasie, ku koncu tyzdna fukal silny vietor s dazdom.


Uzreli svetlo sveta image Lenka Sivcakova zo Seliec, Anna Ridzonova z Michalovej, Patrik Hadzega z Valaskej, Marek Potkany z Brezna, Miroslava Malcekova z Nemeckej, Martin Kovalcik z Brezna, Katarina Ridzonova z Brezna, Jan Gibala z Cierneho Balogu, Karolina Srnkova z Brezna, Samuel Smondrk z Velkej Lehoty, Katarina Puskova z Cierneho Balogu, David Teslar z Pohorelej, Jozefina Gaziova zo Sumiaca, Ivana Longauerova z Banskej Bystrice


Opustili nas_image Jozef Berenyi (34) z Brezna, Stefan Svantner (71) z Brezna, Milan Javorcik (62) z Brezna, Jan Saling (55) z Podbrezovej, Gizela Kleschtova (71) z Brezna, Anna Prepletana (81) z Cierneho Balogu - Dobroce, Anna Samelova, rod. Kindernayova (64) z Banskej Bystrice, Pavol Mistrik (50) z Bystrej, Ruzena Kolegova (69) z Bravacova, Emilia Durcenkova (70) z Polomky, Maria Rosiarova (95) z Brezna

 

Spomienky

Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: ,,Otec nas drahy zbohom."

Dna 28. maja uplynulo osem rokov odvtedy, co nas opustil nas otec a stary otec

Stanislav Vlcek z Pohronskej Polhory.

S laskou spomina manzelka, deti a vnucata.

...

Len ten, kto sratil, koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.

Dna 1. juna uplynul rok odvtedy, co ma navzdy opustil moj milovany manzel

Jan Minka z Podbrezovej.

S laskou a uctou spomina manzelka a ostatna smutiaca rodina.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 2. juna sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia otca, manzela

Juliusa Gramlu z Bacucha.

Spominaju manzelka, dcery s manzelmi a vnucata.

...

Zavrel si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusil, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol dalej zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy v nom. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob a spominat.

Dna 5. juna uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustil nas milovany otec a manzel

Milan Zemko z Cierneho Balogu - Pusteho.

S uctou spomina manzelka, synovia a dcera s rodinami.

...

Zanechal si slnko, vzduch i zem, my ostali sme sami. Tvoje telo unavene odislo, ked velmi si chcel zit. Ostavas s nami v spomienkach.

Dna 9. juna uplynie rok odvtedy, co nas opustil

Milan Dandul z Brezna.

S uctou a laskou spominaju synovia Milan a Ivo s rodinami a manzelka Vlasta.

Priatelia a znami venujte, prosim, Milanovi tichu spomienku. Dakujem


BARAN

Raz zacas treba urobit poriadok aj vo vlastnej hlave. Vy v nej mate vela udajov a zaznamov roznych kombinacii, ktorym vsak chyba system. Venujte sa tejto otazke, i ked uz myslite na slnko, vodu, odpocinok a vsetko co je krasne a lakave.

BYK

Mate taky pocit, ze vam nespravodlivo ublizili. V skutocnosti sa iba vase ranene srdce beznadejne zvija v nebezpecnom, ale krasnom objati lasky. Zdoverte sa priatelovi, ktoremu verite, urcite to vasmu "ubolenemu" srdiecku pomoze.

BLIZENCI

Netreba vas dlho presviedcat o tom, ze lepsie povedat mile slovo hned ako to nechavat na inokedy. V tejto suvislosti vas cakaju radostne a pokojne chvile, ktore stravite v kruhu svojej rodiny alebo dobrych znamych.

RAK

Nie vzdy mate sucasne dobru fyzicku i psychicku kondiciu. Mozete ocakavat vyborny tyzden, bol by hriech nevyuzit tuto disponovanost. Zapojte sa do nejakych sportovych sutazi, mozno ziskate prvenstvo.

LEV

Jar je jar a deti su deti. Z toho vyplyva pre vas urcita povinnost. Rodinny, pripadne aj osobny plan zostavte tak, aby v nom nechybali radostne chvile prezite s vasimi ratolestami. Ked vas o nieco poziadaju, neodmietnite pomoc.

PANNA

Dostanete sa do dilemy, ako dalej. Nebudete vediet ci kracat po starych kolajach, alebo sa nebat rizika a pustit sa do novych, odvaznych pokusov. O dobru radu poziadajte svojho partnera. Ved, odvaznemu stastie praje.

VAHY

Vdaka zvysenemu zaujmu zo strany osob opacneho pohlavia vyrazne stupa vase sebavedomie. Caka vas prijemna sprava alebo stretnutie, ktore prinesie nove moznosti. Aj na pracovisku mate vsetko vo vzornom poriadku.

SKORPION

Ak mate prilezitost posediet si s priatelmi ci zasportovat, urobte to. Neuvazujte vela o detailoch, dajte moznost aj okoliu, aby mohli presadit svoje predstavy. Vo volnych chvilach sa venujte svojim zalubam, o ktorych uz davno snivate.

STRELEC

Ak mate uprimny vztah k detom, tieto dni su vhodne na to, aby ste to konkretne vyjadrili. Pripravte im rozne pestre akcie, vyberte im nieco podla ich zelania. Prechadzka vonajucou prirodou alebo turisticky vylet by prospeli aj vasmu zdraviu.

KOZOROZEC

Dlho budete uvazovat, ci mate ist do toho. Ide o financnu zalezitost, ktora sice slubuje vyrazny efekt, ale je spojena s velkym rizikom. Lenze kto nehra, ten nevyhra. V tomto tyzdni sa vam podari vyriesit aj jeden pracovny problem.

VODNAR

Ak budete mat otvorene oci, zistite zvyseny zaujem zo strany opacneho pohlavia. Z tohto stavu sa mozete pokojne tesit a vyuzivat jeho vyhody. Nemusite sa obavat rizika, ze nova znamost vam zamota hlavicku.

RYBY

Celu rodinu a najma partnera, ak si to mozete dovolit a nepriamo to od vas vyzaduju, velkoryso rozmaznavajte. Coskoro vam to vratia plnym priehrstim pozornosti. Ludom ku stastiu niekedy chyba tak velmi malo.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT