19. JUN  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Neznamy vodic Liazu s banskobystrickym evidencnym cislom 12. juna smeroval z Banskej Bystrice do Podbrezovej. Ked sa za Predajnou o tristvrte na jednu popoludni minal s oprotiiducim autom, za volantom ktoreho sedel J. K. z Podbrezovej, od nakladneho auta odskocila skala, ktora skoncila v jeho celnom skle osobneho vozidla a sposobila 2000-korunovu skodu. Objasnuje SDN ODI PZ Brezno.

...

M. K. z Predajnej 13. juna vo svojej zahrade nasiel minometny granat pochadzajuci z druhej svetovej vojny. Nalez zaistili podbrezovski policajti a potom ho zneskodnil pyrotechnik Krajskeho riaditelstva Policajneho zboru v Banskej Bystrici. Dokumentuje OO PZ Podbrezova.

...

Okolo pol osmej vecer 14. juna sa E. H. (rok narodenia 1985) a P. H. (rok narodenia 1987) vybrali na navstevu k M. J. (rok narodenia 1927) do jeho rodinneho domu v Helpe. Ked sa muza marne pokusali vylakat z domu von, E. H. mu prehodil cez hlavu perinu a drzal ho na valande. P. H. pritom prehladaval valandu, na ktorej M. J. sedel. Pod dekou nasiel tritisic korun, ktore ukradli a usli. Muzovi nastastie nesposobili ziadne zranenie. Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania Policajneho zboru v Brezne vzniesol 16. juna voci mladistvemu E. H. obvinenie z trestneho cinu lupeze a bude stihany na slobode. Proti maloletemu P. H. trestne stihanie odlozili.

Nepozorny vodic osobneho motoroveho vozidla sarapatil 11. juna o tretej popoludni na ceste v smere Brezno - Mazornikovo. Od okraja vozovky cuval do jazdneho pruhu, pricom zadnou castou auta narazil do Opelu s breznianskym evidencnym cislom. Neznamy vodic sa nalakal a usiel, za sebou nechal skodu za tisic korun. Eviduje SDN ODI PZ Brezno.

...

Zamestnanec Odstepneho lesneho zavodu Cierny Balog V.M. 11. juna Obvodnemu oddeleniu Policajneho zboru v Brezne oznamil, ze niekedy od 8. do 10. juna neznamy pachatel vykonal kradez vlamanim do objektu skolkarskeho strediska na Zbojskach v katastri Pohronskej Polhory. Zlodej vosiel dnu a z haly ukradol dvanast sestmetrovych zavlahovych hlinikovych rurok s priemerom 100 mm a specialnu skrutku z vyoravaca. Odstepnemu lesnemu zavodu Cierny Balog sposobil skodu dovedna za 11 070 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Tesne po pol jedenastej predpoludnim 12. juna sa na statnej ceste v Polomke stala dopravna nehoda. Cyklistka A. S. jazdila pri pravom okraji vozovky a ked k nej prichadzal Forman, nahle presla cez cestu na lavu stranu. Vodic J. G. z Polomky uz nemohol zabranit zrazke, pri ktorej zena utrpela otras mozgu, trzne rany na hlave a odreniny na rukach a clenku. Bicyklistka sa zo zraneni bude liecit asi dva tyzdne, na aute vznikla skoda asi za dve tisicky. Eviduje SDN ODI PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 8. do 15. juna

V sobotu 9. juna pri pile v Pohronskej Polhore doslo k zrazke dvoch osobnych vozidiel. Pri tejto dopravnej nehode sa zranili dve osoby, ktore nalozili do sanitky RZP. V pondelok ich privolali do Predajnej, kde mimo vozovky nasli havarovany Mercedes bez majitela. Na druhy den v Polomke poskytli pomoc cyklistke, ktoru zrazil vodic osobneho vozidla. V stredu 13. juna im nahlasili huste dymenie v okoli cintorina v Brezne. Po prichode zistili, ze nastastie islo len o falosny poplach. V tomto tyzdni este vysokym tlakom uhasili horiaci kontajner na opadky vo Valaskej a odtiahli osobne vozidlo, ktore ostalo stat na zeleznicnom priecesti v Pohorelej.


154.jpg (4764 bytes) Zachranari NAMK v tomto tyzdni odtiahli az pat vozidiel po dopravnych nehodach. Do servisu v Lopeji Skodu 120, Skodu Octavia a Mercedes, do Michalovej Skodu 120 a do Zvolena Mercesdes. Opravili spinaciu skrinku vo Felicii, zadnu napravu v Avii, do Podbrezovej doviezli benzin, ktory sa minul v Skode Favorit a otvorili Hondu Civic, ktorej majitel si zabuchol kluce.

 
155.jpg (4763 bytes) Nedela 10. juna bola nie velmi stastnym dnom pre 42-rocnu zenu z Lomu nad Rimavicou, ktoru asi okolo jedenastej napadol byk. Pri pade na zem si zlomila predkolenie a lezi v urazovom oddeleni breznianskej nemocnice. S otrasom mozgu a trznymi ranami priviezli v utorok 12. juna predpoludnim do nemocnice cyklistku, ktoru v Polomke zrazil vodic osobneho vozidla. Dovedna vystartovali 30-krat, z toho 11-krat k mozgovym prihodam, po 4-krat k nahlym prihodam srdca a obehu a k urazom, po raze k zneuzitiu, k prihode dychacieho systemu a k resuscitacii, 7-krat k inym pripadom a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice.

 
hs.jpg (5636 bytes) Blizi sa dovolenkove obdobie, cas oddychu, pohody a vychutnavania letneho slniecka. Turistov obdivujucich caro horskej prirody je este stale poriedko, co mozno suvisi s chladnejsim pocasim - na hrebeni je 10 stupnov Celzia a fuka severovychodny vietor. Clenovia Horskej sluzby sa i nadalej venuju uprave a znaceniu chodnikov.


Uzreli svetlo sveta image

 

Daniela Uradnikova z Lomu nad Rimavicou, Vratko Vraniak z Brezna, David Kan z Brezna, Jan Bariak z Brezna, Alexandra Sitrova zo Starych Hor, Luciana Pravotiakova z Bacucha, Anna Sulkova z Helpy, Milan Polony z Brezna


Opustili nas_image

 

Maria Dudasova (69) zo Zavadky nad Hronom, Maria Koharova (79) zo Zavadky nad Hronom, Anna Fidorova (85) z Raztoky, Pavel Kozicka (74) z Valkovne, Ladislav Chamko (88) z Nemeckej, Matej Rejdovan (57) z Telgartu, Jan Demo (54) zo Sumiaca, Jozef Oravkin (59) z Helpy, Maria Pancikova (90) z Banskej Bystrice, Anna Laurincova (53) z Filipova

 

 

SPOMIENKY

Osud nevrati, co cas vzal, zostali len spomienky a hlboky zial. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob a spominat.

Dna 16. juna uplynulo tridsat rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy otec, starky a dedko

Jan Belko z Michalovej.

Spominaju dcery, synovia, zatovia, vnucata a pravnucata s rodinami.

...

Spite mamicka sladky sen, slniecko zlate hreje vasu ciernu zem. Smutok a zial vo svojich srdciach mame, s uctou a laskou na vas spominame.

Dna 22. juna uplynu dva roky odvtedy, co nas opustila nasa draha mama, starka a babka

Rozalia Belkova z Michalovej.

Spominaju dcery, synovia, zatovia, vnucata a pravnucata s rodinami.

...

Uz rok spis vecnym snom, hrob tmavy ti je domovom. Nic viac ti nemozeme dat, len kyticku kvetov na hrob a spominat.

Dna 17. juna uplynul rok odvtedy, co nas nahle bez slova rozlucky navzdy opustila nasa starostliva mama, stara a prastara mama, sestra

Anna Kovacikova z Brezna - Mazornikova.

Kto ste ju poznali a mali radi, venujte jej tichu spomienku.

S uctou a laskou spominaju dcera, zat s rodinami.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu
na teba spominat.

Dna 24. juna si pripomenieme trinaste vyrocie umrtia nasej drahej

Anny Zajakovej z Pohronskej Polhory.

S laskou a uctou spominaju manzel, synovia, dcery, vnucky a pravnucata.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

Blahozelanie

My iba v myslienkach mozeme svoje prianie mat, to, ktore by sme vam k narodeninam chceli zazelat. Aby vas zivot bol krasnym snom, aby vela lasky a stastia bolo v nom.

Dna 19. juna oslavila sestdesiate narodeniny

Anna Mlakytova

Vsetko najlepsie zelaju manzel Ivan a dcery Anika a Ivetka s rodinami, vnucata Lenka, Misko, Terezka a najmladsi Petko posiela starkej velku pusu.


BARAN

Vyhnete sa problemom, ak vo vsetkych situaciach poviete cestne vlastny nazor a budete sa podla neho aj spravat. Nebudte vsak v kazdej situacii prilis mudri. Cakaju vas starosti s detmi, venujte im viac pozornosti.

BYK

Ste sice zaneprazdneni v oblasti profesionalnych zaujmov, ale nebolo by od veci, keby ste si lepsie a kritickejsie vsimali svoje okolie. Intrigani totiz nespia. Vikend obetujte svojej rodine, ale nezabudnite ani na dobrych priatelov.

BLIZENCI

Iste citove zalezitosti nemate celkom vyjasnene. Dostavate stale viac negativnych signalov. Nie je ale vsetko stratene. Vypocujte si rady skusenejsich a rieste problem. Podari sa vam zrealizovat obchodne zalezitosti.

RAK

Spociatku sa vam bude zdat, ze musite zacinat od nuly. Nedajte sa pomylit prvymi dojmami. Vdaka bohatym skusenostiam sa rychlo zorientujete a naberiete kurz. V sukromnych zalezitostiach budte opatrnejsi, najma vsak pruznejsi.

LEV

Optimisticky sa pozerate na vsetky udalosti okolo seba i do buducnosti. Zbavili ste sa mnohych problemov, lepsie, volnejsie sa vam dycha a koncipuje. Otvoria sa pred vami nove a najma slubne moznosti.

PANNA

Mate siroky okruh zaujmov, osobitne vas interesuju novinky techniky a elektroniky. Oplyvate vynikajucimi napadmi, az vam kolegovia zavidia. Pri realizacii dobrych nametov sa ale nezaobidite bez vonkajsej pomoci.

VAHY

Vase nove investicie prinesu ocakavany efekt, slubne sa uzavru aj vase rokovania. Kedze mozete ratat s vacsim financnym prijmom, poteste mileho darcekom. Pocas vikendu vam bude zivot pripadat zabavnejsi.

SKORPION

Iste okolnosti vas prekvapia, ba priam uzemnia. Netrapte sa zbytocne, zoznamte sa podrobnejsie so zmenenou situaciou. Neumoznujte nikomu ziskat neopravnene vyhody. Sledujte dosledne kazdeho, kto vam nieco slubil.

STRELEC

Vyuzite kazdu prilezitost, ktora sa vam ponukne na ceste za vytycenym cielom. Ale nebudte bezohladni voci slabsim a nerobte komplikacie a starosti nevinnym ludom. Nezabudnite na starsie sluby, snazte sa ich splnit.

KOZOROZEC

Nepodcenujte informacie, ktore ziskate, ale ani ludi, ktori vam ich prinesu, nech ide o kolegov, pripadne informatorov. Kazda spravicka sa vam zide. Vas fyzicky stav a dusevna kondicia su na celkom prijatelnej urovni.

VODNAR

Snazte sa zachovat v sukromnych zalezitostiach presne dohodnute podmienky. Jednemu prislubu by ste vsak nemali prilis verit a uz vobec nie vkladat donho svoje nadeje. V ziadnom pripade nesmiete sklamat partnera a seba.

RYBY

Vyhnete sa neprijemnemu rozcarovaniu, ak sa z vlastnej marnomyselnosti nepustite do niecoho, s cim nemate ziadne skusenosti. Majte na mysli, ze nie je vsetko zlato, co sa blysti. O radu mozete poziadat priatela.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT