3. JUL  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Na rybara - pytliaka nadabil 26. juna o pol stvrtej popoludni clen rybarskej straze v katastri Hronca. Ukazalo sa totiz, ze kontrolovany J. M. lovil v Ciernom Hrone bez prislusneho povolenia. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Pat minut pred osmou rano 26. juna sa na ceste I. triedy v Brezne stala dopravna nehoda, pri ktorej neuradoval alkohol, ale nepozornost. Bicyklista S. R. z Brezna na Ulici Frana Krala pri odbocovani z hlavnej cesty dolava nedal prednost Skode 105, za volantom ktorej sedel M. S. z Brezna. Cyklistu v bezvedomi s krvacanim do mozgu previezli do breznianskej nemocnice, jeho liecenie potrva asi tri mesiace. Preveruje ODI OR PZ Brezno.

...

Niekedy od podvecera 26. juna do siestej rano nasledujuceho dna sa neznamy pachatel v Brezne na Podkorenovej vlamal do objektu firmy Stanislav Fasang - autodoprava. So sebou si odniesol pocitacovu zostavu, kopirku, fax, financnu hotovost, horsky bicykel a dva motocykle. Zlodej sposobil F. S. skodu asi za 249 500 korun a S. M. asi za 50 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Pravdepodobne pod ruskom 28. junovej noci sa ktosi vlamal do pivarne Zavodneho klubu Zeleziarni Podbrezova na Kolkarni v Podbrezovej. Ukradol cigarety a financnu hotovost, cim majitelovi z Chvatimechu sposobil skodu dovedna za 20 200 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

O pol deviatej rano 28. juna sa na Razusovej ulici v Brezne zrazila Skoda 105 s dodavkou. Vodicka skodovky B. V. z Brezna predbiehala dodavku, ktorej vodic R. J. z Banskej Bystrice odbocoval vpravo s tym, ze nadchadzal na odbocku vlavo, B. V. si to vsak nevsimla. Na osobnom aute vznikla skoda za 10 000 korun a na dodavke za tri tisicky. Eviduje ODI OR PZ Brezno.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania Policajneho zboru v Brezne vzniesol obvinenie z trestneho cinu kradeze a porusovania domovej slobody voci dvom mladistvym pachatelom z Brezna. Tito sa v popoludnajsich hodinach 26. a 27. juna vlamali do rodinneho domu v Zadnych Halnoch, odkial ukradli CD nosice, retiazky z bieleho kovu, volkmen a hodinky. Majitel R. I. utrpel ujmu bezmala za 4000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Na Svermovej ulici v Brezne 8-rocny S. F. z bezprostrednej blizkosti vbehol do jazdnej drahy Fiatu, ktory viedol K. I. z Velkej Lehoty. Chlapec utrpel lahsie zranenia na tvari, ruke a na kolene, z ktorych sa bude liecit asi desat dni. Na aute vznikla skoda za 2000 korun. Eviduje a objasnuje ODI OR PZ Brezno.

...

Videorekorder, farebny televizor, hifiveza Sony, kopirka, tri pocitacove zostavy, telefon s odkazovacom Panasonic a mobilny telefon zmizli z jedneho bytu v Brezne. Tato kradez so skodou bezmala za 600 000 korun pre D. K. z Podbrezovej sa odohrala v noci na prelome juna a jula. Vysetruje OUV PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 23. do 29. juna

V tychto dnoch dvakrat odstranili spadnute stromy z vozovky na Skolskej ulici a v Podkorenovej, coho pricinou bol dlhotrvajuci dazd. O pomoc pri otvoreni bytu ich poziadala majitelka na Malinovskeho ulici v Brezne. V utorok 26. juna pohorelski poziarnici vystartovali do Polomky, kde horela skladka odpadov. Poziar lokalizovali 1C prudom. Na druhy den ich privolali na Ulicu CSA v Brezne, kde sa stala dopravna nehoda, ktora sa nastastie obisla bez zraneni.


154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK poskytli vodicom patkrat technicku pomoc. Opravili defekt na pneumatikach Avie Furgon, zapalovanie vo Favorite, v Krpacove otvorili Hondu Civic, v ktorej si majitel zabuchol kluce, vymenili loziska vodnej pumpy v Skode 120 a do Certovice doviezli naftu, ktora sa minula v Mercedese. Z Polomky do Brezna Skodu Favorit odtiahli s poskodenou prednou polosou, z Lopeja do Podbrezovej Skodu 100 s odlomenou zadnou polosou a zo servisu do Banskej Bystrice Skodu Feliciu so zadretym motorom.

 

 
155.jpg (4763 bytes) Posledny junovy utorok bol nestastnym dnom pre 42-rocneho cyklistu z Brezna, ktoreho v rannych hodinach asi o osmej zrazilo osobne vozidlo. S vaznymi zraneniami hlavy a hrudnika ho previezli do breznianskej nemocnice, kde je hospitalizovany. Dovedna vystartovali 24-krat, z toho po 3-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, k urazom a k mozgovym prihodam, 2-krat k brusnym prihodam, raz k zneuzitiu, 10-krat k inym pripadom a dvoch pacientov odviezli do Banskej Bystrice.

 


hs.jpg (5636 bytes) Luce slniecka prilakali do hor uz mnoho turistov, ktori spoznavali prirodu hlavne v okoli Dumbiera a Chopku. Clenovia Horskej sluzby v tomto tyzdni nezaznamenali ziadny uraz, vykonavali preventivne prace - venovali sa udrzbe chodnikov a osadzali tyce na hrebeni. V teplych julovych dnoch sa potesia aj navsteve prazdninujucich skolakov.

 

 
Uzreli svetlo sveta image

 

Martin Kvasna z Banskej Bystrice, Maria Omastova z Pohronskej Polhory, Frederika Bartosova z Brezna, Kristina Kovacikova z Cierneho Balogu, Samuel Datko z Cierneho Balogu, Emma Duricova z Helpy, Matej Svantner z Valaskej, Oliver a Kristian Magurovci, Jakub Muransky z Brezna, Katarina Bercikova z Podbrezovej, Martin Muransky z Brezna, Julia Harvanova z Telgartu, Matus Dobrik z Banskej Bystrice, Bohus Baran z Cierneho Balogu, Denis Pancik z Cierneho Balogu, Martin Okruhlica z Banskej Bystrice, Paulina Pokosova z Brezna, Martin Pussler z Banskej Bystrice, Marcel Puskar z Polomky

 


Opustili nas_image

 

Jozef Muransky (76) z Kremnicky, Jaroslav Tazky (52) z Brezna, Slavomir Busa (23) z Brezna, Julius Michelcik (80) z Bravacova, Vojtek Sevc (71) z Hronca, Jozef Martisek (73) z Kremnicky, Jan Dubaj (57) z Helpy, Frantisek Bilik (69) z Brezna

 

Blahozelame

V pokojnom, tichom zitia prude dalsi rad rokov nech vam rastie a kazdy den nech sviatkom bude, prinesie radost, lasku, zdravie, stastie. Je pravdou, ze nie vzdy slniecko zlati cestu, ktorou sa clovek ubera, no dozit sa osemdesiatich rokov, to uz nieco znamena.

Dna 2. jula sa zivotneho jubilea osemdesiat rokov doziva

Jozefina Pompurova z Pohorelej.

Chceme a prajeme vam, aby ste svojou laskou a dobrym srdcom este dlhy cas dokazali potesit nas vsetkych, ktori vas mame radi.

Neter Anna so synmi Janom a Ladislavom, nevesta Danka a vnucata Terezka a Danielko.

...

Dna 7. jula sa doziva osemdesiatych narodenin

Jolana Matejcekova, rod. Natherova z Hronca.

K jej vzacnemu zivotnemu jubileu zelaju synovia Anton, Jozef, Jan, dcery Marta, Anna s rodinami vela zdravia, lasky, stastia. K zelaniu sa pripaja aj ostatna pribuzenska rodina a znami.

 

Spomienky

Mama, bola si jedina, ktoru som mala, mama, bola si jedina, pre ktoru som velmi trpela, ak som ti niekedy ublizila, odpust mi, prosim ta, mama, lebo teba uz dlho niet a ja som sama.

Dna 22. juna uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustila

Maria Sojakova z Valaskej.

S laskou spomina dcera Viera s manzelom, vnuk Jaroslav a ostatna blizka rodina.

...

Dna 26. juna uplynul rok odvtedy, co po dlhej a tazkej chorobe, vo veku nedozitych styridsatosem rokov nas navzdy opustil syn, brat, kamarat a znamy

Jan Belko

S laskou a uctou spominaju mama, brat Ivan s rodinou.

...

Kto umiera, neodchadza, ale zostava zivy s tymi, ktori ho mali radi.

Dna 1. jula uplynul rok odvtedy, co nas opustil nas milovany manzel, otec, stary otec

Rudolf Bayer z Brezna.

S uctou, laskou a zarmutkom v srdci si na neho spominaju manzelka, syn s rodinou.

Dakujeme vsetkym, ktori mu spolu s nami venuju tichu spomienku.

...

Zavrel si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusil, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol dalej zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy v nom. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob a spominat.

Dna 2. jula uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas otec, manzel, stary otec

Jozef Fedor z Pohronskej Polhory.

S laskou spominaju mama, manzelka, deti, vnucata, sestry, bratia s rodinami.

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.

Dna 7. jula uplynie rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec

Jan Giertl z Cierneho Balogu - Kramu.

S laskou spomina manzelka, synovia, dcery a ostatna smutiaca rodina.

...

Dna 8. jula si s hlbokym zarmutkom pripomenieme ten najsmutnejsi den - prve vyrocie umrtia nasej milovanej manzelky, mamy a starej mamy

Marie Janostiakovej

S laskou a uctou spomina cela rodina. Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Zivota kniha zavrela sa, pisana srdcom, krvou zo zil. Zapis v nej zlatym pismom hlasa, ze otec a manzel cestne zivot dozil. Nech jeho telo v rodnej hrude v pokojnom spanku odpociva. V pamati nasej ziarit bude pamiatka jeho stale ziva.

Dna 8. jula si pripomenieme stvrte vyrocie umrtia manzela, otca a stareho otca

Gregora Vetraka z Jasenia.

V modlidbach na neho spominaju manzelka Melania, dcera Alena s manzelom Ferkom, syn Vladimir, milovane vnucatka Matko a Monika, svatka Gitka.

...

Po tazkej chorobe zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked si tak velmi chcel zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas drahy otec v nom.

Dna 9. jula uplynul rok odvtedy, co nas vo veku sestdesiatdva rokov opustil nas otec, manzel, svokor, zat, stary otec, svagor

Jozef Luptak z Bravacova.

S laskou spominaju manzelka, dcery Dana, Renata, Andrea, zat Marian, vnucata Marianko a Veronika.


BARAN

V neznamom prostredi zazijete zaujimave chvile. Ocitnete sa v situacii, v ktorej sa bude rozhodovat o vasej buducej kariere. Navyse vas caka aj uspech v laske.

BYK

Mate dobre predpoklady na to, aby sa s vami partner nenudil. Ci budete doma, ci na prechadzke, vylucte zo svojej konverzacie stereotypne pracovne temy. Budte vtipni.

BLIZENCI

Konecne dostanete inspiraciu a pohnete sa z mrtveho bodu. Opat sa presvedcite o tom, ze spolocenske kontakty a stretnutia su potrebne, lebo prinasaju nove podnety.

RAK

V sukromnych zalezitostiach budte opatrnejsi, najma vsak pruznejsi. Posudzujte kazdy pripad individualne. Viac stedrosti vo financnych otazkach vam hanbu neprinesie.

LEV

Caka vas porozumenie a prijemne chvile lasky. Konecne si uvedomite, ze to, co ste hladali, konecne mate.Vystartujte za pohybom a cerstvym vzduchom do prirody ci k vode.

PANNA

Svojich blizkych by ste nemali podozrievat zo zlych umyslov. Radujte sa z chvil, ktore mozete s nimi prezivat. Urcite ziskate od nich viac ako od neprajnikov.

VAHY

Mali by ste riesit jednu citlivu zalezitost, ktora uz nestrpi odklad. Momentalne vsak neviete, ako to vobec zacat. Po dobrej prechadzke dostanete dobry napad.

SKORPION

Svoje problemy bez primeranych kompromisov nevyriesite. Budete musiet prehltnut aj viacere urazky, napriek tomu nic nedramatizujte, sustredte sa na svoj zamer.

STRELEC

Vase spolocenske kontakty pomozu vytvorit priaznivy priestor pre buduce aktivity. Odvaha a rozhodnost by vam nemali chybat, len tak si ziskate doveru a vplyv.

KOZOROZEC

Z hladiska osobnych ambicii tento tyzden nie je pre vas idealny. Z titulu netrpezlivosti a tvrdohlavosti si ho dokazete este viac pokazit. Nastastie vas partner je triezvy.

VODNAR

Niekomu budete nuteni dokazat, ze ste si sami sebou isti. Nemali by ste sa pustat do zbytocnych diskusii, vyhybajte sa cudzim vplyvom, spoliehajte sa na vlastny usudok.

RYBY

Aj ked ste pocas minuleho tyzdna podali skutocne vykon hodny uznania, vase plutvy nie su unavene. Psychicky sa vsak potrebujete zotavit. Navstivte nejake kupalisko a relaxujte.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT