3. JUL  2001 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Sipkari hodnotili

Po vyhodnoteni uplynulej sezony v ramci Slovenska Slovenskou sipkarskou federaciou prisli na rad aj regionalne sutaze organizovane 1. Dart clubom Brezno. Uz teraz mozeme povedat, ze skonceny rocnik bol uspesnejsi ako ten predchadzajuci. Breznania nesklamali a dokazali sa presadit nielen na Slovensku (Miro Mucha Majster Slovenska - juniori, Peter Martin Majster Slovenska - muzi), ale aj na medzinarodnej pode (Palo Melicher Majster Europy - juniori, Peter Martin - ME druhe miesto cricket).
h0127g.jpg (14526 bytes)Uz avizovany Velky letny turnaj v elektronickych sipkach a v stolnom futbale sa tesil velkej ucasti hracov. Na hlavnom turnaji sa zucastnilo sestdesiat muzov a desat zien, v stolnom futbale si zmeralo sily patnast dvojic. Ani v nedelu sa Breznania nestratili a medzi sest najlepsich sa prebojovali az styria. Na 5. mieste zhodne skoncili Matus Hajduch s Marcelom Dolinskym, stvrte miesto obsadil Jano Zifcak (vsetci Brezno), trosku sklamany ostal za branami finale Peter Holdos z Martina, ktory mal najvyssie ambicie a musel sa uspokojit aj s tretim miestom. Do finale sa napokon prebojoval Kosican Peter Baksay a zastupca Brezna Miro Mucha, tu uz Miro nestacil na svojho skusenejsieho supera a prehral. Vitazom nedelneho Leto Cupu sa stal Peter Baksay, pred Mirom Muchom a Petrom Holdosom.
Trosku sklamanim pre pre domacich bol turnaj zien, kde sa na stupne vitazov postavili len hracky z Lucenca, a to v poradi Michaela Jackuliakova, Beata Kocisova a Henrieta Zigova. V stolnom futbale mali opat kus smoly Marek Kolaj s Jozefom Lalikom, prehrali az posledny finalovy zapas a museli sa tak uspokojit s druhym miestom. Vitazmi stolno-futbaloveho turnaja sa stali Zvolencania Anton Ulianko a Jano Benuska. Prijemnym prekvapenim bola dvojica Peter Fatun a Jozef Tschampa, ktori napokon obsadili pekne tretie miesto.
Vysledky uplynulej sezony 1. Dart clubu Brezno:
muzi - 1. Peter Pocklan, 2. Jan Zifcak, 3. Pavol Urda, zeny - 1. Eva Sitarcikova, 2. Miriam Fararikova, 3. Iveta Mozerova, juniori - 1. Liga - 1. Palo Melicher, 2. Martin Skantar, 3. Milan Majer, 2. Liga - 1. Karol Geregay, 2. Tomas Suja, 3. Jozef Vozar, juniorky - 1. Katarina Trembova, 2. Martina Piliarova, 3. Andrea Chudikova.
Horehronska Liga - 1. Rastislav Radoc, 2. Peter Podhorsky, 3. Radovan Brenkus, stolny futbal - 1. Jozef Lalik, 2. Marek Kolaj, 3. Marian Bari, akton Cup - 1. Milan Majer, Low score - 1. Milan Majer.
Liga Druzstiev - 1. Postrach Junior Brezno, 2. Hurikan Martin, 3. Aladin Team Revuca, 4. Triangolo caffe Zvolen, 5. Infratrend Brezno, 6. 1. DC Brezno, 7. KCO B. Bystrica, 8. Jeka Zvolen.
Po ukonceni sezony, samozrejme sipky nekoncia a uz v piatok sa rozbieha letna sutaz o Pohar prezidenta 1. DC Brezno. V sobotu caka o 18. hodine Dart club na stolnych futbalistov, ktori si zahraju o Letny pohar a nedela sa bude niest v znameni juniorov, ktori si zmeraju sily v prazdninovej lige. Vsetky tieto sutaze budu trvat pocas letnych prazdnin a v septembri ocenia najlepsich hracov.
1. Dart club Brezno dakuje vsetkym sponzorom a tym, ktori sa zasluzili o cely priebeh uplynulej sezony i jednotlivych turnajov.

Slovensky cykloklub Dumbier vas v juli pozyva na vylety:

nedela 8. jula
Popod Chabenec

Zraz o 9.30 na Chvatimechu (Italy bar)
Trasa A: Chvatimech - Predajna - Jasenie - Lomnista dolina - Struharske sedlo - turisticka utulna pod Durkovou - Gelfuska - Jasenianska kysla - Jasenie - Predajna - Chvatimech
Trasa C: Chvatimech - Predajna - Jasenie - Lomnista dolina - Jasenie - Jasenianska kysla - Jasenie - Predajna - Chvatimech (55/60 km, 1000/750 m - obtiaznost narocna)
nedela 15. jula
Stolicke Vrchy

Zraz o 6.45 na zeleznicnej stanici v Brezne (Brezno - Cervena Skala preprava vlakom s odchodom 7.26)
Trasa A: Cervena Skala - Stracanik - Severna luka - Slanske sedlo - Slanska dolina - Rejdova - Zabava - Dobsina - Vysna Masa - Cuntava - sedlo Besnik - Cervena Skala - Polomka - Brezno
Trasa B: Cervena Skala - Stracanik - Homola - Telgart - Sumiac - Svabolka - Pohorelska Masa - Brezno
Trasa C: Cervena Skala - Muran - Jelsava - Stitnik - Rostar - sedlo Filipka - Henclovce - Dobsina - Puste Pole - Cervena Skala (navrat je mozny vlakom Cervena Skala, 95/55/150 km, 1050/450/750 m, obtiaznost tazka)
Slovensky kras - trojdnovy vylet so sprievodnym vozidlom (ubytovanie vo vlastnych stanoch v kempe Tornala)
piatok 27. jula
Zraz o 8.00 na namesti v Brezne (pri zvonici)
Trasa A, C: Brezno - Tisovec - sedlo Dielik - Ratkovske Bystre - Ratkova - Gemerska Ves - Otrocok - Behynce - Tornala (90 km, obtiaznost tazka)
sobota 28. jula
Zraz o 8.00 v kempe Tornala
Trasa A, C: Tornala - Starna - Liscia Diera - Domica - Ardovo - Silicka Brezova - Silica - Gombasek - Plesivec - Gemerska Horka - Meliata - Bretka - Gemer - Tornala (50 km, obtiaznost tazka)

nedela 29. jula
Zraz o 8.00 v kempe Tornala
Trasa A, C: Tornala - Behynce - Gemerska Ves - Jelsava - Revuca - Muran - Cervena Skala - Polomka - Brezno
Na akciu sa mozete prihlasit do 15. jula s poplatkom 100 korun v predajni A-sport na Chalupkovej 6 v Brezne. Ubytovanie v kempe a stravu si hradi kazdy ucastnik sam. Doprava batoziny do Tornale a spat je zabezpecena sprievodnym vozidlom.
Kazdy ucastnik akcii musi poznat svoj zdravotny stav a fyzicku kondiciu, je povinny dodrziavat pravidla cestnej premavky, musi mat pri sebe osobne doklady a preukaz poistenca. SCK Dumbier si vyhradzuje pravo zmenit trasu v pripade nepriazniveho pocasia alebo inych okolnosti.
Blizsie informacie: 6115394, 6176362, 0905 690506

Ihrisko zaliala voda

V nedelu 1. jula sa v Osrbli uskutocnil prvy rocnik Memorialu Milana Makusu. Futbalovy klub Partizan Osrblie sa ho rozhodol organizovat na pocest dlhorocneho aktivneho futbalistu i trenera, ktory vlani tragicky zahynul.
Na turnaji sa zucastnili muzstva Bieleho Potoka, Hornej Lehoty, Hronca a Osrblia. V prvom zapase si sily merali hraci Hronca s domacimi a po nerozhodnom vysledku 5:5 na pokutove kopy vyhralo muzstvo Hronca. V druhom zapase sa stretli futbalisti Bieleho Potoka a Hornej Lehoty, uspesnejsi boli Hornolehotania, ktori zvitazili 4:0. Cez obednajsiu prestavku zohrali zapas internacionali Hronca s Osrblim, ktoreho mladsi hraci porazili svojich starsich rivalov 3:0. V zapase o 3. a 4. miesto sa stretlo Osrblie s Bielym Potokom, avsak pre velky lejak rozhodcovia stretnutie prerusili. Cele ihrisko totiz ostalo vo vode. A tak sa nehral ani finalovy zapas, v ktorom mal nastupit Hronec proti Hornej Lehote.
Nakoniec sa muzstva dohodli na tomto poradi: Horna Lehota, Hronec, Osrblie, Biely Potok. Pohar vitazovi v satni odovzdaval starosta Osrblia Ladislav Pancik.

Podbrezovski cyklisti uspesni

V dnoch 26. juna az 7. jula sa Cyklisticky klub ZP Sport, a.s., Podbrezova zucastnil na majstrovstvach Slovenska v casovke jednotlivcov, casovke druzstiev a v etapovych pretekoch jednotlivcov so spolocnym startom Cechov a Slovakov. Na start sa postavilo sto pretekarov v kategoriach muzov Elite a U23.
V prvy den v casovke jednotlivcov v Suranoch v kategorii do 23 rokov sa Milan Sihelsky umiestnil na 3. mieste a v kategorii muzov Elite podbrezovski cyklisti ziskali tieto umiestnenia: 2. R. Glajza, 7. M. Cerapan, 8. R. Bronis, 9. Tomas Liska, 13. Pavel Medved, 14. M. Keliar, 15. R. Glovniak.
Vo stvrtok v casovke druzstiev si R. Glajza, R. Bronis, M. Cerepan, M. Keliar odniesli 2. miesto a v zlozeni P. Medved, R. Glovniak, T. Liska a M. Sihelsky 4. miesto.
V poslednu junovu sobotu sa uskutocnili preteky jednotlivcov v kategorii U23, kde na 166-kilometrovej trati M. Sihelsky bol treti.
Prva julova nedela sa niesla v znameni pretekov jednotlivcov v kategorii muzov Elite v Trencine. Na 236-kilometrovej trati R. Bronis skoncil treti, M. Cerepan stvrty a M. Keliar piaty.

Jan Morozuk

h0127f.jpg (15887 bytes)

h0127e.jpg (12649 bytes)

V poslednu junovu sobotu breznianski turisti pripravili pre ucinkujucich a organizatorov Cesty rozpravkovym lesom vylet do Dudiniec. Zoznamili sa s historiou kupelov, prezreli si prirodne pozoruhodnosti - Dudinske travertinove kopy, rimske kupele a v prijemnom pocasi sa vdaka sponzorskej pomoci vykupali v termalnej vode kupaliska Honttherma.


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT