14. AUGUST  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

V rekreacnom zariadeni Gindura v katastri Pohorelej pravdepodobne v noci zo 6. na 8. augusta neznamy pachatel ukradol cierny motocykel Honda 650, ev. cislo L-PG8, cislo ramu RD025700668. Jeho majitelovi M. T. z Nemecka vznikla skoda za 109 500 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

O pol jedenastej predpoludnim 7. augusta G. V. z Brezna oznamila, ze susedu M. N. nevideli od 4. augusta a z jej bytu vychadza silny zapach. Na pokyn policie v zmysle § 29/2 Zakona c. 171/1993 byt otvorili. Vo vnutri objavili telo nebohej M. N. Lekarka konstatovala smrt bez zavinenia cudzou osobu a nariadila zdravotno-bezpecnostnu pitvu. Eviduje OO PZ Brezno.

...

Nezaistenym oknom kupelne popoludni 8. augusta vosiel zlodej do chaty v rekreacnej oblasti Krpacovo a kradol. Majitelku z Novych Zamkov obral o videokameru s prislusenstvom a o dve kazety za 28 000 korun, majitelka z Dubnika prisla o mobilny telefon Ericsson 628 a o financnu hotovost, kmin jej sposobil skodu dovedna za 4800 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

O pol jedenastej predpoludnim 8. augusta sa na ceste medzi Breznom a Ciernym Balogom stala dopravna nehoda. G. J. z Banskej Bystrice za volantom Lady na krizovatke pri autoservise nedal prednost v jazde cyklistke K. A. z Cierneho Balogu. Pri zrazke utrpela bicyklistka odreniny na nohe, co si vyziada asi tyzdnove liecenie.. Pri nehode neuradoval alkohol, vodicovi G. J. zadrzali vodicsky preukaz. Na bicykli vznikla skoda za 2000 korun a na aute za tisic korun. Preveruje a eviduje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Od pol jedenastej vecer 8. augusta do tristvrte na sedem rano nasledujuceho dna v Ciernom Balogu na Janosovke neznamy pachatel zo Skody 1203 ukradol zadne kolesa. Stredoslovenske energeticke zavody Banska Bystrica touto kradezou poskodil o 6000 korun.

 

Pod ruskom deviatej augustovej noci sarapatil zlodej v Ciernom Balogu - Dobroci. Vlamal sa totiz do Skody 120 a z vozidla ukradol autoradio a kolesa z prednej napravy. Majitelovi L. P. z Nitry sposobil ujmu asi za 5 500 korun.

...

Breznianski policajti vypatrali pachatelov kradeze horskeho bicykla MTB Bufalo Author spred supermarketu Billa v Brezne. Prveho juna sa stal koristou S. J. z Valaskej a L. R. z Brezna, ktori ho potom predali za 800 korun a peniaze minuli. Bicykel za 9000 korun policajti zaistili a vratili majitelke.

...

V noci z 10. na 11. augusta neznamy pachatel poskodil Skodu Favorit, ktoru T. M. z B. Bystrice zaparkoval pred rodinnym domom na Ulici J. D. Matejovie na Dobroci. Vandal kamenom rozbil sklenenu vypln pravych prednych dveri, poskodil aj stred tychto dveri, nasledne aj pristrojovu dosku, kryt autoradia a otvaraci mechanizmus lavych prednych dveri, cim za sebou nechal skodu za 8500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Od pol siedmej vecer 9. augusta do pol siedmej nasledujuceho rana v rekreacnej oblasti Krpacovo spred rekreacnej chaty c. 445 zmizlo Audi B5 tmavosedej metalizy, ev. c. B H2460. Skodu sposobenu firme Gedas Deutschland GmbH z Berlina vycislili asi na 1 199 000 korun. Po ukradnutom vozidle a po neznamom pachatelovi vyhlasili celostatne patranie. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

V noci z 9. na 10. augusta v predajni textilu Tomi v Zavadke nad Hronom sarapatil zlodej, ktory kradezou roznych veci sposobil majitelke A. G. z Lucenca skodu asi za 51 000 korun. V skorych rannych hodinach 10. augusta mali nezelanu navstevu v pohostinstve I+S v Gasparove. Majitelke z Benusa vznikla skoda za 6000 korun. Obidva pripady preveruje OO PZ Pohorela. Pod ruskom 11. augustovej noci ktosi kradol v drevenici pri novostavbe rodinneho domu na Potocnej ulici v Jaseni. Kmin si odtial odniesol bohaty lup v hodnote bezmala 77 200 korun ku skode firmy Staso z Brezna, na zariadeni majitela drevenice z B. Bystrice ostala tisickorunova skoda. Preveruje OO PZ Podbrezova.

Co sa udialo v tyzdni od 3. jula do 10. augusta

V prvy augustovy vikendovy den v nocnych hodinach ich privolali na Ulicu 9. maja v Mazornikove, kde doslo k poskodeniu vodovodneho potrubia. Chybu docasne odstranili odstavenim stupacky. V pondelok 7. augusta na poziadanie policie otvorili byt na Ulici CSA. Majitelka bytu dlhsiu dobu neotvarala a po vylomeni zamku a otvoreni bytu zistili, ze nejavi znamky zivota. Na druhy den vo vecernych hodinach hlasili poziar slamy v Kozlove. Pri zvazani slamy sa vznietil stoh uletom iskry z vyfuku. Dve cisternove vozidla vyslane na miesto poziar zlikvidovali 1-C prudom.


154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK odtiahli styri vozidla, zo Zvolena do Brezna havarovanu S 120, z Lopeja do Hronca Ladu 1300 s poskodenou skrinkou riadenia, z Brezna do Podbrezovej S Favorit so zlomenou prednou polosou. Technicku pomoc poskytli v troch pripadoch, v Brezne pri otvarani zabuchnutych klucov v S Felicii, v Lopeji pri vymene kardanu Avie a doviezli benzin do Fordu Escord v Krpacove.

155.jpg (4763 bytes)Rychla zachranna sluzba zaznamenala 32 vyjazdov, z toho 4 k nahlym prihodam mozgovym, 5 k urazom, 2 k nahlym prihodam dychacieho systemu, 4 k nahlym prihodam srdca a obehu, 3 k nahlym prihodam brusnym, 8 k inym pripadom. Styroch pacientov previezli do Banskej Bystrice. Zaznamenali aj jedno umrtie pred prichodom sanitky a jedno zneuzitie. V piatok 3. augusta 26- rocny muz pri pade z bicykla utrpel otras mozgu a otvorenu zlomeninu nosa. Na druhy den 30-rocneho turistu, ktory pri schadzani z Chopku utrpel silny otras mozgu a zlomeninu spodiny lebecnej, po osetreni previezli do Banskej Bystrice. V utorok 7. augusta hospitalizovali rogalistu s tazkym otrasom mozgu a pomliazdeninami hrudnika.

 
hs.jpg (5636 bytes) Slnecny tyzden vylakal na horske chodniky vela turistov. Ale opatrnosti nikdy nie je dost, presvedcili sa o tom aj clenovia Horskej sluzby. V sobotu 4. augusta vo vecernych hodinach spadol neopatrny turista na chodniku pri schadzani z Chopku. Utrpel dvojnasobnu zlomeninu pravej ruky, silny otras mozgu a zlomeninu spodiny lebecnej. Vdaka rychlej pomoci zamestnancov Kamennej chaty pod Chopkom, ktori ho transportovali na vrcholovu stanicu lanovky, sa dostal do ruk lekara a pracovnikov Horskej sluzby.

 
Uzreli svetlo sveta image Lucia Podmanicka z Michalovej, Vanesa Svidranova z Polomky, Michal Vigas z Banskej Bystrice, Patrik Chriastel z Bacucha, Dominika Ridzonova z Brezna, Denisa Kubanova z Cierneho Balogu, Peter Nemec z Nemeckej, Erik Suja-Pumel z Pohronskej Polhory, Lenka Suhajdova z Dolnej Lehoty, Andrej Juhaniak z Drabska, Dominika Olahova z Brezna

 
Opustili nas_imageJan Daubner (47) z Brezna, Julia Sadekova (84) z Brezna, Jan Urban (59) z Brezna, Maria Nociarova (72) z Brezna, Anton Stulrajter (83) z Cierneho Balogu, Julius Michelcik (52) z Podbrezovej, Jan Vlcek (66) z Pohronskej Polhory, Jozef Stulajter (70) z Brezna, Anna Hoskova (76) z Dolnej Lehoty, Anastazia Schönova (88) z Cierneho Balogu, Julius Oravcik (41), rodak z Brezna, Rudolf Vransky (71) z Cierneho Balogu

Podakovanie

Rodina po zosnulom

Jozefovi Stulajterovi z Brezna - Podkorenovej

dakuje vsetkym, ktori ho prisli vyprevadit na poslednej ceste, za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

Spomienky

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 18. augusta uplynie pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, stary otec, brat

Ervin Puchy z Brezna.

Spomina manzelka, dcery s rodinami.

 

Spomienky

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som do vecnosti ist. Neplacte, nechajte ma spat. Co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 5. augusta sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Dusana Giertliho z Pohronskej Polhory.

S laskou spominaju manzelka s detmi, rodicia, svatka a surodenci s rodinami a vsetci pribuzni.

Kto ste ho poznali, venujte mu prosim tichu spomienku.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 10. augusta sme si pripomenuli sieste vyrocie umrtia manzela, otca, stareho a prastareho otca

Rudolfa Sajgalika z Benusa.

S uctou a laskou spomina manzelka Maria, synovia, dcery, vnucata, pravnucata a ostatna rodina.

...

Nahle prestalo ti srdce bit, nestihol si sa s nami ani rozlucit. Uz len kyticku kvetov ti na hrob mozeme dat, tichu modlitbu odriekat a s laskou na teba spominat.

Dna 12. augusta uplynulo sest rokov odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec a stary otec

Jan Vetrak z Lomu nad Rimavicou.

So smutkom a bolestou v srdci spominaju manzelka Maria, syn Jan s rodinou, sest dcer s rodinami, vnucata a ostatna rodina.

...

Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac ako ti ostatni. O to tazsie je naucit sa bez nich zit.

Dna 13. augusta uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Ladislav Mondl z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, dcera, synovia s rodinami, vnucata a ostatna rodina.

...

Kto poznal, spomenie si, kto mal rad, nikdy nezabudne.

Dna 15. augusta si pripomenieme sedemdesiate vyrocie nedozitych narodenin a dna 16. oktobra patnaste vyrocie umrtia nasho otca

Jana Kureka z Brezna.

S uctou a laskou spominaju manzelka a dcery s rodinami.

...

Zavrel si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusil, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol dalej zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, ocko drahy v nom. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob a spominat.

Dna 15. augusta uplynu tri roky odvtedy, co nas opustil

Jan Giertli z Brezna - Zadnych Halan.

Spominaju dcerky Michalka a Janka, sestra Olga, krstny syn Jan a ostatna rodina.

...

Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: ,,Ocko nas drahy zbohom."

Dna 18. augusta si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Ondreja Muca z Brezna.

Spomina manzelka s detmi.


Baran

Ste prilis sebavedomi a pysni na to, ze nepoznate strach. Prave tento klamny pocit moze byt pre vas zdrojom hroznej skusenosti. Vyhybajte sa nejasnym situaciam.

Byk

Mate pred sebou nudne a jednotvarne obdobie. Napriek tomu vasa fantazia bude fungovat bezchybne na plne obratky. Vdaka nej sa okolo vas nikto nebude necinne nudit.

Blizenci

Snazte sa hned realizovat svoj prvy napad. Ci pojde o ciselne hry, o stieracie zreby alebo o inu stavkovu hru, vsetky vase ciny budu sprevadzane Stastenou.

Rak

Trapi vas migrena a dobre viete, ze je to bolest hlavy nervoveho povodu. Neponahlajte sa do lekarne, radsej vyhladajte pokoj parkov, lesov, nabrezie tichych vod.

Lev

Neslubujte nic bez zvazovania, lebo niekto by vas mohol chytit za slovo a nebodaj moze utrpiet vasa dobra povest. Pridu chvile, na ktore sa dlho nezabuda.

Panna

Snazte sa dat do poriadku vsetky vztahove zalezitosti. Zacnite si podrobnejsie vsimat financnu oblast. Vnutorna istota kladne vplyva na vas zivot.

Vahy

Kazdodenna praca a rodinne povinnosti vas nepustia od kolobehu zauzivanych zvykov. Napriek tomu sa pokuste o nejaku zmenu. Podla hviezd vas cakaju nevsedne zazitky.

Skorpion

V podstate peniaze u vas nikdy nehrali velku ulohu, lebo ste ich nikdy nemali vela. Teraz je vsak vsetko naopak, mozete si vynimocne dovolit aj vacsie vydavky.

Strelec

Toto obdobie bude pre vas naplnene cinnostou, ktora si vyziada od vas vsetky sily a plnu sustredenost. Vdaka dobrej kondicii podate nadpriemerny vykon a budete stastni.

Kozorozec

Postavenie hviezd i vasa psychicka disponovanost slubuju vyrovnanost a neutralitu. Pokoj vladne vo vasom okoli, ale aj v citovej oblasti. V laske vas necaka pokoj.

Vodnar

Nadviazete kontakt s niekym, kto ma vsetky pozitivne vlastnosti, po ktorych tuzite. Je pekny, silny, mily, mlady a pritazlivy. Ma len tu chybu, ze potrebuje vasu pomoc.

Ryby

Ste trochu unaveni, mrzuti, ale to nesuvisi s pracou. Mate okolo seba ludi, ktori su schopni z blchy urobit slona a stale mlatia prazdnu slamu.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT