14. AUGUST  2001 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Pohar Podbrezovej 2001, XV. rocnik medzinarodnej sutaze v zavesnom lietani

Ohromujuci uspech podbrezovskych rogalistov

Za ucasti 74 pilotov zavesnych klzakov z piatich europskych statov pod zastitov generalneho riaditela Zeleziarni Podbrezova a. s. Ing. Vladimira Sotaka sa v pohori Nizkych Tatier a Slovenskeho rudohoria uskutocnilo podujatie II. kategorie FAI. Organizaciou sutaze poverili ZP Sport, a. s., a obec Podbrezova.

h0133a.jpg (8649 bytes)Pocas osmych dni sa odlietalo pat sutaznych disciplin. Medzi najhodnotnejsie patril prelet zo startoviska Podkonicke Plese do Sumiaca pod Kralovu holu. Ciel dosiahlo osem sutaziacich, medzi ktorymi boli styria piloti ZP Sport, a. s., Podbrezova. Sutaz mala dramaticky priebeh. Uvod patril statnej reprezentacii Polska, ktora sa z vitazstva mohla radovat v prve dva sutazne dni. V tretom sutaznom kole ich nemilosrdne zatlacili piloti Ceskej republiky az na 4. miesto s malym bodovym ziskom na slovensky tim, ktory sa od zaciatku drzal na druhom mieste. Zaver vsak uz patril nasim. Do cela sutaze sa prebojoval talentovany Ferdinand Nizner z domaceho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova fanusikmi nazyvamy ,,vecny korunny princ" pre jeho druhe miesta na doteraz konanych sampionatoch. Tento si uz v nasledujucich sutaznych kolach pocinal tak, ze nikoho h0133i.jpg (11932 bytes)nenechal na pochybach s jeho zamerom zvitazit. Toto sa mu bravurne podarilo aj v zavere finale Majstrovstiev Slovenska 2001, ktore vyhral s 500-bodovym naskokom pred svojimi klubovymi kolegami Jurajom Sladkym a Jozefom Kunikom (vsetci ZP Sport, a. s., Podbrezova).
,,Korunny princ sa teda stal kralom" Ferdinand Nizner sa stal vitazom tohto rocnika vyznamnej sutaze konanej v nasom regione. V sutazi jednotlivcov sa na druhom mieste umiestnil Albert Schneider z Ceskej republiky a na tretej priecke skoncil tiez cesky pilot Jan Krofta. Sutaz timov vyhrali domaci, slovensky tim ZP Sport, a. s., Podbrezova v zlozeni Ferdinand Nizner, Juraj Sladky, Bohumir Kolesar, Vladimir Kaspar, Vlastimil Hlousek a Jozef Kunik s 200-bodovym ziskom na druhy tim Ceska.
Ceny vitazom odovzdali riaditel sutaze Mgr. Marian Zima, starosta Podbrezovej Ing. Jan Steler a riaditel ZP Sportu, a. s., Podbrezova Vladimir Vanik. Cenu najmladsiemu ucastnikovi tohto podujatia Stefanovi Malakovi z Kosic udelil riaditel SOUH Lopej Ing. Emil Lukac. Cenu fair play odovzdal riaditel ZP Gastroservis Podbrezova ceskemu pilotovi Jirimu Houbovi za pomoc, ktoru poskytol svojmu zranenemu kolegovi.

Anna Nociarova

Sipkarska a stolno-futbalova liga

V piatok bolo v Dart clube na programe dalsie kolo sipkarskej sutaze o Pohar prezidenta 1. Dart clubu Brezno. Lidrom bol do tohto kola Dusan Dordik, ktory chcel veducu poziciu potvrdit. Dusanovi nevysiel turnaj podla ocakavania a skoncil "az" na tretom mieste, ked prehral s favoritom Petrom Pocklanom. Do finale sa napokon prebojovali uz spominany Pocklan a Robo Mozer. Peter Pocklan vsak vo finalovom zapase nenechal nic na nahodu a svojho supera zdolal hladko 3:0 na legy. Po piatkovom turnaji sa tak poradie na prvych dvoch prieckach zmenilo, na veducu poziciu sa dostal Peter Pocklan, len 20 bodov zaostava Dusan Dordik a tretie miesto v priebeznom poradi zatial patri Robertovi Mozerovi. Nasledujuce kolo o Pohar prezidenta 1. DC Brezno sa uskutocni uz tento piatok o 19. hodine v Dart clube Brezno.
V sobotu pokracovala uz 6. kolom stolno-futbalova sutaz o Letny pohar 2001. Na turnaji sa zucastnilo dvanast parov a nechybali favoriti, vitazi poslednych dvoch kol Marek Kolaj s Jozefom Lalikom. Prijemnym prekvapenim bola dvojica Tomas Kyzek s Monikou Madajovou, ktori obsadili pekne 3. mieto. O vitazovi sa rozhodovalo medzi aspirantami na celkove prvenstvo Marekom Kolajom a Jozefom Lalikom, ktori si vo finale "zmerali sily" s este nie celkom uzdravenym Manom Barim (zlomena ruka) a Janom Medvedom. Skusenosti a napokon aj stastie sa priklonili k favoritom (Kolaj - Lalik), ktori si pripisali uz tretie vitazstvo v Letnom pohari za sebou. Dalsie kolo bude v piatok o 19. hodine v Dart clube Brezno. 

Cyklisti v Strbe a v Madarsku

Clenovia CK ZP Sport, a. s., Podbrezova v dnoch 10. - 12. augusta sa zucastnili na Majstrovstvach Slovenskej republiky v casovke jednotlivcov a na pretekoch jednotlivcov na ceste v Strbe. Spomedzi 130 pretekarov zo Slovenska a Madarska dosiahli tieto vysledky:
Casovka: propag: 3. M. Giertl, dorast: 6. D. Janduch, 30. F. Pacera, kadet: 9. M. Prachar, 10. L. Hricak, 27. J. Engler, junior: 17. L. Glovniak, 23. S. Brozman, jednotlivci na ceste: propag: 5. M. Giertl, dorast: 5. D. Janduch, 26. F. Pacera, kadet: 9. M. Prachar, 11. L. Hricak, Engler nedokoncil, junior: 9. L. Glovniak, 18. S. Brozman.
Muzi v dnoch 8. - 12. augusta absolvovali medzinarodne preteky okolo Madarska za ucasti 15 druzstiev (dovedna 85 pretekarov) z Madarska, Slovinska, Rakuska, Juhoslavie, Slovenska (Podbrezova), Talianska.
Vysledky po styroch etapach: 3. R. Bronis, 12. M. Cerepan, 17. M. Keliar, 36. M. Sihelsky, 37. T. Liska, 38. P. Medved, druzstva: 1. ZP Sport, a. s., Podbrezova, 2. Mapci Kamizsa, 3. Kolombina STC.

M. Strmen

 Pozvanka do Helpy

Kulturisticky oddiel Barbar pri SK Helpa a Klub thajskeho boxu Fire gym Banska Bystrica organizuje v sobotu 18. augusta na futbalovom stadione v Helpe so zaciatkom o 18. hodine vecer netradicnych sportov. V exhibicnom programe vystupia S. Malachovska - majsterka Europy vo fitness za rok 1999, B. Priehradsky - majster sveta juniorov v kulturistike, domaci J. Pavcik - majster Slovenska juniorov za rok 2001. Divaci uvidia aj sest plnokontaktnych zapasov v najtvrdsom sporte thajskom boxe a dva medzinarodne zapasy, kde sa predstavi aj rodak z Helpy, medzinarodny majster Svajciarska a piaty z majstrovstiev sveta v Bangkoku R. Durica. Dalej sa predstavia: J. Mazur z Fire gym B. Bystrica a D. Lungu a D. Guta z Metrorex z Rumunska.
Urcite zaujimave budu aj sutaze v pretlacani rukou v jednej kategorii a amaterske tlaky na lavicke vo dvoch kategoriach: do 21 rokov a nad 21 rokov.
Prihlasky na tieto sutaze prijima p. Bosela na tel. cisle 0903 803399 do 18. augusta (do 17.00). Startovne je 100 korun, v cene je obcerstvenie. Vstupne na podujatie je pre dospelych 50 korun, pre deti 20 korun. Po ukonceni sportoveho programu bude diskoteka v podani diskdzokeja J. Maka. Vsetky vstupenky su zrebovatelne.
Organizatori a sponzori podujatia pozyvaju vsetkych na toto zaujimave a ojedinele podujatie.

Mgr. Jozef Pupis

 O Pohar starostu obce

Druhy rocnik futbaloveho turnaja o Pohar starostu obce Lom nad Rimavicou sa uskutocnil v nedelu 5. augusta na ihrisku v Lome nad Rimavicou. Okrem domacich muzstiev reprezentujucich miestne casti (Bytovky, Mecha, Lipa a Disco) sa na nom zucastnili aj muzstva zo Snoh a chalupari z Nitry, ktori startovali pod hlavickou FC Skalnik. A prave oni boli prijemnym prekvapenim a ozivenim turnaja, stali sa aj celkovymi vitazmi a docasnymi drzitelmi pohara. Vo finale zdolali obhajcu trofeje a vlanajsieho vitaza futbalistov Bytoviek 3:1. Najlepsim strelcom turnaja sa s piatimi golmi stal Marek Finta zo Skalnika. Za najlepsieho obrancu vyhlasili Mariana Uradnika a cenu pre najlepsieho brankara prevzal Radoslav Kubis, obidvaja z Bytoviek. Vykonom a peknym akciam na ihrisku tlieskalo asi dvesto spokojnych divakov.

Ludovit Kubis

Polomska podkova

Obec Polomka a Jazdecky klub Eva Novackova vas cez vikend 25. a 26. augusta pozyvaju do sportoveho arealu v Polomke na prvy rocnik sutaze v parkurovom jazdeni (jedinej v stredoslovenskom regione).
Na programe prveho sutazneho dna, ktory zacina o 9.00, je: drezura Z2, drezura L1, skok ZM, skok Z, barierove skakanie a o 19.00 diskozabava. Na druhy den zacne o 12.00 parkur do 110 cm, pokracuje stolickova hra, parkur st. L a mini-maxi.
V sobotu zaplatia dospeli vstupne 50 korun, deti a vojaci 25 korun, od 15.00 je znizene na 25 korun, zahrnuje aj vstupne na diskozabavu. V nedelu dospeli zaplatia 40 a deti a vojaci 20 korun.
Organizatori ponukaju moznost stanovania a ubytovania v sukromi (informacie: c. t. 048/6193397, 6193103, fax: 048/6193102, e-mail: polomka bb.psg.sk www.horehron.sk.
Prezite vikend v Polomke!

Vydareny vystup

Takmer devatdesiat turistov zo vsetkych kutov Slovenska sa zislo na 26. rocniku vystupu na Velky Bok (1727 m n. m.), ktory v prvu augustovu sobotu usporiadal Klub slovenskych turistov SK Helpa. Turisticky zazitok umocnilo nadherne letne pocasie, spomienkou na vystup bude ucastnicky diplom. Po akcii organizatori zrebovali tombolu s vecnymi cenami, ktore venovali miestni podnikatelia.

Mgr. Jozef Pupis

Ospravedlnenie

Televychovna jednota Dolna Lehota sa ospravedlnuje za nespravne uvedeny futbalovy vysledok v clanku Putovny pohar do Predajnej v Horehroni c. 31. Spravny vysledok stretnutia Dolna Lehota - ZP Sport Podbrezova stari pani je 1:4.

Milan Tazky 

Jarmo 2001

Obecny urad v Sihle vas cez vikend 18. a 19. augusta srdecne pozyva na nulty rocnik pretekov volskych zaprahov.
Sobotnajsi program zacina o 12.00 otvorenim, pokracuje o 13.00 pretekmi volskych zaprahov, jarmokom ludovych vyrobkov, kde nebude chybat ludova i country hudba, obcerstvenie, bohaty program pre deti, sutaze a jazda na koni, vecer zabava pri zivej hudbe. V nedelu o 11.00 bude v sihlianskej kaplnke svata omsa o 14.00 futbalovy zapas Sihla - Benus a o 16.00 nostalgicke spomienky.
Moznost ubytovania v sukromi. Moznost stanovania.
Informacie na c. t. 048/6180070

Volejbal v Dubovej medzinarodne

Volejbalovy oddiel SK Petrochema Dubova v dnoch 17. - 19. augusta na stadione SK usporiada 29. rocnik medzinarodneho volejbaloveho turnaja o Pohar Petrochemy a 5. rocnik Medzinarodnych majstrovstiev Slovenska na antuke (17. augusta o 14.30, 18. augusta o 8.00, 19. augusta o 8.00). Na podujati sa zucastnia druzstva: Bialsko Biala (Polsko), Iskra Odincovo (Rusko), Ptzebnik Luck (Ukrajina), Fatra Zlin (Cesko), Danzas Vitkovice (Cesko) a domace Lokomotiva Zvolen, Chemes Humenne, Petrochema Dubova.

 

  


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT