25. SEPTEMBER  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Rozne druhy oblecenia, dvoje hodin, kavovar, rozny kuchynsky riad, drogeriovy tovar, adventne sviecky a dve zelezne kovania - takyto lup za 20 100 korun si odnasal zlodej z rekreacnej chaty v Ciernom Balogu na Fajtove. Majitel B. I. z Bratislavy, ktory v chate nebol od 29. augusta, ohlasil kradez 15. septembra. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Predpoludnim 15. septembra ktosi sarapatil na Sladkovicovej ulici v Brezne, kde z Mazdy 232 ukradol penazenku, v ktorej bolo sto korun, vodicsky a obciansky preukaz, karta poistenca, karta SSS a vkladna knizka. Skodu sposobenu D. B. z Brezna vycislili na 4100 korun. Pereveruje OO PZ Brezno.

...

Financnu hotovost z ohnovzdornej skrine a rucnu motorovu pilu Husqvarna ukradol zlodej z priestorov Obecneho uradu v Jaseni. Kradezou vlamanim, ktorej sa dopustil pravdepodobne v noci z 20. na 21. septembra, nechal za sebou skodu za 54 500 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

V presne nezistenom case od 16. do 18. septembra sa neznamy pachatel v lokalite Nad Hajenkou v katastri Bravacova dopustil trestneho cinu pytliactva. Minimalne tromi ranami zastrelil sest az sedemrocneho 140-kilogramoveho jelena tretej vekovej skupiny. Polovnickemu zdruzeniu Makova v Benusi vznikla skoda za 30 000 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Pravdepodobne pod ruskom dvadsiatej septembrovej noci mali nezelanu navstevu v predajni lacnych odevov firmy Genesis na Ulici CSA v Brezne. Zlodej si so sebou odniesol rozne oblecenie, peniaze v hotovosti, cim firme Genesis, s. r. o., Stara Tura sposobil skodu za 8900 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

Styritisicstyristokorunovu skodu nechal za sebou zlodej, ktory sa niekedy od 25. augusta do 20. septembra vlamal do rekreacnej chaty v doline Vagnarska v katastri Brezna. Majitela D. K. z B. Bystrice obral o dva paperove spacie vaky, konzervy a o pleteny bic. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V priebehu polhodiny popoludni 20. septembra akysi odvazlivec z vrecka volne polozenych riflovych nohavic v nezamknutej satni telocvicne Zakladnej skoly na Pionierskej 4 v Brezne ukradol mobilny telefon. Majitelovi z Brezna sposobil skodu za 4900 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania Policajneho zboru v Brezne 23. septembra vzniesol obvinenie z trestneho cinu vydierania voci P. K. z Brezna. Tento muz uz viackrat sudne trestany pre roznu trestnu cinnost 7. septembra o desiatej predpoludnim v pohostinstve pozadoval od V. R. z Brezna 2000 korun ako odskodne za to, ze sa mu vyhrazal zastrelenim. Ked toto V. R. odmietol, odpovedal, ze jemu aj jeho matke by sa mohlo stat nieco zle. V. R. chcel odist, avsak nasilnik ho chytil za ruku a ziadal vyplatenie polovice pozadovanej sumy este v ten den, co V. R. z obavy urobil. P. K. umiestnili v cele policajneho zadrzania s tym, ze coskoro bude podany navrh na jeho vzatie do vysetrovacej vazby. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

O stvrt na dve v noci 16. septembra sa neznamy pachatel vlamal do plechovej garaze v objekte hotela Partizan v rekreacnej oblasti Tale. Ukradol odtial motocykle KTM 620 LC4 a KTM 250 EXC. Ich majitelom z Rakuska sposobil skodu dovedna za 361 250 korun. V priebehu dokumentovania pripadu prvy z motocyklov nasli na miestnej komunikacii v Myte pod Dumbierom a vratili majitelovi. Vysetruje OUV PZ Brezno.

 

Co sa udialo v tyzdni od 14. do 21. septembra

V druhu septembrovu sobotu absolvovali vyjazdy k dopravnym nehodam do Piesku a do Brezna, cast Banisko. V prvom pripade sa Skoda Octavia prevratila na strechu a v druhom islo o zrazku dvoch osobnych vozidiel. V ten isty den vysokym tlakom zlikvidovali poziar maringotky v Dubovej, ktora sa nachadzala v blizkosti hydinovej farmy. V sobotu 16. septembra v Myte pod Dumbierom zasypali olejovu skvrnu po havarii motorky. Pohorelski poziarnici v Cervenej Skale vyprostili z priekopy autobus, ktory bol mimo vozovky. Tato nehoda sa nastastie obisla bez zraneni. Poslednykrat v tomto tyzdni vystartovali do Pohronskej Polhory, kde pomocou zeriavu Zeleziarni Podbrezova napravili prevrateny kamion.

 

154.jpg (4764 bytes) Zamestnanci NAMK poskytli styrikrat technicku pomoc. Otvorili Feliciu v Podbrezovej, v ktorej si majitel zabuchol kluce, vymenili zlomenu polos v Skode 120, opravili dobijanie v Avii a spinaciu skrinku v Skode 120. "Vyjazdovka" odtiahla Volkswagen Passat s roztrhnutym rozvodovym remenom z Lopeja do Banskej Bystrice, Skodu 120 so zlomenou polosou z Podbrezovej do Brezna a Pickup po dopravnej nehode z Lopeja do Podbrezovej. Zachranari upozornuju vodicov, aby boli na cestach ohladuplnejsi a snazili sa znizit rychlost vozidla.

 

155.jpg (4763 bytes) V sobotu 15. septembra medzi Pieskom a Bystrou sa stala dopravna nehoda, pri ktorej sa s osobnym vozidlo prevratili piati mladi ludia. Jednu zranenu osobu s otrasom mozgu lekari previezli do breznianskej nemocnice. V treti septembrovy utorok vo Valaskej vypadol z balkona na stvrtom poschodi 16-rocny mladik, ktory utrpel zlomeninu laveho predkolenia a chrbtice. Dovedna vystartovali 24-krat, z toho po 5-krat k nahlym prihodam srdca a obehu a k mozgovym prihodam, po 3-krat k urazom a k inym pripadom, 4-krat k umrtiu este pred prichodom sanitky, raz ku gynekologickej prihode a troch pacientov odviezli do Banskej Bystrice.

 

 
hs.jpg (5636 bytes) V tomto tyzdni prevladajuce nepriaznive pocasie neodradilo navstevnikov spoznavajucich krasy hor. V stredu sa uz konecne ukazalo aj slniecko. V piatok vo vecernych hodinach clenov Horskej sluzby mobilnymi telefonmi poziadali o pomoc pri zorientovani sa v terene mlade turistky, ktore sa rozhodli stanovat na Chabenci. Spravnu cestu im ukazali ochranari, ktori sa v tychto dnoch venovali cisteniu okoliteho prostredia.

 

  
Uzreli svetlo sveta image Natasa Bartosova z Brezna, Monika Kunakova z Telgartu, Marek Hahn z Valaskej, Aladar Marko z Cervenej Skaly, Filip Svec z Cierneho Balogu, Karolina Rozkosova z Banskej Bystrice, Maria Wagnerova z Piesku, Radoslav Lopusny z Benusa, Radka Cunderlikova z Predajnej, Matus Zanovit z Hornych Prsian, Mariana Melkova z Helpy, Adam Sabovcik z Helpy, Veronika Gasperanova z Benusa, Maria Sukenikova z Pohorelej

 

 
Opustili nas_image Valika Michalcikova (73) z Predajnej, Viliam Pindiak (64) z Pohronskej Polhory, Helena Gondova (69) z Brezna, Jozef Nater (81) z Brezna, Maria Vrbicka (89) z Brezna, Anna Medvedova (81) z Cierneho Balogu, Helmut Gross (60) z Brezna, Milan Belko (45) z Brezna, Jozef Kohut (71) z Predajnej, Jan Skorvanek (60) z Brezna, Denisa Kvakova (28) z Brezna, Stefan Sebes (37) z Valaskej, Milan Sedliak (62) z Brezna, Amalia Srajnerova (84) z Brezna, Jozef Sagat (81) z Jasenia, Michal Bosela (73) z Helpy

 

Podakovania

Dakujeme rodine, priatelom, znamym a vsetkym, ktori prisli dna 17. septembra odprevadit na poslednej ceste manzela, otca a stareho otca

Jozefa Adamskeho

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

 

 

SPOMIENKY

Nestihol sa rozlucit s nami, zavrel oci a dotlklo srdce. Cas nevrati, co osud vzal, zostali len spomienky a hlboky zial. Kto bol milovany, nebyva zabudnuty.

Dna 22. septembra uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Stefan Jenca z Brezna.

Spomina manzelka, syn Erik, dcera Veronika, dcera Zuzana s manzelom a vnucik Alex.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 23. septembra sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia nasho otca, stareho a prastareho otca

Jana Budu z Jasenia.

Spomina cela smutiaca rodina.

...

Dna 24. septembra uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Stefan Sluciak

Spominaju manzelka, dcera Kamilka s rodinou, syn Stefan s rodinou, syn Ivan a cela rodina.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohol dalej zit. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na helpianskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 25. septembra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil moj manzel, otec, stary otec a syn

Dusan Blazecka z Helpy.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku a modlitbu.

S laskou a smutkom spomina manzelka, dcera Erika, zat Jan, vnucky Stanka a Vladka a mama.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, ktore nas pohladzali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mamka za vsetkych nas.

Dna 26. septembra uplynie desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila

Zdenka Rukavicova

Kto ste ju poznali a mali radi, venujte jej tichu spomienku.

S laskou a uctou spominaju dcera Lubomira s manzelom a vnuci Peto a Vladko s rodinou.

...

Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac ako ti ostatni. O to tazsie je naucit sa bez nich zit.

Dna 26. septembra uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama a stara mama

Bozena Jursova, rod. Trepacova z Brezna.

Dakujeme vsetkym, ktori jej venuju tichu spomienku.

S laskou a uctou spomina dcera, nevesta a vnucata.

...

Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Srdce ubolene prestalo ti bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: ,,Draha mama zbohom."

Dna 27. septembra si pripomenieme desiate vyrocie umrtia nasej drahej mamy a starej mamy

Eleonory Tokarovej z Michalovej.

S laskou a uctou spomina dcera Vierka s Vladom a vnucky Tatiana a Ingrid.

...

Len kyticu kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat, s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 28. septembra uplynu dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil syncek

Milan Hrkal

Spomina mama, Dano, teta Viera s rodinou, stary otec.


Baran

Zucastnite sa na narocnom rokovani. Mate sice improvizacne schopnosti i dost odbornych vedomosti, no aj tak by bolo dobre, keby ste sa na toto stretnutie pripravili.

BYK
V tomto tyzdni si osvojte volnejsi, lahsi, akysi hravy pristup k vsetkym udalostiam, ktore riesite. Vyhnete sa nepriaznivym sprievodnym javom.

BLIZENCI
V zasade sa vyhybate nezhodam a roztrzkam, tentokrat vsak budte dvojnasobne opatrni. Niekto sa vas bude snazit vyprovokovat a zosmiesnit.

RAK
Velmi ste cakali na tieto dni a mali ste velke oci. Neostava teda ine ako sklamanie, no nie vsak totalne. Ziskate informacie, skusenost i cas na opravnu skusku.

LEV
Zla nalada sa vas bude drzat po cely tyzden. Nepodlahnite jej, lebo by ste dostali sklony k hadkam, co vsak nema zmysel. Skoncentrujte sa na pracu.

PANNA
Vasa ucast na jednom rokovani je jednoznacne potrebna. Nehladajte vyhovorky ci zamienky, naopak sustredte sa na danu problematiku, aby ste uputali pozornost.

VAHY
Pre kazdeho bude lepsie uhnut vam z cesty. Bojovna nalada, kriticky a nekompromisny postoj voci inym vas bude stat vela psychickych sil. Budete opusteni.

SKORPION
Niekedy bez vaznejsieho dovodu ulohy, ktore nie su atraktivne, odkladate na dalsi den. V dosledku toho vznikaju napatia a robite si vycitky. Zlikvidujte si resty.

STRELEC
Budte velkorysi, ked vas poziadaju o pomoc, ved tym vlastne su vyjadrene a uznane vase prednosti. Dotycny clovek vam bude zaviazany a vdacny na cely zivot.

KOZOROZEC
Partner vam sice nic nevytyka, ale to este neznamena, ze ste v citovej sfere stopercentni. Totiz, aby vasa laska mohla byt plnohodnotna, prejavujte viac city.

VODNAR
Oklame vas clovek, ktoremu ste nikdy v nicom neublizili, ba naopak, podporovali ste ho. Budte nadalej dobrosrdecni a tvarte sa tak, ako keby ste o nicom nevedeli.

RYBY
Mate uzavretu povahu, ale su aj ine typy ludi. Ak sa vam bude chciet partner zdoverit, vyjdite mu v ustrety. Vas nezaujem by mohol vyvolat nepriaznivu situaciu.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT