25. SEPTEMBER  2001 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Sipkarska liga

V tretom septembrovom tyzdni mali premieru ako amateri, tak aj registrovani hraci, ktori sa v Darte stretli na prvom Mastri v tejto sezone. V piatok sa uskutocnilo uz tretie kolo sipkarskeho turnaja ligy muzov. Opat kraloval Milan Majer, ktory vo finale bojoval s Dusanom Dordikom. Z vitazstva sa napokon tesil Milan Majer, druhy skoncil Dusan Dordik a tretie miesto obsadil dalsi clen mladsej generacie sipkarov Miroslav Mucha.
V sobotu sa v Dart clube stretli sipkari z celeho stredneho Slovenska na uz avizovanom prvom Mastri v tejto sezone. V silnej konkurencii 33 muzov sa v najlepsom svetle ukazal Lucencan Imrich Varga, ktory turnaj vyhral suverennym sposobom a nenasiel ani jedneho premozitela. Druhe miesto si vybojoval najvacsi favorit Milan Dudas, ktory vo finale zjavne nestacil na rozbehnuteho Vargu. Prekvapenim bolo tretie miesto Jozefa Petrinca zo Zvolena, ktory sa v minulej sezone len sporadicky objavoval na turnajoch a ked aj prisiel vela vody nenamutil. Stvrty skoncil dalsi zastupca z Lucenca Gabo Ondris, ktoremu prva trojka usla len o vlasok, ale v sipkach je to uz raz tak, netrafis ty, trafi super. Na piatom mieste sa zhodne umiestnili najlepsi Breznan Miroslav Mucha, ktory mohol skoncit aj lepsie, ale skusenosti a psychika urobili svoje a dalsi Zvolencan Jan Hroncek, ktory bol tiez prijemnym prekvapenim turnaja. V tvrdej zenskej konkurencii Breznanky vela vody nenamutili a umiestnili sa zhodne na piatom mieste. Prvenstvo si vybojavala este vekom juniorka Michaela Jackuliakova z Lucenca, ktora vo finale porazila favoritku turnaja Zuzanu Raczovu z Martina hladko 6:0 na legy. Tretie miesto obsadila dalsia Lucencanka Katarina Bradovkova. Trosku sklamal nezaujem juniorov o Master, kde najmladsi mozu vyhrat pekne ceny. Na regionalnej sutazi sa schadzaju v peknom pocte a na Master ich zavitalo len pat. Tu uspel dost necakane Andrej Skantar, ktory sa vo finale stretol s Michalom Sykorom (obaja z Brezna) a na tretom mieste skoncil zastupca Lucenca Filip Bradovka.
V skratke este o novej sutazi Amaterska liga, do ktorej sa moze zapojit siroka verejnost a pritom vyhrat zaujimave ceny. Tento tyzden sa turnaje odohrali na niekolkych miestach na Horehroni. V stredu sa prvy turnaj uskutocnil vo Filipove, kde sa z prvenstva radoval Peter Podhorsky, vo stvrtok vyhral turnaj v hostinci Zapad v Brezne Frantisek Sivko, v pohostinstve I + S v Gasparove dominoval Rasto Radoc. V piatok sa turnaj Amaterov uskutocnil v Jaseni U Daucikov, kde si prve miesto vybojoval Marian Kubacky, v sobotu sa odohrali turnaje v Bravacove a v Pohorelej. V Bravacove dominoval Peter Sloboda, v Pohorelej zas Jaroslav Krupa. Samozrejme turnaje Amaterskej ligy pokracuju tento tyzden dalsimi kolami, zaciatok je o 19. hodine.

Spod vysokej siete

Petrochema Dubova, majster Slovenska vo velejbale, sa 15. - 16. septembra v priprave na extraligove a interligove zapasy zucastnila na turnaji v Madarsku v Kazinc - Barcike, kde obsadila 5. miesto. V tyzdni odohrali pripravne zapasy doma so Zvolenom, ked zvitazili 4:0. V dalsom stretnuti v Ziline prehrali 3:2. Druzstvo je stale nekompletne, ked Harvanek je chory uz tri tyzdne, medzi tym boli chori aj dalsi hraci, Janusek a Skladany su na majstrovstvach sveta kadetov v Egypte. Potesitelne je, ze v buducej sezone bude hrat v druzstve Petrochemy aj Vlado Prochadzka. Kedze prichodom jesene zacinaju aj majstrovske volejbalove zapasy, na zaciatku to bude hned zahranicny klub, ked sa v interlige predstavi v utorok 2. oktobra na palubovke v Dubovej o 18. hodine Mladost Zahreb. V piatok 5. oktobra zacina extraliga, Petrochema sa stretne na Myjave so Spartakom a v sobotu 6. oktobra v Bratislave hra proti VKP.

Vladimir Urban

Bezci Podbrezovej uspesni

V sobotu 22. septembra absolvovali clenovia bezeckeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova Cross v Partizanskom. Na tazkej 15-kilometrovej trati za ucasti 49 pretekarov obsadili v hlavnej kategorii do 40 rokov dobre umiestnenia: Pavel Fasko druhe, Ing. Miroslav Haninec tretie a Ladislav Molnar piate miesto.

Z kolkarskej drahy

Extraliga muzov: ZP Sport Podbrezova - TJ Spoje Bratislava 15:5 (5736:5541, vyhrali o 195 zvalenych kolov), M. Milan 947, G. Knapp 958, O. Kyselica 947, P. Jakubec 904, R. Foltin 995, J. Cech 985.
Zeleziari aj bez jedneho z klucovych hracov Calica dokazali jednoznacne zvitazit nad kvalitnym superom.
I. liga zien: Druzba Piestany - ZP Sport Podbrezova 10:10 (2509:2505), V. Laukova 376, E. Babelova 409, E. Hiadlovska 402, I. Vankova 416, K. Valigurova 453, K. Micanova 449.
Vo vyrovnanom zapase sa zrodila zasluzena remiza a cenny bod pre druzstvo zien z Podbrezovej.
I. liga muzov: ZP Sport Podbrezova B - AGB Rimavska Sobota 15:5 (5300:5066, vyhrali o 234 zv. kolov), M. Srsen 912, L. Bosko 828, J. Kutik 861, M. Kasza 895, P. Pavlecko 922, J. Zabka 882.
Nevyrovnane vykony. Napriek tomu suverenne vitazstvo podbrezovskeho B-druzstva.

Jan Daucik

Vyborne vysledky M. Keliara

V nedelu 23. septembra sa clenovia CK ZP Sport, a. s., Podbrezova zucastnili na 6. kole finale Cesko-slovenskeho pohara a zaroven na 8. kole Slovenskeho pohara. V kategorii muzov za ucasti 70 pretekarov z Ciech a Slovenska a taktiez profitimov startovali na tazkej a narocnej 200-kilometrovej trati v okoli Ziliny.
Vysledky: 2. M. Keliar, 13. M. Cerepan, 25. L. Sidlo, celkove poradie Cesko-slovenskeho pohara na rok 2001: 3. M. Keliar, 21. M. Cerepan.

Jan Morozuk

Slovensky cykloklub Dumbier informuje

Pre nepriaznive pocasie sa akcia Gemerskym krajom preklada na 30. september 2001 podla programu z 23. septembra.

Furmansky dvor v Polomke

Na II. rocnik sutaze taznych koni v sobotu 22. septembra sa prihlasilo 13 sutaziacich na 13 konoch. Chovatelia si prisli zmerat silu, poslusnost a presnost svojich koni. Aktivne povzbudzovanie divakov vyburcovalo kone i furmanov k maximalnym vykonom.
Vysledky: tahanie sani: 1. J. Pompura st., kon Sano (Pohorela), 2. C. Durco, Laco (Polomka), 3. J. Francisci, Gastan (Krupina), poslusnost: 1.J. Pompura st., Sano (Pohorela), 2. O. Rolko, Fukso (Polomka), 3. J. Mesiarik, Gastan (Polomka), tahanie kmena: 1. J. Pompura st., Sano (Pohorela), 2. Malecky, Miso (Priechod), 3. Chobor, Pionier (Pavlovce), cas a sikovnost furmanov: 1. Chobor, Pionier (Pavlovce), 2. J. Pompura st., Sano, Gastan (Pohorela), 3. J. Francisci, Gastan + Fukso (Krupina), cas a prekazky: 1. J. Francisci, Pejo + Fukso (Krupina), 2. J. Pompura ml., Miso, Duro (Pohorela), 3. J. Pompura st., Sano, Gastan (Pohorela).
Vitazom divackej ankety o konika sympatia sa stal kon Miso.

Mestska liga v stolnom tenise

Trening deti je kazdy stvrtok od 15.00 do 17.00 a v sobotu od 8.00 do 11.00, dospelych v piatok od 19.30 do 21.30, v sobotu od 10.00 do 14.00 a v nedelu od 8.00 do 13.00 v Sokolovni.
Zaujemcovia (dvojclenne druzstva) o mestsku ligu sa mozu prihlasit na c. tel. 0904 642855, 6122483 alebo osobne u Dusana Berkyho, MPCL 12, Brezno.
Liga amaterov sa bude hrat v nedelu a zacina 7. oktobra o 8. hodine, dovtedy sa mozete zaregistrovat.

Asfaltova draha v Osrbli dlhsia

V oktobri 1997 v areali biatlonu v Osrbli skolaudovali asfaltovu drahu dlhu necelych 900 m. Od tych cias mali biatlonisti vsetkych vekovych kategorii, ale aj sportovci inych sportovych odvetvi, moznost komplexneho treningu na kolieskovych lyziach. Museli sice kruzit dookola, az sa im niekedy zatocila hlava, ale prvy usek asfaltovej drahy s prepojenim na strelnicu bol tu.
Sportovci i vedenie Slovenskeho zvazu biatlonu a Klubu biatlonu Osrblie verili, ze sa podari postupne vybudovat vacsi asfaltovy okruh. Ich sen sa ciastocne splnil v utorok 18. septembra, ked generalna riaditelka sekcie sportu a mladeze Ministerstva skolstva SR Dr. Maria Durisinova spolu s podpredsedom SOV a riaditelom SFTK Dr. Juliusom Dubovskym slavnostne prestrihli pasku na dostavbe asfaltovej drahy v Osrbli. Za ucasti dalsich vyznamnych sportovych funkcionarov Slovenska, clenov SFTK, ktory na dostavbu prispel sumou 3 miliony korun, ale aj sportovcov klubu a banskobystrickeho Osemrocneho sportoveho gymnazia (ktori hned vyskusali kvalitu asfaltoveho povrchu) do uzivania sportovcov odovzdali dalsi usek v dlzke 1 175 m. Asfaltovy koberec bol polozeny aj na najnarocnejsie useky trate, co sposobilo nejednu vrasku na celach dodavatelov stavby, na druhej strane vsak zlepsilo profil celeho asfaltoveho okruhu.
Predlzenim asfaltovej drahy boli znovu zlepsene sportove moznosti pre biatlonistov, ale aj hladkobezcov ci ostatne pribuzne druhy sportov. Biatlonovi funkcionari z Osrblia vsak nikdy neboli velmi skromni a aj v tomto pripade ich snaha tymto usekom nekonci. Cielom je vybudovat 4-kilometrovy asfaltovy usek s umelym osvetlenim. Verime, ze po nejakom case vas budeme moct informovat, ze aj tento ciel sa podarilo splnit.

Letni biatlonisti do Predajnej

Klub biatlonu ZP Sport, a. s., Podbrezova usporiada v sobotu 29. septembra na strelnici Predajna - Siman uz XX. rocnik Memorialu hrdinov SNP v letnom biatlone. Pretekat sa bude v kategoriach ziackych, dorasteneckych i dospelych podla platnych pravidiel letneho biatlonu.
Sucastou podujatia bude aj 2. rocnik Memorialu Ivana Rochockeho, preteky pre seniorov v kategoriach do 40 rokov, 41 az 50 rokov, 51 a starsi, kde sa bude strielat s vlastnou vzduchovou zbranou. Dlzka trate: zeny 2 km, muzi 3 km.
Start prveho pretekara vytrvalostnych pretekov je naplanovany na 10,01 hodinu, o 13,30 bude slavnostne vyhlasenie vysledkov.
Po tychto pretekoch bude start verejnych pretekov kategorie dievcat a chlapcov do 10 rokov s jednou strelbou 5 ran v lahu, dlzka trate: 500 m. Vzduchove zbrane poskytne usporiadatel.
Organizacny vybor pripravuje prijemne prostredie nielen pre sportovcov, ale aj pre priaznivcov a divakov podujatia s moznostou obcerstvenia, ktore vyvrcholi zabavou biatlonistov.

Cliff majstrom Slovenska

V dnoch 7. - 9. septembra sa v Ziline stretli zachranari z celeho Slovenska na Majstrovstvach Slovenska psov zachranarov. V sobotu za staleho dazda boli na programe stopy, co dokoncilo len pat psov. Cliff so psovodom Igorom Podmanickym z Hronca bol medzi nimi a po prvom dni sa umiestnili na peknom tretom mieste. Ani v nedelu, ked v dazdi zacali specialne prace, pocasie neprialo. Cliff ako jediny oznacil dve osoby a dostal plny pocet 90 bodov, cim ziskal dostatocny naskok pred poslusnostou, do ktorej nastupovali uvolneni a v pohode. Prvenstvo a zisk titulu majster Slovenska s poctom bodov 267 si uz nenechali ujst.

Nieco pre seniorov

Zakladna organizacia Klubu dochodcov, obcianske zdruzenia Ramza a Obecny urad v Bacuchu v sobotu 29. septembra pozyvaju zaujemcov na prvy rocnik Regionalneho seniorskeho pochodu Bacuch - Boca. Trasa povedie pripravovanym naucnym chodnikom z Bacucha cez Ramzu (turisticka utulna) az do Vysnej Boce. Startovne je dvadsat korun na osobu.
Zraz ucastnikov je o 7.00 pri obecnom urade, na pochod vyrazia o 7.30, na 10.00 je pripraveny gulas na Janovom gruni, na 13.00 privitanie vo Vysnej Boci, na 14.00 kulturny program, navrat domov sa predpoklada o 18.00. V pripade nepriazniveho pocasia akciu odlozia na iny termin.

Kam za futbalom

II. liga 9. kolo
29. septembra o 15.00
Topolcany - Podbrezova

III. liga 9. kolo
30. septembra o 15.00

Dubova - Kremnicka (Nosal - Sabo, Pavol Turna - Tlacbaba)

IV. liga sk. Juh 9. kolo
30. septembra o 15.00

Brezno - B. Bystrica B (Laciak - Wollinger, Petrinec - Kondek), Hrochot - Podbrezova B (Havran - Brtka, Halaj - Marhefka)

V. liga sk. C 9. kolo
30. septembra o 15.00

Myto - Brusno (Alaksa - Oruzinsky, Medved - Uhrin), Lovcica - C. Balog (Psida - Siman, Budinec - Fuchsletner), Dubova B - D. Hamre (29.9., Duris - Hives, Balga - Libiak)

I. trieda 9. kolo
30. septembra o 15.00

Osrblie - Podlavice (L. Chriastel - Pribylina, Balaz - Weiss), Bravacovo - Jasenie (Melos - Vrbovsky - Krahulec), P. C. Balog - Podkonice (Malcek - Gonda, Kostial - Pecnik), Hronec - Riecka (Mecele - Direr - Mojzis)

II. trieda sk. A 9. kolo
30. septembra o 15.00

Nemecka - Horne Prsany (Krupa - Pastorek)

II. trieda sk. B 7. kolo
30. septembra o 15.00

Zavadka - Pohorela (o 10.00, Kadlec - Zeman), P. Polhora - Sihla (Zeman - Kadlec), Telgart - Helpa (Daxner), H. Lehota - Polomka (Citara - Teliar), D. Lehota - Michalova (Daubner - Veky), Sumiac - Benus (Jozef Sitarcik - Ridzon)

III. LSD a LMD 9. kolo
30. septembra o 12.30-15.00

Brezno - K. N. Mesto (10.30-12.30, Petrinec - Wollinger, Vrbovsky - Kondek), Podbrezova - Cadca (29.9. o 10.30-13.00, Svrcina - Majer, Gonda - Milka), Filakovo - Radvan B (10.00-12.30, I. Krahulec - T. Kucera, ObFZ LC - Cernak), JUPIE Podlavice B - Dubova (Maga - Ligac, ObFZ BB - Jasenak)

II. LSZJ a LMZJ 9. kolo
29. septembra o 10.00-12.00

Dubova - M. Kamen (Repisky - Segul, Suchy), Podbrezova B - Revuca (Medved - Igor Rostar, Chladek), Zvolen B - Zavadka (Grencik - Oruzinsky, ObFZ ZV), P. C. Balog - R. Sobota B (Cunderlik - Peter Turna, Daxner)

III. LSZS a LMZS 9. kolo
29. septembra o 10.00-12.00

Helpa - T. C. Balog (Braucok - Balaz)), Sl. Lupca - Brezno (Kadlec - Kralka)

IV. liga ziaci sk. C 9. kolo
29. septembra o 10.00

B. Bela - P. Polhora (Kosarnik), Bravacovo - Brusno (L. Chriastel)

I. trieda dorast 9. kolo
30. septembra o 12.30

Podkonice - Polomka (Hikker - Melcer), Tajov - P. C. Balog (Majan - Dobis), Dukla B. B. C - T. C. Balog (o 15.00)

Mladsi ziaci 7. kolo
29. septembra o 10.00

Podbrezova D - Podbrezova C (ihrisko H. Lehota, Citara), Polomka - JUPIE Podlavice B (Ridzon)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT