25. SEPTEMBER  2001 Strana 8

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Rozpis pohotovostnych lekarenskych sluzieb v Brezne na oktober

Lekaren Vitamin,
Nam. gen. M. R. Stefanika 7
Pondelok: 15.
Piatok: 26.

Lekaren Medikament,
Kuzmanyho 1
Piatok: 5., 19.
Sobota: 13.

Lekaren Pri nemocnici,
spol. s r. o., Banisko 1
Pondelok: 29.
Utorok: 2., 9., 16., 23., 30.
Streda: 3., 10., 17., 24., 31.
Stvrtok: 4., 11., 18., 25.
Sobota: 6.
Nedela: 7., 14., 21., 28.

Lekaren Paradis,
Sturova 49
Pondelok: 1., 8., 22.
Piatok: 12.
Sobota: 20., 27.

Lekaren, ktora ma pohotovostnu sluzbu, musi byt zretelne oznacena. Povinnostou kazdej lekarne je vyvesit rozpis svojich pohotovostnych sluzieb na viditelnom mieste. Lekarenska pohotovostna sluzba trva do 22. hodiny.

Policia patra

Kriminalna policia v Brezne sa opatovne obracia na obcanov so ziadostou o pomoc a spolupracu pri patrani po hladanom:
Jaroslavovi Breznicanovi, r. c. 680221/6542, trvalym bytom Brezno, MPCL c. 31. Je 175 cm vysoky, zavalitejsej postavy, vlasy (spinavy blond) mal pri odchode nakratko ostrihane, ma hnede oci, chodi vzpriamene.
J. Breznican 8. marca 2000 odisiel z miesta trvaleho bydliska a doposial nepodal o sebe ziadnu spravu.
Ziadame obcanov, ktori by vedeli podat akekolvek informacie o hladanom Jaroslavovi Breznicanovi, aby tak urobili na ktoromkolvek utvare Policajneho zboru, alebo na zname t. c. 158.

Za spolupracu dakujeme.

Vyjadrenie technickych sluzieb k interpelaciam poslancov z ostatneho rokovania mestskeho zastupitelstva

- I. Murinak: Opakovane problematika verejneho osvetlenia na parkovisku na Ulici 9. maja. Odovzdavanie prac technickych sluzieb na sidlisku Mazornikovo.
o Zlozitu situaciu vo financovani verejnych prac v meste, z ktorej vyplyva aj prevadzkovanie verejneho osvetlenia, nezmeni riaditel technickych sluzieb. Ja ju musim ale respektovat. Na dalsiu - emotivnu cast otazky odpoviem panovi poslancovi osobnym listom. Pritomnost pana poslanca pri odovzdavani prac vitam. Pri tej prilezitosti mozeme prerokovat aj ine problemy verejnych prac.

- D. Schvarzbacher: Uprava terenu (odvoz panelov a pod.) v priestore medzi benzinovou pumpou OMV a zimnym stadionom.
o Ide o priestor byvalej Akcie Z, ktory je v sprave odboru vystavby pri mestskom urade. Z pracovnych porad primatora mesta viem, ze uvolnenie tejto plochy ma za ulohu veduci tohto odboru. Po jej uvolneni ju pracovnici technickych sluzieb operativne vycistia a upravia.

Ing. Tomas Gabon,
riaditel

 Vystava ovocia a zeleniny

Okresny vybor Slovenskeho zvazu zahradkarov (SZZ) usporiada v dnoch 12. az 14. oktobra vystavu ovocia a zeleniny. Vystava bude v priestoroch Okresneho osvetoveho strediska na Skuteckeho ulici v Banskej Bystrici (vedla ,,Hungarie").
Vystavne exponaty treba priniest vo stvrtok (11. oktobra) v mnozstve styri kusy z kazdeho druhu.
Nielen clenov SZZ, ale vsetkych pestovatelov ovocia a zeleniny pozyvame na toto podujatie, na ktorom si mozu overit svoje schopnosti pri pestovani darov zeme.
Bolo by dobre, keby v Breznianskom okrese nabrali odvahu a na vystave sa zucastnili dalsi pestovatelia, aby nas okres nereprezentovala len M. Kindernajova z Cierneho Balogu, ako to bolo vlani.

Ing. Jozef Friedel 

Vznika mestsky mladeznicky parlament

V Brezne je mnoho mladych ludi, ci uz studentov alebo pracujucich, malo vsak vieme o ich postojoch, nazoroch a zaujmoch, su malo aktivni. S cielom prebudit ich z pasivity a zaroven im poskytnut priestor a moznost, aby sa identifikovali ako obcania a nezostali len obyvatelmi a angazovali sa pre veci verejne, z iniciativy pracovnikov kultury v meste, vytvara sa v Brezne mestsky mladeznicky parlament. Bude to urcita forma reprezentacie miestnych zaujmov deti a mladeze, ktora by sa etablovala ako demokraticky partner pre organy mesta.
Mladeznicky parlament by vznikol na demokratickych principoch zastupenia vsetkych skupin mladeze v meste a vsetkych subjektov prace s mladezou. To znamena, ze navrhujeme, aby sa uskutocnili demokraticke volby vo vsetkych strednych a zakladnych skolach s pravom volit a byt voleny od 13 do 21 rokov.
Vytvorenie mestskeho mladeznickeho parlamentu by pomohlo zlepsit aj financnu situaciu, pretoze by mohol vypracovavat rozne projekty pre mladeznicke programy, uplatnovat si ziadosti na granty.

Mestsky mladeznicky parlament bude mat takuto strukturu:
1. Styria zastupcovia z kazdej strednej skoly v Brezne bez rozdielu bydliska (dovedna 16).
2. Dievcenska odborna skola Piesok a Stredne odborne uciliste hutnicke Podbrezova po dvoch zastupcov s trvalym pobytom v Brezne (4).
3. Dvaja zastupcovia z kazdej zakladnej skoly v Brezne.
4. Traja ostatni zastupcovia - pracujuci, nezamestnani a pod. (3).
Dovedna 31.

Do 1. oktobra budu prebiehat volby, potom sa uskutocni prve zasadnutie parlamentu, zvoli sa mestska rada mladeze a predseda parlamentu. V dnoch 11. - 15. oktobra budu Dni mesta Brezna, ich sucastou je i den mladeze (11. oktober). V odpoludnajsich hodinach na mladeznickom sportovo-zabavnom podujati na namesti mladez predstavi svojich zastupcov. Potom mestsky mladeznicky parlament v obradnej sieni prijme primator mesta.

PhDr. Anna Stulrajterova


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT