29. JUL 1998 Strana 11

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Futbalove pele - mele

Pripomenuli si 75. vyrocie

Pri prilezitosti 75. vyrocia zalozenia organizovanej telovychovy a sportu v Hronci usporiadal Sportovy klub Hronec a obec Hronec v sobotu 18. jula na ihrisku SK Hronec priatelske futbalove stretnutia pozvanych druzstiev.

V predpoludnajsej casti odohrali zapas dorastenci Hronca Tatranu C. Balog, v ktorom domaci uspeli vysledkom 5:2. Po oficialnom otvoreni nastupili proti sebe druzstva "starych panov" z Hronca a Osrblia. Domaci v tomto dueli prehrali 1:2. Po skonceni zapasu starych panov privitali na ihrisku byvalych aktivnych futbalistov Hronca: Dezidera Babica, Ondreja Busniaka, Vladimira Nemkyho, Jana Nemkyho, Dezidera Gromusa, Stefana Weissa a Silvestra Medveda. Starosta obce Igor Nemky spolu s predsedom SK Hronec Bohuslavom Nemkym im podakovali za ich cinnost a odovzdali male upomienkove predmety. V popoludnajsej casti odohrali vzajomne priatelske stretnutia druzstiev SK Hronec, Partizan Osrblie a Slovan Valaska. Vitazom turnaja sa stalo druzstvo Valaskej pred Osrblim a domacim muzstvom. Pozvanie prijali hostia: starosta Osrblia Ladislav Pancik, starosta Valaskej PaedDr. Dusan Sliacan, predseda a sekretar Oblastneho futbaloveho zvazu v B. Bystrici Vladimir Lehotan a Bruno Motycka.

Podujatie sa mohlo uskutocnit vdaka sponzorom: "Helcuk" (K. Voloscuk, H. Lehoczky, P. Satmar), Pekaren (O. Perichtova), Terasa (E. Kubesa), Kovovyroba (M. Luptak), SOZ PS Bratislava (J. Srogon, J. Kormanicky, E. Balcova), Agrohron Jasenie , Druzstvo majitelov oviec Valaska, Keramika Hronec (Z. Stulajterova), SH Ferum Hronec. Podakovanie patri aj clenom DPZ Hronec na cele s velitelom J. Svantnerom, ktori so sefkucharom M. Svitekom pripravili vyborny gulas a za organizaciu clenom sportovej komisie pri Obecnom zastupitelstve v Hronci.

Jaroslava Gromusova, Obecny urad Hronec

Ocenili najlepsich

V Predajnej sa 18. a 19. jula uskutocnil futbalovy turnaj o Pohar starostu obce Predajna. Vysledky: Predajna - Nemecka 5:1, Balaze - Jasenie 5:3, o 3. a 4. miesto: Jasenie - Nemecka 5:0, finale: Predajna - Balaze 3:2. Poradie: 1. Predajna, 2. Balaze, 3. Jasenie, 4. Nemecka. Najlepsi hraci turnaja: Bartos (Predajna), Mesik (Balaze).

Pri vyhlaseni vysledkov boli oceneni aj viaceri hraci Predajnej, ktori sa pricinili o rozvoj futbalu v obci, vysledkom ktoreho bol postup do V. ligy a konecne 3. miesto v nej v uplynulom rocniku 1997/98. Ako najlepsi hrac minuleho rocnika bol vyhlaseny Juraj Demeter st., ktory bol zaroven aj najlepsim strelcom muzstva s jedenastimi golmi. Domaci sa tiez rozlucili s brankarom Jurajom Klacanom, ktory ukoncil aktivnu cinnost.

Ing. Jan Bulla

Stretnutia v Helpe

V sobotu 19. jula TJ Druzstevnik Helpa usporiadal 20. rocnik futbaloveho turnaja o Pohar starostu obce. V zapase o tretie miesto Telgart zvitazil nad Bravacovom na pokutove kopy (zapas skoncil 2:2) a vo finale zvitazilo domace muzstvo TJ Druzstevnik Helpa nad MFK Brezno - dorast v pomere 4:1.

V nedelu 26. jula odohral ucastnik Mars superligy muzstvo MSK SCP Ruzomberok priatelske futbalove stretnutie na ihrisku v Helpe s domacou TJ Druzstevnik Helpa. Ruzomberok pocas skrateneho zapasu predviedol vyborny futbal, mal velku prevahu a z velkeho mnozstva prilezitosti vyuzil iba tri. Na mokrom terene sa podarilo domacim znizit po chybe hostujuceho obrancu a zapas skoncil vysledkom 1:3 (0:2) pre MSK SCP Ruzomberok.

Jozef Klimko

Sportove odpoludnie mladeze v Ciernom Balogu

Sportregion FORZA v spolupraci s TJ Tatran a Partizan v Ciernom Balogu usporiadal v sobotu 25. jula sportove odpoludnie mladeze, v ktorom sa predstavili najmladsi sportovci - futbalisti.

Vysledky: pripravka: Partizan Cierny Balog - ZP Podbrezova 9:3, mladsi ziaci: Partizan Cierny Balog - ZP Podbrezova 10:0, starsi ziaci: Tatran Cierny Balog (III. liga) - MSK Brezno (II. liga) 3:1, goly: M. Luptak 2, M. Sitarcik - Dibdiak, mladsi dorast: Tatran C. Balog (III. liga) - MSK Brezno (II. liga) 0:2, goly: Igor Sarvas, Juraj Kocur.

V tomto pripade vysledky nie su dolezite. Bolo potesenim sledovat najmladsich adeptov futbalovej hry v ich umeni, na Horehroni. Podakovanie patri funkcionarom ZP Podbrezova a MSK Brezno, ze prijali pozvanie na toto ojedinele podujatie v Ciernom Balogu a prispeli k jeho uspesnemu priebehu. Toto sportove odpoludnie bolo sucasne aj pripravou mladych futbalistov na nastavajuci sutazny rocnik.

Jozef Turna

Memorial Janka Cibulu

Uplynuly vikend bol v Jaseni opat futbalu. Domaca TJ poriadala 50. rocnik futbaloveho turnaja Memorial Janka Cibulu za ucasti muzstiev Dukla B. Bystrica starsi dorast, SK Hajske, Predajna a Jasenie. Vysledky: Hajske - Dukla B. B. 1:3, Predajna - Jasenie 3:2, Dukla B. B. - Pedajna 1:1, Jasenie - Hajske 3:1. Umiestnenie: 1. Dukla B. B. starsi dorast, 2. Predajna, 3. Jasenie, 4. Hajske. Striedavo zapasy rozhodovali Krahulec, Suchy, Ridzon. Zapasy dobrej urovne sledovalo po obidva dni priblizne patsto divakov.

Milan Strecok

Biatlonisti reprezentovali

Pretekari Skolskeho sportoveho strediska mladeze Brezno v dnoch 10. - 12. jula reprezentovali Slovensku republiku na Europskych hrach mladeze v Schenwalde v Nemecku, kde dosiahli vynikajuce umiestnenia: Ivana Sulejova 3. miesto, Tomas Sanitra 7. miesto. V tomto istom case v Polsku prebiehal Europsky pohar, kde SSSM Brezno reprezentoval Robert Piater s umiestnenim: 15. miesto v rychlostnom biatlone a 15. miesto v stihacich pretekoch v kategorii dospelych.

Jaroslav Kamensky

O Putovny pohar starostu

TJ Partizan Dolna Lehota usporiadala v sobotu 18. jula futbalovy turnaj o Putovny pohar starostu obce za ucasti styroch muzstiev: TJ Myto pod Dumbierom, TJ Horna Lehota, TJ Mnichova Lehota (okres Trencin) a TJ Dolna Lehota. Vysledky: Lehota - Dolna Lehota 3:2, Myto - Mnichova Lehota 2:0, Myto - Horna Lehota 4:1, Dolna Lehota - Mnichova Lehota 3:2. Poradie: 1. Myto, 2. Dolna Lehota, 3. Horna Lehota, 4. Mnichova Lehota. Zapas hrali aj stari pani s druzobnou obcou Mnichova Lehota s vysledkom 3:1. Futbalovy oddiel Dolna Lehota dakuje vsetkym zucastnenym muzstvam za dobre vykony a predvedenu slusnu hru. Takisto dakuje vsetkym sponzorom, ktori pri tomto podujati podali pomocnu ruku a tym prispeli k dobremu priebehu turnaja.

Mialn Tazky

Domaci zvitazili

V nedelu 26. jula sa na ihrisku FK Sokol Bravacovo uskutocnil medzinarodny futbalovy turnaj o Pohar starostu obce. Zucastnili sa ho styri muzstva, medzi ktorymi boli aj hostia z Ceskej republiky - futbalisti SK Plzen-Bukovec. Pred krasnou divackou kulisou (250 divakov) sa vitazmi stali domaci futbalisti, ktori najma vo finalovom zapase predviedli vykon, hodny mena FK Sokol. Spestrenim turnaja bol aj ziacky futbalovy zapas, v ktorom sa domace nadeje stretli so ziakmi Tatran C. Balog a obidve muzstva ukazali, ze aj ziacky zapas moze byt pre divaka pritazlivy. Ceny pre jednotlive muzstva a najlepsieho strelca (M. Vrbovsky) venoval Obecny urad Bravacovo a MO HZDS v Bravacove. K zdarnemu priebehu turnaja prispela aj rozhodcovska trojica - M. Mojzis, B. Maly a I. Rostar. Vysledky: FK Bravacovo - SK Plzen-Bukovec 2:0, TJ Druzstevnik Ocova - TJ Slovan Benus 3:0, ziaci: FK Bravacovo - Tatran C. Balog 2:5, o 3. miesto: SK Plzen-Bukovec - TJ Slovan Benus 5:1, finale: FK Bravacovo - TJ Druzstevnik Ocova 7:2.

Jozef Sajgalik

 

SEAT Okolo Slovenska v Brezne

Styridsiaty druhy rocnik cyklistickych pretekov SEAT Okolo Slovenska, ktory sa zacal 27. jula a konci 2. augusta, je rozdeleny do osmich etap. Na poziadanie organizacneho vyboru mesto Brezno zabezpecuje v dnoch 29. a 30. jula v podstate tri etapy. Dojazd 3. etapy v stredu 29. jula z Tvrdosina do Brezna sa predpoklada okolo 16.45 h a na namesti budu cyklistov vitat aj clenovia detskeho folklorneho suboru Stastne detstvo. Vo stvrtok 30. jula pretekari absolvuju 4. etapu - horsku casovku z Bystrej na Srdiecko o 9.00 h a start 5. etapy je naplanovany na 15. h z Brezna do Zvolena cez Cierny Balog.

Letny vypredaj

najnizsie ceny v znackovej predajni

NIKE & SKINY

na Namesti gen. M. R. Stefanika vo dvore medzi Beverly a klenotami

Zlavy az 35%

 

Sipkarska liga

Firma BARBOT SLOVAKIA a 1. Dart club Brezno 24. jula v Dart clube usporiadali dalsie kolo ligy jednotlivcov muzov a zien. Medzi zenami sa stava pravidlom, ze vitazi Marika Medvedova, ktora vo finale porazila Katarinu Medvedovu a na tretom mieste skoncila Lubica Botkova. U muzov startovalo 32 hracov a najviac sa darilo Miroslavovi Dolinskemu, ktory vo finale porazil Jozefa Simana. Treti skocnil Peter Martin zo Zvolena, 4. Marian Syrovy taktiez zo Zvolena, 5. - 6. Robert Mozer a Ivan Tschampa. Turnaj, ktory skoncil asi o 23. hodine svojim priebehom ako i ucastou hracov z Banskej Bystrice a Zvolena musel uspokojit kazdeho z pritomnych hracov, nakolko mal velmi vysoku uroven. Dna 25. jula o 1. hodine sa zacal dalsi turnaj na Annabale v Osrbli. Nakolko sa hralo iba na dvoch strojoch tak sa turnaj pretiahol az do skorych rannych hodin a skoncil asi o 5.30 hodine. U zien sa opat darilo Marike Medvedovej, 2. Katarina Medvedova a tretia Dana Cuparova. U muzov sa presadili hostia 1. Peter Martin zo Zvolena, 2. Rasto Dudas z B. Bystrice, treti skoncil Marek Vagaday z Brezna, 4. Zdeno Pampurik ml., 5. - 6. Robert Mozer, Andrej Turna.

Dalsie kolo ligy jednotlivcov sa uskutocni vo stvrtok 30. jula o 18. hodine v Dart clube v Brezne. V dnoch 31. jula, 1. a 2. augusta sa v Kosiciach uskutocni TOP 128. (lh)

Kam za futbalom

III. liga 1. kolo

2. augusta o 16.30

Dubova - Tornala (Romanec - Budac, Gonda - Melichercik)

IV. liga sk. Juh 1. kolo

2. augusta o 16.30

Brezno - Filakovo (Dado - M. Kucera, Hrcka - Dugat)

V. liga sk. C 1. kolo

2. augusta o 16.30

C. Balog - Predajna (Horny - Kosarnik, Kollar - Sihelsky), Krupina - Valaska (L. Szabo - Strasko, Martin - Drozd)

I. trieda 1. kolo

2. augusta o 16.30

Myto - Vlkanova-Rakytovce B (Stulajter - Soucek, Kostial - Krahulec), Medzibrod - Helpa (Chladek - Vrbovsky, Turna - Pecnik), Podkonice - Bravacovo (Direr - Kadlec, Murin - Kolenicka), Badin - Osrblie (Sedliak - Zeman, Polenkovic - Behan), Sl. Lupca - P. C. Balog (Weiss - Gajdos, Hikker - Turna)

III. liga dorast 1. kolo

2. augusta o 14.00

Cadca - Brezno (Repa - Minarcik, ObFZ CA - Musak)

IV. liga dorast sk. Juh 1. kolo

2. augusta o 14.00

Jelsava - Podbrezova (Fazekas - Korcok - Uhrin), Sasova - Dubova (P. Tomcik - Jahn - Jan Hromadka)

V. liga dorast sk. C 1. kolo

2. augusta o 14.00

C. Balog - Kosorin (Kosarnik - Kollar - Sihelsky)

II. liga SZ a MD 1. kolo

1. augusta o 10.00 a 12.00

Brezno - Cadca (Ing. Rostar - Medved - Fencl)

I. trieda ziaci sk. B

2. augusta o 10.00

Helpa - Benus (Balaz), Bravacovo - Osrblie (Sico), P. Polhora - Brezno B (Mojzis), Polomka - Myto (Sitarcik ml.)

 

Piate vitazstvo Danisa

Serial Majstrovstiev Europy ako aj Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu pokracovalo tento tyzden na Pezinskej Babe s nazvom Slovakia ´98 - Matador. Na patapolkilometrovej technickej velmi narocnej trati sa zisla cela europska spicka. V absolutnom poradi majstrovstiev Europy sa zo 101 prekarov na 1. mieste umiestnil Irlando Pasquale (Taliansko) na vozidle Osella PA 20/S, na 2. mieste Szas Laszlo (Madarsko) na Reynard F 3000, na 3. mieste Faustmann Rudiger (Nemecko) na Remus Faust Opel. Nas reprezentant Jozef Danis z Helpy na Peugeote 306 16S obsadil v seriali majstrovstiev Slovenska uz po piaty krat v sezone ´98 v triede A - 2000 ccm prve miesto. V skupine A skoncil na peknom tretom mieste. Blahozelame.

V poradi osme podujatie v seriali majstrovstiev Slovenska sa uskutocni v Kremnici 2. augusta. V pripade, ze Jozef Danis vyhra svoju triedu, stane sa majstrom Slovenska v triede A - 2000 ccm za rok 1998. Budeme mu drzat palce.

Ing. Jaroslav Ridzon,

manazer timu


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT